Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνέχεια της δίκης της αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

Ενημέρωση από την δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας και επόμενες συγκεντρώσεις

Συνεχίστηκε την Τρίτη 15/10/2019 η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του δεύτερου μάρτυρα και την κατάθεση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας. Ο Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, αυτή τη φορά με λιγότερο επιθετικές διαθέσεις, συνέχισε τα "δεν θυμάμαι" και τα "δεν ξέρω γιατί οι αστυνομικοί και ο ανακριτής τα γράψαν έτσι...", ενώ αρνήθηκε ότι έδωσε ποτέ τη δεύτερη κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, καθώς εκείνη τη μέρα και ώρα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, βρισκόταν σπίτι του. Τελικά, δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορούμενους, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της κατάθεσής του, που επιβεβαίωσε και τη δεύτερη μέρα, είναι το τηλεφώνημα που δέχτηκε για να πάει να καταθέσει στη ΓΑΔΑ, ελάχιστη ώρα μετά το περιστατικό και χωρίς προηγουμένως να έχει δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας στον οποιονδήποτε, από τον τότε Τμηματάρχη της Κρατικής Ασφάλειας Βασίλειο Μπερτάνο.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του και κατά των σχολιασμό της από τους συνηγόρους υπεράσπισης, τόνίστηκε ότι είτε αυτή θα πρέπει να θεωρηθεί καταφανώς ψευδής είτε έγκυρη και αξιοποιήσιμη. Στην πρώτη περίπτωση το δικαστήριο οφείλει να κινήσει την ποινική διαδικασία για δίωξη ψευδομαρτυρίας. Για την περίπτωση, όμως, που ισχύει το δεύτερο, κατατέθηκε το αίτημα της κλήτευσης του κοινωνιολόγου-εγληματολόγου, διώκτη συνδικαλιστικών οργάνων, εκπαιδευτή υπηρεσιών ασφαλείας, τέως Τμηματάρχη της Κρατικής Ασφάλειας και νυν επικεφαλής οργάνωσης της άσκησης της ΕΥΠ και της ΕΛΑΣ με τον αξιοπρόσεκτο τίτλο "Ριζοσπαστικοποίηση προσφύγων σε Hotspot σε ελληνικό νησί" Βασίλειου Μπερτάνου, της κατάθεσης του στο δικαστήριο σε αντιπαράσταση με τον δεύτερο μάρτυρα και της επιπλέον εξέτασής του σε σχέση με τη διεξαγωγή των αναγνωρίσεων στη ΓΑΔΑ, καθώς φαίνεται από τις καταθέσεις να έχουν διαπραχθεί από τους υφισταμένους του τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της χειραγώγησης μαρτύρων. Μετά από σύντομη διακοπή, όλα τα αιτήματα απορρίφθηκαν κι έτσι δεν θα μάθουμε μάλλον ποτέ πώς βρήκαν πρακτική εφαρμογή τα πορίσματα του συγγραφέα του "Ειδικότερα ζητήματα της αστυνομικής προανάκρισης" το βράδυ της 30ής Σεπτέμβρη 2012 μέσα στη ΓΑΔΑ...

Η δεύτερη μέρα της δίκης συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση του τρίτου μάρτυρα κατηγορίας, που το βράδυ εκείνο βρισκόταν με τους Παπαβασιλείου και Περρή στο σπίτι του πρώτου. Ο Χρήστος Σβολίμης συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με τους προηγούμενους, ανατρέποντας τις αρχικές του καταθέσεις στη ΓΑΔΑ και στον ανακριτή, αποδίδοντας το εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο τους σε ζήτημα "λανθασμένων διατυπώσεων". Δεν αναγνώρισε, ούτε αυτός, κανέναν κατηγορούμενο, ενώ δήλωσε πως το βράδυ εκείνο είχε συναντηθεί με τους προηγούμενους μάρτυρες, κάτι που εκείνοι είχαν αρνηθεί. Το πιο σημαντικό σημείο της κατάθεσής του, όμως, αποτέλεσε η επιβεβαίωση πως την εποχή εκείνη υπήρχε σταθερό, σχεδόν καθημερινό, οργανωμένο ραντεβού των "Αγανακτισμένων Πολιτών" της περιοχής στις στους γύρω δρόμους, το οποίο αυτός χαρακτήρισε ως "χαλαρή συνάντηση κατοίκων στο δρόμο μπροστά από τα σπίτια τους προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματά τους". Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ραντεβού στη Νιόβης κάτω από το σπίτι τους είχαν κανονίσει αυτός και οι Περρής-Παπαβασιλείου να κατέβουν και "να φάνε πίτσα" όταν η αντιφασιστική μοτοπορεία πέρασε από την περιοχή. Το δικαστήριο έπειτα διέκοψε, ορίζοντας επόμενες δικασίμους για τις 19/10, 5/11, 8/11 και 26/11.

Η τρίτη δικάσιμος συνεχίστηκε το Σάββατο 19/10 με τους επόμενους 3 μάρτυρες κατηγορίας. Ο πρώτος ήταν κάτοικος της περιοχής όπου βρήκε σπασμένο τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων μετά από υπόδειξη της αστυνομίας.

