Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στις 23.00

B-autum(n) Cocktail PARTY

Έχουμε πολλά και με τι να πρωτοξεκινήσουμε;
Αρχικά, είμαστε πολύ χαρούμενες, χαρούμεν* και χαρούμενοι που κλείνουμε 5 χρόνια σαν ομάδα. Και θέλουμε πολύ να μας βοηθήσετε να σβήσουμε τα κεράκια μας.

Υπάρχουν όμως θέματα που ακόμα μας προβληματίζουν...
Ως ομάδα Sylvia Rivera είμαστε υπέρ της αποδόμησης των ετεροκανονικών και ομοκανονικών στερεοτύπων γύρω από το σεξ.
Γιατί το λέμε αυτό;
Γιατί ξέρουμε ότι γίνεται shaming στα bottom άτομα, ακόμα και μέσα στη λοατ κοινότητα.

Όλοι έχουμε ακούσει/διαβάσει εκφράσεις όπως, "Α! Αυτή είναι αδερφάρα παθητικιά", "μακριά οι θηλυπρεπείς και χοντροί", "μόνο άλφα άνδρες", "αυτόν τον έχει πάρει η μισή Θεσσαλονίκη", "είμαι στρέιτ και γ...ω πουστράκια".
Ιδέες και λόγια παραβιαστικά και διχαστικά, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ενεργητικός βρίσκεται σε ανώτερη θέση ιεραρχικά, ενώ ο παθητικός είναι κάτι "υπό". Δεν είναι τυχαίο που πολύς ετεροκανονικός κόσμος πιστεύει ότι αν είσαι ενεργητικός, δεν είσαι gay, αλλά "είσαι άντρας".

Τα bottom-παθητικά άτομα συχνά δεν εισπράττουν τον σεβασμό που αξίζει σε όλους/όλες/όλ* μας, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά να αναπτύσσουν ενοχικά αισθήματα. Πολλά άτομα στη λοατ κοινότητα επιλέγουν να αυτοαποκαλούνται στερεοτυπικά ενεργητικοί και δεν απολαμβάνουν το σώμα τους, λόγω του bottom shaming. Ή ακόμα χειρότερα συμπεριφέρονται παραβιαστικά στα παθητικά άτομα.

Βαθύτερη πηγή του bottom shaming είναι βέβαια η πατριαρχία. Από αυτήν προκύπτουν τα στερεότυπα "πηδάω άρα είμαι πιο αρσενικό" σε σύγκριση με αυτή, αυτ*, αυτόν. Λες και η αρρενωπότητα και θηλυκότητα είναι αντικειμενικές αξίες και όχι κοινωνικές κατασκευές.

Η όποια "θέση" έχει το κάθε άτομο στο σεξ δε θα έπρεπε να καθορίζει οτιδήποτε. Στεκόμαστε απέναντι στο bottom shaming, που δεν έχει καν σχέση με την bdsm κουλτούρα.
Είτε είμαστε bottom, είτε είμαστε vers, είτε top θα έπρεπε να είμαστε αυτονόητα ισότιμες, ισότιμ* και ισότιμοι.

Στο bottom shaming απαντάμε με περηφάνια για τη σεξουαλικότητά μας και επιστρέφουμε στα μούτρα των ετεροκανονικών και ομοκανονικών τους χαρακτηρισμούς, με τους οποίους μας βρίζουν. Είμαστε πουστάρες, είμαστε αδερφάρες, είμαστε μποτομιέρες, τσούλες και ό,τι άλλο θέλουμε.

Στις 9 Νοεμβρίου ακολουθούμε τα rainbow φύλλα που πέφτουν από τα δέντρα και... χωρίς φθινοπωρινή διάθεση παρτάρουμε στο Στέκι Μεταναστ(ρι)ών, γιορτάζοντας τα 5 χρόνια από την ίδρυση της Sylvia Rivera.

Τι κι αν είμαστε top τι κι αν είμαστε vers ή bottom ή τίποτε από όλα αυτά, σε αυτό το πάρτι δε θέλουμε κανενός είδους shaming.

Ξεκινάμε στις 11 με ηλεκτρονική μέχρι τα μεσάνυχτα και συνεχίζουμε με ποπ.

B-autum(n) cocktail party μπίτσιζ!

πηγή : https://www.facebook.com/events/7143505123774…
πηγή : email που λάβαμε στις 2 Νοέμβριος 23h