τι; : πορεία θεματική : Κουρδιστάν, Rojava

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 17.30

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιπολεμική πορεία προς την τουρκική πρεσβεία

Ενάντια στην τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Από την εγκαθίδρυση της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Βόρειας και Ανατολικής Συρίας ήταν εξαιρετικά ασφαλή και δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ ένοπλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. Στις πρόσφατες συνομιλίες -με τη διαμεσολάβηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ- μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέδειξαν την προθυμία τους να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας διαρκούς ειρήνης.

Με την πρόσφατη δήλωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος D. Trump παραβίασε τη συμφωνία μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και του τουρκικού κράτους. Η δήλωση αυτή καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει τους Κούρδους, με αποτέλεσμα μια περιοχή, η οποία μέχρι στιγμής υπήρξε όαση σταθερότητας και συνύπαρξης στη Συρία, να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας αιματηρής σύγκρουσης.

Ο Ερντογάν και το αυταρχικό καθεστώς του αντιπροσωπεύουν την ολοκληρωτική δικτατορία, τον μιλιταρισμό και τη βίαιη δίωξη των μειονοτήτων, των Κούρδων και των συμμάχων τους στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από την ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν
ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα της ISIS.

Μια εισβολή στην περιοχή εκ μέρους των τουρκικών δυνάμεων θα δημιουργήσει συνθήκες υπό τις οποίες η ISIS μπορεί να αναβιώσει και να διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και να γίνει ξανά απειλή για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τον κόσμο, προκαλώντας το θάνατο και την καταστροφή και εξωθώντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά.

Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών σε όλο τον κόσμο να αναλάβουν δράση ενάντια στην τουρκική κατοχή και την επαπειλούμενη εθνοκάθαρση εναντίον των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, στις 12 Οκτωβρίου 2019.

-Σταματήστε την τουρκική κατοχή!

-Σταματήστε την εθνοκάθαρση της Τουρκίας!

Αθήνα: 12 Οκτωβρίου 2019, 17.30' συγκέντρωση στα Προπύλαια - Πορεία προς την τουρκική πρεσβεία.

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : https://rojavakurdistan.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Οκτώβριος 18h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Nosotros


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διαδήλωση προς την Τουρκική πρεσβεία - Σάββατο 12/10, 5.30μμ, Προπύλαια | Παγκόσμια ημέρα δράσης για αλληλεγγύη στη Ροζάβα

Καταγγέλουμε την εισβολή του Τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία και την επιδίωξη για κατοχή των εδαφών και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στην περιοχή αυτή.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Κουρδικών πληθυσμών, που μαζί με τους Άραβες και τις άλλες εθνότητες αντιστέκονται στους βάρβαρους βομβαρδισμούς και τις στρατιωτικές επιθέσεις.

Στηρίζουμε τη διαδήλωση που οργανώνουν Κουρδικές οργανώσεις, στο πλαίσιο της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ, το Σάββατο 12 Οκτώβρη προς την Τουρκική πρεσβεία (συγκέντρωση 5.30μμ στα Προπύλαια).

Καλούμε τους/τις συναδέλφους να συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Κούρδισσες μαχήτριες στην περιοχή της Ροζάβα όπου γίνεται η επέμβαση

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/10/11/δ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία. Καμιά ελληνική συμμετοχή - Να κλείσουν οι βάσεις

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, με την "άδεια" και την προτροπή των ΗΠΑ, και την ανοχή της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία φέρνει στο χείλος του γκρεμού την ειρήνη στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν βασική ευθύνη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά πως οι λαοί δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους ιμπεριαλιστές, που ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τα δικαιώματα των λαών ή το διεθνές δίκαιο, που υποκριτικά επικαλούνται συχνά. Δυστυχώς, είναι η σειρά των Κούρδων να βιώσουν άμεσα την πικρή αυτή αλήθεια.

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας γνωρίζουν, από την δική τους εμπειρία, πως παρόμοιες "συμμαχίες", όπως η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, που γίνονται στο όνομα των "εθνικών συμφερόντων", δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τα αντιδραστικά συμφέροντα της αστικής τάξης και των μεγάλων δυνάμεων και έχουν τραγικά αποτελέσματα στην ειρήνη και τους λαούς της περιοχής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Παλεύουμε για ειρήνη, ελευθερία, ισότιμη διεθνιστική συνύπαρξη και συνεργασία. Για να ανοίξουμε τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες, για να τσακίσουμε τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, ενάντια σε όλες τις εξορύξεις στη Μεσόγειο που γεννούν πολέμους και περιβαλλοντική καταστροφή, ενάντια στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή. Οργανώνουμε την διεθνιστική αλληλεγγύη μας στον κουρδικό λαό και στους λαούς που βγαίνουν στον αγώνα σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

Καλούμε την εργατική τάξη και τη νεολαία να δώσουν μαζικό παρών στην διαδήλωση αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, το Σάββατο 12 Οκτώβρη στις 5:30 το απόγευμα στα Προπύλαια.και πορεία στην Τούρκικη Πρεσβεία

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5485


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Να ηττηθεί η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία - ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ» - ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ - Διαδήλωση: Σάββατο 12/10, 5:30μμ, Προπύλαια - Τουρκική πρεσβεία

Αντιπολεμικό - Αντιιμπεριαλιστικό κίνημα τώρα!

H εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, κάνει ξανά δραματική την κατάσταση στην πολύπαθη περιοχή, απειλώντας με νέες εκατόμβες τους Κούρδους και όλους τους λαούς. Πρόσχημα είναι η καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», δηλαδή το χτύπημα των Κούρδων και των ένοπλων οργανώσεών τους (PKK, YPG). Στο πλευρό της Τουρκίας πολεμάει και ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός, σύριοι «αντιπολιτευόμενοι»-μισθοφόροι της.

Από την αρχή της κρίσης στη Συρία, η Τουρκία επιδιώκει υποτίθεται μια «ζώνη ασφαλείας», στην πραγματικότητα να σβήσει την προοπτική ενός κουρδικού κράτους στα σύνορά της, αλλά και ως εφαλτήριο επέμβασης. Έχει τώρα το «πράσινο φως» των ιμπεριαλιστών, που καλούν υποκριτικά σε «αυτοσυγκράτηση» και «ανθρωπισμό». Οι ΗΠΑ δια στόματος Τραμπ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα την εμποδίσουν, ίσως υπολογίζοντας ότι ένας νέος κύκλος χάους θα τους δώσει ευκαιρία να επέμβουν ξανά, μετά την ήττα που υπέστησαν στη Συρία. Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές δεν θέλουν και κλείνουν τα μάτια αντί να σταματήσουν την σφαγή. Η Ρωσία μιλάει για διάλογο, χωρίς να έχει πρόβλημα η Τουρκία (με την οποία επιχειρεί να συνεργαστεί στενά) να «καθαρίσει» το κουρδικό ζήτημα, για να διαπραγματευτούν μαζί την επόμενη μέρα.

