Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πανελλαδική Διαδήλωση για την υπεράσπιση των Αγράφων

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 11: 00 π.μ καλουμε πανελλαδικα ολα τα κινηνατα και τους αγωνιζομενους ανθρωπους που μάχονται εναντια στη λεηλασία της φυσης απο κράτος και επενδυτές.Κατω τα ξερα σας απο τα Αγραφα.

Ανοιχτη συνελευση εναντια στην "πρασινη αναπτυξη" και στα αιολικα στα Αγραφα

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/80420/
πηγή : email που λάβαμε στις 5 Οκτώβριος 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ενημερωτική εκδήλωση ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων και στήριξη της πανελλαδικής διαδήλωσης στην Καρδίτσα

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης στον Αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) στις 7 μ.μ.

Ενάντια στην καταστροφική λεηλασία των Αγράφων με την εκχώρηση τους για την εγκατάσταση βιομηχανικών αιολικών πάρκων.

*Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου συμμετέχουμε στην πανελλαδική διαδήλωση στην Καρδίτσα, η οποία έχει καλεστεί από την ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην "πράσινη" ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" -μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2019/10/04/%ce%b…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα συγκέντρωση/πορεία ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων και την "πράσινη ανάπτυξη" που καλείται από την Ανοιχτή Συνέλευση της περιοχής. Αντιλαμβανόμενοι τόσο τη σημασία της διεξαγωγής αγώνων που έρχονται σε σύγκρουση με το καπιταλιστικό φαντασιακό που ανάγει την αέναη και με κάθε κόστος ανάπτυξη σε ρυθμιστή του δημόσιου βίου όσο και τη σημασία σύνδεσης των τοπικών αγώνων ως κομμάτια ενός μωσαϊκού κοινωνικών αντιστάσεων που διαπερνούν τον χώρο και τον χρόνο θα βάλουμε λεωφορείο για τη μετακίνησή μας στην Καρδίτσα και τη συμμετοχή στην πορεία. Όποιος/α επιθυμεί να έρθει μπορεί να επικοινωνεί στο: 6955425210.

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Οκτώβριος 21h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο η καταστροφή και η λεληλασία του φυσικού περιβάλλοντος με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες/κοινότητες κάθε φορά αλλά και για όλον τον πλανήτη συνολικά, αποτελεί ένα από τα αποτελέσματα της άγριας επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στη φύση αλλά και στο σύνολο του πληθυσμού. Πλέον, βρισκόμαστε στα όρια της διακινδύνευσης της ίδιας μας της επιβίωσης, μιας και μιλάμε για κλιματικές αλλαγές δίχως περιθώρια διόρθωσης και μία παγκόσμια περιβαλλοντική και οικολογική κρίση. Από τις πρόσφατες φωτιές στον Αμαζόνιο και τη Σιβηρία μέχρι το ψήφισμα της ελληνικής βουλής που απαλλάσσει τις εταιρείες εξορύξεων από την υποχρέωση να εκπονήσουν περιβαλλοντικές μελέτες, είναι προφανές ότι οι κυρίαρχοι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τον ίδιο το φυσικό κόσμο αλλά και τις ανθρώπινες κοινωνίες στο βωμό του κέρδους. Οι αποψιλώσεις των δασών, η μόλυνση των θαλασσών, το λιώσιμο των πολικών πάγων, οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η συρρίκνωση της βιοποικιλότητας και η εξαφάνιση πλήθους ζωικών ειδών, είναι μερικά μόνο μέρη της συνολικής οριακής περιβαλλοντικής κρίσης που δημιουργεί η κρατική- καπιταλιστική επιθετικότητα.

Όσον αφορά τον ελλαδικό χώρο συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια διαδικασία αναδιάρθρωσης η οποία ουσιαστικά στοχεύει στην εκποίηση του φυσικού πλούτου στο ιδιωτικό κεφάλαιο και αποτελεί κομμάτι του αφηγήματος περί "ξεπεράσματος της κρίσης" και περί "οικονιομικής ανάπτυξης" και προβάλλεται ως υπόθεση εθνικού συμφέροντος ώστε να κάμψει εκ των προτέρων τις αντιστάσεις των τοπικών και όχι μόνο κοινωνιών.

