Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 14.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Θεσσαλονίκη] Αντικρατική - Αντιφασιστική Συγκέντρωση

κείμενο

Όπως πάντα έτσι και τώρα: Οι πόλεμοι και η οικονομική εξαθλίωση ξεριζώνουν τους ανθρώπους. Τα κράτη και οι φασίστες επιτίθενται στους κατατρεγμένους.

Το ελληνικό κράτος συνεχίζει την αντιμεταναστευτική πολιτική του μέσα από την εντεινόμενη καταστολή σε κοινότητες αγώνα μεταναστών, την ένταση της συνθήκης του εγκλεισμού με τη δημιουργία νέων κέντρων κράτησης, τους αποκλεισμούς από την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την ιατρική περίθαλψη, τη στέγαση και την εργασία, επιχειρώντας να αποκόψει τους μετανάστες και τις μετανάστριες από την ενσωμάτωση στον κοινωνικό ιστό, παρανομοποιώντας τους/τες και στρέφοντάς τους/τες στην παραβατικότητα, για να επιβιώσουν.

Την ίδια στιγμή οι φασίστες, ως μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου, στρατολογούνται για ακόμη μια φορά, με σκοπό να διαχύσουν το δηλητήριο του ρατσισμού στους καταπιεσμένους, επιδιώκοντας να τους στρέψουν απέναντι στους μετανάστες, αλλά και σε κάθε έναν που ξεφεύγει από τα κυρίαρχα φυλετικά, έμφυλα, παραγωγικά καλούπια.

Στις γειτονιές μας, τα σχολεία, τους χώρους εργασίας δεχόμαστε τους μετανάστες και τσακίζουμε τους φασίστες.

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, 14:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Κατάληψη Terra Incognita, Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, Ε.Κ.Χ. Σχολείο


1 2 3 4 5 6

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ !

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11, 14:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΓΟΥΝΑΡΗ

αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω


1 2 3 4 5 6

πηγή : https://sineleusiditika.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Νοέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Στο παρασκήνιο των, εντεταμένων αυτό το χρονικό διάστημα, διακρατικών ανταγωνισμών, άνθρωποι ξεριζώνονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με την όλο και πιο στρατιωτικοποιημένη διαχείριση της ζωής τους, από την πλευρά των εθνικών κρατών. Ελλάδα και Τουρκία θωρακίζονται μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο, ανυψώνοντας όλο και μεγαλύτερα "τείχη -σύνορα" μεταξύ τους κάνοντας απροσπέλαστη την Ευρώπη-φρούριο. Παράλληλα η ελληνική κυβέρνηση εντατικοποιεί την αντιμεταναστευτική της πολιτική βάζοντας σε κίνηση έναν απάνθρωπο μηχανισμό ελέγχου και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Τα σύνορα θωρακίζονται καθιστώντας σχεδόν αδύνατη τη διέλευση, τα κέντρα κράτησης μεταναστών (που θυμίζουν εικόνες απαρτχάιντ) αυξάνονται, ενώ γίνεται ακόμα πιο δυσχερής η πρόσβαση για τους/τις κρατούμενους/ες μετανάστες/στριες σε βασικά αγαθά. Η επιθετική εξωτερική πολιτική και τα αντιμεταστευτικά μέτρα βρίσκουν νομιμοποίηση κατά τη συνήθη ρητορεία της κάθε εξουσίας στη διασφάλιση την εδαφικής ακεραιότητας και την προώθηση των εθνικών οικονομικών συμφερόντων του κράτους εκτός των συνόρων με τους μετανάστες και τις μετανάστριες να παρουσιάζονται στην κρατούσα αντίληψη ως "παράπλευρη απώλεια" μέχρι "εντεταλμένοι εισβολείς". Η κρατική πολιτική αδιαφορεί για κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η καταπίεση και εξαθλίωση για αυτούς τους ανθρώπους αποτελεί καθημερινότητα. Οι διώξεις από τις κρατικές αρχές ενισχύονται, καταστέλλεται οποιαδήποτε εστία αγώνα των μεταναστών, εκκενώνονται καταλήψεις στέγης και συνακόλουθα η ανθρώπινη ύπαρξη παίρνει κατά τον νόμο τον χαρακτήρα παραβατικότητας. Όσοι βρίσκονται εκτός της σφαίρας νομιμότητας δεν μεταχειρίζονται σαν άνθρωποι και καθίστανται έρμαιο της εξουσίας για την προώθηση της ατζέντας της κάθε κυβέρνησης. Οι άνθρωποι ανάγονται σε απλά νούμερα και οτιδήποτε δεν συμπορεύεται με τα άμεσα εθνικά συμφέροντα τίθεται στο περιθώριο. Η νέα μεταναστευτική πολιτική εδραιωμένη πάνω στο δόγμα "νόμος και τάξη", θέλει να αποκλείσει οποιαδήποτε είδους βοήθεια προς κατατρεγμένους πληθυσμούς. Είναι παραπάνω από προφανές, ότι ο αποκλεισμός οποιασδήποτε δυνατότητας ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στην εργασία, την υγεία και την εκπαίδευση οδηγεί στην εξαθλίωση και στην παρανομία.

