Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο & τη συμφωνία για τις βάσεις

Συγκέντρωση ενάντια στην επίσκεψη του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη συμφωνία για τις βάσεις, Σάββατο 5/10

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Η επίσκεψη του Αμερικάνου υπουργού εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας αποτελεί ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός και όχι μια απλή επίσκεψη «διπλωματικού» χαρακτήρα. Ο Πομπέο έρχεται να επιβλέψει, να επιτηρήσει και να υλοποιήσει μια σειρά επιδιώξεις του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Όλα αυτά σε πλήρη σύμπνοια με την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει ατόφια την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: υποταγή στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό - εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια.

Συγκεκριμένα επίσκεψη Πομπέο στοχεύει στα εξής:

  • Να επιβεβαιώσει την επέκταση των βάσεων του θανάτου και την εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια. Ήδη είναι σε ισχύ παλιότερες συμφωνίες τόσο για επέκταση των ήδη υπαρχουσών βάσεων (όπως η Σούδα) αλλά και η δημιουργία νέων σε όλη την Ελληνική επικράτεια (όπως Αλεξανδρούπολη, Λάρισα αλλά και η αποθήκευση των πυρηνικών στον Άραξο), ενώ το Αιγαίο έχει παραδοθεί μόνιμα στο ΝΑΤΟϊκό στόλο. Όλη αυτή η επιχείρηση μετατροπής της χώρας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση, συντελείται σε μια περίοδο όξυνσης της πολιτικής των ΗΠΑ σε όλα τα μέτωπα αλλά ειδικά απέναντι στο Ιράν (πολιτική που έσπευσε να στηρίξει η κυβέρνηση ΝΔ στην υπόθεση του ιρανικού εμπορικού πλοίου). Μάλιστα, στη νέα συμφωνία για τις βάσεις προβλέπεται δυνατότητα επ' αόριστου επέκτασης παραμονής και λειτουργίας μέσω υπουργικών αποφάσεων, «συντομεύοντας» έτσι τις διαδικασίες και παρακάμπτοντας το πολιτικό τους κόστος. Έτσι, η χώρα μας μετατρέπεται από την αστική τάξη σε συμμέτοχη στο ξαναμοίρασμα του κόσμου από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, σε τμήμα των πολεμικών τους σχεδίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το λαό μας και τους λαούς όλης της περιοχής.
  • Να να προωθήσει τα ΝΑΤΟΪκά Αμερικανικά σχέδια στα Βαλκάνια και τη Ν.Α. Μεσόγειο. Για να προωθηθούν οι θέσεις των ΗΠΑ έναντι των άλλων ιμπεριαλιστών (Κίνα, Ρωσία αλλά και ΕΕ σε κάποιες περιπτώσεις), προωθούνται μια σειρά συμφωνίες ώστε να σφραγιστούν τα Βαλκάνια από τη ρώσικη επιρροή αλλά και να μετατραπεί η Ν.Α. Μεσόγειος σε «ΝΑΤΟΪκή λίμνη», και η Κύπρος σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο. Την επιδίωξη αυτή υπηρετεί τόσο η συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όσο και η προσπάθεια «επίλυσης» του Κυπριακού και η προώθηση στρατιωτικής συμφωνίας με την Κύπρο. Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η συγκρότηση «Οργανισμού Ασφάλειας της Ν.Α. Μεσογείου» υπό τις ΗΠΑ και προσωπικά του Πομπέο, που στόχο έχει την υλοποίηση όλων των παραπάνω. «Οργανισμός» που αποτελεί συνέχεια και αναβάθμιση της συνεργασίας της ελληνικής αστικής τάξης με το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνο Ισραήλ (που καθημερινά μακελεύει τον Παλαιστινιακό λαό) και το στρατιωτικό καθεστώς της Αίγυπτο. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκδηλώνονται οι επικίνδυνες επιδιώξεις και οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, δημιουργώντας μεγάλους πολεμικούς κινδύνους για τους δύο λαούς.
  • Να αρπάξει τον πλούτο που έχει παράξει ο λαός μας, εκμεταλλευόμενος το νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. Σε συνέχεια μιας σειράς επαφών και με τον υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ, οι Αμερικάνοι συμμετέχουν άμεσα τόσο στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των παραγωγικών πηγών, όσο και στην επιβολή νέων σχέσεων εργασιακού Μεσαίωνα και δημιουργίας «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» σύγχρονης σκλαβιάς για τους εργαζόμενους. Ήδη έχει συμφωνηθεί η πώληση ναυπηγείων σε Σκαραμαγκά και Σύρο, η παραχώρηση κοιτασμάτων στην ExxonMobil ,αλλά και η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ αξίας πολλών δις -τη στιγμή που ο λαός μας ζει στην εξαθλίωση.

Αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, για την αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτά, την ανάγκη αντίστασης στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, και το καθήκον της διεθνιστικής αλληλεγγύης με όλους τους λαούς της περιοχής, καλούμε σε:

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ | 12.00 | ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

  • ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠ. ΕΞ. ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ!
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!
  • ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!
  • ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5478


1 2 3 4

Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό, είναι καθήκον της παγκόσμιας εργατικής τάξης

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, έχει γεννήσει, πέραν των άλλων, αρκετές εμπόλεμες ζώνες, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε διάφορα μήκη και πλάτη της υφηλίου (βλ. Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Κεντρική και Βόρεια Αφρική) περιστοιχίζοντας τα καπιταλιστικά κέντρα. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν αφήνει στον ήλιο μοίρα για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους. Η κυριαρχία διαμορφώνει πλέον τους όρους με τους οποίους γίνεται η στυγνή διαλογή του ποιος θα επιβιώσει και ποιος όχι. Η μετάβαση από τη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση της κοινωνικής ραστώνης, μέσω της συνδρομής του δανεικού χρήματος και της αξιοποίησης της χρηματοπιστωτικής σφαίρας, στον άγριο νεοφιλελευθερισμό και τη δημοσιονομική εποπτεία συνάδει με την επιθετική ανασυγκρότηση του κεφαλαίου σε παγκόσμιο επίπεδο κατά την απαίτηση των αναγκών που επιτάσσει η κλονιζόμενη πλέον οικονομία της αγοράς. Αντίστοιχα, ο κρατικός μηχανισμός προχωρά σε μέτρα έκτακτης ανάγκης και καταστολής του εσωτερικού εχθρού, τη στιγμή που οι δυτικές μητροπόλεις στρατιωτικοποιούνται χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις μεταναστευτικές ροές και την καμπάνια ενάντια στην τρομοκρατία.

Οι ασυμφιλίωτες εσωτερικές αντιφάσεις του καπιταλισμού, που συντέλεσαν για άλλη μια φορά στην έκρηξη μιας δομικής κρίσης, ανασύρουν στο προσκήνιο ένα από τα ισχυρά χαρτιά που καλείται να ρίξει σε τέτοιες περιπτώσεις η άρχουσα τάξη. Αυτό το χαρτί είναι ο πόλεμος, καθώς αποτελεί μια διέξοδο για το κεφάλαιο από την καπιταλιστική κρίση, αλλά και μια χρυσή ευκαιρία για τον πλουτισμό των οπλοβιομηχανιών. Το τίμημα, βέβαια, πρόκειται να το πληρώσουν με το αζημίωτο, τόσο από την τσέπη τους όσο και με το αίμα τους, οι όπου γης καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι. Ο πόλεμος είναι μια συμφέρουσα λύση για το κεφάλαιο όταν βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα. Μπορεί να ανοίξει νέες αγορές, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες μέσα από την ακόρεστη εκμετάλλευση των πρώτων υλών και των εργατικών χεριών των περιοχών που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Επίσης, μετά από την περίοδο της γενικευμένης καταστροφής, η οποία πρόκειται να καταστρέψει τόσο τμήματα του σταθερού (μέσα παραγωγής) όσο και του μεταβλητού (εργάτες/εργάτριες) κεφαλαίου, έπεται πάντα μια περίοδος αναπτυξιακής ανασυγκρότησης του κεφαλαίου, έστω και αν αυτή υλοποιείται πάνω σε συντρίμμια και πτώματα. Όπως προαναφέρθηκε, βέβαια, ο πόλεμος είναι μια εν εξελίξει πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Όμως, διεξάγεται δια αντιπροσώπων και ακόμα τουλάχιστον δεν έχει χτυπήσει την πόρτα της «Δύσης».