Η εισβολή φέρνει ξανά στο προσκήνιο την τεράστια κρίση του καπιταλιστικού συστήματος συνολικά, ιδιαίτερα τον «εμφύλιο» των ελίτ στις ίδιες τις ΗΠΑ. Τους ακόμα πιο ανεξέλεγκτους, τρομακτικούς κινδύνους που απειλούν γι' αυτό τους λαούς και την ανθρωπότητα. Η Μ. Ανατολή και η ευρύτερη περιοχή μας είναι πραγματικό καμίνι, λόγω της τεράστιας σύγκρουσης από τη μια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του (Αίγυπτος - δικτατορία Σίσι, Ισραήλ, Σ. Αραβία), που όλο και πιο πολύ δυσκολεύονται να ελέγξουν την κατάσταση, από την άλλη ισχυρότατων δυνάμεων, περιφερειακών ή παγκόσμιων, όπως η Ρωσία, το Ιράν (στο βάθος η Κίνα), η ίδια η Τουρκία. Αυτός ο παροξυσμός των ανταγωνισμών γεννάει την απειλή όλων και χειρότερων πολέμων και καταστροφών. Έτσι μεγαλώνουν τα καραβάνια των προσφύγων, που οι ρατσιστές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων δολοφονούν με κλειστά σύνορα, κατάργηση του ασύλου, απελάσεις, κολαστήρια όπως η Μόρια και οι νέες Αμυγδαλέζες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ (όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ) λογαριάζει να περάσει απ' αυτή τη νέα όξυνση της κρίσης με ακόμα πιο κτηνώδη αντιπροσφυγική καταστολή - και κυρίως γαντζωμένη στο άρμα των ΗΠΑ (νέα συμφωνία για την πρωτοφανή αναβάθμιση των βάσεων, Στρατηγικός Διάλογος, δις για να εξοπλιστεί σαν αστακός, «άξονες» με τους χασάπηδες της Αιγύπτου και του Ισραήλ). Ο αντιδραστικός τυχοδιωκτισμός του ελληνικού καπιταλισμού, εκτός ότι κοστίζει πανάκριβα στον ελληνικό λαό, μας βάζει στο κέντρο μιας εκρηκτικής κατάστασης, με ανυπολόγιστους κινδύνους. Όπως έδειξε και το παράδειγμα των Κούρδων, που δήθεν «προστατεύονταν» από ΗΠΑ και Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν προσφέρει «ανταλλάγματα» επενδύσεων, ασφάλειας και ειρήνης, αλλά μόνο απαιτεί θυσίες για την εξυπηρέτηση των σχεδίων του, μη διστάζοντας να αφήσει σύξυλους τους «συμμάχους» του.

Ο πόλεμος του τούρκικου καπιταλισμού μπορεί να εξελιχθεί δύσκολα γι' αυτόν. Ήττα ή βάλτωμά του συμφέρει όλους τους λαούς. Για να σωθούν οι Κούρδοι και να σταματήσουν την καταστροφική «συμμαχία» τους με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το Ισραήλ, να ανασάνει το κίνημα στο εσωτερικό της Τουρκίας, να μεγαλώσει η κρίση των ιμπεριαλιστών, να πάρουν δύναμη στον αγώνα τους όλοι οι λαοί. Εργαζόμενοι και νέοι στη χώρα μας, πρέπει να έχουμε το δικό μας μερτικό σ' αυτή την πάλη, να αφυπνιστούμε και να ορθώσουμε άμεσα ένα κίνημα αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό, που θα χτυπάει τον αντιδραστικό, πολεμοκάπηλο τυχοδιωκτισμό του ελληνικού καπιταλισμού. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές και ξένες δυνάμεις από τη Συρία.

Κάτω οι εξοπλισμοί, οι «άξονες» με Αίγυπτο- Ισραήλ. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ.

Κλείστε τις βάσεις. Ανοίξτε τα σύνορα. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Διεθνισμός - Κοινοί αγώνες των λαών ενάντια σε Πόλεμο, Ιμπεριαλισμό, Αστικές Τάξεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10302


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Από την Τετάρτη 9 Οκτώβρη μετά το «πράσινο» φώς από την Αμερική (USA) για επέμβαση, ο στρατός του φασιστικού τουρκικού κράτους προχώρησε σε εισβολή στη Βόρεια Συρία - Ροζάβα, έχοντας ως κύριους στόχους τις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Η επιχείρηση που φέρει το όνομα »Πηγή Ειρήνης», μετράει ήδη δεκάδες τραυματίες/νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους. Ο Επαναστατημένος Λαός της Ροζάβα θα δώσει την απάντηση που αρμόζει στους Τούρκους και στους Ισλαμοφασίστες (FSA κ.α.) συνοδοιπόρους τους.

Στεκόμαστε Αλληλέγγυοι/ες στο πλευρό των Κούρδων/ισσων Αγωνιστών/στριων και καλούμε στη Διαδήλωση που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, το Σάββατο 12 Οκτώβρη - 17:30 από τα Προπύλαια προς την Τούρκικη πρεσβεία.

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη

Μέλος της Διεθνούς Καμπάνιας *#riseup4rojava - smash turkish fascism

Αθήνα, Σάββατο 12 Οκτώβρη 2019

πηγή : https://solidaritymed.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Οκτώβριος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία - Να σταματήσει η τουρκική εισβολή στη Ροτζάβα

Η τουρκική εισβολή στη Συρία στην περιοχή της Ροτζάβα συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η πολεμική μηχανή του Ερντογάν σκορπάει τον θάνατο και τον όλεθρο, με την έγκριση του Τραμπ, την ανοχή του Πούτιν και την απάθεια της ΕΕ, η οποία μάλιστα κλείνει τα σύνορα στους πρόσφυγες. Σκοπός του Ερντογάν είναι η εθνοκάθαρση των Κούρδων, η κατοχή μεγάλου μέρους των εδαφών της Ροτζάβα και η καταστροφή της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, του πιο ανοιχτού και δημοκρατικού πολιτικού και κοινωνικού πειράματος σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις-SDF αφού με ανείπωτες θυσίες έδωσαν τέλος στον σκοταδισμό και τη βαρβαρότητα τους ISIS, βρίσκονται τώρα αντιμέτωπες με την προοπτικής του αφανισμού τους από τον Ερντογάν. Η προδοσία του Τραμπ και των άλλων μεγάλων δυνάμεων προκαλεί οργή και υπενθυμίζει ότι οι λαοί δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις υποσχέσεις των ιμπεριαλιστών.

Αυτή την ώρα οι μαχητές της Ροτζάβα, Κούρδοι και Άραβες, άντρες και γυναίκες, έχουν μόνο στήριγμά τους τη διεθνή αλληλεγγύη. Αυτήν την αλληλεγγύη πρέπει να δείξουμε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, συμμετέχοντας όλες και όλοι στην πορεία διαμαρτυρίας (Προπύλαια 5:30μμ), στο πλαίσιο της διεθνούς μέρας δράσης.

