Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες της πορείας της 6/12/14

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 6/12/14

Το Νοέμβρη του 2014, ο αναρχικός κρατούμενος, Νίκος Ρωμανός, ξεκινάει απεργία πείνας, διεκδικώντας «μια ανάσα ελευθερίας», όπως ορίζει ο ίδιος με κείμενό του, τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται για να φοιτήσει, έχοντας επιτύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του. Στις περίπου 40 μέρες που ακολουθούν, το κράτος απαντά με μια εκδικητική και προκλητική αδιαφορία, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα πολύμορφο και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Η όξυνση της αντιπαράθεσης μετατρέπει το ζήτημα σε κυρίαρχο στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενισχυμένη, βέβαια και από την αποστειρωμένη ανθρωπιστική προσέγγιση κοινοβουλευτικών και μη κομμάτων και οργανώσεων, συνδικαλιστικών φορέων κτλ., με πρώτη και καλύτερη την τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να αντλήσει πολιτική υπεραξία από το γεγονός. Ακόμη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ περνούν την αξιολόγηση του β' μνημονίου σε δεύτερη μοίρα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Σαμαράς αναγκάζεται να επιδιώξει συνάντηση με την οικογένεια του απεργού.

Εμείς, ως κομμάτι του α/α χώρου, έχουμε μια διαφορετική και ξεκάθαρη θέση. Στεκόμαστε ανυποχώρητα απέναντι στη συνθήκη του εγκλεισμού και νοηματοδοτούμε την αλληλεγγύη μας με δυναμικά και επιθετικά χαρακτηριστικά τόσο στους πολιτικούς και όχι μόνο κρατουμένους, όσο και σε κάθε κομμάτι που βιώνει τη λεηλασία κράτους και κεφαλαίου πάνω στη ζωή του. Γι' αυτό, άλλωστε, η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά στοχοποίησε κάθε αδιαμεσολάβητο αγώνα, καταστέλλοντας πορείες, εκκενώνοντας καταλήψεις, εισβάλλοντας σε σπίτια αγωνιστών κτλ. Αναπόφευκτα, λοιπόν, γίναμε μέρος του κύματος αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό, που εδώ στην Πάτρα, προχώρησε σε ένα πλήθος ποικιλόμορφων δράσεων, όπως μικροφωνικές συγκεντρώσεις και πορείες, αποκλεισμό του Δημαρχείου, παρέμβαση στην επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, σε ρουφιανοφυλλάδα της πόλης και, πάνω από όλα, την ανακατάληψη του Παραρτήματος, προκειμένου να αποτελέσει κέντρο αγώνα.

Σ' αυτή τη συνθήκη και με την κομβική απόφαση του Ν. Ρωμανού να προχωρήσει και σε απεργία δίψας, αρχής γενομένης από την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα, επιλέξαμε να κλιμακώσουμε και εμείς τον αγώνα μας και να βρεθούμε το πρωί της 6/12/14 στους δρόμους. Εκεί δεν ήμαστε μόνοι. Παρόντες ήταν και οι ένστολοι μπράβοι του κράτους, εφαρμόζοντας την ξεκάθαρη πολιτική επιλογή να κατασταλεί το εξεγερσιακό κλίμα των ημερών και να μπει ένα φρένο στον αυξανόμενο σε ένταση αγώνα, σε μια στιγμή που η υγεία του συντρόφου βρισκόταν σε οριακή κατάσταση. Αυτό δείχνουν και οι μαζικές συλλήψεις και οι σε πολλές περιπτώσεις ανυπόστατες κατηγορίες που αποδόθηκαν σε συντρόφους, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μια πάγια τακτική της αστυνομίας, ούτως ώστε να εκφοβίσει τον κόσμο και να αποσυντονίσει τις όποιες κοινωνικές αντιδράσεις δημιουργούνται.

