Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Αθήνα] Αντιφασιστική συγκέντρωση

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ, ΣΑΧΤΖΑΚ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΠΕΤΡΙΤ ΖΙΦΛΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ | Αντιφασιστική- Αντικατασταλτική Συγκέντρωση Τετάρτη 6 /11, 9:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών

Το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ, ΣΑΧΤΖΑΚ ΛΟΥΚΜΑΝ, ΠΕΤΡΙΤ ΖΙΦΛΕ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η δολοφονία του Π. Φύσσα όπως και αυτή του Πακιστανού εργάτη Σ. Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο στα Άνω Πετράλωνα τον Γενάρη του ίδιου έτους αποτέλεσαν το αποκορύφωμα της παρακρατικής δράσης των φασιστών, των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, νεολαίων, αγωνιστών, κομμουνιστών και αναρχικών αλλά και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα. Οι νεοναζί δολοφόνοι του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα αποτελούσαν κομμάτι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο το κράτος ώστε να λειτουργούν επικουρικά και συμπληρωματικά των επίσημων κρατικών ταγμάτων εφόδου με στόχο την αναχαίτηση του κύματος κοινωνικής οργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους, ιδιαίτερα μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008, για την επιβολή του φόβου και της τρομοκρατίας στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Η επιλογή του κράτους να παραπέμψει τον παρακρατικό μηχανισμό της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση σε μια δίκη παρωδία είχε σκοπό καταρχήν να εκτονώσει την κοινωνική οργή και να προλάβει την γιγάντωση της κοινωνικής και ταξικής έκρηξης και επιπλέον μέσα από αυτήν την δίκη φιάσκο να ξεπλυθεί το ίδιο το κράτος, οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της ΧΑ. Άλλωστε η βαρβαρότητα της κρατικής καταπίεσης και καπιταλιστικής εκμετάλλευσης είναι η κυρίαρχη πηγή και έκφραση του φασισμού, από τους πολέμους και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις εκατόμβες νεκρών μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, τις κρατικές δολοφονίες στους δρόμους, στα αστυνομικά μπλόκα και στα κρατητήρια μέχρι τις δολοφονίες εργατών στο βωμό της κερδοφορίας των αφεντικών και την καταστροφή και λεηλασία ολόκληρων περιοχών και κοινωνιών.

Από την δολοφονία του Σ. Λουκμάν και του Π. Φύσσα το 2013 μέχρι σήμερα οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί δεν έπαψαν ποτέ να χρησιμοποιούν και να οπλίζουν το χέρι των ναζιστικών παρακρατικών ομάδων κρούσης. Από τις δεκάδες επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε κατειλημμένους χώρους αγώνα (μεταξύ των οποίων ο ολοσχερής εμπρησμός της κατάληψης Libertatia κατά την διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου τον Γενάρη του 2018 στην Θεσσαλονίκη και η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών στον ΕΚΧ Φαβέλα τον Φλεβάρη του ίδιου έτους), μέχρι την δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε στην Λευκίμμη Κέρκυρα τον Νοέμβρη του 2018 από τον χρυσαυγίτη Δ. Κουρή. Μοναδικό ανάχωμα και φραγμό στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία και στις φασιστικές επιθέσεις αποτέλεσαν οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π. Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και κάθε φασιστικό μόρφωμα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Π. Φύσσα, τον Σ. Λουκμάν, τον Π. Ζίφλε για πάντα ζωντανούς!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιφασιστική- Αντικατασταλτική Συγκέντρωση Τετάρτη 6 /11, 9:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών

την ημέρα απολογίας του παρακρατικού εγκληματία επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ.

