Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο δικαστήριο των μπάτσων βασανιστών

Το δικαστήριο για την υπόθεση των βασανιστηρίων στους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής μοτοπορείας στις 30/09/2012, έχει οριστεί για τις 11 Οκτωβρίου 2019.

7 χρόνια πριν οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν βασανίζοντας μας και κατά τη σύλληψη αλλά και κατά τη διάρκεια παραμονής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ. Από την πρώτη στιγμή εκείνο το βράδι ήταν ξεκάθαρο ποιούς είχαμε απέναντί μας. Οι δηλώσεις του τύπου "δε θα ξανακάνετε αντιφασιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα, θα πεθάνετε όπως οι παπούδες σας στο Γράμμο και το Βίτσι" , οι αναφορές σε νεκρούς συντρόφους μας και σαν επιστέγασμα η δήλωση "είμαστε χρυσή αυγή" και "οι χρυσαυγίτες είναι αδέλφια μας» ήταν μια αναμφίβολη παραδοχή της πολιτικής ταυτότητας των μπάτσων. Η συνέχεια ήρθε απλά να επικυρώσει την πολιτική εντολή και τον ρόλο που είχαν αναλάβει στις 30 Σεπτέμβρη, βιντεοσκοπώντας πρόσωπα, ασκώντας σωματική βία κατ' επανάληψη, εκφοβίζοντας και απειλώντας ότι όλα αυτά θα τα αποκτήσει η Χ.Α. Δε θα ξεχάσουμε τα σεξιστικά, εμετικά σχόλια στις συντρόφισσες, τα μαθήματα "σωστής ανάκρισης αναρχικών" και άλλα πολλά. Δε θα ξεχάσουμε ακόμη ότι για 19 ώρες επιβεβαιωνόμασταν για την καίρια πολιτική κίνησή μας που τόσο ενόχλησε την "προστατευμένη" τους περιοχή.

Φυσικά και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε και οι μοναδικοί που βρέθηκαν στα χέρια κράτους - παρακράτους. Δεκάδες αγωνιστές είτε στο δρόμο, είτε μες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, είτε μες στις φυλακές έχουν βασανιστεί από τους προστάτες του κράτους και του κεφαλαίου.

Το γεγονός των βασανιστηρίων των 15 έλαβε την πραγματική του διάσταση έπειτα από άρθρο της εφημερίδας Guardian. Την ίδια στιγμή, ενώ όλα τα εγχώρια καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης γνώριζαν τι είχε συμβεί, συνειδητά προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός. Η πολιτική κάλυψη των βασανιστηρίων αλλά και της απόκρυψης τους ήρθε από τον υπουργό δημόσιας τάξης Ν. Δένδια όταν από το βήμα της βουλής μίλησε για ανύπαρκτα βασανιστήρια και απείλησε με μήνυση τον Guardian. Τα ιατροδικαστικά πορίσματα θα τον διαψεύσουν.

14 εκ των συλληφθέντων προέβησαν σε μηνύσεις προς τους μπάτσους της ομάδας Δέλτα. Η κίνηση αυτή εκφράστηκε ως μια επιλογή αγώνα, ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και ακόμα επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να κρύψει από την κοινωνία την άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Πέρα από την επιλογή των μηνύσεων, η εισαγγελία αποφάσισε την αυτεπάγγελτη δίωξη των μπάτσων, καλώντας 17 από αυτούς να απολογηθούν για τις κατηγορίες περί βασανιστηρίων. Αφού μαγείρεψε καλά την υπόθεση, άφησε 4 εκ των αντιφασιστών εκτός δικογραφίας και κάλεσε 4 πρώην βουλευτές του Σύριζα ( Τσουκαλάς, Κουράκης, Κανελλοπούλου και Κατριβάνου) εξ'αιτίας επερώτησης που έκαναν στη βουλή, προσπαθώντας έτσι να συντηρήσει το δημοκρατικό του προσωπείο. Δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη για το ρόλο της αστικής δικαιοσύνης, ούτε και θα επιτρέψουμε τη διήγηση περί αυτόνομων θυλάκων της αστυνομίας που λειτουργούσαν αυτοβούλως. Ήταν ένστολοι ενταλμένοι στην υπηρεσία κράτους και κεφαλαίου για την διατήρηση της τάξης και την πάταξη του εσωτερικού εχθρού. Στις 11 Οκτώβρη θα βρεθούμε ακόμη μια φορά απέναντι στους βασανιστές της Όμαδας Δέλτα και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνηγόρου τους, Θάνου Πλεύρη.

Η δίκη αυτή θα είναι ένα πεδίο σύγκρουσης με τον φασισμό και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που τον γεννάει. Θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μέχρι την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

Δίκη 11 Οκτωβρίου στις 09.00, κτίριο 9, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

https://athens.indymedia.org/post/1584847/

https://athens.indymedia.org/post/1565098/

https://athens.indymedia.org/post/1583887/

https://athens.indymedia.org/post/1583886/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1576296/

https://athens.indymedia.org/post/1554443/

https://athens.indymedia.org/post/1554122/

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80479/


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική μοτοπορεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα, ενάντια στις συνεχείς άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, που λαμβάνουν χώρα εκείνο το διάστημα από ομάδες φασιστών, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. Ομάδα φασιστοειδών γνωστή για την δράση τους στην περιοχή, εντοπίστηκε και απωθήθηκε από την αντιφασιστική μοτοπορεία και ακολούθησε γενικευμένη και λυσσαλέα επιχείρηση από την αστυνομία, με σκοπό την διάλυσή της. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι η σύλληψη 15 αντιφασιστών/τριών, οι οποίοι βασανίζονται από την ώρα της σύλληψής τους και για ώρες στην ΓΑΔΑ, καθώς και η σύλληψη 6 ακόμα συντρόφων που κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφθηκαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Στις 7 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους ενώ στις 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη που αφορά την υπόθεση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι 15 συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ. Αυτές οι δίκες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής, η οποία εκδηλώνεται με τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα και δομών του κινήματος, την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στην γειτονιά των Εξαρχείων, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις δίκες της 7ης και 11ης Οκτώβρη για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτές τις δίκες θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00 , ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΕΦΕΤΕΙΟ) ΔΕΓΛΕΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/10/06/apena…