Σταματήστε την εθνοκάθαρση - Σταματήστε την κατοχή

Αλληλεγγύη στη Ροτζάβα

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://diktio.org/node/1452


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σάββατο 12/10, 17:30 - Συγκέντρωση στα Προπύλαια & πορεία στην Τουρκική πρεσβεία

Η μισή μας καρδιά στη Ροζάβα βρίσκεται…

Πριν από 7 χρόνια ξεκίνησε μια επανάσταση στη Ροζάβα (ΒΑ Συρία - Ανατολικό Κουρδιστάν) που άλλαξε ριζικά τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Οι Κούρδοι απελευθερώθηκαν από το καθεστώς Άσαντ και ξεκίνησαν να οργανώνονται σε αυτό-οργανωμένα συμβούλια, κομμούνες και κολεκτίβες. Η αυτόνομη οργάνωση των γυναικών αποτέλεσε κινητήρια δύναμη της κοινωνικής επανάστασης. Περισσότεροι από 11.000 άνδρες και γυναίκες από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έδωσαν τη ζωή τους για να απελευθερώσουν την περιοχή από τον ISIS, να προστατεύσουν τους λαούς της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και να τους προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον και περισσότεροι από 22.000 τραυματίστηκαν σε αυτόν τον αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο, ο κόσμος προστατεύτηκε από τη βιαιότητα του ISIS. Στη διάρκεια του αγώνα ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ένα μοναδικό πολυ-εθνοτικό και πολυ-θρησκευτικό εγχείρημα αναπτύχθηκε, που εγγυάται σήμερα την ειρηνική συνύπαρξη εκατομμυρίων Κούρδων, Αράβων και Χριστιανών. Η Δημοκρατική Ομοσπονδία της ΒΑ Συρίας είναι ένα μοναδικό παράδειγμα του οράματος για μια ειρηνική και δημοκρατική Μέση Ανατολή, και γι' αυτό υπήρξε πάντα ένα αγκάθι στα πλευρά όλων των παραδοσιακών δυνάμεων της περιοχής και των ιμπεριαλιστών.

Την Τετάρτη 9 Οκτώβρη 2019, ο Τουρκικός στρατός κατοχής ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στη Ροζάβα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και χερσαίες προσπάθειες εισβολής, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό που στρέφεται και κατά αμάχων. Σκοπός τους, να εξαφανίσουν την Δημοκρατική Ομοσπονδία. Αρκετοί άμαχοι έχουν ήδη δολοφονηθεί και χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν την περιοχή για να γλιτώσουν από την εθνοκάθαρση και τον Τουρκικό φασισμό. Την ίδια στιγμή, ο ISIS χρησιμοποιεί τις Τουρκικές επιθέσεις για να ανασυγκροτηθεί.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αποφάσισαν να επιτεθούν στη Ροζάβα.

Κρατούν σημαίες της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους, όμως η απόφαση δεν πάρθηκε μόνο στην Άγκυρα αλλά και στην Ουάσιγκτον, τη Μόσχα, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Στο πέρασμά τους, χιλιάδες μέλη ισλαμιστικών συμμοριών θα παρελάσουν στη Ροζάβα και τη ΒΑ Συρία. Το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά στο Αφρίν, άλλη μια περιοχή που τελεί υπό Τουρκική κατοχή: φόνοι, βιασμοί, βασανισμοί και εκδίωξη του ντόπιου πληθυσμού. Ένας νέος πόλεμος θα βυθίσει εκ νέου την Συρία και όλη τη Μέση Ανατολή στο χάος και θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέους πρόσφυγες προκειμένου να γλιτώσουν από τα τουρκικά στρατεύματα και τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποκαλύψουμε και να ανατρέψουμε την στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία μεταξύ Τουρκίας, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκών χωρών. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα των λαών της Ροζάβα, να αντισταθούμε, να βγούμε στους δρόμους, να αναλάβουμε δράση και να απαιτήσουμε:

  • Σταματήστε την Τουρκική εισβολή και κατοχή!
  • Σταματήστε την επιχειρούμενη εθνοκάθαρση!
  • Όχι στον πόλεμο στην Βόρεια Συρία!

Για μια παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στην Τουρκική κατοχή και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία:

Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη στην συγκέντρωση στα Προπύλαια και στην διαδήλωση προς την τουρκική πρεσβεία, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 17:30!

Η επανάσταση στη ΒΑ Συρία θα νικήσει, ο φασισμός θα τσακιστεί!

Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας (Υδραγωγείο)

πηγή : http://ydragogeio.gr/savato-12-19-5-30-propyl…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΠΟΡΕΙΕΣ | ΣΑΒΒΑΤΟ 12/10
*Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας - Προπύλαια 17:30 (Αθήνα)
*Αναρχική Ομοσπονδία (Περιφέρεια Θεσσαλονίκης) - Καμάρα 17:30

---------------

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό που αντιμετωπίζει τη στρατιωτική εισβολή του τουρκικού κράτους στη Βόρεια Συρία

Την Τετάρτη 9/10/2019, το τουρκικό κράτος ξεκίνησε την επιχείρηση της γενικευμένης πολεμικής επίθεσης και στρατιωτικής εισβολής στα εδάφη της Βόρειας Συρίας υπό την κυνική, κωδικοποιημένη ονομασία «Πηγή Ειρήνης». Οι εναέριοι βομβαρδισμοί και οι βολές του πυροβολικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ενάντια στις θέσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σημειώθηκαν, αφού πρώτα είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των προέδρων των ΗΠΑ και της Τουρκίας, Τραμπ και Ερντογάν αντίστοιχα, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες στις 7/10/2019. Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στον Τούρκο ομόλογό του άδεια επέμβασης στη Βόρεια Συρία, παρέχοντάς του τη διαβεβαίωση ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την περιοχή και δε θα εμπλακούν στη σύγκρουση. Μάλιστα, λίγες μέρες πριν αποσυρθούν τα στρατεύματα των Αμερικανών από την περιοχή, οι τελευταίοι «έπεισαν» τους Κούρδους να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους στη μεθόριο, εγγυώμενοι πως θα τους επικουρούν ούτως ή άλλως στην άμυνα των συνόρων τους με την Τουρκία! Στις 15/9/2019 σε τριμερή σύνοδο στην Άγκυρα, Ρωσία και Ιράν έδωσαν το πράσινο φως στο τουρκικό κράτος για την «αποκατάσταση της σταθερότητας» στην περιοχή της Συρίας, δίνοντας επί της ουσίας τη συγκατάθεσή τους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που ακολούθησε μερικές μέρες αργότερα. Με λίγα λόγια, κάθε μία από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής έστρεψαν τα όπλα τους με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ενάντια στην επαναστατημένη εδαφική ζώνη των Κούρδων στη Βόρεια Συρία. Η Τουρκία, μάλιστα, έχει οξύνει τελευταία την πίεσή της, εντείνοντας τις επιθέσεις της ενάντια στους Κούρδους αντάρτες στο Ιρακινό Κουρδιστάν, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να στενέψει τον κλοιό για τους Κούρδους της Ροζάβα.