Η 2η μάρτυρας, το βράδυ εκείνο ήταν στο σπίτι της στην Κυψέλη όταν άκουσε τα μηχανάκια να περνάνε και βγήκε στο μπαλκόνι. Περιέγραψε τη μοτοπορεία ως ένα σώμα με σημαίες, καδρόνια και ξύλα που έβριζε κόσμο και απειλούσε ότι θα τους κάψει τα σπίτια. Μας μίλησε για μια περίοδο όπου "υπήρχαν επεισόδια με ξένους", που "οι αλλοδαποί ενοχλούσαν τους κατοίκους" και που "η πορεία ήταν υπέρ των ξένων". Μέσα λοιπόν σε αυτό το σκηνικό "τρόμου", η Άννα Κολυβά αποφασίζει να κατέβει και να πάει στη Νιόβης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι γύρω περίπου στους 50 "κατοίκους". Στη συνέχεια βρίσκεται στην οδό Φυλής και Μυθήμνης όπου βλέπει τον Παπαβασιλείου να πλησιάζει την μοτοπορεία, τον Περρή να ακολουθεί και ύστερα τον πρώτο να χτυπιέται και τον δεύτερο να απομακρύνεται χτυπημένος από το σημείο. Δεν παραδέχεται ότι γνώριζε το οργανωμένο ραντεβού "αγανακτισμένων κατοίκων" εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, αλλά ότι υπήρχαν συχνά τέτοιες "συναντήσεις" στην περιοχή, τις οποίες πετύχαινε "τυχαία" επιστρέφοντας στο σπίτι της. Σε αυτές τις συναντήσεις που πήγαινε μετά τις 30.09.12 συναντιόταν με τον Παπαβασιλείου αλλά δεν γνώριζε τίποτα για την εμπρηστική επίθεση του μπαρ Cointreau για την οποία καταδικάστηκε. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν γνώριζε τίποτα ούτε για τη Χρυσή Αυγή παρά μόνο την είχε ακούσει σαν λέξη, αλλά γνώριζε πολύ καλά την φασιστοεπιτροπή αγανακτισμένων του 6ου διαμερίσματος στην οποία και συμμετείχε.

Η 3η και τελευταία μάρτυρας για εκείνη τη μέρα, βρισκόταν σε σπίτι στην Κυψέλη όταν άκουσε φασαρία από τη βεράντα. Όταν κατέβηκε να φύγει είδε σπασμένο το παρμπρίζ του αυτοκινήτου της και πάνω ένα "μεταλικό μαύρο αντικείμενο, κυλινδρικό" το οποίο κατασχέθηκε από τους μπάτσους και δεν την ενημέρωσε ποτέ κανείς για αυτό. Στο δικαστήριο ενημερώθηκε ότι ήταν κρότου λάμψης που κατέστρεψε το αυτοκίνητό της όπως και άλλων ανθρώπων της περιοχής και φυσικά "εξαφανίστηκαν" ως στοιχεία για να μην μπουν ποτέ στη δικογραφία.

Στις 5 Νοέμβρη θα αρχίσουν τις καταθέσεις οι μπάτσοι μάρτυρες κατηγορίας, ενώ σύμφωνα με το δικαστήριο στις 8 Νοέμβρη θα κληθεί ξανά ο Περρής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Επόμενες Συγκεντρώσεις

Τρίτη 5/11, 10:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Παρασκευή 8/11, 9:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Τρίτη 26/11, 10:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80685/


ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές, το δικαστηρίο για τα βασανιστήρια που υπέστησαν στην Γ.Α.Δ.Α. οι 15 συλληφθέντες της μαζικής αντιφασιστικής μοτοπορείας του 2012. Το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικειο Αθηνών απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες τους 17 βασανιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ ενώ η εισαγγελική πρόταση έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τα πολύωρα βασανιστήρια ως απρεπή συμπεριφορά. Τόσο η έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης όσο και η αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλο στα Εξάρχεια το Δεκέβρη του 2008 ,που πυροδότησε την εξέγερση του Δεκέβρη δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Για ακόμη μια φορά η αστική δικαιοσύνη κλείνει το μάτι στην κρατική καταστολή επιχειρώντας να εμπεδωθεί η ατιμωρησία, η ασυλία και η νομική προστασία των κατασταλτικών δυνάμεων ενώ παράλληλα αποτελούν σαφή μηνύματα για την τρομοκράτηση και τον αφοπλισμό της κοινωνίας.

Στις 5, 8 και 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους. Αυτές οι δίκες πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όξυνσης της κρατικής καταστολής, η οποία εκδηλώνεται με τις εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα και δομών του κινήματος, την στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων κατοχής στην γειτονιά των Εξαρχείων, την επίθεση στον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου και την επιχείρηση ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις δίκες της 5ης, 8ης και 26ης Νοεμβρίου για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτές τις δίκες θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση,την θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τρίτη 5/11, 10:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Παρασκευή 8/11, 9:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Τρίτη 26/11, 10:00, Εφετείο (Δέγλερη)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/11/04/apena…