Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema - Hunt for the Wilderpeople

Η υπόθεση: Ο Ρίκι είναι ένα πανέξυπνο, δύστροπο και παχουλό 13χρονο αγόρι. Είναι ορφανός και μέσω της Κοινωνικής Πρόνοιας έχει μεγαλώσει τόσο σε ορφανοτροφείο όσο και σε δεκάδες σπίτια με υποψήφιους θετούς γονείς και κάνει μια καινούρια αρχή στην ύπαιθρο της Νέας Ζηλανδίας. Αρχίζει να νιώθει άνετα στο νέο του περιβάλλον, με τη στοργική θεία Bella, τον γκρινιάρη θείο Herc και τον Tupac (το σκύλο του ). Όταν όμως ο Ρικι «απειλείται» να μεταφερθεί σε νέα οικογένεια το σκάει στην άγρια φύση .
Συνεχείς αναφορές στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα,δίνοντας μας εξαιρετικά καλογραμμένους χαρακτήρες, σπιρτόζικοι διάλογοι , κ υπέροχη κινηματογράφηση, τρομερά τοπία, γαμάτη μουσική ποπ της δεκαετίας του '80, γρήγορος ρυθμός , μια ταινία που δεν κρύβει την κριτική της στάση απέναντι στον κομφορμισμό , πραγματικά ταινία για όλους.
Μία γνήσια σινεφίλ περιπέτεια με κωμικό χαρακτήρα, η οποία διαχειρίζεται ευφάνταστα το σουρεαλιστικό στοιχείο . Διαθέτει καίριες πινελιές μαύρου χιούμορ - γνώριμο στοιχείο στο σινεμά του δημιουργού - και αρκετά σχόλια κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Όλα αυτά ντυμένα από έναν ποικιλόμορφο ηχητικό μανδύα που απογειώνει την εικόνα σε μια οπτικοακουστική κινηματογραφική αρμονία.
Μετά την προβολή θα συζητήσουμε τις εντελώς φανερές αναλογίες με την σπουδαία ταινία κινουμένων σχεδίων (Up, 2009) .
Το στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/2666968450034…
πηγή : email που λάβαμε στις 3 Νοέμβριος 16h