Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00

Προβολή της ταινίας «Η Πεντάμορφη και η Αγέλη»

2 aFISA Η Πεντάμορφη και η Αγέλη

Την Κυριακή 3 Νοέμβριου στις 8:00 μ.μ. η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει την ταινία «Η Πεντάμορφη και η Αγέλη» του Καουθέρ Μπεν Χανία παραγωγής 2017 με τους Μαριάμ Ελ-Φαρτζανί, Γανέμ Ζρελλί και Μοχάμμεντ Ακκαρί και διάρκειας 95 λεπτών.

Στην Τυνησία, λίγο μετά την Επανάσταση των Γιασεμιών του 2011, μια 20χρονη κοπέλα προσπαθεί να καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές τον βιασμό της από μια ομάδα αστυνομικών. Αυτή και ο φίλος περιπλανιούνται όλο το βράδυ σε αστυνομικά τμήματα και σε νοσοκομεία, αντιμετωπίζοντας γραφειοκρατικά εμπόδια, αλλά και την καχυποψία αρχικά, την εχθρότητα και τη βία της αστυνομίας στη συνέχεια, η οποία δεν θέλει να καταγγελθεί το γεγονός… Για την κοπέλα, αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί μια συνέχεια της βίας του βιασμού της, την αποθαρρύνει, την τρομοκρατεί, αλλά στο τέλος την κάνει να εξεγερθεί και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην αξιοπρέπεια.

Η ταινία του Καουθέρ Μπεν Χανία αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στις συνθήκες της τυνησιακής κοινωνίας που έκαναν τις νέες και τους νέους της να εξεγερθουν το 2011, τις διαψεύσεις των ελπίδων τους, αλλά και την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να παλεύουν για μια αξιοπρεπή ζωή.

Πλοήγηση άρθρων

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…