Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση για την υπόθεση Leroy Merlin-OVIT

Ovit A.E, Leroy Merlin, κρατικοί μηχανισμοί,
όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί!

Την Παρασκευή 12/7/19, στο κατάστημα της Leroy Merlin στο Ρέντη μια απλή απόπειρα απαλλοτρίωσης εμπορευμάτων αξίας 180 ευρώ από 2 αναρχικούς συντρόφους λειτουργεί ωςαφορμή ώστε η διοίκηση της Leroy Merlin, σε αγαστή συνεργασία με την εταιρεία securityOVIT Α.Ε και τους κρατικούς μηχανισμούς να διαμορφώσουν ένα κακοστημένο σκηνικό μεπολλαπλές στοχεύσεις:

• τη μεθοδευμένη στοχοποίηση του συντρόφου-εργαζομένου στο συγκεκριμένοκατάστημα Γιάννη Α, με αφορμή την ενεργή πολιτική-συνδικαλιστική δράση, ως«άμεσου συνεργού σε ληστρική κλοπή»

• την κακουργηματική δίωξη των 2 συντρόφων, Χρ. Κορτέση και Θύμιου Ε. και την προφυλάκιση του πρώτου για «ληστρική κλοπή» με αφορμή την αφαίρεση εμπορευμάτων αξίας 180 ευρώ

• τη δίωξη 4 συντρόφων για την αλληλέγγυα στάση τους και την προσπάθειά τους να συνδράμουν οικονομικά τους 2 συντρόφους, και να καταγγείλουν την 3ωρη αιχμαλωσία τους από τους υπαλλήλους της OVIT και τον ιδιοκτήτη της, Κωσταντίνο Δρίβα.

Συνοπτικά, οι Χρ. Κορτέσης και Θύμιος Ε. υποδεικνύονται ως «ύποπτοι» και κατ' εντολή της Leroy Merlin οδηγούνται από την εταιρεία ασφάλειας OVIT Α.Ε στο «δωματιάκι ασφαλείας»για να διευθετηθεί το ζήτημα με την απόδοση του απαιτούμενου χρηματικού ποσού. Ενώ η διαφορά φαίνεται να επιλύεται και οι σύντροφοι δέχονται να αποδώσουν στο ακέραιο τα χρήματα, ειδοποιώντας και οικείους τους να τα προσκομίσουν, ο πρώην καραβανάς και συν-ιδιοκτήτης της OVIT, Κ. Δρίβας, αρχίζει ν' απειλεί και να τους εκβιάζει με χρήση ψυχολογικής -σωματικής βίας ώστε να κατονομάσουν τον σύντροφο-εργαζόμενο Γ.Α. ως «συνεργό» τους, επιχειρώντας να σκηνοθετήσουν μια «αιτιολογημένη» απόλυση ή την εξώθηση σε παραίτηση ενός εργαζόμενου στοχοποιημένου από την εργοδοσία για την ενεργή πολιτική-συνδικαλιστικήτου δράση στο χώρο του εμπορίου και στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες. Οι 2 σύντροφοι αρνούνται να νομιμοποιήσουν την μεθόδευση των αφεντικών και ο Δρίβας τους απειλεί μετην εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ., εκμεταλλευόμενος χυδαία το γεγονός της αναστολής ποινής του Χρ. Κορτέση για προηγούμενη καταδίκη του από ειδικό τρομοδικείο με την κατηγορία συμμετοχήςστην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», και επιχειρεί με την βία την παρακράτησή τουςστο χώρο. Οι 2 σύντροφοι έχοντας επιστρέψει τα προϊόντα, απαιτούν την αποδέσμευσή τους. 3 ώρες αργότερα, η παρουσία αλληλέγγυων συντρόφων που προσέτρεξαν για να σταθούν αλληλέγγυοι, επέφερε την αποδέσμευσή τους από την αυθαίρετη παρακράτηση.

