τι; : δίκη θεματική : Sharareh Khademi

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00

Συγκέντρωση: Να μην αφήσουμε να εκδοθεί η Sharareh & η κόρη της απ'το ελληνικό κράτος

Την Τρίτη 29/10 αναμένεται από τον Άρειο Πάγο η απόφαση για την υπόθεση της Sharareh Khademi, αιτούμενης την μη έκδοσή της στο Ιράν, ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοσή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της Ιnterpol που εκδόθηκε από το κράτος του Ιράν με βάση την κατηγορία του άντρα της για «αρπαγή ανηλίκου».

Η ιστορία της Sharareh ξεκινάει όταν, με την 6χρονη κόρη της Diana, τον αδελφό και την αδελφό της, παίρνει την απόφαση να διαφεύγει από το Ιράν λόγω της συστηματικής κακοποίησης που δεχόταν η ίδια και η κόρη της από τον πρώην σύζυγο της. Όταν αυτή είχε ζητήσει διαζύγιο, εκείνος την κατηγόρησε για μοιχεία, πράγμα που στο εξαιρετικά πατριαρχικό καθεστώς του Ιράν μεταφράστηκε σε 60 χτυπήματα-βουρδουλιές, μία συνήθης ποινή για τέτοιου είδους κατηγορίες. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όπου προσέφυγε στη συνέχεια, την απάλλαξε από την κατηγορία, όμως εκείνος απείλησε να πάρει την κόρη τους, απαγορεύοντάς της οποιοδήποτε δικαίωμα στην ανατροφή της και οποιαδήποτε επαφή μαζί της, θέλοντας να παντρέψει τη μικρή Diana όταν κλείσει τα 9 της χρόνια!

Η Sharareh, με σκοπό να αποδράσει από τη συστηματική σεξουαλική κακοποίηση και την χρόνια ενδοοικογενειακή βία σε βάρος αυτής και της κόρης της, πήρε την απόφαση να περάσει από μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία μετανάστευσης, κάνοντας ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο ταξίδι, με σκοπό τη διαφυγή τους στην Ελλάδα. Η Sharareh ήλπιζε να εξασφαλίσει έτσι ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την ίδια, όσο και για την Diana, όμως αντ' αυτού, ήρθε αντιμέτωπη με την μισανθρωπία και τον ρατσισμό του ελληνικού κράτους! Το ελληνικό δικαστήριο λοιπόν, πιστό στις ρατσιστικές και σεξιστικές πρακτικές του, πήρε την απόφαση για την έκδοση τους στο Ιράν.

Η έκδοση τους, από το ελληνικό κράτος στο κράτος του Ιράν, θα οδηγήσει με βεβαιότητα την ίδια στον θάνατο και την μικρή Diana σε ένα καθεστώς επαναλαμβανόμενης βίας, καθώς ο πρώην άντρας της έχει απείλησε ότι θα καταγγείλει στο ιρανικό καθεστώς αυτή και τα αδέλφια της για αντικαθεστωτική δράση, κατηγορία που οδηγεί σε σίγουρη θανατική καταδίκη.

Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε το ελληνικό κράτος να δρα ανενόχλητο. Η ψυχική δύναμη και η αξιοθαύμαστη επιμονή αυτής της γυναίκας που αγωνίζεται για τη μη έκδοσή της στον Ιράν και διεκδικεί το δικαίωμά της στη ζωή, μαζί με το φεμινιστικό κίνημα, που από την πρώτη στιγμή στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα της, θα καταφέρουν να νικήσουν τη βαρβαρότητα του ελληνικού κράτους. Η καταπάτηση του δικαιώματος των γυναικών αυτών για άσυλο και άλλες τέτοιου είδους δολοφονικές αποφάσεις της ελληνικής «δικαιοσύνης», δεν θα περάσουν!

Η Sharareh και η Diana δεν είναι μόνες τους. Ήδη μετά την κοινωνική κατακραυγή και την πίεση των αλληλέγγυων γυναικών η εισαγγελέας στην δευτεροβάθμια εκδίκαση εισηγήθηκε την μη έκδοση της. Τα φεμινιστικά και αλληλέγγυα κινήματα θα συνεχίσουν να στέκονται δυναμικά στο πλευρό τους μέχρι την δικαίωση!

Η Ομάδα Γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τον αγώνα τους και καλεί στην συγκέντρωση της Τρίτης 29/10 στη 1 μ.μ στον Άρειο Πάγο.

- Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της Sharareh για την μη έκδοσή τους στο Ιράν.
- Πλήρης εναντίωση σε κάθε ρατσιστική και σεξιστική απόφαση της ελληνικής «δικαιοσύνης»
- Καμία απέλαση, καμία έκδοση πρόσφυγα. Άσυλο και χαρτιά σε όλες/ους
- Μηδενική ανοχή σε ρατσισμό και πατριαρχία.

http://rocinante.gr/na-min-afisoume-na-ekdoth…http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0… http://rocinante.gr/wp-content/uploads/2018/0… RocinanteανακοινώσειςΟμάδα Γυναικών

Την Τρίτη 29/10 αναμένεται από τον Άρειο Πάγο η απόφαση για την υπόθεση της Sharareh Khademi, αιτούμενης την μη έκδοσή της στο Ιράν, ύστερα από την πρωτόδικη απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να προχωρήσει στην έκδοσή της. Η ίδια συνελήφθη με ένταλμα της Ιnterpol που εκδόθηκε από το κράτος του Ιράν με βάση...

πηγή : http://rocinante.gr/na-min-afisoume-na-ekdoth…