Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019 στις 9.30 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Εκδίκαση της αίτησης της Sharareh Khademi περί μη έκδοσής της στο Ιράν

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI! (greek & english)

post image

Την Τρίτη 15/10 δικάζεται σε δεύτερο βαθμό από τον Άρειο Πάγο η αίτηση της Sharareh Khademi περί μη έκδοσής της στο Ιράν μετά τη πρωτόδικη απόφαση που έχει πάρει το δικαστήριο και έδινε το πράσινο φως για την έκδοσή της . Η απέλαση της Sharareh στο Ιράν στην ουσία ισοδυναμεί με άμεση καταδίκη της σε θάνατο καθώς εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελία του συζύγου της για «αρπαγή ανηλίκου» (της 6χρονης σήμερα κόρης της Diana) όταν η Sharareh μετά από χρόνια συστηματικής κακοποίησης από τον ίδιο διέφυγε εκτός της χώρας μαζί με τα αδέλφια της και φυσικά την κόρη της.

Δευτέρα 14/10 στις 18.00 διαμαρτυρία έξω από την Ιρανική πρεσβεία (Στρατηγού Καλλάρη Κωσταντίνου 16, Πλατεία Καμάρας, Ψυχικό).

Τρίτη 15/10 στις 9.30 συγκέντρωση στον Άρειο Πάγο.

Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι και όλες εκεί!

Καμία γυναίκα μόνη της στα νύχια της εξουσίας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI!

On Tuesday 15/10, the Supreme Court in Athens (Arios Pagos) will be deciding on Sharareh Khademi's request not to be extradited to Iran following a court-ordered decision that gave the green light for her deportation and arrest in her country. The deportation and arrest of Sharareh to Iran is essentially equivalent to her immediate condemnation to death as she is awaiting arrest warrant following her husband's denunciation of "kidnapping a minor" (her daughter Diana 6-year-old today) when Sharareh escaped the country with her brothers and daughter after years of systematic abuse by him.

It's important all of us to support Sharareh Khademi's and be there:

Monday 14/10 at 18:00 protest outside the Iranian Embassy (16 Stratigou Kallari Kvstantinou, Kamara square, Psihiko).

Tuesday 15/10 at 9.30 am gathering at the Supreme Court (Arios pagos, Loukareos str.).

No woman alone in the hands of states!

NO TO THE DEPORTATION OF SHARAREH KHADEMI

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600414/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης ενάντια στην έκδοση της Sharareh Khademi στο Ιράν

OXI ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10, στις 18.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΡΙΤΗ 15/10 στις 9.30 πμ

Είναι βέβαιο ότι η πατριαρχία δεν εκδηλώνεται σαν μεμονωμένο περιστατικό. Από την απαξίωση της γυναίκας στον καθημερινό λόγο, την υποτίμηση της γυναικείας εργασίας, την αόρατη, αυτονόητη και χωρίς αμοιβή οικιακή εργασία μέχρι τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες, η πατριαρχία είναι διάχυτη, καθορίζει όλες τις μορφές των κοινωνικών σχέσεων, αποτελεί δομικό συστατικό κάθε εξουσίας. Ακόμα και στις περιπτώσεις που το υποκείμενο που ασκεί την όποια -μικρή ή μεγάλη- εξουσία είναι γυναίκα, αυτό το κάνει για λογαριασμό των συμφερόντων του άντρα, για λογαριασμό μιας κοινωνίας αντροκεντρικής.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι πολύμορφοι αγώνες των φεμινιστικών κινημάτων για τη γυναικεία χειραφέτηση σε παγκόσμιο επίπεδο έθεσαν και εξακολουθούν να θέτουν το γυναικείο ζήτημα στην καρδιά του ταξικού και κοινωνικού ανταγωνισμού. Οι κατακτήσεις τους είναι αποτέλεσμα αυτών των βαμμένων με γυναικείο αίμα αγώνων και όχι ευγενικές παραχωρήσεις και ψευδή προνόμια ενός "εξευγενισμένου" νεοφιλελευθερισμού. Κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ, όσο κι αν ορισμένα σύγχρονα καπιταλιστικά κράτη προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, επιχειρώντας να αφομοιώσουν και να απονευρώσουν τα περιεχόμενα των γυναικείων και lgbtqi+ κινημάτων.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν χώρες όπου η πατριαρχία και ο σεξισμός εκδηλώνονται στις πιο ωμές και απροσχημάτιστες μορφές τους, και μάλιστα θεσμοθετημένα, όπου η γυναικεία ύπαρξη a priori θεωρείται όχι μόνο κατώτερη της αντρικής αλλά και χωρίς αξία στην κλίμακα της ζωής γενικά. Από το ολοκληρωτικό πατριαρχικό καθεστώς μιας τέτοιας χώρας δραπέτευσε η Sharareh Khademi, θέλοντας να προστατεύσει τον εαυτό της και την εξάχρονη κόρη της Diana από την κακοποιητική συμπεριφορά του τυράννου συζύγου της.