Ενάμισι χρόνο μετά τη βίαιη και αιματηρή προσάρτηση του κουρδικού καντονιού του Αφρίν από την Τουρκία, η εμπόλεμη σύρραξη στα εδάφη της Συρίας περνά πλέον σε ένα νέο στάδιο ανοιχτού πολέμου, με ορατό ενδεχόμενο τη γενοκτονία των λαών του Δυτικού Κουρδιστάν. Το πρόσχημα που επικαλείται το τουρκικό κράτος, για να δικαιολογήσει τη νέα του ιμπεριαλιστική επέμβαση, είναι η δημιουργία μιας υποτιθέμενης «ζώνης ασφαλείας», η οποία θα εκτείνεται σε πλάτος 480 χιλιομέτρων και βάθος 40 χιλιομέτρων μέσα στα κουρδικά εδάφη της Ροζάβα. Αυτό είναι το κατασκευασμένο επικοινωνιακό σενάριο που ενορχήστρωσε το τουρκικό κράτος, για να υπερασπιστεί πολιτικά και στρατιωτικά τη γενοκτονία που σχεδιάζει εις βάρος του κουρδικού λαού, ενώ πραγματικά προσπαθεί να αναβαθμίσει τη στρατηγική θέση της τουρκικής αστικής τάξης στους μαινόμενους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς και τη διεθνή ιμπεριαλιστική αλυσίδα, εξασφαλίζοντάς της την επικερδή εκμετάλλευση νέων αγορών και την απομύζηση πλουτοπαραγωγικών πηγών και εργατικού δυναμικού, επιχειρώντας έτσι να θάψει μέσα σε ποταμούς αίματος την επανάσταση στη Ροζάβα.

Ο ένοπλος και επαναστατημένος κουρδικός λαός υπήρξε η αιχμή του δόρατος στον αγώνα για την συντριβή των τζιχαντιστών του ISIS. Σε αυτόν τον αγώνα είχε αμέτρητα θύματα, καθώς και χιλιάδες ξεκληρισμένους και ξεσπιτωμένους ανθρώπους. Τώρα, μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των συναφών γεωπολιτικών ανταγωνισμών, το κτήνος του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να ανασυσταθεί αποτελώντας ευθεία απειλή για την ελευθερία των λαών όλης της περιοχής. Άλλωστε, τα κράτη και οι καπιταλιστές δεν έχουν κανέναν ηθικό-πολιτικό ενδοιασμό επί τούτου. Τα κάθε λογής ολοκληρωτικά συσσωματώματα αποτελούν την πιο αντιδραστική και επιθετική εφεδρεία του κεφαλαίου. Ο ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός και οι μοναρχίες του Περσικού Κόλπου είναι οι δυνάμεις που χρηματοδότησαν εξ αρχής τον ISIS και εν συνεχεία υποτίθεται ότι σοκαρίστηκαν με τη βαρβαρότητα που επέδειξε. Αυτή η βαρβαρότητα που πυροδότησαν οι ίδιοι με τα χρήματα και τον εξοπλισμό που παρείχαν απλόχερα στον ISIS αποτέλεσε στη συνέχεια ένα ιδιότυπο είδος πρόσκλησης για αυτές τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αναμειχθούν στις εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών και να εγκαταστήσουν με τις επεμβάσεις τους καθεστώτα-μαριονέτες που θα εξυπηρετούν τα ευρύτερα συμφέροντά τους. Αυτή, άλλωστε, είναι συνήθης πρακτική για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και πολλαπλώς χρησιμοποιημένη στην περιοχή, ιδίως από τις ΗΠΑ.

Με αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Τουρκίας είναι πολύ πιθανόν να ανεγερθεί, λοιπόν, από τις στάχτες του το ίδιο το ISIS. Από τη μία, είναι ήδη γνωστό σε όλους ότι ο τουρκικός στρατός συνεργάζεται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), τις ένοπλες μονάδες των ισλαμιστών που συνιστούν ανδρείκελα του τουρκικού κράτους και αντιδραστική αντιπολίτευση στο καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Από την άλλη, στη Βόρεια Συρία κρατούνται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) χιλιάδες αιχμάλωτοι τζιχαντιστές του ISIS. Η επίθεση της Τουρκίας στη Ροζάβα μπορεί να αναγεννήσει από το πουθενά την πιο σκοταδιστική δύναμη της εποχής μας. Ήδη βρίσκονται φυλακισμένοι σε κέντρα κράτησης στη Βόρεια Συρία 12.000 τζιχαντιστές του ISIS, οι οποίοι δυνητικά μπορούν να δραπετεύσουν, καθώς η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έχει κηρύξει γενική επιστράτευση για την ανάσχεση της τουρκικής εισβολής. Όπως σημειώνουν ενημερωτικά μέσα, η Τουρκία ήδη βομβάρδισε φυλακή όπου κρατούνται μέλη του ISIS και φημολογείται πως υπάρχουν δραπέτες τζιχαντιστές.

Με όλη αυτήν την ιστορία καταδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτοί που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως «προστάτες των λαών», οι ιμπεριαλιστές πάτρωνές τους δηλαδή, είναι αυτοί που επιβουλεύονται την πραγματική τους ασφάλεια, αυτοί που υποδαυλίζουν την ειρήνη και αιματοκυλίζουν τους λαούς για τα συμφέροντα προνομιούχων μειοψηφικών ελίτ (πολυεθνικές και μονοπώλια). Οι ΗΠΑ «άδειασαν» τους Κούρδους, αφήνοντάς τους έκθετους μπροστά στη φονική στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας, της δεύτερης ισχυρότερης στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ. Και οι ίδιοι οι Κούρδοι, άλλωστε, γνώριζαν ότι η στρατιωτική συμμαχία τους με τις ΗΠΑ ήταν πρόσκαιρη και εκβιαστική λόγω γεωπολιτικών και οικονομικών πιέσεων. Από την πλευρά μας, παρότι στεκόμαστε κριτικά, δεν αρκούμαστε σε μια καθαρολογική και εκ του ασφαλούς καταδίκη της έστω και πρόσκαιρης, μερικής συνεργασίας των Κουρδισσών/Κούρδων συντροφισσών/συντρόφων με τις ΗΠΑ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται). Αυτό σίγουρα δε σημαίνει ότι ξεχνάμε έστω και για μια στιγμή πως αυτές οι συμμαχίες υποσκάπτουν εντατικά τα ίδια τα θεμέλια μιας πιθανά χειραφετικής και απελευθερωτικής προοπτικής. Το κεφάλαιο, όμως, έχει διεθνές εκτόπισμα μέσα στον κόσμο της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς, σε αντίθεση με τις επαναστάσεις που ξεπηδούν από μια συγκεκριμένη τοπική οριοθέτηση. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να αποδεσμευτούν τα επαναστατικά κινήματα από τις γεωπολιτικές πιέσεις και την οικονομική και στρατιωτική εξάρτηση από διάφορους ιμπεριαλισμούς είναι η προώθηση του διεθνισμού και το διευρυμένο ξέσπασμα κοινωνικών επαναστάσεων, ειδικά στις γειτονικές χώρες. Έτσι μπορούν να προασπιστούν οι κοινωνικές επαναστάσεις, δια του πολλαπλασιασμού τους. Η πρόσδεσή τους σε κρατικούς σχηματισμούς και στα συμφέροντα αυτών είναι το τέλος κάθε επανάστασης.

