Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Άλλη μια χρονιά η Χρυσή Αυγή μέσω της δημοτικής της παράταξης, Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα, προσπαθεί να νομιμοποιήσει την εμφάνισή στην γειτονιά μας με την παρουσία της στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Εδώ και ένα χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο έχει ψηφίσει ενάντια στην παρουσία της υπόδικης εγκληματικής οργάνωσης, κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος και των φορέων της πόλης. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την παρουσία της στα Δημοτικά Συμβούλια, γιατί αποτελούν το τελευταίο νομιμοποιητικό χαρτί της μέσα στην συνολικότερη διάλυση της ναζιστικής οργάνωσης: έξοδος από το κοινοβούλιο, αποχώρηση στελεχών από την ΧΑ, κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων της.

Δεν θα αφήσουμε περιθώρια στην Χρυσή Αυγή να μαζέψει τα κομμάτια της και να δράσει στην περιοχή μας, αλλά θα παλέψουμε για την περιθωριοποίησή της και για την καταδίκη των ηγετικών στελεχών της.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου - Ταύρου καλεί όλους τους Καλλιθεάτες και τις Καλλιθεάτισσες να συμμετάσχουν μαζικά στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου και να απομονώσουν τους φασίστες, αποκρούοντας όποια τυχόν πρόκληση επιχειρήσουν την ημέρα αυτή. Κάθε φασιστική γκρούπα αλλά και η παράταξη του Μπουγά είναι ανεπιθύμητοι στην Καλλιθέα, όπως εξάλλου έχει κατοχυρωθεί σε διαδοχικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που αποκλείουν τους φασίστες από τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας.

Και τώρα και πάντα, και όπως το '40, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα!

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2019/…


1 2 3

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καλλιθέα 28η Οκτωβρίου

Οι εθνικές επέτειοι έχουν καθιερωθεί από το αστικό κράτος ως ημέρες προβολής της ψευδούς εθνικής ενότητας με σκοπό την περιφρούρηση του ελληνικού καπιταλισμού και επίδειξης μιλιταρισμού μέσω των σωμάτων ασφαλείας. Ταυτόχρονα, αποτελούν εύφορο έδαφος πατριδοκαπηλίας για την αναπαραγωγή της εθνικιστικής ατζέντας και της ακροδεξιάς επίθεσης. Για εμάς υπάρχει μόνο η ιστορικότητα των λαϊκών αγώνων για ελευθερία και η ιστορικότητα της από κοινού με τους εργάτες όλων των λαών επαναστατικής πάλης ενάντια στην καταπίεση της άρχουσας τάξης. Η παρουσία και η στοίχιση των οργανώσεων της εργατικής τάξης στο δρόμο με το πρόταγμα του Διεθνισμού και του Κομμουνισμού είναι το ανάχωμα απέναντι στον εθνικισμό και τον καπιταλισμό.

Στην Καλλιθέα η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έβγαλε δύο δημοτικούς συμβούλους λίγες μέρες πριν την πολιτική συντριβή της στο κοινοβούλιο. Η ήττα της Χρυσής Αυγής, η πολιτική και οργανωτική διάλυση της, πρέπει να συνεχιστεί και στα δημοτικά συμβούλια που τα φασιστικά αποκαΐδια έχουν κατορθώσει να μπουν. Στο περιθώριο της πολιτικής σκηνής, την στιγμή που ολοκληρώνονται οι απολογίες των αρχηγών των δολοφόνων τους, την ώρα που σε πλήρη απόγνωση τα αλληλοκαρφώματα δίνουν και παίρνουν και τα γραφεία τους έχουν ερημώσει και κλείσει μαζικά, οι ελάχιστοι φασίστες δημοτικοί σύμβουλοι που έχει η συμμορία αποτελούν μία ανωμαλία. Οι φασίστες δεν έχουν κανένα δικαίωμα δημόσιου λόγου και εμφάνισης ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά αλλού.

Καλούμε σε Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην πλατεία Κύπρου στις 9πμ την 28η Οκτωβρίου.

ΟΡΜΑ


1 2 3

Κάλεσμα του αντιφασιστικού κινήματος της Καλλιθέας για την 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την κατάθεση στεφάνων και την διεξαγωγή παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στην Καλλιθέα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι φασίστες, για ακόμη μία χρονιά, προσπαθούν να βρουν δημόσιο χώρο για να προπαγανδίσουν τις σάπιες ιδέες τους, ιδέες που δεν χωρούν στις προσφυγικές γειτονιές της Καλλιθέας. Ακόμα μια χρόνια όμως, το αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας, αλλά και συνολικά όλοι/ες οι αντιφασίστες/τριες που αγωνίζονται διαρκώς για τον αφανισμό από κάθε γειτονιά των εν λόγω σκουπιδιών, οφείλουν να δώσουν την δυναμική απάντηση που αναλογεί σε τέτοιες απέλπιδες προσπάθειες για δημοσιότητα, πάντα πίσω από τις ασπίδες των μπάτσων, καταδεικνύοντας την πασιφανή έλλειψη πολιτικού πατήματος που έχουν στη περιοχή μας. Καλούμε λοιπόν, τη Δευτέρα 28/10 στις 9:30 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα, το σύνολο του αντιφασιστικού κινήματος να αντιταχθεί σε κάθε φασιστικό υποκείμενο που θα επιχειρήσει να βγει από το «λάκκο» που το έχουμε «θάψει»!

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600638/