Τις τελευταίες μέρες είδαμε τις κατηγοριοποιήσεις του «πρόσφυγα» και του «μετανάστη» να γίνονται για μια ακόμα φορά πλαστελίνη στα χέρια των κρατούντων για να ταιριάξουν, όπως πάντα με την βία, την πραγματικότητα στην πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Το τραγικό είναι ότι αφορμή γι' αυτή τη «μετονομασία» και άρα την εξαγγελία «αλλαγής παραδείγματος» για τη διαχείριση του «προσφυγικού» υπήρξε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στο κολαστήριο της Μόριας, κατά το οποίο μια γυναίκα σκοτώθηκε και το παιδί της τραυματίστηκε σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από καλώδια λόγω κακοκατασκευής και της εξέγερσης που ακολούθησε από τον πληθυσμό στο άκουσμα της είδησης. Από τις «φιλανθρωπικές» μπίζνες του ΣΥΡΙΖΑ πάμε στο πιο μαφιόζικο «να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο» της ΝΔ. Ενδεικτικά δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συγχώνευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με αυτό του Προστασίας του Πολίτη, η παρεμπόδιση έκδοσης ΑΜΚΑ στους νεο-εισερχόμενους αιτούντες άσυλο, που στερεί τόσο την πρόσβαση στις στοιχειώδης παροχές υγείας, όσο και στην εκπαίδευση -μιας και τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δε γίνονται δεκτά στα σχολεία- και την εργασία -μιας και η κατοχή ΑΜΚΑ είναι απαραίτητη για την νόμιμη πρόσληψη- οι εκκενώσεις-υπερπαραγωγές των ΕΚΑΜ καταλήψεων στέγης μεταναστών/προσφύγων κλπ. Αποκορύφωμα αποτελεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος στις 31/10 και 1/11 -μετά από μια απροσχημάτιστα ανύπαρκτη «δημόσια διαβούλευση» - και το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ ουσιαστικά καταργεί και τυπικά πλέον τα υποτιθέμενα «ανθρώπινα δικαιώματα» που υποτίθεται ότι μέχρι τώρα ορίζονταν από τις διεθνής συνθήκες και την εθνική νομοθεσία (στην πράξη φυσικά, όλα αυτά ήταν πάντα για αυτούς που έχουν στα χέρια τους και το καρπούζι και το μαχαίρι, ζητήματα… «ερμηνείας»). Με λίγα λόγια, το νομοσχέδιο αυτό στοχεύει στο να μειώσει περαιτέρω την ήδη υποβαθμισμένη πρόσβαση των μεταναστών/προσφύγων σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να «επιταχύνει» και να αυστηροποιήσει τις διαδικασίες υποδοχής και αίτησης ασύλου με αποτέλεσμα να μην λαμβάνονται υπόψη τα όποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης (ιατρικά, ψυχολογικά ή άλλα), αλλά να τσουβαλιάζονται σε φαστ τρακ διαδικασίες, αυξάνοντας κατά πολύ τα διαστήματα της επιτρεπόμενης κράτησης, ενώ εισάγεται και η αρχή της «μη συνεργασίας», μια εξόφθαλμα νεφελώδης και αυθαίρετη κατηγορία που θα νομιμοποιεί (χωρίς εισαγωγικά πλέον) κάθε αυθαιρεσία από την πλευρά του ελληνικού κράτους.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι όπως και πριν, έτσι και τώρα, η Ελλάδα -μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ, και άρα συμμέτοχη και συνυπεύθυνη, για να μην ξεχνιόμαστε, αυτής της πολιτικής- θα συνεχίζει να εξαργυρώνει την γεωγραφική της θέση (ως ένα από τα βασικά σημεία εισόδου των προσφύγων/μεταναστών προς την Δύση), αποσπώντας τεράστια ποσά μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για να εξακολουθήσει να αποτελεί τον χωροφύλακα της Ευρώπης. Για να συνεχίσει να αποτελεί μια αποθήκη ψυχών και ένα φίλτρο που θα κρατάει τους «χρήσιμους» για τα αφεντικά και θα «πετάει» (βλέπε: απελαύνει) τους υπόλοιπους. Και θα εξακολουθήσει φυσικά πρόθυμα να το κάνει με την γνωστή εθνική υπερηφάνεια που τη διακρίνει όταν καταβροχθίζει ευρωπαϊκό χρήμα.