Από την κατασκευή Υ/Η φράγματος και την εκτροπή των νερών του ποταμού Αχελώου στη Μεσοχώρα, τα ανοιχτά μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στα βουνά της Ηπείρου, την καύση σκουπιδιών στο Βόλο και τη δημιουργία ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη μέχρι την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερου στο Πήλιο, τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τεράστιες εκτάσεις γης (πολλές φορές μάλιστα περιοχές χαρακτηρισμένες ως φυσικοί οικότοποι) και γίνονται έπειτα έρμαια στα σχέδια του κεφαλάιου και την εγκατάσταση αιολικών ζωνών σε πολλά ορεινά συμπλέγματα, όπως είναι τα Άγραφα.

Η επαπειλούμενη καταστροφή των Αγράφων, αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης του κράτους και του κεφαλαίου ενάντια στο φυσικό περιβάλον.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ουσιαστικά αυτοματοποιεί και απλουστεύει τις διαδικασίες παρέμβασης στο φυσικό περιβάλλον, ανοίγωντας το δρόμο για την καταστροφή του φυσικού πλούτου από κάθε είδους επενδυτές

Η επίθεση αυτή, όπως και όλες οι υπόλοιπες που είχαν επιχειρηθεί στο παρελθόν, έχει ήδη βρει αντίσταση από τους κατοίκους της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλουν να δουν τον τόπο τους να κατστρέφεται για χάρη μιας "αναπτυξης" που χτίζεται όχι μόνο σε βάρος της φύσης, αλλά και των εργαζομένων, των κοινωνιών και όλου του πλανήτη συνολικά.

Εμείς, ως αναρχικοί στεκόμαστε ενάντια στην κρατική - καπιταλιστική επέμβαση στο φυσικό κόσμο, που αποσκοπεί στην κερδοσκοπική εκμετάλλευσή του, λεηλατώντας και καταστρέφοντάς τον.Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των ντόπιων κοινοτήτων,αντιλαμβανόμενοι ότι ο αγώνας ενάντια στην λεηλασία της φύσης είναι ένας αγώνας ενάντια στο κράτος,το κεφάλαιο και ολους όσoi προσπαθούν να υποτιμήσουν τις ζωές μας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Στηρίζουμε την πανελλαδική διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων

Σάββατο 12 Οκτώβρη 11πμ στην Καρδίτσα

Συλλογικότητα για τον Kοινωνικό Aναρχισμό ''Μάυρο και Κόκκινο''

Συλλογικότητα για τον Eλευθεριακό Kομμουνισμό-Libertatia


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Παρέμβαση στο λιμάνι, όπου φυλάσσονται ανεμογεννήτριες. Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα

post image

Παρέμβαση συντρόφων στο λιμάνι της Πάτρας όπου φυλάσσονται τα τμήματα των ανεμογεννητριών που πρόκειται να τοποθετηθούν στις βουνοκορφές.

Ανάρτηση πανό για την πανελλαδική πορεία στην Καρδίτσα στις 12/10.

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600336/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πανελλαδική πορεία ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων και την Πράσινη Ανάπτυξη Σάββατο 12/10, 11:00 - Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ

Η πολιτική της συνεχούς ανάπτυξης που περνάει μέσα από την αναβάθμιση της Ελλάδας σε "ενεργειακό κόμβο και πόλο", καθιστά την φύση και τις κοινωνίες ευάλωτες στα σχέδια εταιρειών και κράτους. Σχέδια που δεν παρέχουν την παραμικρή πίστωση για την βιωσιμότητα του περιβάλλοντος όσες περιβαλλοντικές μελέτες των ίδιων των εταιρειών κι αν περάσουν για να πάρουν άδεια για εργασίες είτε μιλάμε για εξορύξεις χρυσού και υδρογονανθράκων είτε για ανεμογεννήτριες στα πιο παρθένα δάση και στις θάλασσες της χώρας.

