τι; : πορεία θεματική : εκπαίδευση

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Μαθητική Πορεία

ΑΥΡΙΟ 12.00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η πλέον κάτοχος της θέσης υπουργού παιδείας είναι η Νίκη Κεραμέως. Η νέα κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο, από τις 7 Ιούλη άρχισε να ανακοινώνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν σκοπό να επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ τις ζωές μας ως μαθητές και μαθήτριες. Πιο συγκεκριμένα:

Επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, που έχει θέματα εκτός ύλης στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου.

Ο βαθμός του απολυτητηρίου θα συνυπολογίζεται από τις τρεις τάξεις στο Λύκειο.

Στις πανελλήνιες εξετάσεις θα υπάρχει βάση του 10. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι βάσεις και όλο και λιγότεροι/ες να περνάνε στο πανεπιστήμιο, στην σχολή που επιθυμούν

Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν την ζήτηση και τα αποτελέσματα των μαθητών.

Τα παραπάνω μέτρα είναι μόνο η αρχή. Για μια ακόμα φορά βλέπουμε το Υπουργείο Παιδείας να μετατρέπει τα σχολεία, σε χώρους προβατοποίησης, υποταγής και πειθάρχησης. Τα σχολεία που θα έπρεπε να διδάσκουν την ελευθερία, την χειραφέτηση του νου και να μορφώνουν, όχι να εξαθλιώνουν τις ζωές μας. Είναι πλήρως αντιληπτό πως η κάθε αναδιάρθρωση στον χώρο της εκπαίδευσης έχει σκοπό να ενισχύσει την καθημερινότητα μας με φροντιστήρια, με το να αγοράζουμε βοηθήματα και συνεπώς να πληρώνουμε όλο και περισσότερα λεφτά για να "μορφωθούμε". Από την αντιμετώπιση που έχει το Υπουργείο Παιδείας όσον αφορά το σχολείο, καταλαβαίνουμε πως στοχεύουν στο να αναπλαθούν περισσότερα φτηνά εργατικά χέρια, να μας υποτάξουν και να μας προετοιμάσουν για την μελλοντική μίζερη καθημερινότητά μας.

Εμείς ως αναρχικοί/ές μαθητές/τριες δεν θα αφήσουμε το Υπουργείο Παιδείας να παίζει με τις ζωές μας. Δεν θα αφήσουμε τα μέτρα τους να μας υποτάξουν και να εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο την παιδεία. Αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο ελεύθερο, που θα μορφώνει και δεν θα παραμορφώνει. Αναρχικός μαθητικός αγώνας από τα κάτω, για την διεκδίηση των όσων μας αξίζουν, για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία


TA ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!
Όλοι οι μαθητές στο δρόμο στις 4 του Νοέμβρη..

πηγή : https://www.facebook.com/mathitesgr-526909614…