Την ίδια στιγμή η εθνικιστική και φασιστική ρητορεία αποκτά όλο και περισσότερο βήμα δημόσιου λόγου, ενώ ουσιαστικά καταντάει να αποτελεί πλέον και την ισχύουσα κρατική πολιτική. Οι φασίστες με στόχο την ενίσχυση της -ήδη γενικευμένης- σύγχυσης που έχουν διασπείρει το κεφάλαιο και το κράτος για τις πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης, και κατ' επέκταση την όλο και πιο έντονη υποβάθμιση των όρων ζωής της κοινωνικής βάσης, εξαπολύουν ρατσιστικές επιθέσεις και μια ρητορεία μίσους που έχει στο επίκεντρο της τους/τις μετανάστες/στριες ως υπεύθυνους για τη δεινή οικονομική κατάσταση παρουσιάζοντάς τους ως την υποτιθέμενη αιτία κάθε προβλήματος. Το έθνος και η θρησκεία ανάγονται σε υπέρτατες αξίες και οι μετανάστες παρουσιάζονται στον δημόσιο λόγο ως η απειλή προ των πυλών για αυτές.

Ο εθνικιστικός/φασιστικός λόγος, υπηρετώντας όπως πάντα τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του κράτους, θέτει απάνθρωπα προτάγματα για το κλείσιμο συνόρων θέλοντας να αφήσει στο έλεος της μοίρας τους ανθρώπους, των οποίων ο πόνος και η δυστυχία αποτελεί προϊόν της εντατικοποίησης του μιλιταρισμού και των πολέμων των ίδιων των εθνών κρατών. Η μεθόδευση της πολιτικής αυτής βρίσκει έρεισμα στην "ανεπτυγμένη" Δύση, τα κράτη της οποίας εφαρμόζουν συστηματικά μια ιμπεριαλιστική πολιτική που προασπίζεται κεφαλαιοκρατικά συμφέροντα με παράλληλη άρνηση να συνεκτιμήσουν οποιοδήποτε ανθρώπινο αντίκτυπο και αξία του σύγχρονου πολιτισμού που υποτίθεται εξυπηρετούν. Η λέξη "πρόσφυγας" και "μετανάστης" συνδέεται στα μάτια του κόσμου, υπό το φως πάντα της κρατικής προπαγάνδας, με την έννοια του παραβατικού στοιχείου, του εγκληματία και του καταχραστή των εθνικών πόρων. Οι άνθρωποι που είναι θύματα του πολέμου και της πολιτικής των κυβερνήσεων καταλήγουν να τους προσάπτεται κάθε λογής ευθύνη, γεγονός που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί στη συνεχή προσπάθεια της εξουσίας να μετατοπίσει την ευθύνη της για τα κοινωνικά ζητήματα που η ίδια γέννησε. Η ανάπτυξη καθίσταται η αναμφισβήτητη και απόλυτη νομιμοποιητική βάση για οποιοδήποτε καταπιεστικό μέτρο στο εσωτερικό και για οποιαδήποτε μιλιταριστική παρέμβαση στο εξωτερικό γεννώντας πόνο και θάνατο.