Με αυτό το σκεπτικό βλέπουμε ο φυσικός πλούτος του Ελλαδικού κρατικού χώρου να αποτελεί έρμαιο στις ορέξεις των πετρελαϊκών κι άλλων εταιρειών, αφού ήδη το 1/3 έχει δοθεί για έρευνα και εκμετάλλευση για εξορύξεις υδρογονανθράκων με τις ευλογίες της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία έκανε την αρχή. Ενώ σχεδόν όλες οι βουνοκορφές και τα νησιά παραδόθηκαν σε εταιρείες από το κράτος για να γεμίσουν με αιολικά. Οι ίδιες εταιρείες βέβαια δεν είχαν και δεν έχουν όπως φαίνεται ανάγκη από άδειες αφού ξεκινούσανε τις εργασίες σε διάφορες περιοχές όπως αυτής των Αγράφων κι άλλων βουνών χωρίς να έχουν κάποια δικαιοδοσία πάνω σ' αυτά.

Ακόμα κι αν αυτή η "ανάπτυξη" στην οποία βασίζει την διαιώνιση του ο καπιταλισμός χαρακτηρίζεται "βιώσιμη" ή "πράσινη" καθόλου δεν έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογία. Αλλά τι κάνει τόσο κακή την στροφή στην παραγωγή της ενέργειας σε Α.Π.Ε. με την υποτιθέμενη απεξάρτηση από τον λιγνίτη; Με μια απλή σκέψη θα μπορούσαμε να πούμε πως εφόσον η Ελλάδα έχει καλύψει το 30% της παραγωγής ενέργειας από Α.Π.Ε. και θα καλύψει υποτίθεται ακόμα περισσότερο, μπαίνουμε σε μία φάση όπου άλλες βλαβερές μονάδες παραγωγής θα αρχίσουν να μην λειτουργούν. Κάτι τέτοιο όμως δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα αφού τα αιολικά δεν μπορούν να τις υποκαταστήσουν σε καμία περίπτωση αφού δεν έχουν διαρκή παραγωγή ενέργειας(3-6 μποφόρ λειτουργούν) ενώ έχουν ζωή 20 χρόνων μένοντας μετά βάρος στο περιβάλλον για πάντα. Για να λειτουργήσουν οι ανεμογεννήτριες χρειάζονται ορυκτέλαια και λιγνίτη τα οποία απορροφούνται από το χώμα μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα και το άνοιγμα δρόμων μέσα στα δάση σε περιοχές δύσβατες και παρθένες. Τέλος, επηρεάζουν το κλίμα διαλύοντας τις νεφώσεις. Καθίσταται σαφές, λοιπόν, πως ο μόνος λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι η κερδοσκοπία και των συμφέρον εταιρειών και καμία κοινωνική ανάγκη.

Απέναντι στη λεηλασία του περιβάλλοντος από κράτος και κεφάλαιο που παίρνουν αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας για την ίδια τη ζωή της ή κλεισμένης έξω από αποκλεισμένα Δημαρχεία από δυνάμεις των ΜΑΤ, προτάσσουμε την αμεσοδημοκρατική, κοινωνική διαχείριση της ενέργειας. Οι τοπικές κοινωνίες είναι οι μόνες οι οποίες μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και όχι κλειστά υπουργικά και εταιρικά συμβούλια. Δεν θα αφήσουμε να παίξουν με τις ζωές μας, τα βουνά μας και τις θάλασσες.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Σάββατο 12/10 στις 11:00, Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας)

- ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΑΠΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

πηγή : https://www.antiauthoritarian.gr/%cf%80%ce%b1…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10 ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ.

Η βαρβαρότητα αυτή τη φορά φόρεσε την ''οικολογική ''της μάσκα · ληστρικά και ανεξέλεγκτα μετατρέπει τα ανυπότακτα και ελεύθερα 'Aγραφα των κλεφτών, αρματολών και ανταρτών σε βιομηχανική ζώνη με την εγκατάσταση περισσότερων από 300 γιγάντιων ανεμογεννητριών, που καλύπτουν σε έκταση το 80% των βουνοκορφών των Αγράφων - μάλιστα στο μεγαλύτερο υψόμετρο που έχουν ποτέ εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες, στα 1600-2000μ .

H Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων, στηρίζει αμέριστα τον αγώνα των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών για την προστασία του τόπου από τα επενδυτικά σχέδια των εταιριών, οι οποίες στον βωμό του κέρδους δε διστάζουν να προχωρήσουν σε έργα που έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Οι Βιομηχανικές ΑΠΕ παρουσιάζονται με το προσωπείο της ήπιας και φτηνής παραγωγής ενέργειας, ενώ η πραγματική συνεισφορά τους στο ενεργειακό πρόβλημα είναι μηδαμινή και η καταστροφή που φέρνουν όπου εγκατασταθούν μη αναστρέψιμη. Εκατοντάδες κυβικά μπετόν για τις βάσεις, πλατείες πολλών τετραγωνικών για κάθε μια ανεμογεννήτρια, αλλά και συνοδά έργα, όπως διανοίξεις δρόμων, που δεν εξυπηρετούν κάποια άλλη λειτουργία, εκβραχισμοί, χιλιάδες κυβικά μπαζών, κίνδυνοι κατολισθήσεων, υποσταθμοί ρεύματος, επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα της περιοχής είναι μερικές από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ωστόσο, οι ανεμογεννήτριες δε μειώνουν ουσιαστικά την εξάρτηση της χώρας από τις παραδοσιακές 'βρώμικες' πηγές ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα το ρεύμα που παράγουν υποχρεούται να το αγοράζει η ΔΕΗ πληρώνοντάς το «χρυσό», ανεξάρτητα από το αν το χρησιμοποιεί ή όχι.

Την ίδια στιγμή, η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά, σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω της φτωχοποίησής τους από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι μέχρι σήμερα επενδύσεις σε αιολική ενέργεια, όχι μόνο δεν «ελαφραίνουν» τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ, αλλά αντίθετα οδηγούν σε μεγαλύτερα έξοδα, τα οποία μετακυλίονται στον λαό, που ήδη δεν έχει λεφτά να πληρώσει την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών του. Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι για τα αντισταθμιστικά οφέλη σε δημότες και ΟΤΑ (για θέσεις εργασίας κλπ.), τα οποία πολύ εύκολα καταρρίπτονται από τα πραγματικά στοιχεία.

Αποτιμούν τα βουνά, τα δάση, το φυσικό περιβάλλον, τις βουνοκορφές των Αγράφων στα χρηματιστήρια των αγορών, των αξιών, της ενέργειας, με το μοναδικό κριτήριο που γνωρίζει η ιδιωτική «επιχειρηματικότητα»: το εύκολο, γρήγορο και μεγαλύτερο δυνατό κέρδος. «Ο ήλιος, ο αέρας, το νερό είναι δωρεάν»… γι' αυτούς. Εμείς θα αποκαταστήσουμε την τάξη και το δικαίωμά μας στα κοινωνικά αγαθά.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τη σημερινή έχουν συνυπογράψει νόμους διευκόλυνσης των αρπακτικών του κεφαλαίου, έτσι ώστε να εμπορευματοποιήσουν και να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη φύση, τον πολιτισμό και την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Οι υποτακτικοί της ΕΕ, αφού ξεθεμελίωσαν τα εργατικά δικαιώματα, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία και ξεπούλησαν τον πλούτο της χώρας, θέλουν τώρα να εκμεταλλευτούν στο έπακρο και τη φύση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αναζητηθούν στόχοι που θα συγκροτούν ένα ευρύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό κίνημα και που θα συνδέουν την οικολογική οπτική με τις συνολικές κοινωνικές διεκδικήσεις, με κέντρο την εργαζόμενη πλειοψηφία, με ανεξάρτητες μορφές συγκρότησης αγώνα και δράσης.

Ως Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων, δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε ένα τέτοιο κίνημα ανατροπής της συνολικής επίθεσης. Αντιμετωπίζουμε το θέμα της ενέργειας, με κριτήριο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας και του δικαιώματός της σε μία αξιοβίωτη ζωή, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, μέσα από την αμφισβήτηση του καταναλωτισμού, του ενεργοβόρου καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και της κατοχής των πηγών ενέργειας από το κεφάλαιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Να υπερασπιστούμε όλοι μαζί τον τόπο μας και τα δικαιώματά μας στα κοινωνικά αγαθά.

Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στην πανελλαδική συγκέντρωση-πορεία και ανοικτή συνέλευση των κινημάτων ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων και την «πράσινη ανάπτυξη», το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11 π.μ..

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

πηγή : http://lesxi-ergasias-trikalon.blogspot.com/2…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ούτε στα Άγραφα, ούτε πουθενά - σύγκρουση με κράτος, εργολάβους και σχέδια επενδυτικά

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως όταν το κεφάλαιο και το κράτος μιλάνε για "πράσινη" ανάπτυξη, ουσιαστικά προσπαθούν να καμουφλάρουν την παραδοσιακή περιβαλλοντική καταστροφή με "οικολογικό" περιτύλιγμα. Και αυτό συμβαίνει, γιατί είναι δεδομένο ότι στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος η "ανάπτυξη" -όποιο χρώμα και αν φορέσει επιχειρώντας να μας μπερδέψει- μπορεί να σημαίνει μόνο κέρδη για τους λίγους και επιπτώσεις στους υπόλοιπους (από τις τοπικές κοινωνίες μέχρι το περιβάλλον συνολικά). Με λίγα λόγια, δηλαδή, αυτό που επιχειρείται να γίνει στα Άγραφα ουσιαστικά δε διαφέρει σε τίποτα από αυτό που γίνεται στην Χαλκιδική με την εξόρυξη χρυσού ή στην Ήπειρο με τις ερευνητικές γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες κλπ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην "πράσινη ανάπτυξη" και στα Αιολικά στα Άγραφα: "Επιδίωξη των «επενδυτών» είναι η τοποθέτηση 640 ανεμογεννητριών (μέχρι στιγμής έχουν αδειοδοτηθεί οι 40 πρώτες στα οροπέδια Νιάλα και Βοϊδολίβαδο) ύψους 120 μέτρων σε εκτάσεις των Ευρυτανικών και Καρδιτσιώτικων Αγράφων καθώς και η κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων σε σχεδόν όλα τα ποτάμια και ρέματα της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Πίνδου. Αυτή η παρέμβαση μπορεί να οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη χρήση των δασικών και υδάτινων πόρων, στη διατάραξη ή και κατάρρευση του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας της θιγόμενης περιοχής, με συνεπακόλουθες επιπτώσεις σε όλα τα συστήματα υπό τη μορφή του ντόμινο. Μερικές μόνο από τις επιπτώσεις είναι: η ανεπανόρθωτη ισοπέδωση των βουνοκορφών, η διάνοιξη δρόμων και η εγκατάσταση πυλώνων υψηλής τάσης εντός δασικής έκτασης, ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, η απειλή εξαφάνισης προστατευόμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας."

Ήδη με δύο δυναμικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα, μέλη της τοπικής κοινωνίας συνεπικουρούμενα από αλληλέγγυους/ες πραγματοποίησαν παρεμβάσεις στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί τα μηχανήματα. Επόμενο σημαντικό ραντεβού είναι η πανελλαδική πορεία που καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση για τις 12 του Οκτώβρη.

Όσοι και όσες, λοιπόν, δε σκοπεύουμε να μείνουμε παθητικοί θεατές μπροστά στην καταστροφική επέλαση του κεφαλαίου και του κράτους, οφείλουμε να βρεθούμε εκεί για να κάνουμε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι:

ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10, 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarexchist-feexderation@riseup.exnet

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη κ στην καταστροφή των Αγράφων- Καρδίτσα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ.

