Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Θεσσαλονίκη] Μικροφωνική συγκέντρωση

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Το πρωί της Τετάρτης 6/11 μαθητής της 1ης γυμνασίου από το Ιραν δέχεται επίθεση έξω απ΄το σχολείο του στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Δύο φασίστες φορώντας κουκούλες χάραξαν το χέρι του παιδιού με ένα μαχαίρι απειλόντας το να μην ξαναπάει στο σχολείο γιατί θα του συμβούν χειρότερα.

Το σχολείο για εμάς και για τα περισσότερα παιδιά είναι η καθημερινότητα μας και δεν θα επιτρέψουμε τα φασιστικά αποβράσματα να μας απειλούν. Δεν θα αφήσουμε κανέναν φασίστα να απειλεί και να επιτίθεται σε πρόσφυγες συμμαθητές/ριές μας.

Με την κυβέρνηση ΝΔ αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αντιμεταναστευτική πολιτική, η φασισική ρητορική και βλέπουμε το κράτος να επιτίθεται ακατάπαυστα σε πρόσφυγες και μετανάστες/τριες. Εκκενώνονται καταλήψεις, μπάτσοι χτυπάνε μετανάστες σε σχολικές καταλήψεις και γίνονται διαμαρτυρίες στον δρόμο από νεοναζιστικές γκρούπες όπως ο Ιερός Λόχος εκφράζοντας μίσος για τους συνανθρώπους μας. Ως αναρχικοί/ες μαθήτριες/ές δεν θα αφήσουμε να περάσει αυτό. Μέσα κι έξω από τις μαθητικές αίθουσες, στήνουμε αντιφασιστικά αναχώματα και καθημερινά τσακίζουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Στον δρόμο, μαχητικά και αναρχικά.

Καλούμε σε:
-Μικροφωνική συγκέντρωση Πέμπτη 7/11 18.00 στο ρολόι της Νεάπολης
-Αντιφασιστική πορεία Παρασκευή 8/11 18:00 στο ρολόι της Νεάπολης

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία


1 2 3 4 5 6 7

Όποιο χέρι φασίστα απλώνεται σε άνθρωπο της τάξης μας θα κόβεται: Πέμπτη 7/11 18.00 στο Ρολόι στη Νεάπολη

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Άψυχα κορμιά να επιπλέουν στο αιγαίο, χαρακωμένα παιδιά να διώχνονται από τα σχολεία τους, συνθήκες νεκροταφείου για να συνεχίσουν να πλουτίζουν από την εργασία ντόπιων και ξένων

Η θανατοπολιτική του ελληνικού κράτους για τους μετανάστες ξεδιπλώνεται χρησιμοποιώντας κάθε δυνατή θεσμικό και εξωθεσμικό δρόμο: Χαρακωμένος με μαχαίρι πρόσφυγας μαθητής στη Νεάπολη, πνιγμένοι μετανάστες στο Αιγαίο και στον Έβρο από το λιμενικό και δολοφονημένοι από τις καταδιώξεις μπάτσων , ψησίματα χοιρινού έξω από camps που μένουν πεινασμένοι από λάτρεις της χοληστερίνης, μπλοκαρίσματα λεωφορείων με οικογένειες προσφύγων από την βάση της Νέας δημοκρατίας και της ευρείας "δεξιάς πολυκατοικίας", στέρηση ΑΜΚΑ στους μετανάστες, ψήφιση νομοσχεδίου που κάνει όλο και πιο δύσκολο σε κάποιον να πάρει άσυλο, προετοιμασία για νέα κέντρα κράτησης, άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα camps.