Όσον αφορά τα καθ' ημάς, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι η περαιτέρω εμπλοκή του ελληνικού κράτους στους πολιτικούς και οικονομικούς σχεδιασμούς του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και η μετατροπή της ελλαδικής επικράτειας σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο εναποθέτουν στην ευρύτερη περιοχή τα φιτίλια ενός πιθανού ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι γεγονός πως όσο πιο πολύ οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, τόσο περισσότερο οι εκάστοτε αστικές τάξεις θα επιβουλεύονται το μέλλον της κοινωνικής βάσης, ειδικότερα καθώς συνεχίζουν να πυκνώνουν τα σύννεφα ενός επικείμενου πολέμου που πρόκειται να εξυπηρετήσει μονάχα τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Μπροστά σε αυτή τη δυσοίωνη και αιματηρή για τους λαούς προοπτική, οι καταπιεσμένοι κι εκμεταλλευόμενοι όλων των χωρών οφείλουμε να ενωθούμε στη βάση της κοινότητας των υλικών μας συμφερόντων και να κατευθύνουμε τις προσπάθειές μας προς τη συγκρότηση και την ενδυνάμωση ενός ταξικού, αντιπολεμικού, διεθνιστικού κινήματος ενάντια στα κράτη και το κεφάλαιο. Να διατρανώσουμε πως δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών, πως δεν πρόκειται να αλληλοφαγωθούμε με τα ταξικά μας αδέλφια, διότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος. Μόνο αν επιτεθούμε συντονισμένα και σε διεθνή κλίμακα στον καπιταλισμό, μπορούμε να διανοίξουμε τον δρόμο για την καθολική ανθρώπινη χειραφέτηση, για τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

Καταλήγοντας, καλούμε την κοινωνική βάση να στηρίξει τις διεθνείς προσπάθειες συγκρότησης μιας αμυντικής γραμμής υπεράσπισης της επανάστασης στη Ροζάβα και των λαών του Δυτικού Κουρδιστάν που αντιμετωπίζουν αυτήν τη στιγμή τη γενικευμένη πολεμική επέμβαση του τουρκικού κράτους με την ανοχή και τη συνέργεια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που εποφθαλμιούν την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Οι λαοί του Κουρδιστάν είναι σώμα από το σώμα του διεθνούς προλεταριάτου. Η επανάσταση στη Ροζάβα και το απελευθερωτικό κοινωνικό εγχείρημα του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού αποτελούν ένα φωτεινό παράδειγμα για τον αγώνα των όπου γης καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, οι οποίοι βυθίζονται καθημερινά όλο και περισσότερο στο σκοτάδι που απλώνουν σε διεθνή κλίμακα ο κρατικός και καπιταλιστικός ολοκληρωτισμός. Γι' αυτό, λοιπόν, πρέπει με κάθε δυνατό τρόπο να ασκήσουμε πίεση στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επεμβάσεων που έχουν ως στόχο τον αποδεκατισμό του αγωνιζόμενου κουρδικού λαού. Η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη είναι αυτή τη στιγμή ένα κομβικής σημασίας επίδικο για την επιβίωση περισσότερων από 2.000.000 ανθρώπων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, αλλά και για τη συνέχιση του επαναστατικού εγχειρήματος στο Κουρδιστάν.

Να μη μείνουμε, λοιπόν, αδρανείς απέναντι στην αιμοσταγή δράση των ιμπεριαλιστών. Να δράσουμε τοπικά, σκεπτόμενοι διεθνώς, με γνώμονές μας τον διεθνισμό, την ταξική αλληλεγγύη και την επαναστατική προοπτική. Ο κουρδικός λαός, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι Μονάδες Αυτοπροστασίας των Γυναικών (YPJ) και οι αντάρτικες μονάδες των διεθνιστών αγωνιστών, αναρχικών και κομμουνιστών, δεν είναι μόνοι/μόνες τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους, για τη συντριβή του φασισμού, την ανατροπή του καπιταλισμού, την κοινωνική απελευθέρωση και την ειρήνη, για την ελευθερία του καθενός και την ισότητα όλων. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Χαιρετίζουμε τις διεθνείς κινητοποιήσεις και τις δράσεις αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό. Να κάνουμε τον επαναστατικό διεθνισμό πράξη! Καλούμε σε στήριξη των κατά τόπους κινητοποιήσεων που έχουν οριστεί για τις δύο διεθνείς μέρες δράσεων αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό, στις 12 και 19 Οκτωβρίου.

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ - ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΖΑΒΑ

Αναρχική Ομοσπονδία
anarchist-federation.gr
anarexchist-feexderation@riseup.exnet
twitter: twitter.com/anarchistfedGr
fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015
Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση και πορεία: NΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ των ΚΡΑΤΩΝ - Αλληλεγγύη με την επανάσταση της Rojava

post image

Συγκέντρωση και πορεία Σάββατο 12 Οκτώβρη 5:30 μμ Προπύλαια

Η μιλιταριστική-φασιστική μηχανή του τούρκικου κράτους, έχοντας την στήριξη του βορειοαμερικάνικου και ρώσικου ιμπεριαλισμού, εισέβαλε πριν δυο μέρες στη Ροζάβα σ' όλο το πλάτος των συνόρων, για να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε με την κατοχή και την εθνοκάθαρση στο Αφρίν: την ισοπέδωση της κοινωνικής επανάστασης και την υποδούλωση των λαών της Συρίας. Απότερος στόχος όλων των κρατιστών είναι ο στραγγαλισμός του κουρδικού επαναστατικού κινήματος, το ξερίζωμα των βάσεων του PKK και η εξαφάνιση των κοινωνικών αγώνων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολίας, Μεσοποταμίας και Μ.Ανατολής για τις επόμενες δεκαετίες.

Η παλλαϊκή αντίσταση των επαναστατημένων της Β.Συρίας κι όλου του Κουρδιστάν αποτελεί την ελπίδα του πλανήτη. Το διεθνές κίνημα έχει το ιστορικό καθήκον να μπλοκάρει την πολιτική, οικονομική και τεχνική στήριξη που έχει ο τουρκικός φασισμός κι ιμπεριαλισμός από το πολυεθνικό κεφάλαιο.

Η καρδιά μας χτυπάει δίπλα στους συντρόφους που μάχονται αυτήν την στιγμή στην ελεύθερη γη της Ροζάβα, κάτω από τις βόμβες που σπέρνουν τα νατοϊκά αεροπλάνα. Νίκη στα όπλα της επανάστασης, νίκη για τους αγωνιστές του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, που έχοντας προσφερθεί ολόψυχα στην επανάσταση του Κουρδιστάν και της Β.Συρίας, με πολλαπαλό φόρο αίματος, που δεν τους λύγισε, αποτελούν ριζοσπαστικό και σπάνιο σύγχρονο παράδειγμα συγκροτημένης και ακατάπαυστης συμμετοχής αναρχικών στην άμυνα μιας επανάστασης.