Η Sharareh Khademi είναι μία κακοποιημένη γυναίκα, μία από τις χιλιάδες, τις εκατομμύρια, που υπάρχουν εκεί έξω, μία απ΄αυτές που οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους, δίνοντας νόημα στις έννοιες της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Η Sharareh καταδικάστηκε στο Ιράν σε 60 βουρδουλιές, όταν το δικαστήριο έκρινε πως είχε αναπτύξει σχέσεις με κάποιον συνάδελφό της στο νοσοκομείο όπου δούλευε ως νοσοκόμα. Στην περίπτωση που το δικαστήριο έκρινε πως οι σχέσεις αυτές ήταν σεξουαλικές, αυτόματα η ποινή θα ήταν λιθοβολισμός μέχρι θανάτου. Για την ιστορία, το ιρανικό δικαστήριο αθώωσε την Sharareh στο εφετείο. Η κακοποίηση και οι ξυλοδαρμοί μάνας και κόρης από τον σύζυγο-τύραννο αποτελούσαν καθημερινό φαινόμενο. Ο γάμος διαλύεται και ο σύζυγος της Sharareh απαιτεί να διακοπεί κάθε επαφή μάνας-παιδιού, απειλώντας την πως αν δεν υπακούσει θα καταγγείλει την ίδια και τα αδέρφια της για αντικαθεστωτική δράση, γεγονός που αυτόματα σημαίνει θανατική καταδίκη, ενώ το μέλλον που επιφυλάσσει για την κόρη τους είναι ο γάμος μόλις φτάσει στην ηλικία των 9 ετών. Μέσα σ΄αυτή την εφιαλτική πραγματικότητα η Sharareh μαζί με τα αδέρφια της και την κόρη της Diana εγκαταλείπει το Ιράν παίρνοντας το δρόμο της προσφυγιάς. Στο μεταξύ ο σύζυγός της την καταγγέλλει στις αρχές για αρπαγή ανηλίκου, με αποτέλεσμα να εκδοθεί εις βάρος της ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ. Η Sharareh καταφέρνει να φτάσει μαζί με τους δικούς της στην Ελλάδα προκειμένου να ζητήσει άσυλο, όμως λόγω του εντάλματος συλλαμβάνεται και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ τα αδέρφια της και η κόρη της κλείνονται σε καταυλισμό προσφύγων στην Ορεστιάδα.

Την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 9.30 στον Άρειο Πάγο θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό (πρωτόδικα απορρίφθηκε) το αίτημά της Sharareh Khademi να μην εκδοθεί στο Ιράν. Σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί και τελικά εκδοθεί στο Ιράν, αυτό θα σημάνει τη θανάτωση της Sharareh και την κηδεμονία της κόρης της από έναν πατέρα που όχι μόνο την κακοποιούσε συστηματικά, αλλά και σκοπεύει να την παντρέψει μόλις γίνει 9 χρονών.

Καμία γυναίκα μόνη στα χέρια κανενός κράτους!

Αγώνας ενάντια σε πατριαρχία, σεξισμό, ολοκληρωτισμό!

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600405/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Η Sharareh Khademi είναι Ιρανή προσφύγισσα. Έφτασε στην Ελλάδα μαζί με την εξάχρονη κόρη της Diana προκειμένου να γλιτώσουν από τον κακοποιητή πρώην σύζυγο της και το αυταρχικό καθεστώς.