Η πολιτική της νέας κυβέρνησης, ως φυσική συνέχεια της πολιτικής της προηγούμενης δεν αρκείται στις θεσμικές και στις νόμιμες συνθήκες ακαριαίων ή και αργών δολοφονιών των μεταναστών. Οι μηχανισμοί της είναι αυτοί που ταυτόχρονα κινητοποίησαν αυτή την περίοδο μία σειρά "διαμαρτυριών" και μπλοκαρισμάτων δρόμων ενάντια στους μετανάστες. Τα ΜΜΕ έκαναν την αρχή, η κλεψιά από έναν μετανάστη που πεινάει θα μετατραπεί στο χειρότερο έγκλημα, ενώ ο βιασμός παιδιών από παπάδες, οι βρώμικες δουλειές στρατιωτικών, μπάτσων, αφεντικών, πολιτικών, ή τα ελαφρυντικά σε ματά που δολοφόνησε την κόρη του και θα παίρνει πλέον άδειες από τη φυλακή περνάν στα ψιλά ή δεν αναφέρονται καν. Το κλίμα διαμορφώθηκε κατάλληλα μέρα τη μέρα για να περάσουμε στο επόμενο καρέ:

Από τα Βρασνά, τη Νάουσα, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, μέχρι την Ξηροκρήνη, την Νεάπολη και την Κρήνη μπάτσοι, φιλόμπατσοι, στρατιωτικοί, στρατόκαβλοι, μπράβοι, οργανωμένοι φασίστες προσπαθούν κατ' εντολή του κεφαλαίου να οργανώσουν κάθε λογής ρατσιστές, να βγουν στο δρόμο, να δημιουργήσουν επιτροπές ενάντια στους "λαθροεισβολείς". Θέλουν να παρασύρουν όσους και όσες παραπάνω μπορούν σε ένα ξενοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα για να μπορέσει η κυβέρνηση να περάσει όσα θέλει για το μεταναστευτικό, αλλά και όλα όσα σκέφτεται που θα τσακίσουν τις ζωές και των ντόπιων. Σκοπός τους μέσα στα χρόνια ένας: να αλληλοφαγωθούμε αυτοί που βρισκόμαστε στον πάτο της κοινωνίας για να μπορέσουν αυτοί να συνεχίσουν να πλουτίζουν σε βάρος μας.

ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ

Δεν μας κάνει λοιπόν εντύπωση το πώς και το γιατί κάτι τελειωμένοι ψευτομπράβοι, έμποροι ναρκωτικών, ψεκασμένοι, μέλη φασιστικών ομάδων της πόλης, έτρεξαν μέσω μιας ψευδούς φήμης να προσπαθήσουν να κινητοποιήσουν ντόπιο κόσμο, ελάχιστο τελικά, μετρημένο στα δάχτυλα των δύο χεριών, στην περιοχή της Κρήνης. Αυτά τα τσογλάνια, το μακρύ χέρι αυτών που μας εκμεταλλεύονται, δε δίστασαν μέσω πληροφορίας που είχαν από μπάτσο (μέλος των οργανώσεών τους άραγε;) ότι στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο παναγία θα εγκατασταθούν πρόσφυγες να κάνουν μάζωξη. Ανάμεσα τους χρυσαυγίτες, νεοδημοκράτες, μέλη του ιερού λόχου, όλοι ενωμένοι για τον κοινό σκοπό, θέλοντας να αξιοποιήσουν το νεοπλουτίστικο στοιχείο που υπάρχει πλέον σε μία περιοχή που έχει όμως ακόμα βαθειά στη συλλογική μνήμη την ταξική και προσφυγική της ιστορία. Ο δε, νεοδημοκράτης δήμαρχος, έσπευσε να τους καθησυχάσει, και να τονίσει πως όλοι αυτοί δεν είχαν ξενοφοβικά και ρατσιστικά κίνητρα.