*Ανανέωση της συνέλευσης για την οργάνωση της συγκέντρωσης στο εφετείο, την πέμπτη 31/10 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο

Αναρχική Συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς» | Αναρχική Συλλογικότητα «Όμικρον72» |Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση Αροδαμός | Ομάδα Αδράστεια | ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://omikron72.espivblogs.net/?p=1811


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις 1η & 6η Νοέμβρη: Κανένα έλεος - καμία θυματοποίηση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής

Μετά από πέντε χρόνια αντιφασιστικής μάχης, η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής συντρίβεται πολιτικά και οργανωτικά. Δεν υπάρχει στο δημόσιο χώρο, πετάγεται εκλογικά έξω από το κοινοβούλιο, αναμένεται και η καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Οκτώβρης, μήνας απολογιών των ηγετικών στελεχών της ΧΑ και η τελική απολογία του φυρερίσκου Μιχαλολιάκου στις 6 Νοέμβρη αποτυπώνουν το τέλος της συμμορίας. Ήδη πνέει τα λοίσθια και οι πρώην βουλευτές παίζουν το θέατρο του «θύματος» και του «άσχετου» μεταξύ των πολλών «δεν ξέρω, δεν είδα» και αλληλομαχαιρωμάτων. Ο ενορχηστρωτής και εντολέας των δολοφονιών Μιχαλολιάκος τελειώνει την κανιβαλιστική πολιτική «καριέρα» του και θα απολογηθεί με το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα να διαδηλώνει για την νίκη και το τσάκισμα του φασισμού.

1η Νοέμβρη του '13 πέφτουν νεκρά δύο μέλη των φασιστικών δολοφονικών ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Η προσπάθεια ηρωοποίησης και θυματοποίησης της ΧΑ πέφτει στο κενό χάρη στον Μαχητικό Αντιφασισμό και την πλήρη κοινωνική απονομιμοποίηση της συμμορίας. Για την κοινωνία είναι ξεκάθαρο: οι χρυσαυγίτες δεν ειναι «θύματα», είναι τραμπούκοι, εγκληματίες και δολοφόνοι.

Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες Π. Φύσσα, Σ. Λουκμάν και δεκάδων άλλων ανώνυμων μεταναστών, την προσπάθεια τρομοκράτησης των ταγμάτων εφόδου του φασισμού. Δεν θα αφήσουμε να τους αντικαταστήσει η ΝΔ. Δεν θα επιτρέψουμε στην ΝΔ να τους αντικαταστήσουν, είτε με την ακροδεξιά εκστρατεία των Μπογδάνων, είτε με δημοκρατικό προσωπείο δεξιών δημάρχων και στελεχών.

Παραμένουμε συνεπείς στον αγώνα για την οριστική διάλυση των φασιστών και παρόντες ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικού ξεπλύματος της ΧΑ από αυτούς που την εξέθρεψαν, ΝΔ και αστική τάξη.

Κανένα έλεος - καμία θυματοποίηση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού καλεί εργαζόμενους και νεολαία σε Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις:

1 Νοέμβρη στον σταθμό ΗΣΑΠ Νέο Ηράκλειο, στις 6μμ6 Νοέμβρη στο Εφετείο Αθηνών, στις 8.30πμ

Αθήνα, 27/10/19

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τετάρτη,6 Νοέμβρη 8.30πμ, Μετρό Αμπελόκηποι και συλλαλητήριο στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες


6 NOE 2019 EFETEIO web 01

Τετάρτη, 6 Νοέμβρη, 8.30πμ,
Μετρό Αμπελόκηποι και συλλαλητήριο στο Εφετείο, Λ.Αλεξάνδρας και Λουκάρεως
Στη φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ-ΚΕΕΡΦΑ


Στις 6 Νοέμβρη στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο στάδιο της απολογίας του αρχηγού του ναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Είναι ο τελευταίος από τους 68 κατηγορούμενους και έτσι ολοκληρώνονται οι απολογίες.
Είναι η πλέον κρίσιμη φάση της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν , των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, των Αιγυπτίων αλιεργατών, εκατοντάδων μεταναστών, γυναικών και αγωνιστών των κινημάτων.

Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, όπως το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ. Φόρεσε το μανδύα του πολιτικού κόμματος και με την είσοδο στη Βουλή, χρησιμοποιούσε την κρατική χρηματοδότηση για να οργανώνει τάγματα εφόδου στις γειτονιές και να ανοίγει γραφεία-ορμητήρια. Επιχείρησε να διασπάσει τα συνδικάτα, φτιάχνοντας κίτρινα εργοδοτικά "σωματεία", οργανώνοντας ρατσιστική αιμοδοσία και συσσίτια "μόνο για ΄Ελληνες" σε μια περίοδο, που ενωμένοι οι εργαζόμενοι αντιστεκόντουσαν στις επιθέσεις της εργοδοσίας και στις πολιτικές των μνημονίων και της φτωχοποίησης.
Η αντίσταση του εργατικού κινήματος και η αντιφασιστική και αντιρατσιστική δράση την οδήγησαν στην απομόνωση και επιτέλους έξω από τη Βουλή, με κλειστά τα περισσότερα γραφεία τους.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να ολοκληρωθεί με μια παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με την ρατσιστική εκστρατεία κατά των προσφύγων στρώνει ξανά το δρόμο στη φασιστική απειλή. Η ρατσιστική κινδυνολογία απογειώνεται σε βάρος ανθρώπων κατατρεγμένων από τους πολέμους που συνεχίζονται όπως στο Αφγανιστάν και την Συρία, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από το θάνατο. Τα παλιά γνωστά στελέχη της ακροδεξιάς που υπουργοποιήθηκαν από το Μητσοτάκη, Γεωργιάδης και Βορίδης ξερνούν ρατσιστικό δηλητήριο στιγματίζοντας τους ανθρώπους που έχουν δικαίωμα ασύλου ως "εισβολείς λαθρομετανάστες". Ετοιμάζονται να ψηφίσουν νόμο για να απλώσουν παντού στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ξεδιπλώσουν πογκρόμ κατά των μεταναστών χωρίς χαρτιά, να στερήσουν μόρφωση και περίθαλψη από χιλιάδες φτωχούς πρόσφυγες. Την ώρα που ετοιμάζουν σφαγείο στις συντάξεις και απολύσεις με το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στοχοποιούν τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από τις πολιτικές της κυβέρνησης που σπέρνουν τη φτώχεια. Επαναλαμβάνουν την ίδια ρατσιστική συνταγή που εφάρμοσαν παλιότερα και έθρεψαν την Χρυσή Αυγή. Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την αντιφασιστική δράση μέχρι να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, τόσο των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, όσων των διαδόχων τους στη Βουλή, την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, που αυτές τις μέρες κορυφώνουν την ρατσιστική υστερία κατά των προσφύγων.

Με τη δυναμική μας παρουσία την μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαίωμα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων.

Οι νεοναζί δολοφόνοι πρέπει επιτέλους να πάνε φυλακή! Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Καλούμε τα συνδικάτα να προχωρήσουν στις 6 Νοέμβρη σε στάσεις εργασίας και κάλεσμα στο συλλαλητήριο. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να προχωρήσουν σε αποχές και καταλήψεις.

Να μην λείψει κανείς και καμία!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/26…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Οι ναζί απολογούνται


Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου
Τετάρτη 6 Νοέμβρη- 08.30 το πρωί - Εφετείο(Λ.Αλεξάνδρας)Τ

Για την προσέλευση στο δικαστήριο είναι απαραίτητη η αστυνομική ταυτότητα. Είναι καλό να είμαστε στην ώρα μας γιατί μόλις η αίθουσα γεμίζει η αστυνομία εμποδίζει την πρόσβαση σε αυτήν. Σε περίπτωση που η ημερομηνία απολογίας του Μιχαλολιάκου αλλάξει ξανά το κάλεσμα για συγκέντρωση θα μεταφερθεί στην νέα ημερομηνία