Η συνειδητή μας επιλογή εκείνης της μέρας να κατέβουμε στον δρόμο, καθώς και να κρατήσουμε την θέση μας απέναντι στην καταστολή κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, οδήγησε σε συλλήψεις 6 ατόμων, καθώς για μια ακόμα φορά το κράτος διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας, καταστέλλοντας κάθε αντίδραση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

Συγκέντρωση Τετάρτη 30/10 στις 9:00 στα Δικαστήρια (Γούναρη)

αναρχικό αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον

atakton.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600665/


1 2 3

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 6ης ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την 6η Δεκέμβρη 2014, έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από το μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο κατέβηκαν στο δρόμο και πραγματοποίησαν δυναμικές διαδηλώσεις, σπάζοντας έτσι το κλίμα τρομοκρατίας που σκόπιμα επιχείρησε να επιβάλλει το κράτος εκείνη την περίοδο με επιθέσεις σε αγωνιστές και την καταστολή χώρων του αγώνα και εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε, τότε, μια ογκώδης διαδήλωση, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από την αστυνομία με ρίψεις χημικών και κροτίδων λάμψης σε ευθεία βολή προκαλώντας τον τραυματισμό αρκετών διαδηλωτών. Αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιηθούν συνολικά 6 συλλήψεις διαδηλωτών οι οποίοι δικάζονται στις 30 Οκτώβρη 2019.

Τότε, έξι χρόνια μετά την κοινωνική εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 που έσπασε τη βιτρίνα της κρατικής παντοδυναμίας και της "καπιταλιστικής ευημερίας", αλλά και μετά την αντιεξεγερτική εκστρατεία που ακολούθησε, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τη συνολική και ολομέτωπη επίθεση του κράτους απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και ειδικότερα απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

Σήμερα, 5 χρόνια μετά τις συλλήψεις των 6 αγωνιστών στην Πάτρα, και 11 χρόνια από την εξέγερση του 2008, τα νοήματα της αντίστασης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται. Η νέα ακροδεξιά και νεοφιλελεύθερη πολιτική διαχείριση συνεχίζει τη γενικευμένη επίθεση που διεξάγεται εδώ και μια δεκαετία με σφοδρότητα ενάντια στην κοινωνία, ενώ την ίδια ώρα ξεδιπλώνει ανοιχτά το κατασταλτικό σχέδιο του κράτους απέναντι στα κοινωνικά/ταξικά κινήματα και ειδικότερα απέναντι στο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό, ενάντια στο οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη μια κατασταλτική εκστρατεία που επιδιώκει όχι μόνο να το περιορίσει και να το ανακόψει, αλλά και να του επιφέρει συντριπτικά πλήγματα καθώς αναγνωρίζει σε αυτό έναν πραγματικό κίνδυνο για την απρόσκοπτη επιβολή των σχεδίων των πολιτικο-οικονομικών ελίτ που θέλουν να επιβάλλουν κοινωνικά συνθήκες στρατοπέδων εργασίας.

Σήμερα, το οργανωμένο αναρχικό κίνημα, ως κομμάτι του οποίου αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, πρέπει να δώσει όλες τις δυνάμεις του στην κατεύθυνση της όξυνσης των αγώνων σε κάθε μέτωπο που εκφράζεται η κρατική επιθετικότητα, στην κατεύθυνση της διασύνδεσης τους με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους, καθώς αυτή η ανατροπή προβάλλει ως η μόνη διέξοδος για τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων και των καταπιεσμένων παγκόσμια.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 9 π.μ.

αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" / μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης

ipposd.wordpress.com - επικοινωνία κάθε Τρίτη 7-10 μ.μ. Στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

πηγή : https://ipposd.wordpress.com/2019/10/29/κατω-…


1 2 3

Αλληλεγγύη στους/ις 6 συλληφθέντες/είσες της πορείας 6/12/2014

Στηρίζουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις 6 συλληφθέντες/είσες της πορείας αλληλεγγύης στoν αγώνα του συντρόφου Νίκου Ρωμανού, στις 6/12/2014.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Συγκέντρωση Τετάρτη 30/10 στις 9:00 στα Δικαστήρια (Γούναρη)

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας,

κάθε Δευτέρα στις 19.00 στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600685/