Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα

Συγκέντρωση - Πορεία Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12:00 στα Προπύλαια

Από τις 5 μέχρι τις 7 Οκτωβρίου ο Αμερικάνος Υπουργός Εξωτερικών και πρώην διοικητή της CIA, Μάικλ Πομπέο, θα βρίσκεται στην Αθήνα για μια σειρά από συναντήσεις που στοχεύουν στη διεύρυνση της "αμυντικής συνεργασίας" μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Το εν λόγω διπλωματικό γεγονός εντάσσεται στο πλαίσιο της συνέχισης από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της πολιτκής που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Την πολιτική δηλαδή με στόχο την "περαιτέρω αναβάθμιση και εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων των δύο χωρών", όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ακροδεξιά ρητορική της και την προσήλωσή της στο δόγμα "Νόμος και Τάξη", ταιριάζει άψογα με την alt-right του προέδρου Τραμπ.

Η επίσκεψη Πομπέο προγραμματίζεται με αφορμή την ανανέωση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Της συμφωνίας δηλαδή με βάση την οποία διατηρούνται στη χώρα οι στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, οι βάσεις από τις οποίες το ΝΑΤΟ σπέρνει τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή. Με την ανανέωση της συμφωνίας οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αναβαθμίσουν τη λειτουργία της βάσης στη Σούδα, καθώς και την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στις αεροπορικές βάσεις σε Λάρισσα και Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η στρατηγική πρόσδεση της ελληνικής αστικής τάξης στο άρμα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού εντείνεται, ενώ παράλληλα τα σύννεφα του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή πυκνώνουν, όπως αναδεικνύουν και τα πρόσφατα γεγονότα στην Υεμένη. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο ενδοαστικός ανταγωνισμός Ελλάδας - Τουρκίας, με επίκεντρο την Κύπρο και την ΑΟΖ. Οι παραπάνω εξελίξεις δεν προμηνύουν τίποτα θετικό για τους λαούς. Το αντίθετο. Γνωρίζουμε ιστορικά, ότι όποτε οι ανταγωνισμοί των αστικών τάξεων οξύνονται και οι εθνικισμοί αποκτούν όλο και πιο επιθετικό χαρακτήρα, οι εργάτες κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κρέας για τα κανόνια των πολέμων των αφεντικών τους, όπως σε καιρό ειρήνης μετατρέπονται σε κρέας για τις ατμομηχανές της "ανάπτυξης".

Το αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα οφείλει να μετατρέψει την επίσκεψη Πομπέο σε μια μέρα αγώνα. Ενάντια στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των αφεντικών, εργαζόμενοι και νεολαία να δώσουν τη δική τους μάχη, για τα δικά τους συμφέροντα. Να συνδέσουν τους αγώνες ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ και τους αγώνες ενάντια στην κρατική καταστολή, με τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Συγκέντρωση - Πορεία Σάββατο 5 Οκτωβρίου, στις 12:00 στα Προπύλαια

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600255/


1 2 3 4 5 6

ΑΘΗΝΑ | ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ (5/10)

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στη συγκέντρωση οργανώσεων και συλλογικοτήτων, ενάντια στην επίσκεψη του αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στη χώρα μας Σάββατο 5 Οκτώβρη Προπύλαια, 12 το μεσημέρι, και στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία που θα ακολουθήσει.

Επικίνδυνη συμφωνία για το λαό μας φέρνει η επίσκεψη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠ΄ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Στο πλαίσιο περιοδείας του σε Ιταλία και τα Βαλκάνια και της οξυμένης κόντρας του αμερικάνικου με το ρώσικο ιμπεριαλισμό, στην περιοχή, επισκέπτεται την Αθήνα στις 4 ως 6 του Οκτώβρη, ο αμερικάνος υπουργός Εξωτερικών, Πομπέο, με αποστολή να υπογράψει με την ελληνική κυβέρνηση την «ανανέωση» και «επικαιροποίηση» της λεγόμενης διμερούς «Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Συνεχίζοντας κι αναβαθμίζοντας παραπέρα την αμερικανόδουλη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η νέα κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά στη λεγόμενη «ανανέωση» της συμφωνίας για τις Βάσεις, με βασικό περιεχόμενο της τη μακρόχρονη ισχύ της και την ισχυροποίηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα με την αναβάθμιση τους και την επέκταση των αμερικάνικων Βάσεων σε ολόκληρη τη χώρα: Σούδα, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, αλλά και σε Άκτιο, Καλαμάτα και Κάρπαθο. Βάσεις - πολεμικά ορμητήρια ενάντια στους λαούς της περιοχής, που αποτελούν κίνδυνο για το λαό μας, και ισχυροποιούν παραπέρα την πολιτικο-στρατιωτική εξάρτηση της χώρας.

