τι; : πορεία θεματική : Rojava

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 17.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία για τη Διεθνή Μέρα Αλληλεγγύης στη Ροζάβα

Με το σύνθημά " Riseup4Rojava - ξεσηκωθείτε για τη Ροζάβα", σας καλούμε στις 2 Νοεμβρίου,στη Παγκόσμια δράση για αλληλεγγύη στη επανάσταση της Ροζάβα.

Καλούμε ως Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν τον Κουρδικό λαό, τους συντρόφους, την ανθρωπότητα, τους διανοούμενους, τους δημοκράτες, τους επαναστάτες, τις γυναίκες, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους πιστούς όλων των θρησκειών, να συμμετέχουν σε διεθνείς δράσεις που προγραμματίζονται σε όλο τον κόσμο, να συνεχίζουν την αντίσταση για να σταματήσουν την εισβολή του Τουρκικού στρατού και τον φασίστα Ερντογάν.

Να προστατέψουμε την τιμή μας με συνεχή αντίσταση.

Ας συμμετέχουμε δυναμικά στις δράσεις !

Σάββατο 2 Νοέμβρη, συγκέντρωση στις 17.00 στο Μουσείο (οδός Πατησίων)

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτώβριος 09h


1 2 3 4 5

Σάββατο 2 Νοέμβρη - Παγκόσμια Ημέρα Αντίστασης
στη Ροζάβα/ ΒΑ Συρία και σε όλο τον κόσμο


Η Επανάσταση στη ΒΑ Συρία θα θριαμβεύσει, ο Φασισμός θα ηττηθεί.

Όσο οι δολοφονίες συνεχίζονται, η Επανάσταση δεν πρέπει να σταματήσει.

Αθήνα, Πορεία - Σάββατο 2/11 - 17:00 - Μουσείο (Πατησίων)

Internationalist Commune of Rojava

Πρωτοβουλία για τη Διεθνιστική Αλληλεγγύη
Μέλος της Διεθνούς Καμπάνιας *#riseup4rojava - smash turkish fascism

πηγή : https://solidaritymed.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτώβριος 17h


1 2 3 4 5

KAΛΕΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΤΡΑ 12μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17.30 ΚΑΜΑΡΑ
ΑΘΗΝΑ 17.00 ΜΟΥΣΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ!

"Όλοι οι πόλεμοι που διεξάγουν οι δυνάμεις για τα δικά τους συμφέροντα είναι σφαγές. Κάθε πόλεμος που προωθείται από εθνικιστικές και μιλιταριστικές πολιτικές είναι σφαγή. Κάθε σφαίρα, κάθε βόμβα που στοχεύει τους καταπιεσμένους, στοχεύει την ελευθερία. Κάθε πόλεμος που στοχεύει την ελευθερία είναι καταδικασμένος να ηττηθεί".

Επαναστατική Αναρχική Δράση / DAF (Τουρκία)

Από τις 9 Οκτωβρίου εξελίσσεται η νέα και ολομέτωπη στρατιωτική επίθεση του τουρκικού κράτους με τους μισθοφόρους του ενάντια στην επαναστατημένη Rojava. Η εισβολή στα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα ξεκίνησε, αφού πρώτα είχε προηγηθεί στις 6/10 η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, δίνοντας το πράσινο φως στην επιθετική εκστρατεία του τουρκικού κράτους. Η επίθεση αυτή είχε προαναγγελθεί από τον Ερντογάν και αποτελεί την τρίτη πράξη της εισβολής του τουρκικού κράτους στην Συρία, με πιο πρόσφατη επίθεση αυτή της κατάληψης του Αφρίν από τον τουρκικό στρατό.

Είναι εμφανές ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ύπαρξη της επαναστατημένης Rojava και των πληθυσμών της, η οποία απειλείται να καταπνιγεί στο αίμα. Όλες οι μεγάλες κουρδικές συνοριακές πόλεις και τα χωριά βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό, σε μία έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς ήδη από την πρώτη ημέρα, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο λαός της περιοχής εξαναγκάζεται σε εκτοπισμό, προκειμένου να σώσει την ίδια του τη ζωή. Οι μαχητές και μαχήτριες των SDF και YPG/YPJ αφού ήρθαν αντιμέτωποι πρώτα με το τέρας του ISIS το οποίο και κατατρόπωσαν, πληρώνοντας πολύ βαρύ έμψυχο τίμημα, καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια τους την γη και την ελευθερία για μία ακόμη φορά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο κόσμος του κράτους και των αφεντικών, ο κόσμος της εξουσίας, έχει κηρύξει πόλεμο ενάντια στα πληβειακά στρώματα και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, ενώ κάθε κομμάτι της κοινωνικής βάσης που επιλέγει να εναντιωθεί στις επιταγές των κυρίαρχων, αυτό που έχει να αντιμετωπίσει είναι η άγρια καταστολή, οι διώξεις, οι φυλακίσεις και ο θάνατος. Από τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την Μεσόγειο και τον εγκλεισμό τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ευρώπης Φρούριο, την περαιτέρω φτωχοποίηση, εξαθλίωση και ενταντικοποίηση της εκμετάλλευσης των από τα κάτω μέχρι την καταστροφή και λεηλασία της φύσης και ολόκληρων κοινωνιών. Από το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και την καταστολή των μεγάλων διαδηλώσεων στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, μέχρι τα σύννεφα πολέμου στην Τσιάπας απέναντι στους Ζαπατίστας, τις συλλήψεις και τις φυλακίσεις των Τούρκων αναρχικών και κομμουνιστών που εναντιώνονται στο φασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, την αστυνομική κατοχή στα Εξάρχεια, το χτύπημα στους αυτοοργανωμένους χώρους και τις δομές του αντικρατικού και αντικαπιταλιστικού αγώνα.

