Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 στις 18.30

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Ζωρζ Ιμπραΐμ Αμπντάλα

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον κομμουνιστή επαναστάτη Ζώρζ Αμπντάλλα - Γαλλική πρεσβεία Πέμπτη 24/10 στις 18:30

35 χρόνια στις φυλακές της Γαλλίας

ο κομμουνιστής επαναστάτης Ζώρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλλα

Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά γεννήθηκε στο Λίβανο. Από νεαρή ηλικία πολιτικοποιείται και από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.

Το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες, οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους Ισραηλινούς και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Στις 24 Οκτωβρίου του 1984, συλλαμβάνεται στη Λυών της Γαλλίας αρχικά για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας. Έχει προηγηθεί ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια σε Αμερικάνικους και Ισραηλινούς στόχους. Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής για τα πλαστά έγγραφα. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια με την κατηγορία ότι ως μέλος της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες, εκτέλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και τον Ισραηλινό πράκτορα της Μοσάντ Γιάκομπ Μπαρσιμάκοβ.Έκτοτε είναι φυλακισμένος σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά βρίσκεται 35 χρόνια στις Γαλλικές φυλακές, ενώ εδώ και 20 χρόνια θα έπρεπε να έχει αποφυλακιστεί. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο μόνος πολιτικός κρατούμενος που έχει μείνει στην φυλακή τόσα πολλά χρόνια.

Όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης που έχει υποβάλει μέχρι τώρα έχουν απορριφθεί από τα δικαστήρια με διάφορα προσχήματα κατόπιν συνεχών παρεμβάσεων τόσο της Αμερικάνικης κυβέρνησης όσο και της Ισραηλινής. Το Γαλλικό κράτος, σε πλήρη υποταγή στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές και μην ξεχνώντας το ίδιο το αποικιακό του παρελθόν, αρνείται την αποφυλάκιση του Λιβανέζου αγωνιστή.

Ο Ζωρζ Αμπνταλλά είναι ήδη νικητής όταν μετά από σχεδόν 50 χρόνια παραμένει ανυποχώρητος και αμετανόητος αγωνιστής, πάντοτε συνεπής στον αγώνα για την ελευθερία και την υπεράσπιση των επαναστατικών αξιών. Συγχρόνως είναι ένας διεθνιστής που αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού χωρίς ταλαντεύσεις, δεν έχει κάνει βήμα πίσω και γι αυτό τυγχάνει μιας πρωτοφανούς εκδικητικότητας από τη πλευρά του συστήματος..

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/10 ΣΤΙΣ 6:30 ΜΜ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600514/


1 2 3 4 5

35 χρόνια φυλακής δεν φτάνουν για να λυγίσουν ένα αγωνιστή

post image

35 χρόνια φυλακής δεν φτάνουν για να λυγίσουν ένα αγωνιστή

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον επαναστάτη Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα

Γαλλική πρεσβεία Πέμπτη 24 Οκτώβρη στις 6:30 μμ

Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα είναι Λιβανέζος κομμουνιστής και μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης, στρατευμένος αρχικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αργότερα συμμετέχει στην ίδρυση της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες.

Το 1984 συλλαμβάνεται στην Λυών μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων. Κατηγορείται ότι εκτέλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και τον Ισραηλινό πράκτορα της Μοσάντ Γιάκομπ Μπαρσιμάκοβ. Καταδικάζεται σε ισόβια και έκτοτε εδώ και 35 χρόνια είναι φυλακισμένος στα κελιά του γαλλικού κράτους.

Από το 1999 δικαιούται αναστολή, όμως όλες του οι αιτήσεις απορρίπτονται μέχρι σήμερα κατόπιν πιέσεων τόσο της Αμερικάνικης κυβέρνησης όσο και της Ισραηλινής. Το Γαλλικό κράτος σε απόλυτη υποταγή στους Αμερικάνους, αρνείται την αποφυλάκιση του αγωνιστή Αμπνταλλά μετατρέποντας επί της ουσίας την ποινή των ισοβίων σε άτυπη θανατική ποινή. Αφού δεν κατάφεραν να τον λυγίσουν ηθικά και πολιτικά επιλέγουν την φυσική του εξόντωση.

35 χρόνια ο αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά παραμένει αμετανόητος και συνεπής στις επιλογές αγώνα που είχε κάνει, δεν υποτάχτηκε ποτέ και δεν συνθηκολόγησε ποτέ. Απέναντι σε αυτή την αισχρή εκδικητικότητα της εξουσίας έχουμε χρέος ν' αντισταθούμε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600535/


1 2 3 4 5

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΟΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΠΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ

"Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν τσιγγάνος.Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν κομμουνιστής.Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.Δεν ήμουν Εβραίος.Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…Γιά σένα που νομίζεις..ότι η δική σου σειρά δε θα φτάσει ποτέ..ότι επειδή ακόμη δε χρειάστηκε να πας στο νοσοκομείοκαι να σε διώξουνγιατί δεν έχεις λεφτά..Οτι επειδή ακόμη έχεις ένα πιάτο φαί, δε θα στο πάρουνΟτι ακόμη δε σου πήραν το σπίτι του πατέρα σουγια χρέη στο Δημόσιο, θα τη γλυτώσειςΟτι επειδή το παιδί σου ακόμη είναι στο σχολείο, θα συνεχίσει..Οτι η ζωή σου δεν επηρεάζεται από εκείνη του διπλανού σου.." ΜΠ.ΜΠΡΕΧΤ

Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπντάλα είναι Λιβανέζος κομμουνιστής και αμετανόητος μαχητής της Παλαιστινιακής Αντίστασης που παραμένει εδώ και 35 ολόκληρα χρόνια αιχμάλωτος της γαλλικής εξουσίας. Από το 1971 στρατεύεται πολιτικά με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης ενώ το 1978 τραυματίζεται σε μάχη ενάντια στις ισραηλινές δυνάμεις που εισβάλουν στο Λίβανο.

Από το 1980 συμμετέχει στη δημιουργία της οργάνωσης Ένοπλες Επαναστατικές Λιβανέζικες Φράξιες, οργάνωσης που δραστηριοποιείται ενάντια στην κατοχή του Νότιου Λιβάνου από το Ισραήλ, με επιχειρήσεις ενάντια στους Ισραηλινούς και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Το 1984 συλλαμβάνεται στην Λυών της Γαλλίας για κατοχή πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ έχει προηγηθεί ένα μπαράζ επιθέσεων εναντίων αμερικανικών και ισραηλινών στόχων.

Στις 10 Ιουλίου 1986 καταδικάζεται σε 4 χρόνια φυλακής. Πολιτική αγωγή στη δίκη είναι οι ΗΠΑ που μαζί με το Ισραήλ ασκούν έντονες πιέσεις στη Γαλλική κυβέρνηση για αυστηρότερη ποινή στον Αμπνταλλά. Το 1987 δικάζεται ξανά από Ειδικό Δικαστήριο και καταδικάζεται σε ισόβια, κατηγορούμενος για την εκτέλεση του στρατιωτικού ακόλουθου της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι, συνταγματάρχη Τσάρλς Ρέυ, καθώς και του Ισραηλινού πράκτορα της Μοσάντ Γιάκομπ Μπαρσιμάκοβ. Έκτοτε είναι φυλακισμένος στα κελιά υψίστης ασφαλείας της ¨γαλλικής δημοκρατίας". Ο Ζωρζ Ιμπραχίμ Αμπνταλλά δικαιούται να αποφυλακιστεί από το 1999 καθώς έχει συμπληρώσει την επιβαλλόμενη διάρκεια της ποινής του.

Ο Ζωρζ Αμπνταλά δεν είναι μόνος. Η φυλάκισή του αποτελεί αναπόσπαστο κομμάττι των σχεδόν 6.000 Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές, των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ΗΠΑ αλλά και σε άλλες φυλακές διεθνώς. Ο Ζορζ Ιμπραχίμ Αμπνταλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου αγώνα των καταπιεσμένων που μάχονται ενάντια στον καπιταλισμό, την ανισότητα και την αδικία σε κάθε άκρη της γήρανσης Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΖΩΡΖ ΙΜΠΡΑΧΙΜ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΗΣ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ (Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΏΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600571/


1 2 3 4 5

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον αγωνιστή Ζωρζ Αμπνταλλά

Ζωρζ Αμπνταλλά: Ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη

Ο Ζ. Αμπνταλλά βρίσκεται κρατούμενος για 35 χρόνια στις φυλακές του γαλλικού κράτους. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στις αρχές της δεκαετίας του 1970, σε νεαρή ακόμα ηλικία, μέσα από τις γραμμές του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και αργότερα συμμετείχε στην ίδρυση της Ένοπλης Επαναστατικής Λιβανέζικης Φράξιας. Μέχρι τη σύλληψή του πολέμησε ενάντια στο ισραηλινό κράτος και το καθεστώς κατοχής που επέβαλε σε μεγάλο μέρος των παλαιστινιακών εδαφών και στον νότιο Λίβανο. Ήδη, μετά τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 και τον αραβο-ισραηλινό πόλεμο του 1973, το Ισραήλ είχε επεκτείνει την κυριαρχία του στην παλαιστινιακή γη, και η αυξανόμενη επεκτατικότητα του οδήγησε στην εισβολή του στον νότιο Λίβανο αρχικά και στην προέλασή του λίγα χρόνια αργότερα, το 1982, μέχρι την πρωτεύουσα Βηρυττό και τη σφαγή χιλιάδων παλαιστινίων στη Σάμπρα και τη Σατίλα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισής του θα κρατήσει μια συνεπή μαχητική και αγωνιστική στάση συμμετέχοντας σε απεργίες πείνας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας, σε Βάσκους και Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους και θα συνεχίσει να μιλά και να αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης από την ισραηλινή κατοχή. Παρά το γεγονός ότι από το 1999 δικαιούται την υφ' όρον αποφυλάκισή του, όλες οι αιτήσεις του απορρίπτονται από το γαλλικό κράτος που ευθυγραμμίζεται με την εκδικητική απαίτηση του κράτους των ΗΠΑ και του Ισραήλ να παραμείνει φυλακισμένος εξαιτίας της αγωνιστικής του στάσης όλα αυτά τα χρόνια.

Η υπόθεση του Αμπνταλλά είναι συνδεδεμένη με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος στις μέρες μας με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές επιχειρεί με μαζικές και καθημερινές διαδηλώσεις να σπάσει τον ασφυκτικό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στη Λωρίδα της Γάζας - από γης, αέρος και θάλασσας- με το "τείχος ασφαλείας" που κατασκέυασε το Ισραήλ και τις επιδρομές του ισραηλινού ναυτικού και αεροπορίας.

Στις 24 Οκτώβρη ο Ζ. Αμπνταλλά συμπληρώνει 35 χρόνια φυλακισμένος γιατί στρατεύθηκε με όλες του τις δυνάμεις στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, γιατί στάθηκε απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ και οι σύμμαχοί του, γιατί εξακολουθεί να μάχεται απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η αντίσταση του λαού της Παλαιστίνης στη στρατιωτική κατοχή, είναι ένα διαρκές αγκάθι στους διαχρονικούς σχεδιασμούς των παγκόσμιων εξουσιαστών. Οι φτωχοί και αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη Παλαιστίνιοι παρά τις εξοντωτικές πολιτικές που ασκούνται σε βάρος τους δεν παραδίδονται, μάχονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους αντιστέκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στους αγώνες των καταπιεσμένων για ελευθερία, ισότητα και αξιοπρέπεια. Και δεν θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή όμηρο στα χέρια του κράτους!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΙΒΑΝΕΖΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΡΖ ΑΜΠΝΤΑΛΛΑ

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Πέμπτη 24 Οκτώβρη

Αθήνα: Συγκέντρωση στη Γαλλική Πρεσβεία (Βασ. Σοφίας & Ακαδημίας) στις 18.30

αναρχικές συλλογικότητες "Κύκλος της Φωτιάς" & Όμικρον 72, μέλη της Α.Π.Ο.

Πάτρα: Συγκέντρωση στο Γαλλικό Προξενείο (Πατρέως 5 και Ρ.Φεραίου) στις 19.00

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" - μέλος της Α.Π.Ο. & συντρόφισσες-οι

πηγή : https://apo.squathost.com/6168-2/