Η τρομοκρατία των αφεντικών γρήγορα δίνει πάσα στην εκδικητικότητα του κράτους. Την ίδια μέρα, η ΕΛ.ΑΣ διαβιβάζει στην Εισαγγελία Πειραιώς δικογραφία που αφορά σε 3 πλημμελήματα: κλοπή, παράνομη χρήση βίας, σωματικές βλάβες. Στις 13/7, ο σύντροφος Χρ. Κορτέσηςσυλλαμβάνεται στο κέντρο της Αθήνας, από μπάτσους που του φορούν κουκούλα και τον οδηγούν με περιπολικό όπου και τον ξυλοκοπούν κατά τη σύλληψή του μέχρι να καταλήξουν στην Ασφάλεια Πειραιά. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται μια τρομοκρατικού τύπου έρευνα στο σπίτι του με την παρουσία πολυπληθών αστυνομικών δυνάμεων και στήνεται μια ολόκληρη παράσταση διώξεων και καταστολής γύρω από κάποια ηλεκτρολογικά εργαλεία αξίας 180 ευρώ! Η αφορμή καταδεικνύει από μόνη της την φτήνια αυτής της φαρσοκωμωδίας που, όμως, δεν παύει να είναι επικίνδυνη σε μια πραγματικότητα γενικευμένης καταστολής.

«…ενόψει της οικονομικής αδυναμίας του για την αποκομιδή επαρκούς εισοδήματοςβιοπορισμού του, προκύπτει δε σκοπός του για πορισμό παράνομου εισοδήματος και ροπή του προς διάπραξη εγκλημάτων κλοπής και ληστείας ως στοιχείο της προσωπικότητάς του…».
ανακριτής Γ. Παντελίδης

«Οπότε σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά το ποιός είσαι. Είσαι τοξικόεξαρτημένος και κατέχειςμικροποσότητες ναρκωτικών; Μέσα. Είσαι εφοπλιστής και μεταφέρεις τόνους ναρκωτικών; Έξω. Είσαι ο x άνεργος και χρωστάς λίγα ευρώ στο δημόσιο; Μέσα. Είσαι ο Αριστείδης Φλώρος στέλεχος επιχειρηματικού ομίλου και έχεις υπεξαιρέσει 256 εκατομμύρια ευρώ; Μα φυσικά Έξω. Είσαι αναρχικός και αμφισβητείς το σύστημα; Μέσα. Είσαι μπάτσος και εκτελείς δεκαπεντάχρονους αναρχικούς; Φυσικά Έξω. Είσαι γυναίκα και αντιστέκεται στονβιασμό σου; Μέσα. Είσαι επιχειρηματίας μέγας μαστροπός; Έξω. Και τα αντιπαραδείγματα δεν τελειώνουν.»
αναρχικός Χρ.Κορτέσης

