Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στις 21.00

Tango Bar

Η Πρωτοβουλία Ανήσυχων Τανγκέρων βρίσκει στέγη στην Κατάληψη Φιλολάου 99!
Κατόπιν των βραδιών τάνγκο (milongas), που πραγματοποίησαμε τον περασμένο χειμώνα στον χώρο της Κατάληψης, τον κάνουμε πλέον σπίτι μας, ξεκινώντας με δυό βραδιές χορού και γνωριμίας.

Την Παρασκευή 25 και το Σάββατο 26 του Οκτώβρη, σας περιμένουμε για να κουβεντιάσουμε, να χορέψουμε και να επιχειρήσουμε μια πρώτη επαφή με τη δράση της Πρωτοβουλίας καθώς και με τον χώρο της Κατάληψης Φιλολάου 99.

Την Παρασκευή 25 Οκτώβρη μαζευόμαστε για ένα Tango Bar. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παίζει μουσική τάνγκο για όποιον/α/ο επιθυμεί να χορέψει, σε ένα κλίμα χαλαρό, με συζήτηση, πιθανώς κανένα φαγάκι, και τα λοιπά.
Στο χώρο θα λειτουργεί μπαρ με ελεύθερη συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβουλίας.
Μετά από τις δύο αυτές βραδιές θα ακολουθήσει κάλεσμα για μια σειρά ανοιχτών μαθημάτων γνωριμίας.

Η Πρωτοβουλία Ανήσυχων Τανγκέρων γεννήθηκε από την ανάγκη μας να υπάρξει ένα σημείο αναφοράς στην πόλη, όπου τα άτομα θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με το χορό του τάνγκο, σε ένα πλαίσιο ισότητας και αλληλεσεβασμού,χωρίς κανέναν οικονομικό περιορισμό.

Από ανθρώπους που αγαπάνε πολύ το χορό αυτό και επιθυμούν να γίνει αφορμή ώστε οι άνθρωποι να αγκαλιαστούν και να επικοινωνήσουν. Επιδιώκουμε να δομήσουμε μια κοινότητα τάνγκο,όπου τα άτομα θα συνυπάρχουν ισότιμα .Θα χορεύουν ελεύθερα όποιο ρόλο επιθυμούν και κάθε χορός θα είναι ένας ζωντανός διάλογος πλήρους συνδιαμόρφωσης των συγχορευτών/τριων.

Σε ένα κόσμο, όπου η ανάληψη ευθύνης για τον καθορισμό των συλλογικών επιθυμιών μας απουσιάζει, σε ένα κόσμο που η καταστολή εντοπίζεται σε όλες τις εκφάνσεις της ύπαρξης μας. Επιλέγουμε τον δρόμο της αυτοοργάνωσης ,για να μορφοποιήσουμε με τους δικούς μας όρους και ανάγκες κάθε τι που αγαπάμε και αποζητούμε να υπάρχει στην καθημερινότητα μας, χωρίς αναθέσεις και υπεκφυγές. Όλες μας οι δράσεις πραγματοποιούνται σε χώρους με κοινωνικά και πολιτικά προτάγματα που συμβαδίζουν με τη δική μας πολύμορφη οντότητα και η συμμετοχή σε αυτές είναι ελεύθερη.

πηγή : https://patango.home.blog/2019/10/19/%ce%b4%c…