Για εμάς, όμως, τους εργάτες και τις εργάτριες ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών όπως η ΕΕ και η Frontex, των εθνικών κρατών και των αναγκών της οικονομίας. Από τους δημίους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό ως πολιτική πρακτική.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς, απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους, αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.

Στο πλευρό πάντα των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 3/11, 14:00,ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση Κυριακή 3/11 στις 15.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ

Μερικούς μήνες μετά την τεράστια αποτυχία της εθνικιστικής φιέστας "macedonian pride" οι νεοναζί του Ιερού Λόχου προσπαθούν να κάνουν άλλη μια προσπάθεια δημόσιας εμφάνισης, αυτή την φορά καλώντας σε πορεία κατά της "λαθροεισβολής" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Όπως πάντα έτσι και αυτή τη φορά δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε καμία παρακρατική φασιστική συμμορία να διεκδικήσει δημόσιο χώρο και λόγο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον ρόλο όλων αυτών των φασιστικών παραφυάδων που ελοχεύουν σε κάθε δημοκρατία: οι ναζιστικές αυτές γκρούπες είναι τα μαντρόσκυλα του κράτους. Επιτίθενται σε καταλήψεις - κοινωνικούς χώρους αγώνα καθώς και σε πρόσφυγες, μετανάστες, καταπιεσμένους και δρουν συμπληρωματικά με το κεφάλαιο εκφράζοντας (πλάι με την χ.α.) την πιο επιθετική, φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, την πιο ακραία επικράτηση κράτους και κεφαλαίου.

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΛΙΖΟΥΝ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ

Φυσικά η νέα δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ. παρακολουθεί κλείνοντας το μάτι, αφού πάντα η φασιστική κίνηση είναι χρήσιμη και εκμεταλλεύσιμη από το κράτος. Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά τα μεγάλα κύματα ξεριζωμού ανθρώπων από τις εμπόλεμες και οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη λόγω των επεκτατικών πόλεμων και της οικονομικής διαχείρισης του δυτικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυριαρχίας, που αδυνατεί να το διαχειριστεί. Περίπου στους 20.000 φτάνουν οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (γιατί κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά να περάσει τα σύνορα) ενώ τα περισσότερα "κέντρα φιλοξενίας" στοιβάζουν πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων από τον προβλεπόμενο, σε συνθήκες εφάμιλλες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον δεύτερο παγκόσμιο, ενώ η κρατική βία αρχικά ξεσπίτωσε πρώτα τους ανθρώπους αυτούς από τις δομές αλληλεγγύης και τις καταλήψεις των εξαρχείων, για να τους πετάξει αργότερα στα hot spot του θανάτου. Η πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τη νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με την εκκένωση δομών οι οποίες φιλοξενούσαν πρόσφυγες κάτω από ανθρώπινες συνθήκες φανερώνει και την ηθική του κράτους, που στήνει βωμούς στο χρήμα ακόμη κι αν χρειαστεί να ανοίγει τάφους για τους ανθρώπους. Τα κέντρα κράτησης λοιπόν εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό: μετατρέπονται σε σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης-γκέτο, ενώ οι κοινωνίες παρακολουθούν ανενόχλητες ή ακόμη χειρότερα όπως στην περίπτωση των Βρασνών, επιτιθέμενες στους απόκληρους της γης, οξύνοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διασφαλίζοντας τη συνέχιση του ίδιου σκηνικού θανάτου.