Σκληρός πατριάρχης και μέλος των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους, χτυπούσε συστηματικά την Sharareh Khademi και την κόρη τους. Όταν εκείνη ζήτησε διαζύγιο, την κατηγόρησε για μοιχεία -πράγμα που της στοίχισε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δικαιώθηκε, πήρε διαζύγιο και ακολούθησε το δρόμο της προσφυγιάς. Στο Ιράν κινδύνευαν η ζωή και η αυτονομία της ίδιας και της κόρης της. Ο πρώην σύζυγος της την απειλεί ότι θα της πάρει την κόρη τους και θα την παντρέψει μόλις εκείνη γίνει 9 χρονών αλλά και ότι θα καταγγείλει τόσο την ίδια όσο και την οικογένεια της για αντικαθεστωτική δράση.

Όταν έφτασε στην Ελλάδα, ζητώντας άσυλο, συνελήφθη με ένταλμα της Ιντερπόλ για αρπαγή ανηλίκου, μετά από σχετική μήνυση του πρώην συζύγου της.

Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της. Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο.

Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσών που έχουν υποστεί έμφυλη βία στις χώρες καταγωγής τους, στο ταξίδι της προσφυγιάς, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των χωρών υποδοχής της Ευρώπης - Φρούριο. Είναι παράλληλα η ιστορία χιλιάδων προσφυγισσων που αγωνίζονται για τη ζωή τους και διεκδικούν το δικαίωμα τους στην αυτοδιάθεση, σε μια ζωή χωρίς το διαρκή φόβο του θανάτου, χωρίς ανοιχτές πληγές στο σώμα, εξευτελισμούς και προσβολές.

Αν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει την έκδοση της στο Ιράν σημαίνει ότι υπογράφει το συμβόλαιο εξόντωσης της Sharareh Khademi και της εξάχρονης Diana, σημαίνει ότι το ελληνικό κράτος συμπράττει στο έγκλημα.

Η Sharareh Khademi δεν είναι μόνη σ' αυτή τη μάχη. Έχει δίπλα της τις συγκρατούμενες της στον Κορυδαλλό που ανέδειξαν την ιστορία της. Έχει δίπλα της το φεμινιστικό κίνημα και κάθε θηλυκότητα που ξέρει ότι αν νικήσει η Sharareh θα νικήσουμε όλες.

Λέμε ΟΧΙ στην έκδοση της στο Ιράν. Να δοθεί άσυλο στη Sharareh. Να δοθεί άσυλο σε όλες τις επιζήσασες έμφυλης βίας. Δίνουμε μαζί με τις προσφύγισσες τον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία και το φασισμό

Την Τρίτη θα είμαστε στο δικαστήριο για να πάρουμε πίσω ελεύθερη την αδερφή μας και την κόρη της

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ, 9.30 ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

κάλεσμα : Φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης ενάντια στην έκδοση της Sharareh Khademi στο Ιράν

Συγκεντρώσεις Αλληλεγγύης ενάντια στην έκδοση της Sharareh Khademi στο Ιράν.

Την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 9.30 στον Άρειο Πάγο θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό (πρωτόδικα απορρίφθηκε) το αίτημά της Sharareh Khademi να μην εκδοθεί στο Ιράν. Σε περίπτωση που το αίτημα απορριφθεί και τελικά εκδοθεί στο Ιράν, αυτό θα σημάνει τη θανάτωση της Sharareh καθώς εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα σύλληψης μετά από καταγγελία του συζύγου της για «αρπαγή ανηλίκου» (της 6χρονης σήμερα κόρης της Diana) όταν η Sharareh μετά από χρόνια συστηματικής κακοποίησης από τον ίδιο διέφυγε εκτός της χώρας μαζί με τα αδέλφια της και φυσικά την κόρη της.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΡΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Στρατηγού Καλλάρη Κωσταντίνου 16, Πλατεία Καμάρας, Ψυχικό) ΔΕΥΤΕΡΑ 14/10, στις 18.00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΡΙΤΗ 15/10 στις 9.30 πμ

ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600438/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Άσυλο στη Sharareh Khademi

Την Τρίτη 15/10 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της Sharareh Khademi, μιας γυναίκας από το Ιράν που ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα για να γλιτώσει, η ίδια και η 9χρονη κόρη της, από την κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της.

Ο σύζυγός της, μέλος των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράν, την κατηγόρησε για μοιχεία όταν εκείνη έκανε αίτηση διαζυγίου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 60 βουρδουλιές στην πλάτη. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τελικά ενέκρινε το διαζύγιο και απάλλαξε τη Sharareh από αυτή την τιμωρία αλλά ο σύζυγός της απαιτούσε να μην έχει καμία αξίωση πάνω στην κόρη τους, με την απειλή ότι θα κατήγγειλε εκείνη και τα αδέρφια της για αντικαθεστωτική συμπεριφορά, δηλαδή σε θανατική καταδίκη και ότι θα παντρέψει την κόρη τους μόλις γίνει 9 χρονών.

