Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 15.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική συγκέντρωση Πλ.Ταχυδρομείου
Σάββατο 2/11 στις 15:00

Το κείμενο:

ΘΕΛΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ

Το Σάββατο 2/11 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας έχει καλεστεί μια συγκέντρωση από περήφανους Έλληνες πατριώτες, φασίστες, καταστηματάρχες και χριστιανοκαμμένους , ενάντια στην «ισλαμοποίηση της Λάρισας», όπως αναφέρουν, με αφορμή την επικείμενη φιλοξενία προσφύγων εντός της πόλης, καθώς και στα περίχωρα. Η επιθυμία κάποιων για τέτοιου είδους φασιστοσυγκεντρώσεις δεν μας ξαφνιάζει. Για ακόμα μια φορά όλοι όσοι κανονικοποιούν τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, επικροτούν την καταστολή καταλήψεων μεταναστ(ρι)ών (και όχι μόνο), επιζητούν τις επιχειρήσεις σκούπα για τον «εξευγενισμό» και την «καθαρότητα» των πλατειών, δυσφορούν με τα παιδιά μεταναστών στα σχολεία αποκαλώντας τα «υγειονομική βόμβα» ,συσπειρώνονται .

Στη συγκεκριμένη συγκέντρωση περιμένουμε να βρούμε όλους αυτούς που δηλώνουν πως «δεν είναι φασίστες, ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικοί, τρανσφοβικοί» ακολουθούμενο από ένα μεγάλο ΑΛΛΑ που ξερνάει όλο τον εξουσιαστικό οχετό τους. Εντέλει αυτοί είναι που συγκροτούν την ελληνική πραγματικότητα και δίνουν χώρο στα μακεδονικά συλλαλητήρια, στις πατριωτικές πορείες και στους φασίστες να βγαίνουν στον δρόμο. Και όλοι αυτοί όπως και να εκφράζονται, εντός ή εκτός της βουλής, στις πλατείες ή στα καφενεία , οργανωμένοι ή μη είναι σάρκα από την σάρκα του συστήματος.

Η ισλαμοφοβία είναι μια μορφή ρατσισμού που βασίζεται στο ιμπεριαλιστικά χτισμένο παραμύθι της ''πολιτισμένης'' Δύσης και της ''απολίτιστης'', ''βάρβαρης '' Ανατολής. Οι μουσουλμάνοι/ες εγκλωβισμένοι/ες σε αυτό το δίπολο μετατρέπονται στο ελληνορθόδοξο φαντασιακό σε απειλητικές, βίαιες φιγούρες, οι οποίες, με αυτή τη πρόφαση, ζουν υπό το ξάγρυπνο βλέμμα της κρατικής καταστολής και των ''ευσυνείδητων'' ελλήνων.

Εμείς γνωρίζουμε ότι αυτό το δίκτυο αποκλεισμού και ρατσισμού που διαπραγματεύονται ΜΜΕ, μπάτσοι και νοικοκυραίοι στο πεδίο της καθημερινότητας μας αφορά όλ@. Όλ@ εμάς που δεν χωράμε και αρνούμαστε να χωρέσουμε στα προκαθορισμένα καλούπια των εξουσιαστικών δίπολων που καθαγιάζονται στο όνομα του ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Σε αυτά τα πλαίσια αντιλαμβανόμαστε και το δίπολο ''λαθραίος''- ''νόμιμος'', όπως και το πρόσφυγας- μεταναστης/ρια, σαν μια καλά οργανωμένη, με βαθειά ρατσιστικές και ξενοφοβικές ρίζες, κρατική πολιτική διαχείρισης, επιβολής και ελέγχου των ομάδων αυτών, που τίθενται εκτός του κοινωνικού συνόλου.

Κάθε τι που δεν χωρά στο αφήγημα της εθνικής ομοιογένειας και της ελληνικής καθαρότητας, η οποία συγκροτείται με ετεροκανονικά, φυλετικά, έμφυλα και ταξικά κριτήρια πρέπει να εξαλειφθεί. Η ισλαμοφοβία, λοιπόν, είναι άλλος ένας επίπλαστος φόβος, άλλο ένα εθνικιστικό αντανακλαστικό από το οποίο κάποιοι επωφελούνται. Ξεκινάει από τις αντιτουρκικές - ξενοφοβικές συζητήσεις στα οικογενειακά τραπέζια, από τα σχολεία που μας έμαθαν την ''ιστορική'' γλώσσα του μίσους προς τους μουσουλμάνους γείτονες ή μη και από την ευκολία των ΜΜΕ να στοιχειοθετούν το μύθο του μουσουλμάνου μετανάστη εν δυνάμει βιαστή, την ίδια στιγμή που ξεπλένουν τους έλληνες βιαστές ως ''καλά παιδιά''. Και η λίστα του εθνικού μίσους δεν έχει τελειωμό…

Ωστόσο, όσοι/ες δεν έχουν ταξική μνήμη, έχουν κοντή μνήμη, η οποία ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα του εθνικού κορμού που επιδιώκει καθαρότητα, του κεφαλαίου που αυξάνεται και ευδοκιμεί από την παρανομοποιημένη εργασία κάποιων κοινωνικών ομάδων και την πατριαρχία που οριοθετεί αυστηρά τους ρόλους της γυναίκας ως μήτρα του έθνους και του άντρα ως προστάτη του, ως λεβέντη, στρατιώτη, νοικοκυραίου.

Εμείς τα ανώμαλα του κάμπου, queer και αντιεξουσιάστριες, αντιφασίστριες πουστάρες, φεμινίστριες και φρικιά, αντιθεσμικά και καταληψίες ακονίζουμε τα μίση μας. Η ταξική μας μνήμη είναι τσεκούρι στα κεφάλια των νοικοκυραίων που γυρίζει, γυρίζει, γυρίζει…

Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάλο οικογένεια θρησκεία και πατρίς!

Queer Ομάδα Βλαχοντάνες-Τα ανώμαλα του κάμπου

πηγή : https://vlahodanes.espivblogs.net/