Η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης των απολογιών των ηγετικών της στελεχών. Η αρχή έγινε με τον πρώην βουλευτή Μ.Αρβανίτη στις 2 Οκτώβρη. Οι απολογίες θα τελειώσουν - με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα - με τον Μιχαλολιάκο την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο Εφετείο. Ο «φύρερ» της ΧΑ δηλαδή ο υπεύθυνος για όλες τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσής του, ακραιφνής ναζιστής από τα 17 του χρόνια, όργανο του παρακράτους από την δεκαετία του 70, θα είναι παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Γι αυτούς τους λόγους καλούμε σε συγκέντρωση και παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 08.30 το πρωί. Η μαζική παρουσία του αντιφασιστικού κινήματος είναι απαραίτητη. Όχι μόνο γιατί στην αίθουσα θα βρίσκονται χρυσαυγίτες για συμπαράσταση στον Μιχαλολιάκο. Αλλά για να δώσουμε για μια ακόμη φορά δυνατά το μήνυμα ότι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ότι καμία απόφαση που θα τους αθωώνει ή θα τους ρίχνει στα μαλακά δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.
Προφανώς για μας ο φασισμός δεν τελειώνει στις δικαστικές αποφάσεις ή στην εκτόπιση της Χρυσής Αυγής από την βουλή. Η αντιφασιστική πάλη θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση καθώς όλες οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη φασιστικών ρατσιστικών ιδεών συνεχίζουν να υπάρχουν. Όποια μορφή και αν πάρει η ακροδεξιά και ο ναζισμός θα μας βρίσκουν απέναντί τους.
Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι μια σημαντική μάχη που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της. Για την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου στις 6 Νοέμβρη έχουμε ήδη καλέσει σε πανελλαδική ημέρα δράσης. Πέρα από το κάλεσμα για μαζική παρουσία στο Εφετείο, την ημέρα εκείνη προτείνουμε να οργανωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις, από τις τοπικές αντιφασιστικές συλλογικότητες και φορείς, δράσεις και ακτιβισμοί που να ζητούν το αυτονόητο: ο υπεύθυνος όλων των δεινών των θυμάτων των χρυσαυγίτικων ορδών να πάει εκεί που ανήκει: στην φυλακή. Και οι ιδέες του στα σκουπίδια της ιστορίας.
Το χρωστάμε στον Σαχζάτ Λουγκμάν. Στον Παύλο και την Μάγδα Φύσσα. Στον καθένα και στην καθεμία που θέλει να μπορεί να είναι ελεύθερος και να σκέφτεται ελεύθερα.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/10/blog-post_…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, 8:30 πμ, ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Α.Π. 199/28-10-19 Προς : τα μέλη

Στις 6 του Νοέμβρη 2019, στο Εφετείο, η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τελικό της στάδιο με την απολογία του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατηγορούμενου για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Θεωρούμε τη συγκεκριμένη μέρα κρίσιμη και εμβληματική για το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα που με τη δράση συνέβαλε αποφασιστικά στο να κλείσουν τα περισσότερα από τα γραφεία της Χ.Α. και την οδήγησε έξω από τη Βουλή αλλά και για τη συνέχιση των αγώνων ώστε να εξαλειφθούν μια για πάντα τα ναζιστικά μορφώματα, να μπει οριστικό τέλος στη φασιστική απειλή, να σταματήσει η ρατσιστική υστερία ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Ως εκπαιδευτικό κίνημα βρεθήκαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με φασιστικές παρεμβάσεις από κάθε είδους χρυσαυγίτες σε βάρος συναδέλφων εκπαιδευτικών και δράσεων των σχολείων και τις αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά υπερασπιζόμενοι την παιδαγωγική ελευθερία και την διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας όπως έχουμε υποχρέωση ως εκπαιδευτικοί να κάνουμε. Η μάχη αυτή στο σχολείο και την κοινωνία συνεχίζεται.

Με τη δυναμική μας παρουσία την μέρα της απολογίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στέλνουμε μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε «να πέσουν στα μαλακά» οι νεοναζί που με τις δολοφονικές τους επιθέσεις έβαλαν στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων. Απαιτούμε την παραδειγματική τους τιμωρία!

Ο σύλλογος κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από 8πμ-11πμ, προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων-ισσών στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, 8.30πμ, Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο.

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Βιολέττα Πατέλη Γιάννης Ρούπας

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΚΩΣΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ»

πηγή : http://www.syllogosksotiriou.gr/σταση-εργασια…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kάλεσμα στην Αντιφασιστική-Αντικατασταλτική Συγκέντρωση την ημέρα απολογίας του παρακρατικού εγκληματία επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ: Τετάρτη 6 /11, 9:00 πμ (Εφετείο)

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ- Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΪΚΟΙ

Ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια διάρκειας της αποδεικτικής διαδικασίας η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στο τελικό της στάδιο με την ολοκλήρωση των απολογιών των ηγετικών στελεχών. Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται τελευταίος, όπως έχει ως τώρα προγραμματιστεί, ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο Εφετείο. Ο «φύρερ» της ΧΑ, ο «αρχηγός», αυτός που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο υπεύθυνος για όλες τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσής του, ακραιφνής ναζιστής από τα 17 του χρόνια, όργανο του παρακράτους από την δεκαετία του 70, θα είναι παρών στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης της Χ.Α.