Η επίσκεψη Πομπέο έχει σκοπό τη βαθύτερη εμπλοκή και δέσμευση της Ελλάδας στα σχέδια και στους μηχανισμούς που συνδέονται με τις στρατιωτικοπολιτικές και ενεργειακές επιδιώξεις των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και είναι προπομπός του β' γύρου (7-9 Οκτώβρη) του λεγόμενου «Στρατηγικού διαλόγου» ΗΠΑ-Ελλάδας (που είχαν «εγκαινιάσει» Πομπέο και Κατρούγκαλος το Δεκέμβρη του ΄18), που προβλέπει εκτός των άλλων, στενότερη «συνεργασία των δύο μερών» (διάβαζε υποταγή στους πρώτους) σε μια σειρά τομείς, και δημιουργία αμερικάνικου γεωστρατηγικού «άξονα» απ΄ την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι την Πολωνία.

Στην «ατζέντα» της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών βρίσκονται επίσης και θέματα της υποτιθέμενης «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» στη χώρα, που συμπεριλαμβάνουν την προώθηση των φιλοπόλεμων γεωστρατηγικών υποδομών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα και αμερικανών επενδυτών στις κερδοσκοπικές «ευκαιρίες» που ανοίγει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που-όπως το διακήρυξαν ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατά την πρόσφατη επίσκεψη τους στις ΗΠΑ- τις επιταχύνει η κυβέρνηση της ΝΔ .

Η κυβέρνηση έδειξε, αμέσως μετά την ανάληψη της διαχείρισης του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, την απόλυτη προθυμία της να υπηρετήσει τα αμερικάνικα σχέδια (επισκέψεις Δένδια και Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αναγνώριση του πραξικοπηματία Γουαιδό, αλλά και της «Συμφωνίας των Πρεσπών»). Ταυτόχρονα ευελπιστεί, για λογαριασμό της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και σε μεγαλύτερη στήριξη απ΄ τα ιμπεριαλιστικά αμερικανοΝΑΤΟϊκά αφεντικά, έναντι της ανταγωνίστριας εξαρτημένης άρχουσας τάξης της Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ οι κάθε λογής «προστάτες» είναι αυτοί που τροφοδοτούν τους κινδύνους για το λαό μας και για τους λαούς των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής. Είναι αυτοί που παράγουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό, την προσφυγιά και τη δυστυχία για τους λαούς, που τροφοδοτούν τον εθνικισμό και το σωβινισμό. Είναι όλοι αυτοί, και το ντόπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, που καταδικάζουν σε θάνατο τους ξεριζωμένους - όπως δείχνουν για πολλοστή φορά όσα διαδραματίστηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, με δολοφονημένα παιδιά και γυναίκες καθώς και με μπόλικη καταστολή των ΜΑΤ ή με το σαπιοκάραβο στις Οινούσες, με ανάλογα θύματα…

Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν έχουν άλλο δρόμο - αντίθετα έχουν ζωτική ανάγκη - απ΄ το να αντιπαλέψουν την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, την πολιτική της υποτέλειας στα ξένα αφεντικά, τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους, την εμπλοκή της χώρας μας σ΄ αυτά, τον εθνικισμό και το σωβινισμό. Παράλληλα με την αντίσταση που πρέπει να ξεδιπλώσουν ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, παράλληλα με την αντίσταση στη φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΠΟΜΠΕΟ!

ΚΑΤΩ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ! ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ!

Ν΄ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ!

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!

ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ-ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

κάλεσμα : Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2019/10/blog-post…


1 2 3 4 5 6

Ανεπιθύμητος ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Όλοι στις διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΜΠΕΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

-

Όλοι στις αντιπολεμικές-αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις Σάββατο 5/10

Αθήνα: 12μ Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 12μ Άγαλμα Βενιζέλου

-

Μετά από πρόσκληση της μνημονιακής κυβέρνησης της ΝΔ, ο υπουργός εξωτερικών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μάικ Πομπέο πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα από τις 5 ως 7 Οκτώβρη. Ο λόγος είναι η υπογραφή της ανανέωσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA - MutualDefense Cooperation Agreement). Η MDCA υπεγράφη για πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε ανανεώνεται κάθε χρόνο από όλες τις κυβερνήσεις. Το τελικό κείμενο το οποίο συνέταξαν κορυφαία στελέχη της ΝΔ με τη «συμβολή» του πρέσβη των ΗΠΑ ΤζέφριΠάιατ, προβλέπει:

α) Ότι η χρονική διάρκεια της νέας συμφωνίας είναι απροσδιόριστη. Δηλαδή δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης και μπορεί να ακυρωθεί μόνο αν μία από τις δύο πλευρές την καταγγείλει.

β) Την συνέχιση της λειτουργίας της βάσης της Σούδας και την επέκταση των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή η βάση της Σούδας είναι ίσως η πιο σημαντική αμερικανική βάση στην ευρύτερη περιοχή αφού υποστηρίζει επιχειρήσεις σε όλο το τόξο από Μαύρη Θάλασσα έως Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

γ) Την εγκατάσταση κλιμακίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς θέλουν να αξιοποιήσουν το λιμάνι της για στρατιωτικούς (διεκπεραίωση- ; μάλλον υποστήριξη θέλουμε να πούμε… δυνάμεών τουςτων ΗΠΑ προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία) και εμπορικούς σκοπούς (σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου). Ήδη υπάρχει συμφωνία για τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων στην ίδια περιοχή.

δ) Η εγκατάσταση μόνιμης βάσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα.

ε) Η χρήση από αμερικανικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και άλλα αεροσκάφη της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιδιώκει όχι απλά την συνέχεια αλλά και το βάθεμα με ραγδαίους ρυθμούς της «στρατηγικής σχέσης» ΗΠΑ-Ελλάδας, η οποία έφτασε στο απόγειό της κατά την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την περαιτέρω και επ' αόριστον χρησιμοποίηση από τις ΗΠΑ βάσεων και εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα. Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο της αναγνώρισης και τήρησης της νατοϊκής συμφωνίας των Πρεσπών όπως και των συμφωνηθέντων των έξι (μέχρι στιγμής) Τριμερών Συναντήσεων Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, σημαίνουν την ενίσχυση του σχεδιασμού του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για τον ρόλο του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού. Έναν ρόλο πιο ενεργό και συγκεκριμένο στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών ανταγωνισμών και συγκρούσεων που απεργάζονται οι ιμπεριαλιστές στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή και περιλαμβάνουν την περικύκλωση της Ρωσίας, τον οικονομικό στραγγαλισμό του Ιράν και τον αποκλεισμό του από την Μεσόγειο, τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων στην Ευρώπη. Αδιαφορώντας για τους κινδύνους για τον ελληνικό και τους γειτονικούς λαούς, διευρύνοντας τυχοδιωκτικά την εμπλοκή της Ελλάδας στις συγκρούσεις, στο πλευρό του πιο κυνικού, επιθετικού και επικίνδυνου ιμπεριαλισμού, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, φέρνοντας τον πόλεμο όλο και πιο κοντά μας.

Η φιλοϊμπεριαλιστικη κυβέρνηση και τα χρεοκοπημένα επιτελεία της αντιδραστικής ελληνικής αστικής τάξης πανηγυρίζουν για την επικείμενη υπογραφή αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας διότι προσδοκούν στην σταθεροποίηση του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού με την συνδρομή και στήριξη των ιμπεριαλιστών. Προσδοκούν με την βοήθεια τους να επιβάλλουν μία αποφασιστική ήττα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα καθώς και να ενισχύσουν τις θέσεις τους στον ανταγωνισμό τους με τον τούρκικο καπιταλισμό. Όμως όσα θελήματα και αν κάνουν στους ιμπεριαλιστές και όσο περισσότερο προσπαθούν να μετατραπούν σε χωροφύλακες των ΗΠΑ στην περιοχή, οι Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές δεν θα διστάσουν να αφήσουν τους τυχοδιώκτες του ελληνικού καπιταλισμού σύξυλους, αν αυτό απαιτήσουν τα συμφέροντά τους. Από αυτή την πορεία, οι κίνδυνοι για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής είναι τεράστιοι και εάν δεν ανατραπεί από το εργατικό κίνημα, με μαθηματική ακρίβεια θα παρασύρει τον ελληνικό λαό σε νέα επικίνδυνα και σκοτεινά μονοπάτια αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, πολεμικών τυχοδιωκτισμών και σε μεγάλες καταστροφές.

