Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 στις 19.30

Ανοιχτή Συνέλευση για το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Στις 16/10 καλούμε στην 1η ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού για το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride. Έχει ιδιαίτερη σημασία βάσει δυο σοβαρών συγκυριών να συσπειρωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στο Συντονιστικό.

Η εκλογή μιας συντηρητικής δεξιάς κυβέρνησης με ορέξεις για άγρια καταστολή των κινημάτων στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μία. Η διεθνής διοργάνωση του Europride 2020 στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει παρουσία ΛΟΑΤΚΙΑ+ κόσμου από τα Βαλκάνια και όλη την Ευρώπη, μέσα σε μια συγκυρία ανόδου ακροδεξιών τάσεων είναι η άλλη.

Ενάντια στο κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας αντιτάσσουμε τις rainbow σημαίες ενός άλλου δρόμου. Ενός δρόμου ανοιχτών συνελεύσεων, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης κόντρα στο σύστημα που θέλει να επιβάλλει την καταστολή και πειθάρχηση στα σώματά μας και την εμπορευματοποίηση του ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος. Δεν δεχόμαστε το Pride να αποτελεί το μέσο προώθησης πολυεθνικών εταιριών και προξενείων ιμπεριαλιστικών χωρών. Δεν αντιλαμβανόμαστε τους νεοφιλελεύθερους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την αστυνομία και τις επιχειρήσεις ως συμμάχους. Δεν ανεχόμαστε τις προβολές συγκεκριμένων συμπεριφορών, σωματοτύπων και προϊόντων στους αγώνες μας. Ας επαναφέρουμε το Pride στις ρίζες του, με ανοιχτές διαδικασίες όπου συμμετέχουμε όλα τα άτομα από τα κάτω. Ώρα επανοικειοποίησης των Pride και των Europride.

Καλούμε άτομα, συνελεύσεις, φοιτητικά σχήματα, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, πολιτιστικές ομάδες με αντιπατριαρχικό, αντισεξιστικό, αντιομοφοβικό, αντιτρανσφοβικό, αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό και αντισυστημικό χαρακτήρα για την 1η συνέλευση του Συντονιστικού την κινηματική χρονιά 2019-20, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Φουαγιέ της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ (γωνία Εθνικής Αμύνης και Αγίου Δημητρίου απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς).

Συντονιστικό για το Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Οκτώβριος 15h