Οι απολογίες των στελεχών της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτουν το ηθικό ποιόν των φασιστικών στοιχείων, που στελεχώνουν την εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Με τους κατηγορούμενους να «δίνουν» ο ένας τον άλλον, να αντιφάσκουν, να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους μάρτυρες, με άλλους να δηλώνουν άγνοια για τη ναζιστική ιδεολογία της οργάνωσης και την εγκληματική της δράση, με τον πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαια, Πατέλη, ο οποίος ήθελε να κάνει πράξη τη θέση «ό,τι κινείται σφάζεται», να καταρρέει στο εδώλιο αποκαλύπτεται ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά μία ναζιστική συμμορία δολοφόνων, απογόνων των Χιτών και ταγματσφαλιτών, μαστροπών και μπράβων δίχως καμία συνεπή ιδεολογική θέση και κανένα «αντισυστημικό» χαρακτήρα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι άξιοι να υπερασπιστούν ούτε αυτά για τα οποία πριν λίγο καιρό καμάρωναν, δεν είναι άξιοι να διεκδικήσουν τον πολιτικό χαρακτήρα των πράξεων τους. Ο καθένας τους προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του, διότι η ναζιστική τους δράση μόνο εγκληματική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, διότι οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η κοινωνία με τη συμβολή του μαχητικού αντιφασιστικού κινήματος τους έχει καταδικάσει στη αφάνεια.

Γιατί, όταν το ΄40 οι κομμουνιστές και οι αγωνιστές βασανίζονταν και εκτελούνταν από τους προγόνους των χρυσαυγιτών, το μοναρχοφασισμό και τους ιμπεριαλιστές πατρόνες, υπερασπίζονταν τις ιδέες τους μέχρι το τέλος. Γιατί, όταν το μετεμφυλιακό κράτος είχε κηρύξει καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους και το εργατικό κίνημα, οι λαϊκοί αγωνιστές απαντούσαν με απαράμιλλο ηρωισμό και αυτοθυσία στις εξορίες και στις φυλακές. Γιατί, όταν οι χουντικοί βασάνιζαν κάθε φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας , οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, αριστεροί, δημοκράτες και αναρχικοί έδιναν μαθήματα αξιοπρέπειας και συντροφικότητας στα δικαστήρια. Γιατί μονάχα από το λαϊκό κίνημα μπορούν να ξεπηδήσουν οι γνήσιοι αγωνιστές, ατσαλωμένοι από τις αντιθέσεις της ταξικής πάλης, και εφοδιασμένοι με τις αξίες του θάρρους, της αυτοθυσίας, της τόλμης και της αφοσίωσης στην υπόθεση για τη δημιουργία μίας κοινωνίας δίχως εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους.

Η δίκη της Χ.Α αποτελεί ένα πολιτικό γεγονός ιστορικής σημασίας. Υπήρξε προσπάθεια του αστικού κράτους και των μηχανισμών του να παραπέμψουν σε δίκη τη Χ.Α, διότι γνώριζαν ότι μετά τη δολοφονία, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από παρακρατικό τάγμα εφόδου των φασιστών δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν την κοινωνική οργή. Η παραπομπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής σε δίκη δεν ξεπλένει το κράτος και το κεφάλαιο από τις ευθύνες τους για τη μετατροπή της Χρυσής Αυγής από περιθωριακή συμμορία σε χρήσιμο πολιτικό φορέα, η οποία πλέον, μετά την υποχώρηση των μαζικών και μαχητικών ταξικών αγώνων της αντιμνημονιακής περιόδου, παραμένει μία εφεδρική δύναμη του αστικού πολιτικού συστήματος. Εξάλλου, ενώ οι φονιάδες της Χρυσής Αυγής κυκλοφορούν ελεύθεροι και η δίκη όλα αυτά χρόνια καθυστερούσε, είναι γνωστή η βιασύνη των δικαστικών αρχών για την καταδίκη αγωνιστών και η μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι κατασταλτικές δυνάμεις απέναντι τους, διασύροντας τους με την αγαστή συνεργασία των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, καταπατώντας δικαιώματα, υπερβαίνοντας τα χρονικά όρια προφυλάκισης, εφευρίσκοντας στοιχεία DNA. Καθόλου τυχαία, η αστική "δικαιοσύνη" φροντίσε πρόσφατα να υπενθυμίσει την "αντικειμενικότητα" της, αθωώνοντας τους ένστολους χρυσαυγίτες της ομάδας Δέλτα -οι οποίοι το Σεπτέμβρη του '13 είχαν υποβάλει σε βασανιστήρια συλληφθέντες αντιφασίστες και αντιφασίστριες- όπως επίσης, αποφυλακίζοντας πρόωρα τους χρυσαυγίτες Σεργιόπουλο και Λιακόπουλο, οι οποίοι και είχαν καταδικαστεί για τη δολοφονία του εργάτη από το Πακιστάν Σαχζατ Λουκμάν.