Η Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη στην κατάταξη των ΝΑΤΟϊκών χωρών με τις μεγαλύτερες στρατιωτικές δαπάνες αναλογικά με το ΑΕΠ τους. Ετησίως υπολογίζεται πως οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας φτάνουν το 2,4% του ΑΕΠ της (ξεπερνώντας το όριο του 2% που έχει θέσει η Συμμαχία σε σύνοδό της το 2006), ποσοστό που μεταφράζεται σε 4,5 δις δολάρια. Τα έξοδα για τις εξοπλιστικές δαπάνες βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του κρατικού προϋπολογισμού, τη στιγμή που η κοινωνική πλειοψηφία εξοντώνεται από τις πολιτικές λιτότητας που υπαγορεύουν τα μνημόνια. Μάλιστα, οι μνημονιακές δεσμεύσεις ορίζουν πως η διεθνής οικονομική επιτροπεία της χώρας θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Ως μέλος του ΝΑΤΟ και ως οργανικό κομμάτι του άρματος του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, στο ελληνικό κράτος έχει υποδειχθεί ο ρόλος του τοποτηρητή (δεύτερου τη τάξει μετά το Ισραήλ) των αντίστοιχων συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Αυτό όμως σημαίνει πως, έστω και επικουρικά, το ελληνικό κράτος θα έχει την εμπλοκή του, στο βαθμό που του αναλογεί, στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τις πολεμικές συρράξεις που συμμετέχουν οι πάτρωνές του. Είναι βέβαιο, πάντως, πως η εγχώρια αστική τάξη θα επιδιώξει να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται από την πίτα που μοιράζεται στη γειτονιά της. Αυτή τη στιγμή, η ντόπια πλουτοκρατία επιζητεί την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της Ανατολικής Μεσογείου και δίαυλο για τη μεταφορά φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι μεταφράζεται η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, καθώς πέραν των στρατιωτικών συμμαχιών και των ασκήσεων που ορίζει η διακρατική αυτή συμφωνία, αλλά και οι υποδείξεις της Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην πραγματικότητα πίσω από αυτή, προβλέπεται παράλληλα η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med καθώς και της διασύνδεσης Euro-Asia Interconnector για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί επιδιώκουν να «φυτέψουν» στρατιωτικές βάσεις στην ελλαδική επικράτεια, προετοιμάζοντας την αναβάθμιση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα η στρατιωτικοποίηση των ΝΑΤΟϊκών χωρών αποτελεί και μία κίνηση επίδειξης ισχύος, ώστε να τρίξουν τα δόντια στον ρωσικό παράγοντα, ο οποίος αποτελεί τον βασικότερο αντίπαλο των Η.Π.Α. από τον άξονα των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Σε αυτά τα πλαίσια έρχεται να προστεθεί η Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η γείτονα χώρα έγινε μέλος του ΝΑΤΟ, κι έτσι εντάχθηκε στη σφαίρα επιρροής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προκειμένου ο τελευταίος να αποκτήσει πλεονέκτημα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κόντρα στον ρωσικό ιμπεριαλισμό. Η αστάθεια των σχέσεων Η.Π.Α.-Τουρκίας (μάλιστα πριν περίπου ενάμιση χρόνο η Τουρκία ανακοίνωσε πως η βάση του Ιντσιρλίκ θα παύσει να εξυπηρετεί το ΝΑΤΟ) αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας για το ΝΑΤΟ, διότι το ΝΑΤΟ καλείται πλέον να βρει νέα σημεία για τις στρατιωτικές του δραστηριότητες. Η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας (στην οποία πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2018 η πολεμική άσκηση Ηνίοχος) και η αντίστοιχη του Άραξου (υπάρχει πιθανότητα επανεγκατάστασης πυρηνικών) πρόκειται να αναβαθμιστούν. Στη Λάρισα δημιουργείται βάση με drones, ενώ στην Αλεξανδρούπολη προβλέπεται η κατασκευή βάσης ελικοπτέρων. Για τη Σύρο, ο ΝΑΤΟϊκός σχεδιασμός ορίζει τη μετατροπή του λιμανιού της Ερμούπολης σε στρατηγικό σημείο, όπου θα επισκευάζονται και θα ανεφοδιάζονται τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού. Ταυτόχρονα, γίνονται συζητήσεις για την ανακατασκευή του λιμανιού της Ερμούπολης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσδεση μεγάλων πλοίων των ενόπλων δυνάμεων των Η.Π.Α., καθώς και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται εν εξελίξει ο β' γύρος του «Στρατηγικού διαλόγου» με τις ΗΠΑ, για την τελική επικύρωση της διεύρυνσης της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» (Mutual Defense Cooperation Agreement - MDCA) για επιπλέον 8-10 χρόνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί πολύς χρόνος για την αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων της Σούδας (διεύρυνση χρήσης της προβλήτας του Μαραθιού) , της αεροπορικής βάσης της Λάρισας, της βάσης Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Κορύφωση λοιπόν αυτού του «διαλόγου» μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ αποτελεί, η επίσκεψη στις 5-7 Οκτώβρη στην Αθήνα του υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Μ. Πομπέο, «διάλογος» ο οποίος άρχισε τον Δεκέμβριο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ, στην Ουάσιγκτον. Το ελληνικό κράτος θα συγκαταλέγεται από εδώ και στο εξής ανάμεσα στα "μετωπικά κράτη" (front states), θα αποτελεί δηλαδή την πρώτη γραμμή ανάσχεσης ενάντια στους κύριους ανταγωνιστές των ΗΠΑ (Ρωσία, Κίνα). Είναι πλέον σαφές με τον πιο έκδηλο τρόπο πως το ελληνικό κράτος παρέχει απλόχερα εκδούλευση στις υποδείξεις που υπαγορεύουν οι πολεμικοί σχεδιασμοί των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, με τη χώρα να καθίσταται επί της ουσίας ένα ορμητήριο των πολεμικών επεμβάσεων του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Παράλληλα με την παραπάνω στρατηγική στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, οι ΗΠΑ προέβησαν σε στρατιωτική βοήθεια ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων προς την φιλελεύθερη-ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας, προκειμένου αυτή να ανταποκριθεί στα αντιδραστικά της καθήκοντα ενάντια στον αντιφασιστικό αγώνα που δίνεται από τα μαχόμενα κομμάτια του ουκρανικού λαού, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ.

Σε περίπτωση πολέμου το παγκόσμιο προλεταριάτο θα είναι αυτό που θα αναγκαστεί να κινήσει τις πολεμικές μηχανές των καπιταλιστών πληρώνοντας το τίμημα με ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Τα σύννεφα ενός πολέμου γενικευμένων διαστάσεων φαίνεται πως πυκνώνουν και η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ βαθαίνει όλο και περισσότερο. Για παράδειγμα, σε παλιότερο βομβαρδισμό της Δαμασκού και της Χομς από αεροπορικές δυνάμεις της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας και των Η.Π.Α., ένα πλοίο απέπλευσε από τη βάση της Σούδας και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού απογειώθηκαν από την ίδια βάση.

Όσο πιο πολύ οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε αστικές τάξεις θα επιβουλεύονται το μέλλον των εργατικών τους τάξεων, ειδικότερα καθώς συνεχίζουν να πυκνώνουν τα σύννεφα ενός επικείμενου πολέμου που πρόκειται να εξυπηρετήσει μονάχα τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Μπροστά σε αυτή τη δυσοίωνη και αιματηρή για τους λαούς προοπτική, οι προλετάριοι όλων των χωρών οφείλουμε να ενωθούμε στη βάση της κοινότητας των υλικών μας συμφερόντων και να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας προς τη συγκρότηση και την ενδυνάμωση ενός ταξικού, αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο. Να διατρανώσουμε πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών, πως δεν πρόκειται να αλληλοφαγωθούμε με τα ταξικά μας αδέλφια, διότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του ταξικού οδοφράγματος. Μόνο αν επιτεθούμε συντονισμένα και σε διεθνή κλίμακα τον καπιταλισμό, μπορούμε να διανοίξουμε τον δρόμο για την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10, 12:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4

Ανεπιθύμητος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Όλοι στις διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

-

Όλοι στις αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

Αθήνα: 12μ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 12μ Άγαλμα Βενιζέλου

-

Μετά από πρόσκληση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ, ο υπουργός εξωτερικών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μάικ Πομπέο πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα από τις 5 ως 7 Οκτώβρη. Ο λόγος είναι η υπογραφή της ανανέωσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA - MutualDefense Cooperation Agreement). Η MDCA υπεγράφη για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις κυβερνήσεις. Το τελικό κείμενο το οποίο συνέταξαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ με τη «συμβολή» του πρέσβη των ΗΠΑ ΤζέφριΠάιατ, προβλέπει:

α) Ότι η χρονική διάρκεια της νέας συμφωνίας είναι απροσδιόριστη. Δηλαδή δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν μία από τις δύο πλευρές την καταγγείλει.