Τελικά η πληροφορία δεν ίσχυε, κόσμος της γειτονιάς δεν ανταποκρίθηκε και γυρίσαν, προσωρινά σπίτια τους. Οι ίδιοι όμως ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματά τους για το ότι αυτό το κτίριο ρήμαζε επί χρόνια και για το ότι τώρα προορίζεται για τη δημιουργία ιδιωτικού νοσοκομείου, από αυτά που πολλοί από εμάς δεν θα μπορέσουμε να μπούμε ποτέ γιατί δε το σηκώνει η τσέπη μας και τρώμε τις ώρες μας στις ουρές των νοσοκομείων για μια νοσηλεία, περιμένοντας μήνες για μια εγχείρηση, ή μια χημειοθεραπεία, με γιατρούς κακοπληρωμένους και εξαντλημένους. Είναι οι ίδιοι όμως που ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματά τους για τα επενδυτικά πλάνα για την παραλία της Καλαμαριάς και την ιδιωτικοποίηση της, που θα την μετατρέψει σε μέρος που λίγοι θα μπορούν να χαίρονται και πάλι δηλαδή αυτοί που έχουν τα φράγκα. Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση αν τους δούμε σε λίγους μήνες να δουλεύουν σεκιούριτυ σε κάποια από αυτές τις επιχειρήσεις.

ΝΕΑΠΟΛΗ

Άλλοι από αυτούς, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, χαράκωσαν μαθητή στη Νεάπολη που μένει στην περιοχή με την οικογένειά του, απειλώντας τον να μην ξαναέρθει στο σχολείο επειδή η καταγωγή του είναι από το Ιράν. Στη Νεάπολη της φτώχειας και της ανεργίας, κάποιοι βρήκαν σαν πρόβλημα και στοχοποίησαν έναν ανήλικο επειδή κάνει το έγκλημα να πάει στο σχολείο, ενώ λίγους μήνες πριν είχε γίνει εμπρηστική επίθεση σε σπίτι οικογένειας προσφύγων με αποτέλεσμα ενδεικτικό του αξιακού τους κώδικα, ένα καμένο παιδικό καρότσι στο μπαλκόνι.

ΔΙΑΒΑΤΑ

Ενώ ακόμα χειρότερα αυτός ο περιφερόμενος θίασος των Θεσσαλονικιών οργανωμένων ρατσιστών ψάχνοντας να βρει κοινωνικά πατήματα, πάει μέχρι και τα Διαβατά βρίσκοντας ελάχιστους ακόμα ντόπιους ομοϊδεάτες του, για να οργανώσει έξω από το camp (που είναι έξω από τα Διαβατά), μέσα στο οποίο ζουν σε άθλιες συνθήκες εκατοντάδες μετανάστες/στριες, πεινασμένοι και εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες, μπάρμπεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ. Τονίζει δε το "χοιρινό" και ταυτόχρονα την αρχαιοελληνική φύση της χοληστερίνης, αλλά και το "αλκοόλ" για να μας δείξει την επίσης αρχαιοελληνική φύση της εξάρτησης από ουσίες και της κίρρωσης του ήπατος. Έτσι θέλει να τονίσει πως δε θα αφήσουν τα "έθιμά" μας (να λοιπόν, η βρώση χοιρινού κρέατος και το αλκοόλ συγκαταλέγεται στα ελληνικά έθιμα, το ακούσαμε και αυτό) να αλλοιωθούν από τους "λαθραίους", καθώς οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε χοιρινό κρέας και δεν πίνουν αλκοόλ. Κι όλα αυτά έξω από ένα μέρος που άνθρωποι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον, παγωμένοι και με άδεια στομάχια, έχοντας αφήσει τους τόπους τους, έχοντας χάσει τους ανθρώπους τους, περιμένουν το πότε θα μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς αλλά και πιθανώς να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά που; Στα Διαβατά που βρωμοκοπάει ο αέρας από τα φουγάρα των ΕΛΠΕ, αλλά και πάλι εκεί κάτι τέτοιους ελληναράδες τους βλέπει κανείς να ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ τα στόματα τους για να αυγατίζει το κέρδος για το Λάτση και τον κάθε Λάτση. Άλλωστε Έλληνας είναι και αυτός, άλλωστε τα αναπνευστικά προβλήματα και οι καρκίνοι από τη λειτουργία των ΕΛΠΕ είναι μια θυσία που οι Έλληνες των Διαβατών και ευρύτερα των δυτικών συνοικιών πρέπει να κάνουν για να πάει μπροστά η πατρίδα...

ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ

Δεν χρειάζεται να γράψουμε παραπάνω για αυτά τα σκουπίδια. Τα αφεντικά τους, τους έδωσαν εντολή να βγουν από τον υπόνομο με σκοπό να εξαπλώσουν το δηλητήριο τους, αλλά θα χαμπαριάσουν σύντομα πως το πράγμα θα πάει αλλιώς: Όσο τους τσακίζουμε στους δρόμους που θα παραμείνουν μέρος φιλόξενο μόνο για τους εργάτες, τους φοιτητές και τους μαθητές που αγωνίζονται, τους φτωχοδιαβόλους, τους μετανάστες, τους κάθε λογής διαφορετικούς , τόσο θα εξαπλώνεται η ταξική και η κοινωνική αλληλεγγύη.

Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως εχθρούς τους ανθρώπους δεν τους κάνει το χρώμα του δέρματος, πως το πρόβλημά στις ζωές μας είναι ο καπιταλισμός και το κράτος και όχι οι μετανάστες, ξέρουμε σίγουρα πως το Ελληνικό κράτος που συμμετέχει όλο και πιο ενεργά σε πολέμους στη Μέση Ανατολή και στο "ειρηνικό πλιάτσικο" στην καπιταλιστική περιφέρεια των Βαλκανίων, της Ασίας, της Αφρικής δεν μπορεί να στοχοποιεί τους μετανάστες, που αποτελούν απλά ένα τραγικό αποτέλεσμα. Ένα τραγικό αποτέλεσμα των πολιτικών της Ευρωπαϊκής ένωσης, των πολέμων του ΝΑΤΟ, των επενδύσεων στις χώρες του τρίτου κόσμου και των εμφύλιων πολέμων που πολλές φορές προϋποθέτουν για να είναι εύφορο το έδαφος της άγριας εκμετάλλευσης των εκεί εργαζομένων. Ο ιμπεριαλισμός είναι τώρα που έρχεται και δένει οργανικά με τον εθνικισμό, για να συνεχίσει το ίδιο το σύστημα να τσακίζει τις ζωές μας.

Δεν ξέρουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε σίγουρα πως τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας τους αποκαλούσαν "τουρκόσπορους" οι ντόπιοι όταν ερχόντουσαν εδώ και λαθροεισβολείς όταν πηγαίναν στην Αμερική και τους κρατούσαν φυλακισμένους στο Λονγκ Άϊλαντ. Τους πατεράδες και τις μανάδες μας τις λέγαν βρωμομετανάστριες οι Γερμανοί φασίστες. Αυτές τις μνήμες δεν μπορούμε να τις διαγράψουμε.

Αντίστοιχα δεν μπορούμε να διαγράψουμε και τις ανάγκες μας που δεν μπορούμε να καλύψουμε και μεις και έτσι η αλληλεγγύη μας με τους μετανάστες είναι κάτι πολύ παραπάνω από ανθρωπιστική: είναι ΤΑΞΙΚΗ. Γιατί όπως είχαμε πει και παλιότερα είναι ζήτημα επιβίωσης για εμάς: "Να υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα. Να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια που θα συνεχίσουν να φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια που θα περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Να υπερασπιστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που οι φασίστες μάταια προσπαθούν να προσεγγίσουν, θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του κόσμου."