Η κρατική εκδικητικότητα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τους νόμους και τους λειτουργούς της ταξικής δικαιοσύνης. Η εισαγγελέας Μ. Αγγελούδη μετατρέπει την αρχική κατηγορία της κλοπής στο κακούργημα της «ληστρικής κλοπής» με σκοπό την άμεση προφυλάκισή Χρ. Κορτέση, η όποια και τελικά πραγματοποιείται στις 16/7. Η αιτιολόγηση της προφυλάκισής του στηρίζεται ουσιαστικά στην κρίση του ανακριτή Παντελίδη ότι η πολιτική διαδρομή του Χρ. Κορτέση και η δεινή οικονομική του κατάσταση τον καθιστούν ύποπτο για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. Ξεκάθαρα ταξικό πρόσημο μιας δικαιοσύνης που, τις ίδιες ακριβώς ημέρες, αφήνει ελεύθερο τον Γάλλο επιχειρηματία HuguesMulliez, μέλος της οικογένειας Mulliez, ιδιοκτήτριας των Leroy Merlin παγκοσμίως, με εγγύηση 50.000 ευρώ για τον θάνατο 2 ατόμων και τον βαρύ τραυματισμό ενός τρίτου, και την εγκατάλειψη τους, με το ιδιόκτητο σκάφος του στο Πόρτο Χέλι. Στην ουσία, η κλοπή από έναν προλετάριο αναλώσιμων αντικειμένων αξίας μερικών δεκάδων ευρώ αποτιμάται ως πράξη άξια εγκάθειρξης, σε αντιδιαστολή με την αφαίρεση δύο ζωών από έναν μεγαλομέτοχο, που αποτιμάται ως άξια εξαγοράς και απεριόριστης ελευθερίας. Και η ειδική διαχείριση του συντρόφου Χρ. Κορτέση δεν οφείλεται μόνοστην ταξική του θέση, την οποία δυσχεραίνει και η αδυναμία εύρεσης εργασίας λόγω της δέσμευσης του τραπεζικού του λογαριασμού ως άλλο ένα από τα πολλά μέτρα οικονομικής εξόντωσης πουεπιβάλλονται σε όσους έχουν κατηγορηθεί ως μέλη ένοπλων οργανώσεων. Η δίωξη του Χ.Κ έχει ξεκάθαρα φρονηματικό χαρακτήρα αφού επιχειρείται να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να εξοντωθεί το πείσμα του αγώνα, η μακροχρόνια πολιτική και κοινωνική δράση ως αναρχικός αγωνιστής.

Παράλληλα, η εισαγγελέας Αγγελούδη ασκεί διώξεις σε άλλα 5 άτομα. Για να δέσει και το γνωστό εισαγγελικό τρομοσενάριο, ανασύρεται και η συνήθης καταδοτική πρακτική του «ανώνυμου τηλεφωνήματος», ώστε να ταυτοποιηθεί και ο αναρχικός σύντροφος Παύλος Χ. για την συμμετοχή του στο περιστατικό ενώ η (ψευδο)μαρτυρική κατάθεση του Δρίβα αποτελεί ικανή ένδειξη ώστε και ο σύντροφος-εργαζόμενος στη LeroyMerlin να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου με την κακουργηματική κατηγορία της«άμεσης συνέργειας σε ληστρική κλοπή». Συνολικότερα, η παρουσία των υπόλοιπων 3διωκόμενων συντρόφων (Θύμιου Ε, Γιάννη Α, Παύλου Χ.) μπροστά στον ανακριτή Παντελίδη και η υπεράσπιση της πολιτικής τους δράσης, έριξαν το απαραίτητο φως στις μεθοδεύσεις των Leroy Merlin-OVIT A.E και όρθωσαν ανάχωμα απέναντι στα στημένα κατηγορητήρια των διωκτικών-εισαγγελικών μηχανισμών (στον Θύμιο Α. επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι παρουσίας στο ΑΤ ενώ οι άλλοι 2 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους).

Η ασφάλεια, της ασφάλειας, την ασφάλεια, ω! ιδιοκτησία!
Στο σκεπτικό της προφυλάκισης του Χρ. Κορτέση διαφαίνεται η έντονη προσπάθεια των δικαστικών μηχανισμών να ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη, τις φιλικές/συντροφικές σχέσεις και να εγκληματοποιήσουν κινήσεις αλληλεγγύης μεταξύ ανθρώπων εγκολπώνοντάς τις σε δήθεν «οργανωμένες συμμορίες» και «δίκτυα υπόθαλψης εγκληματιών». Για άλλη μια φορά, το καθεστώς χρησιμοποιεί συγκεκριμένες υποθέσεις ως δοκιμαστικούς σωλήνες για τη διεύρυνση της εφαρμογής του τρομονόμου 187 και της στοιχειοθέτησης της εγκληματικής οργάνωσης (προτροπή, ηθική αυτουργία, συνέργεια κ.α) ώστε ν' αναμετρηθεί με τους δηλωμένους αντιπάλους του βασισμένο στα τρομοσενάρια και τα ιδεολογήματά του. Σε σενάρια που βαφτίζουν την αλληλεγγύη «υπόθαλψη εγκληματία», τις συντροφικές σχέσεις «συμμορίες», την αντίσταση στον βασανισμό «παράνομη βία», την απόπειρα κλοπής «ληστρική επιδρομή από κοινού».