Είναι αυτός ακριβώς ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που γεννά πολέμους, θανάτους, προσφυγιά, φτώχεια και εξαθλίωση, που έρχεται να καταστείλει οποιαδήποτε αντίσταση στην επέλασή του, υπενθυμίζοντάς μας ότι στην τελική πάντα η κυρίαρχη σύγκρουση θα είναι μεταξύ κράτους και κεφαλαίου από την μία, και της χειραφετητικής και απελευθερωτικής δυνατότητας του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και καταπίεσης από την άλλη. Μία σύγκρουση που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, η πάλη ενάντια στον παρηκμασμένο κόσμο της εξουσίας, και διατρέχει όλες τις μεγάλες επαναστατικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο επαναστατημένος λαός της Ροτζάβα, έχοντας ως πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό δεν στοχεύει στην δημιουργία ενός ακόμη έθνους-κράτους, αντικαθιστώντας την πρότερη καταπίεση με μία καινούργια. Έχοντας στον πυρήνα του την οικολογία και την γυναικεία χειραφέτηση, φέρνοντας μία πολυπολιτισμική ταυτότητα καθώς συνενώνει Κούρδους, Άραβες, Ασύριους και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, χτίζει δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Ξεπερνάει τα σύνορα της Συρίας και εμπνέει πληθυσμούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, προτάσσοντας ένα μοντέλο κοινωνικής αυτό-οργάνωσης των από τα κάτω μέσω της συλλογικής αυτοδιοίκησης, ανταγωνιστικό ως προς τον εξουσιαστικό, κρατικό και καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://www.facebook.com/anpolorg/posts/98393…


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην πορεία για την Παγκόσμια Μέρα Αντίστασης για τη Ροζάβα

Από τις 9 Οκτωβρίου του 2019, το τουρκικό φασιστικό κράτος μαζί με τζιχαντιστικές συμμορίες ξεκίνησαν έναν άγριο κατοχικό πόλεμο εναντίον των λαών της Αυτόνομης Δημοκρατικής Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Rojava). Αυτός ο πόλεμος έχει σαν στόχο την καταστροφή του δημοκρατικού συνομοσπονδιακού σχεδίου στη Βόρεια και Ανατολική Συρία και ιδιαίτερα τη Γυναικεία επανάσταση.

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα για τη δημιουργία τοπικών επιτροπών για τη στήριξη της καμπάνιας Women Defend Rojava και στο κάλεσμα για δράσεις λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Αντίστασης για τη Ροζάβα στις 2 Νοεμβρίου, δημιουργήσαμε μια επιτροπή στην Αθήνα.

Σας καλούμε να έρθετε και να ενώσετε τις φωνές σας με τις δικές μας , για να υπερασπιστούμε τις γυναίκες της Ροζάβα που αγωνίζονται για όλες τις γυναίκες στον κόσμο.

Οι γυναίκες, που αγωνίζονται, είναι γυναίκες που ζουν!

!Jin Jiyan Azadî! - !Γυναίκα Ζωή Ελευθερία!

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, 5.00 μ.μ. , Μουσείο (Πατησίων)

Women Defend Rojava - Επιτροπή Αθήνας

Σχετικά με την καμπάνια Women Defend Rojava

Εμείς, οι γυναίκες του Kongra Star*, ξεκινήσαμε την καμπάνια Women Defend Rojava για να συντονίσουμε την διεθνή αντίσταση σε αλληλεγγύη με τις γυναίκες της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και την επανάσταση της Ροζάβα ενάντια στον πόλεμο κατοχής του τουρκικού κράτους.