β) Την συνέχιση της λειτουργίας της βάσης της Σούδας και την επέκταση των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή η βάση της Σούδας είναι ίσως η πιο σημαντική αμερικανική βάση στην ευρύτερη περιοχή αφού υποστηρίζει επιχειρήσεις σε όλο το τόξο από Μαύρη Θάλασσα έως Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

γ) Την εγκατάσταση κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς θέλουν να αξιοποιήσουν το λιμάνι της για στρατιωτικούς (διεκπεραίωση- ; μάλλον υποστήριξη θέλουμε να πούμε… δυνάμεών τουςτων ΗΠΑ προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία) και εμπορικούς σκοπούς (σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου). Ήδη υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην ίδια περιοχή.

δ) Η εγκατάσταση μόνιμης βάσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα.

ε) Η χρήση από αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και άλλα αεροσκάφη της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει όχι απλά την συνέχεια αλλά και το βάθεμα με ραγδαίους ρυθμούς της «στρατηγικής σχέσης» ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία έφτασε στο απόγειό της κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την περαιτέρω και επ' αόριστον χρησιμοποίηση από τις ΗΠΑ βάσεων και εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο της αναγνώρισης και τήρησης της νατοϊκής συμφωνίας των Πρεσπών όπως και των συμφωνηθέντων των έξι (μέχρι στιγμής) Τριμερών Συναντήσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, σημαίνουν την ενίσχυση του σχεδιασμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για τον ρόλο του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Έναν ρόλο πιο ενεργό και συγκεκριμένο στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων που απεργάζονται οι ιμπεριαλιστές στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή και περιλαμβάνουν την περικύκλωση της Ρωσίας, τον οικονομικό στραγγαλισμό του Ιράν και τον αποκλεισμό του από την Μεσόγειο, τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων στην Ευρώπη. Αδιαφορώντας για τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς, διευρύνοντας τυχοδιωκτικά την εμπλοκή της Ελλάδας στις συγκρούσεις, στο πλευρό του πιο κυνικού, επιθετικού και επικίνδυνου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, φέρνοντας τον πόλεμο όλο και πιο κοντά μας.

Η φιλοϊμπεριαλιστικη κυβέρνηση και τα χρεοκοπημένα επιτελεία της αντιδραστικής ελληνικής αστικής τάξης πανηγυρίζουν για την επικείμενη υπογραφή αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας διότι προσδοκούν στην σταθεροποίηση του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού με την συνδρομή και στήριξη των ιμπεριαλιστών. Προσδοκούν με την βοήθεια τους να επιβάλλουν μία αποφασιστική ήττα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα καθώς και να ενισχύσουν τις θέσεις τους στον ανταγωνισμό τους με τον τούρκικο καπιταλισμό. Όμως όσα θελήματα και αν κάνουν στους ιμπεριαλιστές και όσο περισσότερο προσπαθούν να μετατραπούν σε χωροφύλακες των ΗΠΑ στην περιοχή, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δεν θα διστάσουν να αφήσουν τους τυχοδιώκτες του ελληνικού καπιταλισμού σύξυλους, αν αυτό απαιτήσουν τα συμφέροντά τους. Από αυτή την πορεία, οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής είναι τεράστιοι και εάν δεν ανατραπεί από το εργατικό κίνημα, με μαθηματική ακρίβεια θα παρασύρει τον ελληνικό λαό σε νέα επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, πολεμικών τυχοδιωκτισμών και σε μεγάλες καταστροφές.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα πρέπει να καταγγείλουν ηχηρά αυτή την συμφωνία. Να βροντοφωνάξουν ΑΝΕΠΙΘΥΝΗΤΟΣ ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μάικ Πομπέο. Να παλέψουν ανειρήνευτα εναντίον της ελληνικής αστικής τάξης, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΕΕ, των αστικών μνημονιακών δυνάμεων και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Καμιά υποταγή στην ελληνική αστική τάξη στις κυβερνήσεις της και στην απάτη των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων» (δηλαδή της δικαιολόγησης των ταξικών συμφερόντων της). Με αυτούς που αρπάζουν τους μισθούς, τις συντάξεις, την δημόσια περιουσία και τα σπίτια μας, που καταργούν τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, δεν έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν είναι ικανοί να μας προστατέψουν από κανέναν κίνδυνο. Αυτοί είναι ο κίνδυνος! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν θα θυσιαστούμε για να τα κέρδη τους!