Ο φασισμός είναι ένα πολιτικό και κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο αναπτύσσεται σε περιόδους καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής κρίσης και όξυνσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Διότι, οι φασιστικές δυνάμεις εκφράζουν τις πιο αντιδραστικές, εθνικιστικές, τρομοκρατικές και καταπιεστικές τάσεις του κεφαλαίου και της χρηματιστικής ολιγαρχίας, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σωτήρα της καθεστηκυίας τάξης. Οι χρυσαυγίτες είναι τα τσιράκια του εφοπλιστικού κεφαλαίου, όπως έχουν αποδείξει πολλές φορές με ερωτήσεις τους στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών για αύξηση των προνομίων τους, όταν μάλιστα ο ελληνόκτητος στόλος διατηρεί σε αξία την κορυφή της παγκόσμιας κατατάξης, ενώ στους ναυτεργάτες εφαρμόζεται αντεργατική νομοθεσία. Είναι χρυσαυγίτες αυτοί, οι οποίοι έστησαν το εργοδοτικό σωματείο Ελλήνων εργατοϋπάλληλων μετάλλου ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών ( Πειραιά, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας και Νήσων), προκειμένου να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις των εργατών και εργαζομένων. Είναι χρυσαυγίτικος ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, ο οποίος κινητοποιήθηκε από την διοίκηση της Cosco, προκειμένου να σπάσει την απεργία των εργατών για συλλογική σύμβαση εργασίας.

Γιατί οι φασίστες και η ακροδεξιά πάντα αποτελούσαν το μακρύ χέρι του συστήματος, σπέρνοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο, για να σπείρουν τη διχόνοια στον κόσμο των εργαζομένων και της φτωχολογιάς. Δεν είναι τυχαίο ότι το αντεργατικό 12ωρο στην Αυστρία ψηφίστηκε από ακροδεξιά κυβέρνηση. Μέσα σε ένα πολεμοχαρές διεθνές περιβάλλον, δεν είναι τυχαία η εκλογή του ακροδεξιού Τραμπ στις ΗΠΑ και η ενίσχυση των ακροδεξιών και ναζιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη, όπως έδειξαν οι πρόσφατες ευρωεκλογές. Η Λεπέν στη Γαλλία, ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, οι ακροδεξιές κραυγές στο Ηνωμένο Βασίλειο , η Λίγκα του Βορρά με το αντιμεταναστευτικό της πρόγραμμα στην Ιταλία, η άνοδος του ακροδεξιού Afd ( Εναλλακτική για τη Γερμανία), ισχυρές ακροδεξιές τάσεις στην Ελβετία και την Πολωνία. Μάλιστα, είναι η ίδια η ΕΕ, η οποία προωθεί την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, ταυτίζοντας τον κομμουνισμό με τον φασισμό, επιχειρώντας να σβήσει από την ιστορική μνήμη την αντιφασιστική νίκη και να συκοφαντήσει τον αντάρτη-λαό.