Οι εταιρείες security και το ευρύτερο σύμπλεγμα εταιρειών που εμπορεύονται το λεγόμενο «αγαθό της ασφάλειας» αποτελούν έναν ιδιωτικό στρατό ρουφιάνων και εντολοδόχων των απανταχού αφεντικών με σαφή ταξικό προσανατολισμό. Δεν περιφρουρούν απλά τις περιουσίες και τα κέρδη των αφεντικών αλλά ρουφιανεύουν και όσους εργαζόμενους-ες μπαίνουν στο μάτι των αφεντικών. Αυτά τα χαρακτηριστικά τους, τους καθιστούν αναπόσπαστο συμπλήρωμα και σύμμαχο της κρατικής καταστολής και των μηχανισμών της. Γι' αυτό και η κατάθεση του Δρίβα (πρώην λοχαγού του ελληνικού στρατού, εκπαιδευμένο στον τομέα της άντλησης και διαχείρισης στρατιωτικών πληροφοριών κατάτα πρότυπα του ΝΑΤΟ) είναι αρκετή ώστε να συγκροτηθεί το ευφάνταστο εισαγγελικό σενάριο. Η πρόσφατη τοποθέτηση εξάλλου του πρώην επικεφαλής της πολυεθνικής εταιρείας security G4S Π. Κοντολέων ως διευθυντή της ΕΥΠ, είναι δηλωτική όλων αυτών που περιγράφονται.

Η Leroy Merlin και κάθε αφεντικό, φροντίζουν να πληρώνουν για την προστασία των κερδών τους γιατί έχουν άλλωστε χιλιάδες λόγους να φοβούνται για αυτήν. Η απαλλοτρίωση από supermarket/πολυκαταστήματα αποτελούσε και αποτελεί μια ευρέως διαδεδομένη κοινωνική πρακτική κάλυψης καθημερινών αναγκών με προϊόντα που οικειοποιούνται χωρίς την πληρωμή του απαιτούμενου αντιτίμου. Ως αναρχικοί/ες, αντιλαμβανόμαστε την απαλλοτρίωση ως ένα ευρύτερο πολιτικό πρόταγμα στην κατεύθυνση της κατάργησης της ιδιοκτησίας και κάθε εκμεταλλευόμενης σχέσης.

Και σ' αυτόν τον πόλεμο ζωής και θανάτου, δεν θα βάλουμε τα κέρδη των αφεντικών πάνω από τιςζωές και τις ανάγκες μας, πάνω την ελευθερία μας. Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία Leroy Merlin ανήκει στην κλίκα των πλουσίων αυτού του κόσμου και ο κατάλογος των «βέλτιστωνεργοδοτικών πρακτικών» είναι μακρύς: τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στα καταστήματά της και κοστίζουν ανυπολόγιστα στη σωματική και ψυχολογική ακεραιότητα εκατοντάδων εργαζομένων σ'αυτήν. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που έχει μαζί με άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η επιβολή 9ωρου εργασίας, η απόλυση εργαζόμενης που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας για «μειωμένη απόδοση», η συνεργασία της με δουλεμπορικές εταιρίες π.χ. Man Power η εκμετάλλευση δεκάδων ενοικιαζόμενων μισθωτών σκλάβων στα κάτεργά της.