Να παλέψουμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους δύο ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς: το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για να φύγουν οι νατοϊκές βάσεις του θανάτου και για να μην δημιουργηθούν νέες. Ενάντια σε κάθε διευκόλυνση των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, στην εφαρμογή των σχεδιασμών τους στην περιοχή. Ενάντια στους επιθετικούς άξονες της χώρας μας με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής (Αίγυπτος, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία).

-

- Να μην υπογραφεί η ανανέωση της MDCA

- Όχι στην δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Να φύγουν τώρα όλες οι νατοϊκές βάσεις του θανάτου από την χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ - Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο και Βαλκάνια

- Κάτω οι αντιδραστικοί «άξονες» με Αίγυπτο - Ισραήλ - Κύπρο.

- Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

- Ενάντια στον εθνικιστικό δηλητήριο και την απάτη των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων» πάλη για τα δικαιώματά μας

- Διεθνισμός - Κοινός Αγώνας των εργαζομένων και των λαών, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τις ντόπιες αστικές τάξεις.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10241


1 2 3 4

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ

"Σαν Έλληνες περήφανοι σαν Ευρωπαίοι ελεύθεροι σαν κράτος συνεταιρικό στο ΝΑΤΟ μέλος εκλεκτό απ ' τον προϋπολογισμό το πιο μεγάλο μερτικό. Το πιο μεγάλο μερτικό το δίνουμε για το στρατό κι είμαστε κράτος δυνατό σε εχθρούς και φίλους σεβαστό κι ακούμε εκείνο το σοφό να λέει σε ένα Αμερικανό: Κύριε Πρόεδρε της αμερικανικής βιομηχανίας ραπτομηχανών Singer ιδού ο στρατός σας"

Αυτά έγραφε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης πριν 44 χρόνια για να περιγράψει την τότε κατάσταση, ενώ είναι μάλλον λυπηρό το ότι οι συγκεκριμένοι στίχοι θα μπορούσαν να έχουν ακόμα και προφητική χροιά, ταιριάζοντας γάντι με αυτά που ζούμε και σήμερα.

Μετά από 4,5 χρόνια διαρκούς αναβάθμισης των οικονομικών, ενεργειακών και στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας και Η.Π.Α. που είχαν την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο επισκέπτεται την Ελλάδα για να υπογράψει τη νέα συμφωνία "αμυντικής συνεργασίας" μεταξύ των δύο κρατών αλλά και να συζητηθούν νέες οικονομικές, εμπορικές και πολεμικές πρωτοβουλίες.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να συμφωνηθούν τα εξής:

Η αναβάθμιση της παρουσίας του στρατού των Η.Π.Α. στη Σούδα και η λειτουργία της ίδιας της ΝΑΤΟικής βάσης, η παρουσία drones στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, στρατιωτικών μονάδων που κινούνται προς τη Ρωσία στην Αλεξανδρούπολη, ιπτάμενων κατασκόπων στο Άκτιο και πυρηνικών στον Άραξο. Η συμφωνία αυτή, δε, μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου και δε θα χρειάζεται συζητήσεις για την επέκταση της ανά χρονικά διαστήματα (όπως συνέβαινε ως τώρα) κάτι που θα γίνει μόνο εάν κάποια στιγμή καταγγελθεί από κάποια πλευρά.

Το ελληνικό κράτος από την άλλη ετοιμάζεται για νέες αγορές πολεμικού εξοπλισμού ενώ ζητάει την πιο ενεργή εμπλοκή του αμερικάνικου στρατού στις διενέξεις που έχουν προκύψει στο Αιγαίο και την ανατολική μεσόγειο με την Τουρκία και που αφορούν κυρίως την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων, από κοινοπραξίες εταιρειών από την Ελλάδα, τη Γαλλία και φυσικά τις Η.Π.Α..

