Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

Κάλεσμα σε συζήτηση για τη διοργάνωση κινητοποίησης ενόψει της 25ης Νοέμβρη

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Η 25η Νοέμβρη, έχει οριστεί από τον ΟΗΕ, ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Καθιερώθηκε το 1991, ύστερα από αιτήματα γυναικείων οργανώσεων, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα από όταν οι τρεις αγωνίστριες αδερφές Μιραμπάλ βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανά-του, κατ' εντολή του δικτάτορα Τρουχίγιο στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Είναι ξεκάθαρο για εμάς, πως η καθεστωτική καθιέρωση 1 ή 2 ημερών το χρόνο που σχετίζονται με τις γυναίκες, απονοηματοδοτεί και αποσιωπά αιματηρές ημέρες αγώνα και αντίστασης εκατομμύριων γυναικών ανά τον κόσμο, διαστρεβλώνοντας έτσι την υπόθεση της γυναικείας χειραφέτησης. Μια υπόθεση, που σκοπίμως απονοηματοδοτείται και παράλληλα επανανοηματοδοτείται, σύμφωνα με τις επιταγές της κυριαρχίας και του υπάρχοντος συστήματος εξουσίας.

Η καθεστωτική καθιέρωση μια μέρας για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, από τους θεσμούς και τους μηχανισμούς που οι ίδιοι την καλλιεργούν και επιχειρούν να επιβάλλουν, δεν μπορεί να καλύψει τα αναρίθμητα παραδείγματα καθημερινής, ωμής, θεσμικής ή μη βίας σε βάρος των γυναικών, αλλά και όλων όσοι ανήκουν στον πάτο της κοινωνικής και ταξικής πυραμίδας. Οι δεκάδες βιασμοί και δολοφονίες, οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των γυναικών, οι απολύσεις, το δουλεμπόριο και η καταναγκαστική πορνεία, η καθημερινή βία απέναντι στις μετανάστριες, ο εξευτελισμός και η περαιτέρω επίθεση σε αγωνίστριες σε κατασταλτικές επιχειρήσεις, οι ομοφοβικές και σεξιστικές επιθέσεις, η σωματική βία, καθώς και οι παρενοχλήσεις και απειλές από το στρατό κατοχής που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή των Εξαρχείων σε μαθήτριες, εργαζόμενες, αλλά και όσες και όσους ζουν και αγωνίζονται στην περιοχή, αποτελούν ορισμένα μόνο από τα καθημερινά παραδείγματα, όπως αυτά αποκρυσταλλώνονται στον σύγχρονο κόσμο.

Η ένταση της επίθεσης και της βίας που δεχόμαστε σε όλα τα επίπεδα, απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη γη, δε θα μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή που δεχόμαστε και στο πεδίο των διακρίσεων εξαιτίας του φύλου ή και της σεξουαλικότητάς μας. Αναγνωρίζοντας, πως η ελευθερία ούτε χαρίζεται, ούτε παραχωρείται, αλλά κατακτιέται μέσα από τους ίδιους τους αγώνες, είμαστε εδώ για να τοποθετούμε εκ νέου τα ζητήματα, κόντρα στην πατριαρχία και το σύστημα που την θρέφει.

Μαθαίνουμε και αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Από τις γυναίκες στα βουνά του νοτιανατολικού Μεξικού και τις εξεγερμένες Ζαπατιστικές κοινότητες, έως τις Κούρδες αντάρτισσες και την επαναστατημένη Rojava, που αυτή τη στιγμή μάχεται ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στα εδάφη της, δεν έχουμε παρά να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι μαθητές, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώνοντας τις φωνές και τη δράση μας απέναντι στους καθημερινούς μας δυνάστες. Γιατί, η ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, θα είναι η ημέρα που θα γκρεμίσουμε συθέμελα το σάπιο κόσμο της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού και θα οικοδομήσουμε αυτόν της χειραφέτησης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΙΣ ΣΕΞΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤRAFFICKING

ENANTIA ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία,

Πάτρα, Οκτώβρης 2019

enanextiastinpexatriarxiexa@gmail.excom

Επικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο ¨Επί τα Πρόσω¨ (Πατρέως 87)

πηγή : https://prwtovouliagynaikwn.wordpress.com/201…
πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτώβριος 23h