« Η κοινωνική επανάσταση του Κουρδιστάν και της συνομοσπονδίας της Β.Συρίας, είναι η επανάσταση που έγινε ισχυρή μέσα από την αυτοοργάνωση των γυναικών, την παλλαϊκή αυτοοργάνωση και την ένοπλη υπεράσπισή της. Είναι η επανάσταση που απλώνεται με το σπάσιμο των φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών συνόρων από τους πιο καταπιεσμένους, τη θέσπιση συνομοσπονδιακών δομών, τη σπορά ελευθεριακών εγχειρημάτων ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική λεηλασία. Είναι μια επανάσταση που γίνεται παγκόσμια εστία δημιουργώντας χώρο ελευθερίας για όλα τα κοινωνικά κινήματα, δίνοντας πρoτεραιότητα στην ίδια την κοινωνική επανάσταση μέσα σ' ένα περιβάλλον άγριου πολέμου απ' όλους τους παράγοντες εξουσίας.

Οι «γεωπολιτικές» αναλύσεις ή οι δογματικές συγκρίσεις των καρεκλοκένταυρων ινστρουχτόρων καταλήγουν να υπερασπίζονται κάποια υπαρκτά κράτη και ακόμα χειρότερα, απαξιώνουν τους επαναστατημένους. Από μια αναρχική σκοπιά του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος, τον πρώτο λόγο έχουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι. Τα επαναστατικά εγχειρήματα δεν γίνεται να αποσυνδεθούν από την δική τους ιστορικότητα, από τον εσωτερικό διάλογό τους και την εξέλιξή τους με τους δικούς τους θεωρησιακούς τρόπους. Η αντίθετη στάση αποτελεί μια αποικιοκρατική προσέγγιση, ανίκανη να προτάξει έστω μια ιδέα που θα έβρισκε ανταπόκριση μέσα στο σφαγείο της καπιταλιστικής περιφέρειας κι ανίκανη να παράξει μια ελάχιστη επαναστατική θέση στην αστική μητρόπολη.

Το επαναστατικό γίγνεσθαι αντλεί τη δυναμική του από την ιστορικότητα των κοινωνικών υποκειμένων που το διαμορφώνουν, του καθενός συγκεκριμένα και της ολότητάς τους. Η επανάσταση της Β.Συρίας αποτελεί γέννημα του κουρδικού κινήματος. Η συνομοσπονδιακή αυτοδιεύθυνση της Β.Συρίας, η απόπειρα του '15-'16 για δημοκρατική αυτοδιαχείριση στο Bakur (Β.Κουρδιστάν - ΝΑ.Τουρκία), που πνίγηκε στο αίμα με τον βομβαρδισμό των εξεγερμένων πόλεων, η άνοιξη της αντάρτικης αντεπίθεσης που ακολούθησε, η διαρκής υπεράσπιση των επαναστατικών βάσεων στο Bashur ενάντια στις επεμβάσεις του τούρκικου στρατού (Ν.Κουρδιστάν - Β.Ιράκ), η ανάπτυξη του κοινωνικού κινήματος και του αντάρτικου στη Rojilat (Α.Κουρδιστάν - ΒΔ.Ιράν), είναι η συνέχεια των τριανταπέντε χρόνων αγώνα του PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν). Οι σοσιαλιστικές κι ελευθεριακές ιδέες ζωντάνεψαν με τη μορφή ενός μαζικού διεθνιστικού επαναστατικού κινήματος, μέσα στον ελεύθερο χώρο που δημιούργησε η άγρυπνη πάλη αυτής της πολιτικο-κοινωνικής οργάνωσης. Μέσα στην κόλαση των δικτατοριών, του πολέμου, του θεοκρατικού σκοταδισμού, της πατριαρχικής τυραννίας και της υποτέλειας-αφομοίωσης στον ιμπεριαλιστικό έλεγχο, η σημερινή επανάσταση παίρνει τη συγκεκριμένη μορφή της όπως την υλοποιούν τα ίδια τα υποκείμενά της.

Με τα λόγια του ίδιου του PKK και του KCK, για την επέτειο της πρώτης μάχης: «Η πρώτη σφαίρα που πυροβολήθηκε στις 15 Αυγούστου 1984 σε Eruh και Şemdinli αποτέλεσε όχι μόνο την αρχή ενός αγώνα εθνικής απελευθέρωσης, αλλά έγινε επίσης καλό μήνυμα για την χειραφέτηση για όλη την ανθρωπότητα. .. η αντάρτικη πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου μετέτρεψε τον κουρδικό λαό σε μια ηγετική δύναμη στην απελευθέρωση όλων των λαών της Μέσης Ανατολής...

Εάν οι αντάρτες σταθμεύουν σήμερα σε όλα τα βουνά, τις κοιλάδες, τις πεδιάδες και τις πόλεις στα τέσσερα μέρη του Κουρδιστάν, αν αντιστέκονται στις αποικιακές δυνάμεις και τις περιφερειακές καταπιεστικές ιδεολογίες, αυτή είναι η απόδειξη ότι η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου πέτυχε τους στόχους της. Εάν οι αντάρτες και ο λαός μας συνεχίζουν να αντιστέκονται παρά τις βαρύτερες επιθέσεις, αυτό οφείλεται στην πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου και το αήττητο πνεύμα που δημιούργησε. Εάν το Κουρδικό κίνημα ελευθερίας είναι στρατιωτική και πολιτική δύναμη με ισχυρή βούληση και οργάνωση που λαμβάνεται υπόψη στη Μέση Ανατολή και σε όλο τον κόσμο, αυτό δείχνει ότι η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου πέτυχε τους στόχους της... Η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου δημιούργησε επαναστάσεις μέσα σε μια επανάσταση για 33 χρόνια (ανακοίνωση του '17) και μετέτρεψε το Κουρδιστάν σε μια εστία για ελεύθερη και δημοκρατική ζωή... Για το λόγο αυτό, δεν θεωριτικολογούμε πλέον για τη δημοκρατική ανατολική επανάσταση, αλλά, όπως στη Ροζάβα, βλέπουμε αυτή την επανάσταση να έχει τεθεί σε εφαρμογή. Η εποχή των επαναστάσεων στη Μέση Ανατολή έχει καταστεί δυνατή... Καθώς χαιρετάμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό όλους τους μάρτυρες που ανέπτυξαν και εμβάθυναν τις επαναστάσεις για 33 χρόνια κι έφεραν τους λαούς μας και τους λαούς της Μέσης Ανατολής πιο κοντά στην ελεύθερη και δημοκρατική ζωή, καλούμε τους λαούς και τους λαούς μας να αντισταθούν στον φασισμό και όλες τις αντεπαναστατικές δυνάμεις και να μετατρέψουν τη Μέση Ανατολή σε έδαφος της ανθρώπινης σωτηρίας...»