Ταυτόχρονα μία σειρά εμπορικών και οικονομικών συμφωνιών θα μπουν στο τραπέζι και θα αφορούν τόσο τις συμπράξεις για τις εξορύξεις (Ιόνιο, Ήπειρος, θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, Αιγαίο, Μεσόγειος), την αποθήκευση (Αλεξανδρούπολη) και τη διανομή (αγωγοί Tap, East Med) πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις επενδύσεις από επιχειρηματίες των Η.Π.Α. και τις ανάλογες διευκολύνσεις του Ελληνικού κράτους. Την ίδια στιγμή ο έλεγχος από τις Η.Π.Α., του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης τις μετατρέπει σε κύριο ελεγκτή οδικών, αεροπορικων και θαλάσσιων διαδρομών κάθε ροής εμπορευμάτων από και προς τη Μαύρη Θάλασσα, δηλαδή τη Ρωσία.

Τέλος, προς συζήτηση θα είναι και η αύξηση των κοινών περιπολιών για να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές (και να αυξηθούν οι πνιγμοί προσφύγων και μεταναστών), ένα θέμα πάνω στο οποίο το ελληνικό κράτος έχει άριστες σχέσεις με την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ αλλά και με την Τουρκία.

Συνοπτικά: Η διαρκής προσπάθεια της Ελλάδας (που εκφράστηκε παράλληλα και με τις οικονομικές, πολιτικές, στρατιωτικές συμφωνίες με Αίγυπτο, Κύπρο, Ισραήλ, Β. Μακεδονία, Η.Π.Α., χώρες της Ε.Ε.) να αναδειχτεί σε ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων και καταλυτικό παράγοντα σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αρχίζει να πιάνει τόπο. Τη στιγμή που το ελληνικό κεφάλαιο λεηλατεί μέσα αλλά και πέρα από τα βόρεια σύνορα και λιγουρεύεται τις ενεργειακές μπίζνες σε Αιγαίο και ανατολική μεσόγειο, προσφέρει γη και ύδωρ σε ξένες επενδύσεις αλλά και στρατιωτικές δυνάμεις της Ε.Ε. και των Η.Π.Α., αυξάνοντας ποιοτικά και ποσοτικά τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η αυξανόμενη πρόσδεσή του στον μιλιταριστικό και πολεμοκάπηλο μηχανισμό του ΝΑΤΟ και οι ολοένα και μεγαλύτερες δαπάνες του για όπλα είναι κινήσεις που προσπαθούν να το κάνουν αξιόμαχο για την τυχοδιωκτική και φιλοπόλεμη εξωτερική πολιτική του. Την ίδια στιγμή η στρατιωτικοποίηση της κοινωνικής ζωής εντός των συνόρων, οι διώξεις σε ολικούς αρνητές στράτευσης αλλά ακόμα και σε όσους επιλέγουν να αγωνίζονται και να έχουν κριτική σκέψη μέσα στο στρατό, οι συζητήσεις για αύξηση της στρατιωτικής θητείας και για θητεία για τις γυναίκες, οι εθνικιστικές και ρατσιστικές ντόπες προετοιμάζουν τον πληθυσμό όχι μόνο για να χύσει το αίμα του σε περίπτωση που χρειαστεί για τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης και των συμμάχων της, αλλά και για να χύνει σιωπηρά και χωρίς αντίδραση τον ιδρώτα του για ντόπια και ξένα αφεντικά, σε καιρούς ειρήνης και στο όνομα της "ανάπτυξης".

Με την καπιταλιστική κρίση να βαθαίνει και την αδυναμία των αφεντικών να φτάσουν στα επιθυμητά επίπεδα κερδοφορίας με τους, ως τώρα, ταξικούς και διεθνείς συσχετισμούς οι ζωές μας είναι καταδικασμένες. Η καπιταλιστική ειρήνη μας υπόσχεται έναν οξυμένο κοινωνικό και ταξικό πόλεμο από τα αφεντικά, μας υπόσχεται ανεργία, κακοπληρωμένη και ελαστική εργασία, ιδιωτικοποιήσεις, καταστολή, φτώχεια, διακρίσεις, θάνατο στα σύνορα, στα στρατόπεδα "κράτησης", στα εργατικά "ατυχήματα".

Από την άλλη η πολεμική προετοιμασία είναι γεγονός, αυξάνει τον φιλοπόλεμο ανταγωνισμό με την Τουρκία για το ζήτημα των ΑΟΖ, εντατικοποιεί την εργασία μας, στρατιωτικοποιεί την καθημερινότητά μας, ντοπάρει τον πληθυσμό με τα ψέματα του εθνικισμού, δικαιολογεί τα υπέρογκα ποσά για όπλα ενώ εμείς αδυνατούμε να ζήσουμε καλύπτοντας ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες (τροφή, νερό, ενέργεια, στέγαση, περίθαλψη, μόρφωση, μετακινήσεις), γεμίζει με νέες ΝΑΤΟικές βάσεις -ακόμα και με πιθανότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων- τον ελλαδικό χώρο.

