Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 10 διωκόμενους αντιφασίστες

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Την Κυριακή 12 - 2 - 2017 πραγματοποιήθηκε συμπλοκή αντιφασιστών με νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο κτήμα Μάρη λίγο έξω από το Αγρίνιο, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας των φασιστών. Το πρωί της ίδιας μέρας έλαβε χώρα αντιφασιστική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οι νεοναζί της Χ.Α. εξαφανισμένοι από κάθε δημόσιο χώρο στο Αγρίνιο και κυνηγημένοι σε κάθε δημόσια εκδήλωση που επιχείρησαν έβρισκαν για χρόνια άσυλο στο μαγαζί του Μάρη όπου πραγματοποιούσαν εκδηλώσεις. Αντιφασίστες και αντιφασίστριες κάνοντας παρέμβαση στο χώρο με σπρέι βρήκαν απέναντι τους τόσο μέλη της Χ.Α. όσο και τους ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Αμφότεροι απωθήθηκαν και κυνηγήθηκαν ώσπου κρύφτηκαν στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος ενώ οι σύντροφοι-ισες αποχώρησαν.

Αργότερα η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 10 αντιφασιστών σε διάφορα σημεία της πόλης χωρίς απολύτως καμία ένδειξη συμμετοχής στη συμπλοκή, παρά μόνο την πολιτική τους ταυτότητα. Στη διαδικασία αναγνώρισης που ακολούθησε στο αστυνομικό τμήμα όλοι τους αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος πράγμα που αποδεικνύει και τη συμπόρευση τους με τους νεοναζί αφού φάνηκε ότι αυτό που τους ενδιέφερε ήταν οι καταδίκες αγωνιστών άσχετα με τη συμμετοχή τους ή όχι στη συμπλοκή. Την Παρασκευή 15-11-19 θα πραγματοποιηθεί η δίκη των 10 αντιφασιστών στα δικαστήρια Αγρινίου.

Οι νεοναζί της Χρυσής αυγής αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών ενάντια στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη, ενάντια σε μια κοινωνία ισότητας αλληλεγγύης ελευθερίας.


ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 9 - 11 - 2019 / 20:00 /
ΜΕ ΤΟΥΣ: DEJA VU (Άρτα), Προμηθευτής (Αγρίνιο)


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-11-19 / 9:00 / ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://stekidask.blogspot.com/2019/11/blog-po…


Συγκέντρωση αλληλεγγύης & αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Στις 12/2/2017 στο ιδιαίτερα φιλόξενο για τους φασίστες «Κτήμα Μάρη» προγραμματίστηκε συγκέντρωση χρυσαυγιτών για κοπή φασιστόπιτας και παρουσίαση ναζιστικού βιβλίου. Τα αντανακλαστικά των αντιφασιστών του Αγρινίου ήταν άμεσα. Καλέστηκε στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από πρωτοβουλία αντιφασιστών στο Κτήμα Μάρη (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ από το Αγρίνιο).

Στη συνέχεια, με την πάγια τακτική και συνεργασία αφεντικών, φασιστών και μπάτσων πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης 10 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε 8 συλλήψεις. Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν εκ νέου μαζικά στην πλατεία Δημοκρατίας και το βράδυ της ίδιας μέρας όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε. Το παραπάνω χαφιεδότσουρμο άσκησε τελικά 10 ποινικές διώξεις σε αντιφασίστες της πόλης με ένα ολοκληρωτικά ψευδές κατηγορητήριο.

Περίπου δυόμιση χρόνια μετά, στις 15/11/ 2019, θα πραγματοποιηθεί η δίκη με μάρτυρες κατηγορίας τους ιδιοκτήτες, τρεις μπάτσους και έναν πρώην κατά δήλωση του χρυσαυγίτη, νυν και αεί φασίστα. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του αγώνα σέρνεται με ανυπόστατες κατηγορίες στις δικαστικές αίθουσες. Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως η αντιφασιστική δράση διώκεται ποινικά. Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες μέσω των σάπιων θεσμών του αστυνομικού και δικαστικού συστήματος και να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά τους αγωνιστές.

Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα κατά του φασισμού σε κάθε έκφραση του. Δεν εφησυχαζόμαστε από την εκλογική καθίζηση του ναζιστικού κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Οποιαδήποτε απόπειρα επανεμφάνισης των εξαφανισμένων φασιστικών σκουπιδιών της πόλης μας με αφορμή την πιθανή μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα θα μας βρει απέναντι. Η επίθεση του κράτους στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους μετανάστες δε θα μείνει αναπάντητη.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 /11, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ώρα 09:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 10 διωκόμενους αντιφασίστες

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11, Πλατεία Δημάδη, ώρα 18:00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας και τους συγχρόνους υποστηρικτές της

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 (περιοχή Δικαστηρίων)

πηγή : https://apertus.squat.gr/archives/5129