Πάνω από ένα χρόνο, ο τουρκικός στρατός κατέλαβε παράνομα την πόλη και την περιοχή του Αφρίν. Αυτό είχε άμεση επίδραση ιδιαίτερα για τις γυναίκες της περιοχής, με βιασμούς, απαγωγές και φυλετική βία τα οποία χρησιμοποιούνται συστηματικά ως όπλα. Ο τουρκικός στρατός και οι τζιχαντιστικές πολιτοφυλακές χρηματοδοτούν και υποστηρίζουν τέτοιες δράσεις και στόχος τους είναι και η βίαιη επιβολή του νόμου της Σαρία σε όλες τις γυναίκες που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις.

Το τουρκικό κράτος απειλεί σήμερα να πραγματοποιήσει άμεση εισβολή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, η οποία επί του παρόντος κυβερνάται από τον λαό της περιοχής υπό την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας. Αυτή η περιοχή, κοινώς γνωστή ως Ροζάβα, απελευθερώθηκε από τις επαναστατικές δυνάμεις από τους ισλαμοφασίστες, φέρνοντας ειρήνη και ελευθερία. Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του έχουν κάνει τις προθέσεις τους ξεκάθαρες: να εξαλείψουν την επανάσταση.

Η επανάσταση της Ροζάβα είναι επανάσταση των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Οι Κούρδισες, οι Αράβισσες, οι Ασσύριες, οι Γεζίντι και άλλες γυναίκες της περιοχής ενέπνευσαν και έδωσαν ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες παγκοσμίως που αγωνίζονται και οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο. Η επανάσταση θέτει τον αντιπατριχαρχικό αγώνα ως τη σημαντικότερη μάχη και χιλιάδες άνθρωποι μπόρεσαν να συνδέσουν την επανάσταση με κοινούς αγώνες στη δική τους περιοχή. Πολλές γυναίκες από όλο τον κόσμο συμμετείχαν από την αρχή στην επανάσταση, μερικές ταξιδεύοντας στη Ροζάβα για να συμμετάσχουν από κοντά στον αγώνα.

Οι μαχήτριες των αμυντικών δυνάμεων των γυναικών YPJ διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη στρατιωτική ήττα του ISIS και ευρύτερα οι γυναίκες της επανάστασης της Ροζάβα αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στην ελευθερία τους και στην ελευθερία των κοινοτήτων τους. Αυτή είναι και η ελευθερία όλων των γυναικών και όλων των ανθρώπων που θέλουν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο βασισμένο στην πραγματική απελευθέρωση των φύλων, τις οικολογικές αρχές και τις σοσιαλιστικές αξίες. Οι ελευθερίες μας συνδέονται λόγω του τι αντιπροσωπεύει η επανάσταση, λόγω των αρχών του διεθνισμού και λόγω των διεθνών δεσμών που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι όταν το τουρκικό κράτος επιτίθεται στη Ροζάβα, επιτίθεται σε όλους μας. Η καμπάνια Women Defend Rojava έχει στόχο να συνδέσει τις γυναίκες που αντιστέκονται, στέκονται μαζί και να εκφράσουν ανοιχτά τη γνώμη τους για τις τουρκικές επιθέσεις. Δημοσιεύουμε φωνές γυναικείας αντίστασης από τη Ροζάβα και μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο. Μόνο η δύναμη των οργανωμένων γυναικών μπορεί να υπερασπιστεί τη Ροζάβα και θα δείξουμε ότι οι γυναίκες της περιοχής δεν είναι μόνες. Με τις φωνές σας, η φωνή μας θα γίνει πιο δυνατή.

Συντονίζουμε δράσεις αλληλεγγύης ώστε να έχουμε μια ενωμένη διεθνή παρουσία. Καλούμε ομάδες και άτομα να αναλάβουν δράση και να μοιραστούν τις δράσεις τους μαζί μας. Θα διαδώσουμε πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, ανακοινώσεις και επιστολές, μηνύματα αλληλεγγύης και οτιδήποτε γίνεται για την καταπολέμηση της κατοχής και του φασισμού.

Με τα διαφορετικά μας χρώματα αλλά με κοινούς στόχους, θα σταματήσουμε τον πόλεμο του τουρκικού κράτους στις γυναίκες, στη δημοκρατία και την ελευθερία.

Θα ενωθούμε, θα αντισταθούμε και θα αμυνθούμε

!Jin Jiyan Azadî! - !Γυναίκα Ζωή Ελευθερία!

* Το Kongra Star ιδρύθηκε το 2005 στη Ροζάβα για να οργανώσει τις γυναίκες και να αναπτύξει την πολιτική συνείδησή τους. Προωθεί την ελευθερία των γυναικών και το δημοκρατικό έθνος, δουλεύοντας πάνω σε δημοκρατικές και οικολογικές αρχές που βασίζονται στην απελευθέρωση των φύλων.

