Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στις 8.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση

Αντιφασιστική Μοτοπορεία-Συνέχεια της δίκης των μπάτσων βασανιστών της ομάδας Δ

Την Παρασκευή 11/10 ξεκίνησε και η δίκη των 17 μπάτσων για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στους διαδρόμους της ΓΑΔΑ το βράδυ της 30ής Σεπτέμβρη 2012 έφτασαν να δικάζονται μετά από 7 χρόνια σε ένα δικαστήριο ακριβώς μετά από δύο υποθέσεις για ρευματοκλοπή και διαχείριση κοπριάς πτηνοτροφείου. Το πέρασμα των μηνύσεων των συλληφθέντων από τους δικαστικούς διαδρόμους έχει φτάσει σήμερα να αφορά την κατηγορία για βασανιστήρια για έναν μόνο πρώην Δελτά και την κατηγορία των επικίνδυνων σωματικών βλαβών εναντίον ενός και μόνο συλληφθέντα για μερικούς ακόμα αστυνομικούς.

Οι πρώτοι τρεις συμμετέχοντες στην αντιφασιστική μοτοπορεία περιέγραψαν τα σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια που υπέστησαν στη ΓΑΔΑ, με την πρόεδρο να διακόπτει συνεχώς τις καταθέσεις, επιμένοντας να αναφέρονται μόνο όσες πράξεις μπορούν να αποδοθούν εξατομικευμένα σε αναγνωρισμένους αστυνομικούς. Επιπλέον, ο εισαγγελέας επεδίωκε γελειωδώς να αμφισβητήσει την αξιοπιστία τους και να συνδέσει τη μεταχείρισή τους από την αστυνομία με την προηγούμενη συμμετοχή τους στη μοτοπορεία και την διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Ο βασικότερος από τους πέντε συνηγόρους υπεράσπισης των μπάτσων, που υπερασπίζεται και τον κατηγορούμενο για βασανιστήρια Τομπουλίδη, ο απεσταλμένος από το δικηγορικό γραφείο του Πλεύρη, Αθανάσιος Ζαμάνης, έπαιξε κατά βάση των χαρτί των "Εξαρχείων" και της αναρχικής ταυτότητας των μηνυτών. Η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση των υπόλοιπων αντιφασιστών-ριών, την Τρίτη 22/10, στις 8:30, στην Προκάτ Αίθουσα 3 στην Ευελπίδων.

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/80592/


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική μοτοπορεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα, ενάντια στις συνεχείς άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, που λαμβάνουν χώρα εκείνο το διάστημα από ομάδες φασιστών, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. Ομάδα φασιστοειδών γνωστή για την δράση τους στην περιοχή, εντοπίστηκε και απωθήθηκε από την αντιφασιστική μοτοπορεία και ακολούθησε γενικευμένη και λυσσαλέα επιχείρηση από την αστυνομία, με σκοπό την διάλυσή της. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι η σύλληψη 15 αντιφασιστών/τριών, οι οποίοι βασανίζονται από την ώρα της σύλληψής τους και για ώρες στην ΓΑΔΑ, καθώς και η σύλληψη 6 ακόμα συντρόφων που κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφθηκαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Στις 5 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους ενώ στις 11 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η δίκη που αφορά την υπόθεση για τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι 15 συλληφθέντες στην ΓΑΔΑ. Αυτές οι δίκες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής, η οποία εκδηλώνεται με τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα και δομών του κινήματος, την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στην γειτονιά των Εξαρχείων, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις δίκες της 15ης και 22ης Οκτώβρη για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτές τις δίκες θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00, ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΕΦΕΤΕΙΟ) ΔΕΓΛΕΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 09:00, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/10/06/apena…