Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Θεσσαλονίκη] Kάλεσμα στήριξης συντροφισσών/ων

Μετά την παρέμβαση στο Τούρκικο προξενείο της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης και της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας οι 12 συντρόφισσες/οι συνελήφθησαν με κατηγορίες α) διατάραξη οικιακής ειρήνης, β) διατάραξη φιλικών σχέσεων με σύμμαχο κράτος, γ) απείθεια λόγω άρνησης δακτυλοσκόπησης και σήμανσης.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και δεύτερη δράση στα γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Μακεδονίας από την αναρχική συλλογικότητα Pueblo, την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ως αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη Ροζάβα. Περίπου 10 άτομα προσήχθησαν μετά την παρέμβαση χωρίς μέχρι τώρα οι προσαγωγές να έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Καλούμε αύριο Παρασκευή 18/10 στις 12:00 π.μ στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Για εμάς ο αγώνας των κούρδων ανταρτισσών/ων αποτελεί μια αχτίδα φωτός στο μέρος που κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι.Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έμπρακτα αλληλέγγυοι/ες. Ας το θυμούνται όλοι αυτό!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ/ΙΣΣΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ/ΙΣΣΩΝ
OYTE BHMA ΠΙΣΩ!!!
Όλοι/ες στα δικαστήρια!

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo


1 2 3 4

Την Πέμπτη το πρωί συντρόφισσες και σύντροφοι των συλλογικοτήτων Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Ρουβίκωνας, παραβιάζουν τα μέτρα ασφάλειας του Τούρκικου Προξενείου στη Θεσσαλονίκη και αναρτούν πανό για τη στήριξη των πολιτοφυλακών που αμύνονται της τούρκικης εισβολής στα εδάφη της Συρίας τις τελευταίες μέρες. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ακόμα μια δράση καταστέλλεται, όταν μέλη των συλλογικοτήτων Pueblo, Ρουβίκωνας και ΕΠΘ μπλόκαραν τις τούρκικες αερογραμμές στο αεροδρόμιο Μακεδονία.

Μέσα από κινήσεις συμβολισμού οι συντρόφισσες και οι σύντροφοι στέλνουν την αλληλεγγύη τους στους μαχόμενους αντάρτες και αντάρτισσες και ένα μήνυμα στο τουρκικό κράτος πως ο αγώνας των Κούρδων ανταρτών και ανταρτισσών, είναι αγώνας όλων μας. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στη σύλληψη των συντρόφων και των συντροφισσών, υπηρετώντας τα διεθνή κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως το ελληνικό κράτος μένει πιστό στη διεθνή διπλωματική ατζέντα με πρόσχημα το φάντασμα της διεθνούς τρομοκρατίας. Τα ίδια έπραξε άλλωστε και με την επίθεση που δέχθηκαν μέλη της συλλογικότητας Μαύρο και Κόκκινο, σε ανάλογη παρέμβαση 2 μέρες πριν.

Ο πόλεμος που εξαπέλυσε τις τελευταίες μέρες ο δικτάτορας του τούρκικου φασιστικού κράτος Ερντογάν, συνεχίζεται. Είναι η στιγμή που μέσα από δράσεις διεθνιστικής αλληλεγγύης και έμπρακτης επίθεσης στα συμφέροντα του τούρκικου καθεστώτος, θα διευρύνουμε το μέτωπο των Κούρδων ανταρτών και ανταρτισσών αλλά και των διεθνιστών μαχητών που μάχονται στο πλάι τους, μετατρέποντας την υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης τους, σε αγώνα όλων των καταπιεσμένων απ΄ άκρη σ΄ άκρη όλου του πλανήτη.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους και συντρόφισσες που συνελήφθησαν για την παρέμβαση στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης

Νίκη στα όπλα των Κούρδων Ανταρτισσών και Ανταρτών

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Παρασκευή 18 Οκτώβρη, 12:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 2 παρεμβάσεις σε αλληλεγγύη με τη Ροζάβα και ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το τουρκικό κράτος υπό την ηγεσία του αλαζόνα φασίστα Ερντογάν. Η μία έγινε στο τουρκικό προξενείο από την ΕΠΘ και τον Ρουβίκωνα και η άλλη στον γκισέ της Turkish Airlines στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης από την ΕΠΘ, την Α.Σ. Pueblo και τον Ρουβίκωνα. Στην πρώτη έγιναν 12 συλλήψεις και στην δεύτερη 10. Στο τουρκικό προξενείο, οι Τούρκοι μπάτσοι πέταξαν τους Έλληνες μπάτσους έξω και τραμπουκισανε τα συντροφιά μας, ενώ τραμπουκισμό δεχτηκανε και στη ΓΑΔΘ, όπου τους κρατήσανε χωρίς φαγητό και νερό, ενώ τους ανακοινώθηκε από ασφαλιτη πως δεν αποδίδονται ακομα κατηγορίες καθώς γινονται διακρατικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Καλούμε τη Παρασκευή 18/10 στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης σε αλληλεγγύη με τα συλληφθέντα συντροφιά μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 22 ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΠΘ, PUEBLO ΚΑΙ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔ(ΙΣ)ΩΝ ΑΝΤΑΡΤ(ΙΣ)ΩΝ!

Αναρχικοί από τα δυτικά Θεσσ/νίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Οκτώβριος 22h


1 2 3 4

Στις 17/10 μέλη των συλλογικοτήτων Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Ρουβίκωνας και Pueblo συνελήφθησαν έπειτα από παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των Κούρδων ανταρτών που πραγματοποιήθηκαν στο τουρκικό προξενείο και έξω από το γκισέ των αερογραμμών Turkish airlines. Μόλις δύο μέρες πριν, σύντροφοι από το Μαύρο και Κόκκινο και από την Libertatia πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην είσοδο του τουρκικού προξενείου ως κίνηση αλληλεγγύης στο λαό της Ροτζάβα και ενάντια στην εισβολή του τουρκικού κράτους στα εδάφη της βοριάς Συρίας. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την επίθεση των μπάτσων,οι οποίοι με χαρακτηριστικό μένος προσπάθησαν να απωθήσουν βίαια τους συντρόφους, βρίσκοντας ωστόσο σθεναρή αντίσταση.

Τη στιγμή που οι δολοφόνοι του Ερντογάν αιματοκυλούν για πολλοστή φορά τον Κουρδικό λαό και επιχειρούν νέα αποσταθεροποίηση στη Συρία υποθάλποντας ξανά τα υπολείμματα των συμμάχων τους τζιχαντιστών-ισλαμοφασιστών της ISIS, υπό το βλέμμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, οι μπάτσοι παίζουν τον ρόλο των μπράβων προστατεύοντας το Προξενείο -ακόμη και με ανακοινώσεις περί ειδικών μέτρων προστασίας στο διπλωματικό σώμα του τουρκικού κράτους- και το εθνικό κεφάλαιο της Τουρκίας. Υπογραμμίζουν στην πράξη τον βρώμικο ρόλο και του ελληνικού κράτους στα ιμπεριαλιστικά γεωπολιτικά παζάρια της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των οποίων πυκνώνουν τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή.

Καλούμε όλο τον λαό να συμμετέχει στις επόμενες κινήσεις ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, ενάντια στην εισβολή και την πολεμική σύγκρουση στη Συρία, σε αλληλεγγύη με τους Κούρδους που δέχονται την στρατιωτική επίθεση.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 18/10 12:00


ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ-ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ
ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 19/10 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο. - Ο.Σ. Θεσσαλονίκης