Σημείωση: Η καμπάνια Women Defend Rojava ξεκίνησε πρίν την εισβολή του τουρκικού φασιστικού κράτους στη ΒΑ Συρία γι' αυτό και αναφέρουν στο κείμενο για επικείμενη εισβολή.

πηγή : https://solidaritymed.espivblogs.net/?p=749


1 2 3 4 5

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με την επανάσταση της Ροζάβα ΒΑ Συρία ενάντια στον φασισμό του καθεστώτος Ερντογάν

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στις 1 Νοέμβρη 2014 χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την ηρωική αντίσταση του Κομπάνι ενάντια στις συμμορίες του ΙΣΙΣ. Σήμερα, 5 χρόνια μετά, η επανάσταση της Ροζάβα, αντί να γιορτάζει την απελευθέρωσή της, μετά την τακτική υποχώρησή της υπό το βάρος των διεθνών δολοπλοκιών και των επιθέσεων αεροπορίας και βαρύ πυροβολικού, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο απειλής εξαφάνισής της.

Την ίδια στιγμή που οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ και Ρωσία αλληλοσυγχαίρονται για την υποτιθέμενη κατάπαυση πυρός στη Συρία και μοιράζονται τα κέρδη της συμφωνίας τους, το φασιστικό τουρκικό καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει τις επιθέσεις και την πολιτική εθνοκάθαρσης, ενάντια στην επανάσταση και τους λαούς της Ροζάβα-ΒΑ Συρίας.

Τέσσερις από τους μεγαλύτερους σφαγείς του πλανήτη, ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία, Ασάντ, χορεύουν πάνω στο σώμα της επανάστασης και των ανθρώπων της, όχι μόνο των μαχητών, αλλά όλων των κατοίκων της (Κούρδων, Αράβων, Συριανών, Αρμένιων, Τουρκμένων κ.α.). Αν οι δυνάμεις του φασισμού επικρατήσουν, η δύναμή τους θα απλωθεί όχι μόνο στη Μέση Ανατολή αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια. Ό,τι κατάφερε να νικήσει η Ροζάβα θα αναστηθεί ακόμη πιο δυνατό όχι πια με το προσωπείο τζιχαντιστικών συμμοριών αλλά με κρατική υπόσταση.

Η επιχείρηση εκτοπισμού και εθνοκάθαρσης των λαών της Ροζάβα όχι μόνο σχεδιάστηκε ως τέτοια, αλλά εκτελείται ήδη με χιλιάδες βίαια εκτοπισμένους από τη γη τους. Στην πράξη οι λαοί της Ροζάβα και ιδιαίτερα το κουρδικό στοιχείο εκδιώκονται βίαια από τους τόπους τους, οι οποίοι θα εποικιστούν από άλλους Σύρους πρόσφυγες, ολοκληρώνοντας έτσι τους νέο-οθωμανικούς σχεδιασμούς του καθεστώτος Ερντογάν.

Η συμφωνία με το τυραννικό καθεστώς Ασάντ για από κοινού προστασία των συνόρων της Συρίας από την τουρκική επιθετικότητα ενισχύει από τη μια πλευρά το μέτωπο αντίστασης, ενώ από την άλλη υποθηκεύει το μέλλον της επανάστασης, δηλαδή τον δημοκρατικό - συνομοσπονδιακό-απελευθερωτικό χαρακτήρα της. Ο κίνδυνος οι επαναστατημένοι λαοί της Συρίας να χάσουν κάθε κατάκτηση που με βαρύ φόρο αίματος κέρδισαν, επιστρέφοντας στην προ-επανάστασης εποχή, σε ένα καθεστώς πολιτικής και πολιτισμικής τυραννίας, είναι ορατός. Σε όλο τον κόσμο το κατά τόπους εγχώριο αλληλέγγυο κίνημα μαζί με κούρδους αγωνιστές και κεντρικό σύνθημα «Block-Occupy-Disturb», επιχειρούν με δράσεις προπαγάνδας, αποκλεισμούς, καταλήψεις και συγκεντρώσεις να ενισχύσουν την αντίσταση και να βάλουν φραγμό στις πολιτικές λεηλασίας και γενοκτονίας που εφαρμόζει το καθεστώς Ερντογάν σε συνεργασία με ΗΠΑ και Ρωσία.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε το κάλεσμα για παγκόσμια ημέρα δράσης στις 2/11/19 και την πορεία αλληλεγγύης που καλεί το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν στις 5.00μ.μ. στο Μουσείο.

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ με την επανάσταση της Ροζάβα ΒΑ Συρία ενάντια στον φασισμό του καθεστώτος Ερντογάν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/11/19 5.00μ.μ. Μουσείο (Πατησίων)

Συ.Κα.Προ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600764/