Μην μπορώντας να αντέξει αυτή την κατάσταση η Sharareh Khademi αποφάσισε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς μαζί με την κόρη της και τα αδέρφια της. Όταν έφτασε στην Ελλάδα ζητώντας άσυλο, την συνέλαβαν άνθρωποι της Interpol με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου. Το ελληνικό δικαστήριο, αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν - δηλαδή την θανατική της καταδίκη και η υπόθεση πάει στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση της κυβέρνησης μέσω του ΚΥΣΕΑ για μια σειρά μέτρων κατά των προσφύγων αποτελεί οδυνηρή συνέχεια των αντιμεταναστευτικών πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Με αυτή την απόφαση καταργείται το δικαίωμα των προσφύγων να περάσουν από δευτεροβάθμια επιτροπή σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση ασύλου. Σε συνδυασμό με την ολοένα και αυξανόμενη καταστολή στα σύνορα, το μέλλον που ετοιμάζουν για τους πρόσφυγες είναι εξαιρετικά ζοφερό με τις γυναίκες να το βιώνουν ακόμη πιο έντονα. Ενώ η πολιτική απονομής ασύλου μόνο με γεωγραφικό κριτήριο, που προωθείται από την κυβέρνηση θα σήμαινε την άμεση απέλαση της Sharareh και της κόρης, και χιλιάδων άλλων θυμάτων έμφυλης βίας και ανθρώπων που η ζωή τους απειλείται λόγω φύλου, φυλής, θρησκεύματος κα.

Οι συγκρατούμενές της στις φυλακές Κορυδαλλού δίνουν τη μάχη να μην παρθεί καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο για να μην επιστρέψει η Sharareh πίσω στο Ιράν, πράγμα ολέθριο για εκείνη και το παιδί της.

Εμείς θα σταθούμε δίπλα στη Sharareh και τις συγκρατούμενές της, που και θα στηρίξουμε έμπρακτα τη μάχη που δίνουν.

● Απαιτούμε να δοθεί άσυλο στη Sharareh Khademi και να μην εκδοθεί στο Ιράν
● Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων σε όλους τους πρόσφυγες
● Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης και ελεύθερη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών
● Κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

την Τρίτη 15/10, στις 9:30 στον Άρειο Πάγο.

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2019/10…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αλληλεγγύη στην Sherareh Khademi

ΣΤΗ ΧΑΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ*

(*σύνθημα του κινήματος σχετικά με το γυναικείο ζήτημα στο Ιραν, λίγο μετά την επανάσταση του 79)

«Η Sharareh Khademi ήρθε πρόσφυγας στην Ελλάδα με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της Ιnterpol που εκδόθηκε από το Ιράν με βάση την κατηγορία του άντρα της για ''αρπαγή ανηλίκου'', δηλαδή της κόρης της. Το δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 15/10 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από τον Άρειο Πάγο το ζήτημα της έκδοσής της.

Η 6χρονη κόρη της και τα αδέλφια της ''φιλοξενούνται'' σε καταυλισμό προσφύγων στην Ορεστιάδα. Η Sharareh έφυγε με την κόρη της από το Ιράν για να γλιτώσουν από το πατριαρχικό καθεστώς και τον άντρα της που κακοποιούσε αυτή και το παιδί τους συστηματικά. Την είχε κατηγορήσει ότι είχε σχέση με συνάδελφό της στο νοσοκομείο που εργαζόταν ως νοσοκόμα και αυτό την έφερε να δικαστεί και να καταδικαστεί σε 60 χτυπήματα-βουρδουλιές.