Η εργατική τάξη, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα πρέπει να καταγγείλουν ηχηρά αυτή την συμφωνία. Να βροντοφωνάξουν ΑΝΕΠΙΘΥΝΗΤΟΣ ο εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού Μάικ Πομπέο. Να παλέψουν ανειρήνευτα εναντίον της ελληνικής αστικής τάξης, των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΕΕ, των αστικών μνημονιακών δυνάμεων και του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Καμιά υποταγή στην ελληνική αστική τάξη στις κυβερνήσεις της και στην απάτη των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων» (δηλαδή της δικαιολόγησης των ταξικών συμφερόντων της). Με αυτούς που αρπάζουν τους μισθούς, τις συντάξεις, την δημόσια περιουσία και τα σπίτια μας, που καταργούν τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, δεν έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν είναι ικανοί να μας προστατέψουν από κανέναν κίνδυνο. Αυτοί είναι ο κίνδυνος! Δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους, δεν θα θυσιαστούμε για να τα κέρδη τους!

Να παλέψουμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους δύο ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς: το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Για να φύγουν οι νατοϊκές βάσεις του θανάτου και για να μην δημιουργηθούν νέες. Ενάντια σε κάθε διευκόλυνση των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, στην εφαρμογή των σχεδιασμών τους στην περιοχή. Ενάντια στους επιθετικούς άξονες της χώρας μας με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής (Αίγυπτος, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία).

-

- Να μην υπογραφεί η ανανέωση της MDCA

- Όχι στην δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας. Να φύγουν τώρα όλες οι νατοϊκές βάσεις του θανάτου από την χώρα μας. Έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ - Έξω το ΝΑΤΟ από Αιγαίο και Βαλκάνια

- Κάτω οι αντιδραστικοί «άξονες» με Αίγυπτο - Ισραήλ - Κύπρο.

- Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες.

- Ενάντια στον εθνικιστικό δηλητήριο και την απάτη των λεγόμενων «εθνικών συμφερόντων» πάλη για τα δικαιώματά μας

- Διεθνισμός - Κοινός Αγώνας των εργαζομένων και των λαών, ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, τις ντόπιες αστικές τάξεις.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10241


1 2 3 4 5 6

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του ΥΠ.ΕΞ. των ΗΠΑ στην Αθήνα και κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση το Σάββατο 5/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

Στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου, ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, θα βρεθεί στην Αθήνα στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου μεταξύ του ελληνικού και του αμερικανικού κράτους, και προκειμένου να υπογράψει συμφωνίες οι οποίες ενισχύουν σημαντικά την παρουσία του πλέον δολοφονικού μηχανισμού του πλανήτη, του κράτους των ΗΠΑ, στην Κρήτη, τη Θεσσαλία και την Αλεξανδρούπουλη. Στη συμφωνία, της οποίας αρχικός δημιουργός είναι η κυβέρνηση του Σύριζα και την οποία ολοκληρώνει η κυβέρνηση της NΔ, περιλαμβάνεται: Η επ' αόριστον παραχώρηση και «αναβάθμιση» της βάσης της Σούδας, ένα ορμητήριο του αμερικανικού στρατού και του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερα κρίσιμη σημασία στον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Η «αναβάθμιση» της Νατοϊκής βάσης στη Λάρισα με την παρουσία πολεμικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τη μόνιμη παρουσία επανδρωμένων πολεμικών αεροσκαφών. Η χρήση σημαντικού τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης ως ναυτικής νατοϊκής βάσης.

Η συμφωνία αυτή είναι μέρος της επιβολής βασικών κατευθύνσεων του κυρίαρχου μπλοκ εξουσίας, του Δυτικού, ενάντια στις κοινωνίες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής. Η στρατιωτικοποίηση μεγάλων περιοχών και η εμβάθυνση του ελέγχου, η ενίσχυση της παρουσίας των επαγγελματιών δολοφόνων, η τεχνολογική αναβάθμιση των οπλοστασίων, είναι μέσα που χρησιμοποιούνται σε ένα σκοπό. Τον σκοπό του ολοκληρωτικού ελέγχου, της ασφυκτικής κρατικής επιβολής και της προετοιμασίας για νέες πολεμικές συρράξεις, περιφερειακές αλλά και γενικευμένες. Καθώς η κρατική και καπιταλιστική δυστοπία δεν έχει να υποσχεθεί στους πληβείους αυτού του κόσμου παρά φτώχεια και εξαθλίωση, και την ώρα που οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί οξύνονται διαρκώς, το ΝΑΤΟ αποτελεί τον χωροφύλακα-εγγυητή της αιματηρής «τάξης» του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Είναι η στρατιωτική υπερεθνική συμμαχία που θέλει να επιβάλει δια πυρός και σιδήρου τα συμφέροντά των κρατών-μελών της στην περιοχή.