Ας μιλήσουμε με τους όρους τους λοιπόν. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι τα αφεντικά, το κράτος και οι αστυνομικοί-διωκτικοί του μηχανισμοί έχουν αναπτύξει μια σταθερή, περιφρουρημένη και σφιχτή δομή με πρόθεση να τελούν επανειλημμένα την βίαιη και ληστρική επιδρομή σε βάρος των εκμεταλλευομένων αυτής της κοινωνίας με τρόπο συστηματικό και μεθοδικό μέσω της φορολογίας, της μισθωτήςσκλαβιάς, της λεηλασίας της φύσης κ.α και διαθέτουν ένα πλέριο δίκτυο διαθέσιμων δραστών που συμμετέχουν ή στηρίζουν συνειδητά και κατά συρροή το διαχρονικό αυτό έγκλημα. Ας ψάξουν, λοιπόν, για συμμορίες στον καθρέφτη τους!

Ενάντια στο δόγμα «τάξη-ανάπτυξη-ασφάλεια» των κυρίαρχων,η αλληλεγγύη θα τους τσακίσει!
Η στοχοποίηση του πολύμορφου αναρχικού κινήματος, η προσπάθεια εγκληματοποίησης των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, η στοχοποίηση και απόπειρα εξόντωσης αγωνιστών-ριών, το τσάκισμα κάθε έκφανσης αυτοοργανωμένου και ακηδεμόνευτου αγώνα, η τρομοκράτηση και ο αφοπλισμός των κινημάτων βρίσκονται στον πυρήνα του δόγματος «τάξη-ανάπτυξη-ασφάλεια» που υπηρετεί εδώ και χρόνια το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους εν μέσω συστημικής καπιταλιστικήςκρίσης. Από τις κραυγές για πάταξη της ανομίας και το καθάρισμα των «σκουπιδιών» από τα Εξάρχεια, τις πρόσφατες επιχειρήσεις-υπερπαραγωγές εκκένωσης προσφυγικών καταλήψεων και αυτοοργανωμένων δομών, τον εξοστρακισμό εκατοντάδων μεταναστ(ρι)ών στη «φιλοξενία» των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την απαγωγή του αναρχικού Δημήτρη Χ., την καταστολή των κινητοποιήσεων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής βιομηχανίας στην Καρδίτσα και τα Άγραφα, την τρομοκράτηση των τοπικών αντιστάσεων (χτύπημα της πορείας γειτονιάς στο Κουκάκι ενάντια στο AirBnB και την τουριστική ανάπλαση) ως την ποινικοποίηση της απεργίας, την κατάργησητου ασύλου, την φρονηματική δίωξη με κριτήριο την πολιτική τους ταυτότητα 20 πρώην και νυν πολιτικών κρατουμένων για λόγους δημόσιας έκφρασης της αλληλεγγύης σε αγώνες εντός τηςφυλακής, το κράτος και τα αφεντικά οικοδομούν το σύγχρονο ολοκληρωτικό πλαίσιο αντιμετώπισης κάθε κοινωνικής εστίας αμφισβήτησης και αγώνα.

Οι πολύμορφοι και αυτοοργανωμένοι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες είναι οι δικές μας συλλογικές ανάσες. Ανάσες ανυποταξίας και συντροφικότητας, ανάσες ανταρσίας και αλληλεγγύης των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων αυτού του κόσμου απέναντι στην συνθήκη ασφυξίας πουεπιβάλλει η κυριαρχία κράτους και αφεντικών πάνω στις ζωές μας. Είμαστε συλλογικά παρόντες και παρούσες στο μέτωπο του κοινωνικού - ταξικού πολέμου. Δεν αφήνουμε κανέναν σύντροφο μόνο του απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, καμία αγωνιζόμενη ανυπεράσπιστη απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους, απέναντι σε αυτούς που διαπράττουν την μεγαλύτερη και διαρκή ληστεία σε βάρος της ίδιας της ζωής μας.

Ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις τους, καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη. Να τσακίσουμε την τρομοκρατία κράτους και αφεντικών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Χρ. ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ

Συνέλευση αναρχικών συλλογικοτήτων, συντρόφων, συντροφισσών και αλληλέγγυων

πηγή : https://sineleusiperisteri.espivblogs.net/201…