Σε δεύτερο βαθμό απαλλάχτηκε της ''ειδεχθούς'' αυτής κατηγορίας, όμως ο άνδρας της την χώρισε και απαιτούσε από αυτή να δεχθεί να μην έχει καμία αξίωση πάνω στο παιδί της ούτε καν να το βλέπει. Σε περίπτωση που δεν το δεχόταν την απείλησε ότι θα καταγγείλει στο ιρανικό καθεστώς αυτή και τα αδέλφια της για αντικαθεστωτική δράση, κατηγορία που έχει σίγουρη την θανατική τους καταδίκη αν εκδοθούν στον Ιράν. Όσο για την μικρή Diana το μέλλον που της ετοιμάζει ο πατέρας της είναι, εκτός από τη βία και το φόβο, ένας γάμος μόλις γίνει 9 χρονών. Μια απόφαση από τα ελληνικά δικαστήρια που θα διατάσσει την έκδοση της Sharareh και της κόρης της, είναι μια απόφαση που θα οδηγήσει τη μητέρα στον θάνατο και το εξάχρονο κοριτσάκι στην κηδεμονία ενός αδίστακτου άνδρα.»*

(*απόσπασμα κειμένου από τις συγκρατούμενες της Sharareh Khademi, στον Κορυδαλλό)

Η παραπάνω υπόθεση έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά τις καταστροφικές συνέπειες της χάραξης συνόρων στο σώμα της γης. Και τις επιβεβαιώνει δραματικά, συστηματικά και σωματικά: εγκλεισμός, αποκλεισμός, απελάσεις, βασανιστήρια.

Η μέριμνα του ελληνικού κράτους σχετικά με τις μετανάστριες περιορίζεται σε εκκενώσεις καταλήψεων, αποκλεισμό σε νησιά/camps, εγκλεισμό σε φυλακές/κέντρα κράτησης κοκ. Ενώ σε κάθε αίτηση ασύλου εξετάζεται το ενδεχόμενο κινδύνου της ζωής της αιτούσας, κάτι που αποτελεί υποτίθεται καταλυτικό παράγοντα για την χορήγηση άδειας παραμονής στον ελλαδικό χώρο, ξέρουμε καλά πως δεν αποτελεί ειλικρινής μέριμνα των κρατών για τους ανθρώπους. Η Sharareh και η Diana αποτελούν για το κράτος μόνο αριθμούς, μέσα στο σύνολο των αριθμών των εκατοντάδων μεταναστών και μεταναστριών που αναζητούν καταφύγιο μακριά από τα βάσανά τους. Δεν έχει σημασία η ιστορία της καθεμίας, αλλά αν αποτελεί κίνδυνο για την διασάλευση της τάξης της εκάστοτε χώρας ή της εθνικής ταυτότητας.

Η ιστορία της Sharareh δείχνει τις συνέπειες του σεξισμού και της πατριαρχίας, όπου οι επιθυμίες και οι ανάγκες μιας γυναίκας δεν μετράνε σε σχέση με αυτές του άντρα της. Μάλιστα, η διάκριση αυτή επισφραγίζεται θεσμικά, με αποφάσεις δικαστηρίων που επικροτούν την βία ενάντια σε γυναίκες, εν τέλει την κατηγοριοποίηση ανθρώπων με βάση το φύλο τους. Μια κουλτούρα που εκφράζεται σε κάθε μήκος και πλάτος της γης, με διαφορετικές μορφές και εντάσεις. Οι αγώνες των γυναικών στο Ιράν εκφράζονται με πολλούς τρόπους τα τελευταία χρόνια, προβάλλοντας την εναντίωσή τους σε ένα κράτος που φυλακίζει, βασανίζει και εκτελεί όποια υψώνει ανάστημα ενάντια στην καταπίεση της.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να ξεκαθαρίσουμε το εξής: την εθνική ταυτότητα και ασφάλεια τις διασαλεύουμε πρώτες εμείς γιατί πρώτα εμάς έχουν καταπιέσει με ρόλους, πρότυπα και συμβάσεις που δεν έχουν τίποτα να κάνουν με τις προσωπικές μας επιθυμίες και ανάγκες. Είμαστε ενάντια στην κουλτούρα και τον πολιτισμό που αναπαράγουν και επιτρέπουν τα παραπάνω όπως και κάθε είδους εκμετάλλευση ή καταπίεση.

Η Sharareh διέφυγε από το Ιράν για να προστατέψει την ίδια και την κόρη της από τις συνέπειες του σεξισμού και της καταπίεσης από το ολοκληρωτικό καθεστώς του Ιράν. Όταν με πρόσχημα το εμετικό ένταλμα της Ιντερπόλ, κινδυνεύει με απέλαση, δεν έχουμε παρά να δηλώσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας και την στήριξη του αιτήματός της για παραμονή εδώ ή όπου εκείνη θελήσει.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΡΙΤΗ 15/10, 9:30, ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΗΣ DIANA ΣΤΟ ΙΡΑΝ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΣΕΞΙΣΜΟ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

Αναρχική ομάδα Iterimpia

προηγούμενες δράσεις σχετικά με το ζήτημα: https://athens.indymedia.org/post/1600348/

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600456/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Να μην επιτρέψουμε στο ελληνικό κράτος να στείλει την Sharareh στον θάνατο!