Το ελληνικό κράτος ως αναπόσπαστο μέρος και το κράτος των Η.Π.Α. ως η ηγέτιδα δύναμη αυτής της συμμαχίας επικυρώνουν και αναβαθμίζουν τη συμφωνία τους, που μεταξύ άλλων και στα πλαίσια του «Στρατηγικού Διαλόγου» εμπεριέχει: Το «αντι»τρομοκρατικό δόγμα, την ενίσχυση της συμμαχίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, την επίταση λεηλασίας της τάξης των εργαζόμενων και του φυσικού κόσμου μέσω μεγάλων επενδυτικών σχεδιασμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών του κράτους των Η.Π.Α. Πομπέο και ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους συναντιούνται εκπροσωπώντας τις μπότες των στρατών κατοχής που παρελαύνουν στο εσωτερικό της Δύσης και στην καπιταλιστική περιφέρεια, τη φρίκη του Γκουαντανάμο και της Μόριας, τη δολοφονική βία των κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια σε μειονότητες, μετανάστες, αγωνιζόμενους, τα κάτεργα των φυλακών και τις εργασιακές γαλέρες. Εκπροσωπούν τα βομβαρδιστικά που ισοπεδώνουν πόλεις και χωριά, και τον θάνατο για τους ξεριζωμένους στα σύνορα.

Εν μέσω της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το ελληνικό κράτος στους κατειλημμένους χώρους, τις δομές του αγώνα και τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, την ημέρα που η Αθήνα θα βρίσκεται σε ένα τεράστιο κατασταλτικό κλοιό, η παρουσία των αγωνιζόμενων στο δημόσιο χώρο είναι δρόμος ανοιχτός για να τον διαβούν όσοι αρνούνται να δεχτούν την βαρβαρότητα.

Καλούμε στην διαδήλωση το πρωί του Σαββάτου, για να αντιπαραθέσουμε στο καθεστώς της εξαθλίωσης και του θανάτου, τη διεθνιστική αλληλεγγύη και τον αγώνα για ελευθερία και ισότητα. Για να αντιπαραθέσουμε στις συμφωνίες των πολιτικά και οικονομικά ισχυρών που προοικονομούν μια εμπόλεμη πραγματικότητα, τη συντροφικότητα των από τα κάτω. Για να αντιπαραθέσουμε στους κατασταλτικούς μηχανισμούς τις φωνές εκείνων που δεν υποτάσσονται στο φόβο. Για να αντιπαραθέσουμε στον κόσμο της εκμετάλλευσης και της υποταγής και στην δυστοπία που μας επιβάλλει, την μόνη πραγματικότητα που αξίζει να βιωθεί: Την επανάσταση για την κοινωνική απελευθέρωση, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ENANTIA ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/10 ΣΤΙΣ 12.ΟΟ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

3 Οκτώβρη 2019

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


1 2 3 4 5 6

Ανεπιθύμητος o Πομπέο - Ολες και όλοι το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μεσ. στα Προπύλαια.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είναι μία ανοικτή πρόκληση και απειλή για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού και για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ έρχεται για να υπογράψει, με την κυβέρνηση της ΝΔ τη νέα Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) που στόχο έχει να μετατρέψει όλη την Ελλάδα μια απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση.

Η Συμφωνία προβλέπει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε μια νέα Σούδα για να μπορούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να μετακινούν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους από τη Μεσόγειο προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική μέσα από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, την αναβάθμιση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Λάρισας, τη δημιουργία "εκπαιδευτικής βάσης" για ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, την περαιτέρω αναβάθμιση της Σούδας που αποτελεί το βασικό ορμητήριο της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα σαν αντάλλαγμα θα αποκτήσει πρόσβαση στα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που σταθμεύουν στη Λάρισα, για την επιτήρηση του Αιγαίου και την "αναχαίτιση" των προσφύγων. Μιλιταρισμός και ρατσισμός πάνε χέρι - χέρι.