πηγή : https://autodiaxirizomenostekikarditsas.espiv…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

ΚΑΛΕΣΜΑ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΗ «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 καλείται από την «ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΑΓΡΑΦΑ» συγκέντρωση - πορεία στην Καρδίτσα «με στόχο την ανάδειξη της γιγαντιαίας καταστροφής, που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή των Αγράφων, με όχημα την «πράσινη» ανάπτυξη και την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.»

Ως Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων είμαστε αντίθετοι στα φαραωνικά έργα βιομηχανικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κατοίκων των Αγράφων, της Καρδίτσας, της Ευρυτανίας και όλης της Ελλάδας ενάντια στα έργα των αιολικών εργοστασίων. Γνωρίζουμε ότι οι ΒΑΠΕ δεν αποτελούν τη λύση στο ενεργειακό πρόβλημα και την περιβαλλοντική υποβάθμιση για τον απλό λόγο ότι εντάσσονται στην ίδια λογική που τα προκαλεί, η οποία είναι και η ρίζα του προβλήματος: η αέναη αύξηση της παραγωγής ενέργειας που εξυπηρετεί την κερδοφορία του ενεργειακού κεφαλαίου, πέρα και άσχετα από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Η ίδια λογική έχει φέρει κι εμάς απέναντι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Το ελληνικό κράτος ετοιμάζει μία μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην οροσειρά των Αγράφων. Με την εγκατάσταση περίπου εξακοσίων ανεμογεννητριών, αν συνυπολογιστούν τα απαιτούμενα έργα διάνοιξης δρόμων μεταφοράς μηχανημάτων και υλικών και εγκατάστασης ηλεκτρικών δικτύων, μία τεράστια φυσική περιοχή μετατρέπεται στην ουσία σε κολοσσιαίο ανοιχτό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Οι επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο, τη χλωρίδα και την πανίδα, τα νερά, τους παραδοσιακούς τοπικούς οικισμούς θα είναι ανεπανόρθωτες σε βάθος πολλών δεκαετιών.

Το επιχείρημα που υποστηρίζει όλη αυτή την καταστροφή είναι ότι πρόκειται για έργο "βιώσιμης" και "πράσινης" ανάπτυξης που είναι απαραίτητο για την παραγωγή πιο καθαρής ενέργειας με μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Εντάσσεται άλλωστε στον σχεδιασμό για εγκατάσταση πολλών χιλιάδων ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την Ελλάδα, ισοπεδώνοντας βουνά και νησιά, ακόμα και σε ευαίσθητες και προστατευόμενες περιοχές.

Η ειλικρίνεια αυτού του ισχυρισμού αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι την ίδια στιγμή προχωράει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εξορύξεων υδρογονανθράκων (πετρέλαιο/φυσικό αέριο) σε χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές που ισοδυναμούν με το 1/3 της επικράτειάς και έχουν παραχωρηθεί προς έρευνα και εκμετάλλευση σε εγχώριες και ξένες εταιρείες. Από την Ήπειρο και τη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας ως τη νότια Κρήτη, όλη η δυτική θαλάσσια (Ιόνιο) και χερσαία (Ήπειρος, Αιτωλοακαρνανία, Δυτ. Πελοπόνησσος) επικράτεια έχει δοθεί και δίνεται ως «οικόπεδα» προς εκμετάλλευση και λεηλασία.

Καλούμε τα κινήματα που δραστηριοποιούνται στα ενεργειακά ζητήματα είτε ενάντια στις ΒΑΠΕ, είτε ενάντια στις εξορύξεις, είτε ενάντια στα φράγματα κ.ο.κ. σε συντονισμό ενάντια στους καταστροφικούς ενεργειακούς σχεδιασμούς.

Καλούμε στη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας (κεντρική)
στην Καρδίτσα στις 12/10 και ώρα 11:00

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ
ath-stop-mining.blogspot.com - ath.exstop.minexing@gmaiexl.com

πηγή : https://ath-stop-mining.blogspot.com/2019/10/…