Την Τρίτη 15/10 αναμένεται στον Άρειο Πάγο η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεση της Sharareh Khademi, αιτούμενης την μη έκδοσή της στο Ιράν, ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοσή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της Ιnterpol που εκδόθηκε από το κράτος του Ιράν με βάση την κατηγορία του άντρα της για «αρπαγή ανηλίκου».

Η ιστορία της Sharareh ξεκινάει όταν, με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφό της, παίρνει την απόφαση να διαφεύγει από το Ιράν λόγω της συστηματικής κακοποίησης που δεχόταν η ίδια και η κόρη της από τον πρώην σύζυγο της. Όταν αυτή είχε ζητήσει διαζύγιο, εκείνος την κατηγόρησε για μοιχεία, πράγμα που στο εξαιρετικά πατριαρχικό καθεστώς του Ιράν μεταφράστηκε σε 60 χτυπήματα-βουρδουλιές, μία συνήθης ποινή για τέτοιου είδους κατηγορίες. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου προσέφυγε στη συνέχεια, την απάλλαξε από την κατηγορία, όμως εκείνος απείλησε να πάρει την κόρη τους, απαγορεύοντάς της οποιοδήποτε δικαίωμα στην ανατροφή της και οποιαδήποτε επαφή μαζί της, θέλοντας να παντρέψει τη μικρή Diana όταν κλείσει τα 9 της χρόνια!

Η Sharareh, με σκοπό να αποδράσει από τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση και την χρόνια ενδοοικογενειακή βία σε βάρος αυτής και της κόρης της, πήρε την απόφαση να περάσει από μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία μετανάστευσης, κάνοντας ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ταξίδι, με σκοπό τη διαφυγή τους στην Ελλάδα. Η Sharareh ήλπιζε να εξασφαλίσει έτσι ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την ίδια, όσο και για την Diana, όμως αντ' αυτού, ήρθε αντιμέτωπη με την μισανθρωπία και τον ρα του ελληνικού κράτους! Το ελληνικό δικαστήριο λοιπόν, πιστό στις ρατσιστικές και σεξιστικές πρακτικές του, πήρε την απόφαση για την έκδοση τους στο Ιράν.

Η έκδοση τους, από το ελληνικό κράτος στο κράτος του Ιράν, θα οδηγήσει με βεβαιότητα την ίδια στον θάνατο και την μικρή Diana σε ένα καθεστώς επαναλαμβανόμενης βίας, καθώς ο πρώην άντρας της έχει απείλησε ότι θα καταγγείλει στο ιρανικό καθεστώς αυτή και τα αδέλφια της για αντικαθεστωτική δράση, κατηγορία που οδηγεί σε σίγουρη θανατική καταδίκη.

Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε το ελληνικό κράτος να δρα ανενόχλητο. Η ψυχική δύναμη και η αξιοθαύμαστη επιμονή αυτής της γυναίκας που αγωνίζεται για τη μη έκδοσή της στον Ιράν και διεκδικεί το δικαίωμά της στη ζωή, μαζί με το φεμινιστικό κίνημα, που από την πρώτη στιγμή στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα της, θα καταφέρουν να νικήσουν τη βαρβαρότητα του ελληνικού κράτους. Η καταπάτηση του δικαιώματος των γυναικών αυτών για άσυλο και άλλες τέτοιου είδους δολοφονικές αποφάσεις της ελληνικής «δικαιοσύνης», δεν θα περάσουν!

Η Sharareh και η Diana δεν είναι μόνες τους. Τα φεμινιστικά και αλληλέγγυα κινήματα θα συνεχίσουν να στέκονται δυναμικά στο πλευρό τους μέχρι την δικαίωση!

Η Ομάδα Γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί στην συγκέντρωση της Τρίτης 15/10 στις 9.30 στον Άρειο Πάγο.

- Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της Sharareh για την μη έκδοσή τους στο Ιράν.
- Πλήρης εναντίωση σε κάθε ρατσιστική και σεξιστική απόφαση της ελληνικής «δικαιοσύνης»
- Καμία απέλαση, καμία έκδοση πρόσφυγα. Άσυλο και χαρτιά σε όλες/ους
- Μηδενική ανοχή σε ρατσισμό και πατριαρχία.

κάλεσμα : Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/na-min-epitrepsoume-sto-e…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όχι στην έκδοση της Sherareh Khademi στο Ιράν

Η Sharareh Khademi είναι Ιρανή προσφύγισσα αιτούσα άσυλο στην Ελλάδα μαζί με την εξάχρονη κόρη της. Έφτασε στην Ελλάδα για να γλιτώσει τη διπλή κακοποίηση από τον σύζυγο της και από το καθεστώς που τη διώκει. Εναντίον της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης έπειτα από καταγγελία του συζύγου της για «αρπαγή ανηλίκου». Το ελληνικό δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση της. Την προηγούμενη Τρίτη επρόκειτο να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της αλλά αναβλήθηκε λόγω έλλειψης διερμηνέα και θα εκδικαστεί την Τρίτη 15 Οκτώβρη στον Άρειο Πάγο. Η έκδοση πίσω στο Ιράν που προτείνεται από την Ελλάδα σημαίνει θανάτωση της Sharareh και μία ζωή ανελευθερίας για την κόρη της, καθώς ο πατέρας της σχεδιάζει τον γάμο της όταν φτάσει 9 ετών.

Η ιστορία της Sharareh Khademi είναι μία ακόμη ιστορία χιλιάδων γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας. Αποτελεί όμως και μία μάχη στην οποία οφείλουμε να σταθούμε πλάι και να την δώσουμε μαζί της: η Sharareh αγωνίζεται για το αυτονόητο δικαίωμα στην ζωή και την αξιοπρέπεια, για την αυτοδιάθεση του σώματος και της ζωής της.

Δηλώνουμε την αμέριστη και αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας στον αγώνα της Sharareh. Οχι στην έκδοση της Sharaeh στο Ιράν, απαιτούμε όπως και για όλους/όλες άμεσα χορήγηση ασύλου. Όλοι μαζί ντόπιοι και μετανάστες να υψώσουμε τοίχος ταξικής αλληλεγγύης ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την πατριαρχία.

Συγκεντρωση αλληλεγγύης στον Άρειο Πάγο την Τριτη 15/10 στις 09:30.

Σωματείο εργαζομένων στην ΜΚΟ Άρσις

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600469/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ SHARAREH KHADEMI

Άλλη μια υπόθεση με πρωταγωνίστρια μια μετανάστρια ήρθε στο φως τις τελευταίες μέρες. Η Sharareh Khademi είχε την τύχη μέσα στο δράμα που ζει να γνωστοποιηθεί η υπόθεσή της και να μην μείνει στην αφάνεια όπως εκατομμύρια άλλες, επειδή οι συγκρατουμενές της στον Κορυδαλλό έβγαλαν ανακοινώσεις σε συμπαράσταση. Η Sharareh βρίσκεται έγκλειστη στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς λόγω δίωξής της από το Ιρανικό καθεστώς, εκδόθηκε για αυτή ένταλμα της Interpol. Στο Ιράν κρίθηκε ένοχη για μοιχεία ύστερα από καταγγελία του πρώην κατά συρροή κακοποιητή-άντρα της και της ορίστηκε ποινή, σύμφωνα με το ιρανικό δίκαιο, σε 60 βουρδουλιές κάτι που τελικά έπεσε σε δεύτερο βαθμό. Μη φτάνοντας αυτό, απειλήθηκε από τον ίδιο πως θα την καταγγείλει για αντικαθεστωτική δράση αυτή και την οικογένειά της, όπου τους περίμενε εκτέλεση και πως αν δεν του δοθεί καθολικά η επιμέλεια της 6χρονης κόρης τους, θα την παντρέψει στα 9 της χρόνια. Ο εφιάλτης λοιπόν ήταν προδιαγεγραμμένος για τη Sharareh και την μικρή. Έτσι αποφάσισαν να φύγουν. Η εμπλοκή της Interpol έρχεται να ολοκληρώσει το πάζλ των διώξεων αφού θεωρήθηκε ένοχη για αρπαγή ανηλίκου μετά την απόφασή της να σώσει τον εαυτό της και τη κόρη της. Φτάνοντας εδώ, το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοσή της στο Ιράν και την Τρίτη 15/10 εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό από τον Άρειο Πάγο.