Δεν ξεχνάμε ότι η "αναβάθμιση της Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ" είχε ήδη ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με μπροστάρη τον πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιά. Αναπόσπαστο τμήμα της "αναβαθμισμένης αμυντικής συνεργασίας" αποτελεί ο στρατηγικός, αντιδραστικός και επιθετικός άξονας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, που κάτω από την αμερικάνικη μπαγκέτα επιδιώκει να επιβληθεί σε όλη την περιοχή, εξασφαλίζοντας τα μέγιστα οφέλη στον ενεργειακό και γεωπολιτικό ανταγωνισμό, στην διεκδίκηση των ΑΟΖ και των δρόμων μεταφοράς, για τις αστικές τάξεις των χωρών αυτών. Η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αποτελούσε μια από τις βασικές συνιστώσες του νέου "αμυντικού" συμφώνου Ελλάδας-ΗΠΑ.

Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας η ελληνική διπλωματία προσπαθεί να αξιοποιήσει τις προσωρινές αντιθέσεις ανάμεσα στη τούρκικη αστική τάξη και τις ΗΠΑ για να "πάρει κεφάλι" στην κούρσα του ανταγωνισμού για τον ρόλο του "σταθμάρχη" του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως ο ρόλος του "σταθμάρχη" σε μια περίοδο κλιμάκωσης των ανταγωνισμών και των πολεμικών εντάσεων στην ευρύτερη περιοχή, με την κατάσταση με το Ιραν να διολισθαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια, απειλεί να οδηγήσει σε πολεμικές περιπέτειες με την εμπλοκή και της Ελλάδας.

Όχι στη νέα Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ που κλιμακώνει επικίνδυνα τη διπλωματική και στρατιωτική ένταση στην περιοχή θυσιάζοντας την ειρήνη στο βωμό των συμφερόντων της ελληνικής άρχουσας τάξης και του ιμπεριαλισμού. Έξω οι βάσεις του θανάτου. Έξω η Ελλάδα απο το ΝΑΤΟ. Να σταματήσουν οι εξορύξεις στη Μεσόγειο.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν δυναμικό παρών στην διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο και την Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας, το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 12 μεσ. στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : https://antarsya.gr/node/5481


1 2 3 4 5 6

Μάϊκλ Πομπέο ανεπιθύμητος! Διαδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάϊκλ Πομπέο «μας κάνει την τιμή» να μας επισκεφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Μαζί με την αιματοβαμμένη κουστωδία του μας φέρνει «δώρα» όπως νέες βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα περισσότερες διευκολύνσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Σούδα, για να μπορούν να μετακινούν οι Αμερικάνοι καλύτερα τις δυνάμεις από την ανατολική Ευρώπη ως την Μέση Ανατολή, ακόμα μεγαλύτερη εφαρμογή της συμμαχίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, νέες αγορές πολεμικών εξοπλισμών.

Ο Μητσοτάκης επιδιώκει την υπογραφή μιας νέας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την λένε Αμοιβαία Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), που θα εξασφαλίζει την αναβάθμιση του ελληνικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον οικονομικό διπλωματικό και στρατιωτικό ρόλο της Ελλάδας, και τώρα με τις ΑΟΖ τα κοιτάσματα αερίου και τους νέους αγωγούς μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης και τον ενεργειακό ρόλο.

Σε μία εποχή που η κατάσταση στην Μέση Ανατολή με την επιθετικότητα του Ισραήλ και την διαμάχη Σαουδικής Αραβίας - Ιράν, μία τέτοια συμφωνία κλιμακώνει την ένταση, ο υπουργός του Τραμπ φέρνει ακόμα πιο κοντά την απειλή του πολέμου και η ελληνική αστική τάξη είναι πρόθυμη να στηρίξει τα πολεμοκάπηλα σχέδια που ενισχύουν την δική της θέση στην περιοχή και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην Τουρκία.

Όχι στην συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ. Έξω οι στρατιωτικές βάσεις, έξω από το ΝΑΤΟ.

Κοινός αγώνας Ελλήνων, Τούρκων, Μακεδόνων και Κυπρίων εργατών ενάντια στον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ο εχθρός είναι στην ίδια μας την χώρα.

Συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Αθήνα, 4/10/19

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : https://ormantifa.org/maikl-pompeo-anepithymi…