Η αλληλεγγύη μας με το Κουρδικό κίνημα και την επανάσταση της Β.Συρίας δεν είναι η φιλανθρωπική «κατανόηση» των προοδευτικών αστών, που διεκδικούν αποενοχοποιητικά για τους ίδιους, την ειρήνευση και τον εκδημοκρατισμό στην καπιταλιστική μεθόριο. Ότι κατακτιέται κοινωνικά, δημιουργείται και θωρακίζεται με τα όπλα των ίδιων των καταπιεζόμενων. Η στάση μας είναι η επαναστατική αλληλεγγύη των καταπιεζόμενων, η κοινή πάλη και οργάνωση, η έμπρακτη υπεράσπιση των επαναστατικών δομών και των ελεύθερων εδαφών, το άπλωμα της επανάστασης πέρα από τα εθνικά σύνορα, που αποτελούν ταξικές φυλακές. Σ' αυτή τη διεργασία, το ριζοσπαστικό παράδειγμα, έρχεται από την παρούσα επανάσταση. Η καινοτομία αναδύεται και βρίσκει πεδίο εφαρμογής πρώτα πρώτα στα επαναστατικά εγχειρήματα των πιο καταπιεσμένων. Tα κοινωνικά κινήματα παγκοσμίως έχουν καθήκον να συνταχτούν και να διδαχτούν από την επαναστατική πάλη των απόκληρων, αυτονών που δεν είχαν τίποτα να χάσουν εκτός από τις αλυσίδες τους.

H επαναστατική στράτευση δεν αποτελεί μια μεταξύ πολλών επιλογών. Ως καταπιεζόμενοι θέλουμε να πάρουμε στα χέρια μας την ανθρωπινότητά μας και την ιστορία μας. Η ενεργητική ανταπόκριση στις παρούσες κοινωνικές συνθήκες αποτελεί καθήκον. Ο αναρχικός έχει ευθύνη για την πραγματικότητα, δεν μπορεί να υπεκφύγει, διότι έχει ενσυναίσθηση και κατανόηση της πραγματικότητας και κυρίως, την συνείδηση αυτής της ευθύνης, ακριβώς επειδή έχει την επίγνωση της δύναμης των δρώντων υποκειμένων. Αυτή η ταυτόχρονα βουλητική και αναπόδραστη ηθική σχέση με το σύνολο του ανθρώπινου κόσμου καθιστά τον εφήμερο βίο του προσώπου, συλλογικά ιστορικό. Η αποφασιστικότητα, η παρρησία, η απεριόριστη συντροφικότητα ενσαρκώνονται στον βίο των επαναστατημένων. Οι ορίζοντές μας χρωματίζονται από εκείνους που ανέλαβαν να κρατήσουν το δυσκολότερο χαράκωμα. »

[Από εισηγητικό κείμενο της GARE σε εκδήλωση αφύπνισης και μνήμης για το σύντροφο Sahin Hosseini (Haukur-Spark Hilmarsson), που πέρασε από το κίνημα του ελλαδικού χώρου για να στρατευτεί στην επανάσταση της Β.Συρίας και έπεσε στις 24 Φλεβάρη 2018 μαχόμενος στις τάξεις του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης, του International Freedom Battalion και των Yekineyen Parastina Gel και Yekineyen Parastina Jin (μονάδες λαϊκής και γυναικείας αυτοάμυνας στη Rojava Kurdistan), στην αντίσταση του Afrin.]

ΖΗΤΩ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

BIJI TEVGERA KONFEDERALIZMA A GELLAN

SΕHID NAMIRIN - ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Biji Rojava Azad - Ζήτω η ελεύθερη Ροζάβα!

NΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ τις ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ των ΚΡΑΤΩΝ

Κατάληψη Gare

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600427/


LET'S TEAR DOWN the WAR MACHINES of the STATES - Solidarity with the Rojava revolution

post image

Demonstration Saturday 12 October 5:30 pm at Propylaia (Panepistimio)

The militaristic-fascist machine of the turkish state, backed by northamerican and russian imperialism, invaded Rojava, two days ago, across its borders, so as to complete what it started with the occupation and ethnic cleansing in Afrin: the crushing of the social revolution and the subjugation of the peoples of Syria. The ultimate goal of all state agents is the suffocation of the kurdish revolutionary movement, the uprooting of the PKK bases and the annihilation of the social struggles in the broader region of Anatolya, Mesopotamia and Middle East, for the next decades.

The popular resistance of the revolted in N. Syria and in the whole of Kurdistan is the hope of this planet. The international movement has the historical duty to blockade the political, economic and technical support given to turkish fascism and imperialism by multinational capital.

Our heart beats alongside the comrades who are fighting today in the liberated land of Rojava, beneath the bombs launched nato war planes. Victory to the weapons of the revolution, victory to the fighters of the Revolutionary Union of Internationalist Solidarity, who having given themselves wholeheartedly to the revolution of Kurdistan and N. Syria, with heavy cost from which they did not yield, are a radical and rare contemporary example of organized and continuous participation of anarchists in the defense of a revolution.

" The social revolution of Kurdistan and of the confederation of N. Syria, is the revolution that became powerful through the self-organization of women, the popular self-organization and its armed defense. It is the revolution that is spreading though the actions of the most oppressed to breach tribal, religious and ethnic boundaries, through the establishment of con-federalist structures, and the dissemination of libertarian projects against the state's and capital's pillaging. It is a revolution that is becoming a global hotbed, creating a liberated space for all social movements, giving priority to the social revolution itself within an environment of brutal war waged by all the agents of authority.

Geopolitical analyses or dogmatic comparisons conducted by instructors who are looking to grab a political seat, end up defending some existing states and, even worse, dismissing those who are revolting. From an anarchist perspective about the global revolutionary movement, those who are fighting have the first word. Revolutionary projects cannot be cut off from their own history, from their internal dialogue and their development in their own theorizing terms. The contrary stance is a colonialist approach, unable to produce even one idea that would gain ground within the slaughterhouse of the capitalist periphery, and unable to produce any revolutionary stance within the urban metropolis.

The revolutionary becoming draws its potential from the historical substance of the social subjects who shape it, of each particular one and of them as a whole. The revolution in N. Syria is born out of the kurdish movement. The con-federalist self-direction in N. Syria, the attempt in 2015-16 for democratic self-management in Bakur (N. Kurdistan-SE Turkey), which was drowned in blood by the bombardment of the insurgent cities, the guerrilla counter-attack that followed, the constant defense of the revolutionary bases in Bashur against the interventions of the turkish army (S. Kurdistan-N. Iraq), the development of the social movement and of the guerrilla organization in Rojhilat (East Kurdistan-NW. Iran), is the continuation of 35 years of struggle of the PKK (Workers Party of Kurdistan). Socialist and libertarian ideas came alive in the form of a mass internationalist revolutionary movement, within the free space that has been created by the ceaseless struggle of this sociopolitical organization. Inside the furnace of dictatorships, war, theocratic obscurantism, patriarchal tyranny and the subordination/assimilation into imperialist control, today's revolution takes its particular form from the way the subjects themselves materialize it.