Η κακοποίηση των γυναικών, οι αναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών σε μικρή ηλικία, τα νόμιμα βασανιστήρια και οι θανατικές ποινές σε αντικαθεστωτικούς είναι δεδομένα και νομικά κατοχυρωμένα στο Ιράν. Δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ανελεύθερο, αυταρχικό καθεστώς που υποστηρίζει την πατριαρχία, η οποία είναι διάχυτη στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Η μόνη διαφορά με την 'πολιτισμένη' δύση είναι οι ποινές που επιβάλλονται. Και εδώ γυναίκες κακοποιούνται σε καθημερινή βάση από 'οικογενειάρχες που κανείς δεν το περίμενε, που η γειτονιά δεν το ήξερε', και εδώ οι πολιτικοί κρατούμενοι τοποθετούνται στα πιο σκοτεινά και απόμερα κελιά των φυλακών, και εδώ το κράτος θα κυνηγήσει τους αδύναμους αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Κάθε κράτος, όπου και αν αυτό βρίσκεται όπως και αν διαχειρίζεται, διατηρεί και αναπαράγει την πατριαρχία , τον ρατσισμό και τις διακρίσεις απέναντι στο ξένο και το άλλο (είτε φυλετικά είτε πολιτικά). Σε αυτή την υπόθεση άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα πως τα κράτη μπορούν να ξεχάσουν κάθε τους διαφορά και να συνεργαστούν απέναντι στον κοινό εχθρό.

Η εμπλοκή της Interpol και η παγκόσμια καταδίωξη μιας γυναίκας που δεν παρέδωσε το παιδί της στον βασανιστή τους δείχνει τον απώτερο σκοπό αυτών των μηχανισμών. Πολλάκις τα διάφορα κράτη της δύσης επικαλούνται μία ανωτερότητα σε σχέση με τα αυταρχικά καθεστώτα σε ανατολικότερα σημεία αυτού του κόσμου, αλλά βλέπουμε ότι δεν διστάζουν να αποφασίσουν την έκδοση ανθρώπων κυνηγημένων από αυτά και επιδίδονται σε ένα κύκλο διώξεων κατ' εντολή αυτών. Στο παιχνίδι μπαίνει και η ελληνική δικαιοσύνη που οδηγεί τη Sharareh σε απέλαση. Με την απέλασή της θα ποινικοποιηθεί η μετακίνησή της θεωρούμενη ως αρπαγή της κόρης της με βάση την καταγγελία του βασανιστή της και με ένταλμα του Ιρανικού καθεστώτος. Η ελληνική δικαιοσύνη, καθώς αποτελεί ένα κρίκο στην αλυσίδα, δεν δύναται να παραβλέψει μια διακρατική δίωξη και να παρέχει επιτέλους σε αυτή και στη κόρη της ένα σχετικά ασφαλές περιβάλλον διαβίωσης.

Η ελευθερία που λένε ότι προσφέρει το δημοκρατικό καθεστώς τους, φαίνεται πως δεν ισχύει για όλους. Οι μετανάστες/ριες είναι καταδικασμένοι είτε να ζουν στοιβαγμένοι/ες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης είτε να σαπίζουν στα κελιά των φυλακών. Το πρόβλημα φαίνεται πως δεν είναι μόνο τα χαρτιά και το ποιος είναι νόμιμος και μη, όπως διαλαλούν κρατικές φωνές τον τελευταίο καιρό. Αυτό που θέλουν είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού να είναι περιθωριοποιημένο, δαιμονοποιημένο, να μην έχει καμία επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό ώστε να μην μεταφέρει εμπειρίες, να μην διαταράξει την προβατοποιημένη συνοχή μας και να έρθει αντιμέτωπο με το σκληρότερο πρόσωπο του κράτους χωρίς να μαθευτεί. Εμείς όμως δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να αφήσουμε τους μετανάστες/ριες μόνους/ες τους. Θα αγωνιστούμε μαζί απέναντι σε ότι μας καταπιέζει, απέναντι σε κάθε εξουσία.

Καλούμε λοιπόν σε αλληλεγγύη, στην δίκη της Sharareh Khademi Τρίτη 15/10/19 στις 9:30 στο Εφετείο

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ

Συνέλευση για την διάχυση των μεταναστευτικών αγώνων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600470/