Η οικονομική κρίση, η αδυναμία του καπιταλισμού να μπει σε ένα νέο κύκλο ανάπτυξης, η κοινοβουλευτική αστάθεια και η συνεχής απαξίωση του αστικού πολιτικού προσωπικού οδηγεί το κεφάλαιο να αναζητά νέες πολιτικές εφεδρείες που θα μπορέσει να υπηρετήσει τα συμφέροντα του. Το πραξικόπημα που οργάνωσαν και καθοδήγησαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ στην Ουκρανία και η αντιδραστική εξέγερση του Μαϊντάν το 2013 αποκαλύπτει ότι, όταν ο φασισμός είναι αναγκαίος για την ένοπλη υπεράσπιση των ευρωπαϊκών και αμερικάνικων μονοπωλίων θα είναι πάντα εκεί.

Στη σημερινή συγκυρία, η Χ.Α βρίσκεται αποδυναμωμένη, αποδιοργανωμένη και εκτός του κοινοβουλίου. Ο μαχητικός αντιφασισμός την έχει οδηγήσει σε μια βαθιά κρίση στρατηγικής. Το κίνημα έχει επιβάλλει τους όρους του σε όλη την Ελλάδα. Κατεβαίνει μαζικά στο δρόμο, "απαγορεύει" εκδηλώσεις, τσακίζει φασίστες, εγκλωβίζοντας τους σε μια θέση μόνιμης άμυνας. Αυτό όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη ρητορική τους και αποκαθηλώνει πλήρως τους «μαχητές που θα ακονίσουν αν χρειαστεί τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια». Ο μαχητικός αντιφασισμός καταρρακώνει το μύθο του "πολιτικού στρατιώτη" και των "άτρωτων" ταγμάτων εφόδου, αμφισβητεί τη δυνατότητα της ναζιστικής οργάνωσης να πραγματοποιήσει ακόμα και μια ανοιχτή ομιλία, καταφέρνοντας να σπείρει την ηττοπάθεια και την απογοήτευση στις γραμμές της, αλλά και την αμφιβολία για την ηγεσία, η οποία φοβισμένη για την έκβαση της δίκης και την πιθανή καταδίκη της προσπαθεί να σώσει απλώς το τομάρι της. Επιπλέον, η εκλογική της ήττα στέρησε από τη Χ.Α οικονομικούς πόρους, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη συμβολή του αντιφασιστικού κινήματος το κλείσιμο των γραφείων της σε όλη την Ελλάδα και τον αφανισμό της από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Οι φασίστες της ΧΑ και οι εθνικιστικές δυνάμεις, παρά τις επιθέσεις σε πολιτικούς χώρους, αγωνιστές, μειονότητες, πρόσφυγες και μετανάστες, δεν μπόρεσαν με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία να βγουν από την απομόνωση, που τους έχει επιβάλλει τα αντιφασιστικό κίνημα.

Η παρουσία όλων μας την ημέρα απολογίας του Φύρερ της Χρυσής Αυγής είναι αναγκαία, για να δηλώσουμε ότι δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καμία ολιγωρία απέναντι στο ερπετό του φασισμού. Για να δείξουμε ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι παντού, στις σχολές, στα σχολεία, στις γειτονιές, στα συνδικάτα. Για να γίνει αντιληπτό ότι μονάχα η οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί τα τσακίσει το φασισμό μέσα και έξω από τα δικαστήρια και τον καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί το κτήνος δεν έχει ακόμη πεθάνει και «η σκύλα που το γέννησε ζει». Για τον Παύλο Φύσσα, για τον Σαχζάτ Λουκμάν, για όλους που δέχθηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου, για την τιμή του κάθε αντιφασίστα, για να στείλουμε μία για πάντα τους φασίστες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες του μαχητικού αντιφασισμού, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία, συνδικάτα καλούνται να δώσουν δυναμικό παρόν την ημέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΣ 9.00 πμ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στην απολογία Μιχαλολιάκου

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

στην

Αντιφασιστική- Αντικατασταλτική Συγκέντρωση Τετάρτη 6 /11, 9:00 πμ στο Εφετείο Αθηνών

την ημέρα απολογίας του παρακρατικού εγκληματία επικεφαλής της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.