In the words of PKK and KCK on the 33rd anniversary (2017) of the first battle: "The first bullet that was fired on 15th of August 1984 in Eruh and Semdinli marked not only the beginning of a struggle for national liberation, but it also became a good message for the emancipation for all humanity...the rebel initiative of the 15th of August turned the kurdish people into a leading force for the liberation of all the peoples of the Middle East…

The fact that the rebels are today stationed in all the mountains, valleys, plains and cities in all four parts of Kurdistan, the fact that they resist against the colonial forces and peripheral oppressive ideologies, is the proof that the initiative of the 15th of August achieved its goals. That our rebels and our people continue to resist, despite heavy blows, this is owed to the initiative of the 15th of August and to the invincible spirit that this created. The fact the the kurdish freedom movement is a military and political force with a strong will and organization, acknowledged as a considerable force in the Middle East and in all the world, this shows that the initiative of the 15th of August achieved its goals...The initiative of the 15th of August created revolutions within a revolution for 33 years, and turned Kurdistan into a hub for creating a free and democratic life...For this reason, we are no longer merely theorizing about a democratic revolution in the east, but, as in Rojava, we see this revolution being put into effect. The era of revolutions in the Middle East has become a real possibility...As we salute with gratitude and respect all the martyrs who have evolved and deepened the revolutions for 33 years and who brought our peoples and the people of the Middle East closer to a free and democratic life, we call on the peoples and our peoples to resist fascism and all counter-revolutionary forces and to turn the Middle East into a ground of salvation for all humanity..."

Solidarity with the Kurdish movement and the revolution in N. Syria is not the philanthropic 'acknowledgment' of the progressive bourgeoisie who make demands for peace and democratization in the capitalist periphery, so as to shed their own guilt. All the social gains are created and defended by the weapons of the oppressed themselves. Our stance is the revolutionary solidarity of the oppressed, the common struggle and organization, the practical defense of revolutionary structures and of liberated grounds, the spreading of the revolution beyond national borders that are in effect prisons along class lines. In this process, the radical paradigm comes from the current revolution. Innovation emerges and can be implemented firstly within the revolutionary projects of the most oppressed. Social movements around the globe have a duty to learn from the revolutionary struggle of the outcasts of this world, of those who had nothing to lose but their chains.

The decision to join arms with the revolution is not one out of an array of choices. As the oppressed, we wish to take into our own hands our humanity and our history. Actively responding to the current social conditions is a duty. Anarchists have the responsibility of the reality. They cannot avoid it, because they have the sense and understanding of reality and, mainly, the conscience of this responsibility, exactly due to their awareness of the power of the active subjects. This moral relation, which is both intentional and unavoidable, with the totality of the human world, renders the ephemeral life of a person collectively historical. Determination, courage and honesty, and unlimited comradeship are incarnated in the life of the insurgents. Those who took on the responsibility to defend the toughest trenches color our horizon."

[From the introduction to the Event for Remembrance and Vigilance that took place on Saturday, March 16th 2019, in GARE Squat in Exarchia, Athens, for the comrade Sahin Hosseini (Haukur-Spark Hilmarsson), who passed from the movement of the greek territory in order to join the revolution of Northern Syria, fell in battle on the 24th of February 2018, fighting in the ranks of the International Freedom Battalion and of Yekineyen Parastina Gel and Yekineyen Parastina Gin (forces of popular and women's self-defense in Rojava Kurdistan), during the resistance of Afrin.]

LONG LIVE THE CON-FEDERALIST SELF-DIRECTION OF THE PEOPLES

BIJI TEVGERA KONFEDERALIZMA A GELLAN

SEHID NAMIRIN-MARTYRS ARE IMMORTAL

Biji Rojava Azad- Long Live Free Rojava!

LET'S TEAR DOWN THE WAR MACHINES OF THE STATES

GARE Squat

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600428/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συμμετέχουμε στην πορεία ενάντια στην εισβολή του Τούρκικου Κράτους στην ΒΑ Συρία

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία "ενάντια στην τούρκικη κατοχή και την εθνοκάθαρση των κούρδων στην ΒΑ Συρία". Η απόπειρα μιας κοινωνίας να οργανωθεί χωρίς κράτος, χωρίς πατριαρχία, ξεπερνώντας εθνικούς και θρησκευτικούς διαχωρισμούς αξίζει το μέγιστο της αλληλεγγύης μας.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΡΤΙΣΣΩΝ

Σάββατο 12 Οκτώβρη 5:30 μμ Προπύλαια

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, μεταναστών/-ριων, διεθνιστων/-ριων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600431/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αλληλεγγύη στον Κουρδικό λαό της βορειανατολικής Συρίας που δέχεται στρατιωτική εισβολή από το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΑ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2019, η Τουρκία ξεκίνησε την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής στα απελευθερωμένα εδάφη της Βορειοανατολικής Συρίας με σκοπό να εγκαταστήσει την κυριαρχία του στην περιοχή. Οι συνέπειες αυτής της εισβολής και υποστηρίζοντας το ISIS θα επαναφέρει το σκότος στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Η Συρία κατέστη το έδαφος της σύγκρουσης ανάμεσα στα κυρίαρχα μπλοκ εξουσίας καθώς και τους συμμάχους τους, οι οποίοι διεκδικούν κι αυτοί με τη σειρά τους, την διεύρυνση των σφαιρών επιρροής τους. Στη Συρία επί σειρά ετών διεξάγεται ένας αιματηρός εμφύλιος πόλεμος συνθέτοντας ένα περίπλοκο κράμα συμμαχιών, με διαφορετικές επιδιώξεις για τον κάθε εμπλεκόμενο, κι έναν διαρκή αγώνα που θα καθορίσει τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι κουρδικές επαναστατικές οργανώσεις ήταν αυτές που αντιστάθηκαν σθεναρά και νίκησαν τον ISIS. Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Συρία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Εκεί ακριβώς το κουρδικό επαναστατικό κίνημα πήρε τα όπλα,απορρίπτοντας τις κρατικίστικες λογικές και εφάρμοσε τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό που επεκτάθηκε και σε περιοχές στις οποίες δεν κατοικούνε Κούρδοι. Αυτό το επαναστατικό εγχείρημα,στη βόρεια και ανατολική Συρία, απορρίπτει τη σύσταση του έθνους-κράτους και το ίδιο το κράτος ως ρυθμιστή των κοινωνικών υποθέσεων. Αντίθετα εφαρμόζει τον φεντεραλισμό για την ειρηνική συμβίωση όλων των εθνοτήτων της περιοχής και έχει μεταφέρει την εξουσία στη βάση, δίνοντας έτσι τη διαχείριση των κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων στις κομμούνες και τις λαϊκές συνελεύσεις. Πέρα από αυτό, είναι πρότυπο για την έμπρακτη γυναικεία απελευθέρωση ,την δομική κατάργηση της πατριαρχίας και για την οικολογική διαχείριση της παραγωγής.

Το επαναστατικό εγχείρημα της Ροζάβα-Βόρειας Συρίας μπορεί να αποτελέσει ένα φωτεινό παράδειγμα προώθησης του αγώνα σε διεθνή εμβέλεια ενάντια σε ότι καταπιέζει και εκμεταλλεύεται τους λαούς. Η Κοινωνική Επανάσταση είναι μονόδρομος για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών,την ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο κάλεσμα από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019: 17:30 Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την Τούρκικη πρεσβεία

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ SDF YPG YPJ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

Πυρήνας Αναρχικών Κομμουνιστών

agitexproplibcexom@riseuexp.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600433/