Τέλος η, όλο και πιο ενεργή, συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και "ειρηνευτικές αποστολές" στα Βαλκάνια, τη Μέση ανατολή, την Αφρική, η μετατροπή της σε τοπικό σερίφη της ευρύτερης περιοχής, η αστυνόμευση από μέρους της των εναέριων χώρων της Αλβανίας, της Β. Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου, οι στρατιωτικές ασκήσεις για καταστολή πλήθους, η όλο και πιο ενεργή συμμετοχή του στρατού στο μεταναστευτικό αλλά και σε μία σειρά άλλων κοινωνικών ζητημάτων, η στρατιωτικοποίηση τμημάτων των μπάτσων που πλέον κυκλοφορούν με αυτόματα όπλα στους δρόμους στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολέμου εντός και εκτός συνόρων:

Όσοι και όσες δε θέλουμε να πεθάνουμε για τα συμφέροντά τους, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από τα όπλα τους.

Δεν έχουμε και πολλές επιλογές, κανείς δε θα γλιτώσει μόνος του, είτε από την "ειρήνη" τους, είτε από τον πόλεμό τους. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα ενάντια στους πολέμους και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που συμβαίνουν τώρα αλλά και ενάντια στην ενεργή συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτές, ενάντια στην πολεμική προετοιμασία της Ελλάδας και τις αντιπαραθέσεις για τις εξορύξεις με την Τουρκία. Ένα κίνημα που θα μπλοκάρει την ξέφρενη κούρσα των εξοπλισμών που γίνεται σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και θα ακυρώσει όλες τις συμφωνίες για αγορά όπλων, παραμονή και αναβάθμιση των βάσεων, ένα κίνημα που θα πράξει ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή αλλά και ενάντια στον εθνικισμό, το μιλιταρισμό, το στρατό, τα σύνορα. Ένα κίνημα που θα μπορέσει να συνδεθεί με τους κοινωνικούς αγώνες που υπερασπίζονται το φυσικό κόσμο από την καπιταλιστική απληστία, τις ιδιωτικοποιήσεις και την εξορυκτική δραστηριότητα, ένα κίνημα που θα μπορέσει να, συνδεθεί με τους εργατικούς αγώνες που προσπαθούν να μπλοκάρουν την περαιτέρω υποτίμηση της εργασίας και των ζωών μας. Ένα κίνημα που θα παλέψει μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ενάντια στο σύστημα που γεννάει την προσφυγιά και το θάνατο, ένα κίνημα που θα τολμήσει να έρθει σε επαφή με τους αγωνιστές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, του κόσμου καταργώντας στην πράξη τους επίπλαστους εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς.

Ένα κίνημα ΤΑΞΙΚΟ και ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ, που θα ανοίξει και θα βαθύνει μέσα στην κοινωνία τη συζήτηση και την πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα των πολέμων αλλά και ενάντια στην "ειρήνη" που τους γεννά και θα δείξει πως είναι πολλοί και πολλές αυτοί που ξέρουν πως ο "εχθρός είναι μέσα στην ίδια τους τη χώρα", που δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να είναι το λάδι που καίει η παγκόσμια καπιταλιστική και πολεμική μηχανή.

Είναι ανάγκη και μονόδρομος για την εκμεταλλευόμενη τάξη και συνολικά για την ανθρωπότητα να αντιληφθούμε τον ταξικό πόλεμο ως τον τελευταίο πόλεμο και να τολμήσουμε να τον νικήσουμε για να ζήσουμε εμείς και οι επόμενοι σε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς κράτη και καπιταλισμό, χωρίς ρατσισμό και πατριαρχία, χωρίς ανισότητες, διακρίσεις και φτώχεια, χωρίς έθνη, σύνορα και πολέμους. Σε έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης, ελευθερίας, ισότητας, αλληλεγγύης σε αρμονία με το φυσικό κόσμο, σε έναν κόσμο όπου όλα θα είναι για όλους, σε έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ

ΤΑΞΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΤΟ ΝΑΤΟ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net