Pasamontaña


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο

Tο αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει μαζικά το «παρών» την ημέρα απολογίας του αρχηγίσκου Nίκου Mιχαλολιάκου που ζήλεψε τη «δόξα» του Xίτλερ και θέλησε να κυριαρχήσει πολιτικά μιμούμενος τις μεθόδους του δολοφόνου των εθνών της Eυρώπης, ειδικά των Eβραίων, των ανατολικο-ευρωπαίων Σλάβων -που τους θεωρούσε και αυτούς υπανθρώπους-, των Eλλήνων, αλλά και του ίδιου του γερμανικού λαού.
Όλοι στο Eφετείο (Aλεξάνδρας) την Tετάρτη 6 Nοέμβρη, 8:30 π.μ. Oύτε σπιθαμή στους φασίστες!

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)

πηγή : http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ισόβια στους δολοφόνους νεοναζί !

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε μαζική κινητοποίηση στο Εφετείο, την ημέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

Συγκέντρωση 8.30 πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο

Στις 6 Νοεμβρίου απολογείται στο δικαστήριο ο φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Είναι κρίσιμη στιγμή, καθώς ο αρχηγός της ναζιστικής συμμορίας έρχεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καλείται να δώσει εξηγήσεις για τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ξεχνάμε ότι το αντιφασιστικό κίνημα έκατσε τους χρυσαυγίτες στο σκαμνί, τους απομόνωσε από τις γειτονιές μας και τελικά τους έδιωξε από το κοινοβούλιο. Αλλά δεν χωράει εφησυχασμός. Συνεχίζουμε για να τους χώσουμε ισόβια στη φυλακή. Δεν θα επιτρέψουμε ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του να πέσουν στα μαλακά.

Στα τεσσεράμισι χρόνια που διαρκεί η δίκη αποκαλύφθηκε όλη η εγκληματική της δράση που πηγάζει από τη ναζιστική της «ιδεολογία», ο ρόλος της ηγεσίας αλλά και η ανοχή, αν όχι στήριξη, των κρατικών θεσμών στους χρυσαυγίτες, που με τη μάσκα των αγανακτισμένων οργάνωναν πογκρόμ και δολοφονίες. Παρά τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις τεράστιες καθυστερήσεις και τις αλλαγές στο νομικό πλαίσιο που διακινδυνεύουν να ρίξουν στα μαλακά την ηγεσία της, παρά το ότι σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ παίζει το χαρτί του ρατσισμού, δεν θα τους αφήσουμε να ξανασηκώσουν κεφάλι!

Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί με τη δράση του να διαλύσει τη ναζιστική συμμορία και να κόψει το δρόμο σε κάθε επίδοξο φασίστα που θέλει να παίξει αυτόν το ρόλο. Θα δώσει καθημερινά την μάχη με τον ρατσισμό που προωθεί η «δημοκρατική» ΕΕ, τα κλειστά σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις αντιδραστικές συμφωνίες όπως αυτή ΕΕ-Τουρκίας. Θα δώσει την μάχη με τον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, τον αντικομουνισμό, που προωθούν η ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα. Θα δώσει την μάχη με τις πολιτικές του Νόμου και της Τάξης που στρέφονται ενάντια στους αγωνιζόμενους και ενισχύουν την ακροδεξιά.

Στην απολογία του Μιχαλολιάκου θα βρεθούμε μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, απαιτώντας δικαιοσύνη για τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες που χτυπήθηκαν από τους φασίστες, αλλά και για τα θύματα του ολοκαυτώματος και του Χίτλερ, απαιτώντας να μπουν για πάντα φυλακή οι δολοφόνοι και οι ηθικοί αυτουργοί τους. Και θα συνεχίσουμε την μάχη για να τσακίσουμε τους φασίστες και την ακροδεξιά και συνολικά το σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στρατεύεται με τα δεκάδες σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μεταναστευτικές κινήσεις που καλούν σε διαδήλωση και συγκέντρωση έξω από το Εφετείο στις 6 Νοέμβρη, για να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των θυμάτων της ναζιστικής βίας θα είναι η μόνη φωνή που θα ακούγεται στα αυτιά των δικαστών και της κοινωνίας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5501


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τετάρτη 6/11, συγκέντρωση στην απολογία του αρχηγού της ΧΑ

Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για το συντονισμό

πηγή : https://epitropi3den.blogspot.com/2019/11/611…