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΓΜΕΝΟ

Όσο και αν η Ν.Δ. προσπαθεί να πλασάρει την απουσία της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή ως αντιφασιστική τάχα νίκη της φιλελεύθερης διαχείρισης και του εκδημοκρατισμού, ξέρουμε από τη μεριά μας καλά ότι το πολιτικό «κενό» καλύπτεται από την ίδια την κυβέρνηση, της οποίας τα μέλη με τον λόγο και την πράξη τους καθημερινά θυμίζουν τις πολιτικές τους καταβολές. Με μια σειρά μέτρων που επιχειρούν να εφαρμόσουν πανοπτικό κρατικό έλεγχο στις ζωές μας, όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα (για φακέλωμα των αγωνιστών), η κατάργηση του ν+2 (ως μέτρο πειθάρχησης), και με απροκάλυπτα μισάνθρωπες δηλώσεις που η μιντιακή προπαγάνδα ξεπλένει και κανονικοποιεί, η νέα κυβέρνηση προλειαίνει το έδαφος για τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Και για να ριζώσει καλύτερα στα έδρανα της βουλής, αξιοποιεί τη ναζιστική κίνηση ως ένα ζωντανό παράδειγμα αυτών από τους οποίους την άνοδο μας προφυλάσσει.

Καμία λαθροεισβολή δεν συντελείται. Οι χιλιάδες ανθρώπων που θαλασσοπνίγονται για να ξεφύγουν από τον πόλεμο τον οποίο τους κήρυξαν οι μεγάλες δυνάμεις γίνονται ξανά στόχος των ναζί. Θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως ο φασισμός θα νικηθεί με την αντιφασιστική πάλη σε κάθε πεδίο της κοινωνική ζωής όπου επιχειρεί να ανθίσει, μέσα σπό οργάνωση βάσης, σωματεία και συλλογικό αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και την επέλασή του πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής. Ποτέ όσο ζούμε δε θα επιτρέψουμε στους φασίστες να υπάρχουν στο δημόσιο χώρο. Ο αγώνας ενάντια σε όποιας μορφής φασιστικού πογκρόμ σε πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι σκληρός και με διάρκεια, ακριβώς επειδή τον θρέφει το ίδιο το κράτος, που έχει συνέχεια στον χρόνο και συνέπεια στη δράση.

ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΦΑΓΗΣ - ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ

Τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα απεργούν, οργανώνονται και συγκρούονται με κάθε κόστος και τρόπο με το καθεστώς του τόπου τους, ενάντια στη φτώχεια και τον θάνατο που επιβάλλουν οι επιταγές κράτους-κεφαλαίου, από τη Χιλή μέχρι το Κουρδιστάν, οι ναζί ψέγουν τους απόκληρους και ξεριζωμένους μετανάστες για κατά φαντασία κοινωνικά ζητήματα. Ξέρουμε καλά ότι η ρίζα του προβλήματος είναι η ίδια η ουσία του κράτους, που κοστολογεί τα πάντα με γνώμονα το συμφέρον της άρχουσας τάξης και δε διστάζει όταν χρειάζεται να λύνει τα σκυλιά να καθαρίσουν και να καταστείλλουν τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Ως αναρχικές/οι λοιπόν δεν θα αφήσουμε την επέλαση του κράτους/παρακράτους στις ζωές μας και στις ζωές όλων των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου αναπάντητη. Ο κόσμος του αγώνα και η οργανωμένη παρουσία του αντιφασιστικού και αναρχικού κινήματος να σταθεί απέναντι στο φασισμό και τους παρακρατικούς νεοναζί. Για την κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, μέχρι να χτίσουμε τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΝΟΕΜΒΡΗ, στις 15:00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό- μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.
Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό, "Μαύρο & κόκκινο"- μέλος Α.Π.Ο.-Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης