Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00

Προβολή ταινίας Jiyan’s story ( Η Ιστορία της Ζιγιάν)

Προβολή της ταινίας
JIYAN'S STORY ( Η Ιστορία της Ζιγιάν)
για τις γυναίκες στη Ροζάβα (στις κούρδικες περιοχές στη Βόρεια Συρία) και το κοινωνικό,επαναστατικό πείραμα (κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνοτικής, θρησκευτικής, πολιτισμικής συνύπαρξης, οικολογίας και φεμινισμού) που προσπαθεί να διαλύσει η εισβολή του Τούρκικου στρατού.
Κυριακή 3 Νοέμβρη 2019, στις 7.00 μμ,
στον αυτοτοδιαχειριζόμενο χώρο "η Σφήνα", Κάδμου 48, Θήβα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πρόγραμμα εκδήλωσης
7:00 μ.μ.
θα παρουσιαστεί το βιβλίο
Ντέμπι Μπούκτσιν «Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία» Τα έσοδα του βιβλίου βοηθούν οικονομικά του Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο.

https://ekdoseisynadelfwn.wordpress.com/2019/…

Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της προβολής
συγκεντρώνουμε τρόφιμα και χρήματα (για να αγοραστούν τρόφιμα) για τους Κούρδους πρόσφυγες στο Λαύριο.
Όποιος/α μπορεί, ας φέρει ένα πακέτο ρύζι, φασόλια, ή πλιγούρι (όχι ζυμαρικά/μακαρόνια, όχι μαύρες φακές,όχι ρούχα)
7:30 μ.μ. ΠΡΟΒΟΛΗ
Λίγα λόγια για την ταινία
Η συναρπαστική ιστορία της Ζιγιάν (Jiyan), μιας αντάρτισσας μαχήτριας, αξιωματικού των YPJ (ΓεΠεΤζε - Μονάδες Προστασίας Γυναικών) η οποία αφιέρωσε είκοσι χρόνια της ζωής της στον αγώνα των Κούρδων, αποκαλύπτει την αποφασιστικότητα των γυναικών για ελευθερία όχι μόνο εναντίον ενός άλλου καταπιεστικού καθεστώτος αλλά και κατά των ανισοτήτων στις σχέσεις των δύο φύλων, σε μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, καταπιεστική και εχθρική απέναντι στα δικαιώματα της γυναίκας.
Η εντυπωσιακά μεγάλη συμμετοχή των γυναικών στην υπεράσπιση του Κομπανί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του από το ISIS συγκέντρωσε την προσοχή του κόσμου.
Ωστόσο, η «Επανάσταση των Γυναικών» δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση του ISIS. Στη Ροζάβα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πείραμα μετασχηματισμού μιας καθυστερημένης κοινωνίας, πρόκειται για ένα πείραμα ριζοσπαστικής δημοκρατίας που επιχειρεί να στηριχτεί σε πλουραλιστικές, συμμετοχικές και οικολογικές αρχές. Η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτού του πειράματος είναι ο κεντρικός ρόλος που οι γυναίκες ενεργά διαδραματίζουν σ' αυτή την προσπάθεια της κοινωνικής αλλαγής.
Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιας γυναίκας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια της Ζιγιάν Τολχιλντάν, μιας αντιστασιακής, μιας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικητής τάγματος, το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να διερευνήσει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά και κόντρα στις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019: ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΖΑΒΑ

https://hide.espiv.net?https://www.facebook.c…

πηγή : https://sfina.espivblogs.net/2019/10/28/provo…