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ εμείς, εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, άνρθωποι κάθε φυλής και κάθε φύλου που τρώμε σκατά κάθε μέρα, μέσα σε συνθήκες ζωής που όλο και χειροτερεύουν, αυτούς που είναι σε χειρότερη θέση από εμάς, όχι μόνο δε θα δεχτούμε να τους πατήσουμε αλλά μαζί τους θα παλέψουμε για έναν κόσμο που να αξίζει κανείς να ζει. Έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχει φτώχεια, ανισότητες και διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων. Έναν κόσμο όπου δε θα υπάρχουν πόλεμοι, προσφυγιά, εξαναγκαστική μετανάστευση. Έναν κόσμο όπου όλα θα είναι για όλους, έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

ΟΠΟΙΟ ΧΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7/11 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΡΟΛΌΙ (ΝΕΑΠΟΛΗ)

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600857/


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ


Το πρωί της Τετάρτης 6 Νοέμβρη, Ιρανός μαθητής δέχεται επίθεση έξω από το 4ο γυμνάσιο Νεάπολης-Συκεών από δύο κουκουλοφόρους φασίστες, οι οποίοι τον χαρακώνουν στο χέρι και τον απειλούν να μην ξαναπάει σχολείο. Η επίθεση αυτή συμπληρώνει το παζλ της βαρβαρότητας που διεξάγει κράτος και παρακράτος απέναντι σε μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές, όπως επίσης και εναντίων κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων αγώνα. Αυτής που συγκροτείται και πραγματώνεται μέσα από τα συρματοπλέγματα, μέσα από το ρατσιστικό δηλητήριο, μέσα από τους αποκλεισμούς, τον φόβο, την ιδιώτευση, το μίσος για το διαφορετικό, το δίκαιου του δυνατού, την πολιτική εξαίρεσης και του θανάτου, είτε αυτού στα σύνορα και στα camps, είτε αυτού που ονομάζεται πογκρόμ, είτε αυτού που συντελείται για την περαιτέρω φτωχοποίηση και την εξαθλίωση των από τα κάτω.

Από το κείμενο καλέσματος του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της 3/11 :
[…] Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων μετά τα μεγάλα κύματα ξεριζωμού ανθρώπων από τις εμπόλεμες και οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη λόγω των επεκτατικών πόλεμων και της οικονομικής διαχείρισης του δυτικού κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυριαρχίας, που αδυνατεί να το διαχειριστεί. Περίπου στους 20.000 φτάνουν οι μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα (γιατί κανένας τους δεν θέλει να μείνει στη χώρα, αλλά να περάσει τα σύνορα) ενώ τα περισσότερα "κέντρα φιλοξενίας" στοιβάζουν πολλαπλάσιο αριθμό ανθρώπων από τον προβλεπόμενο, σε συνθήκες εφάμιλλες των στρατοπέδων συγκέντρωσης στον δεύτερο παγκόσμιο, ενώ η κρατική βία αρχικά ξεσπίτωσε πρώτα τους ανθρώπους αυτούς από τις δομές αλληλεγγύης και τις καταλήψεις των εξαρχείων, για να τους πετάξει αργότερα στα hot spot του θανάτου. Η πολιτική διαχείριση της κατάστασης από τη νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με την εκκένωση δομών οι οποίες φιλοξενούσαν πρόσφυγες κάτω από ανθρώπινες συνθήκες φανερώνει και την ηθική του κράτους, που στήνει βωμούς στο χρήμα ακόμη κι αν χρειαστεί να ανοίγει τάφους για τους ανθρώπους. Τα κέντρα κράτησης λοιπόν εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς το σκοπό: μετατρέπονται σε σύγχρονα στρατόπεδα εξόντωσης-γκέτο, ενώ οι κοινωνίες παρακολουθούν ανενόχλητες ή ακόμη χειρότερα όπως στην περίπτωση των Βρασνών, επιτιθέμενες στους απόκληρους της γης, οξύνοντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό και διασφαλίζοντας τη συνέχιση του ίδιου σκηνικού θανάτου. […]

Από τις δομές, τις γειτονιές μέχρι τους χώρους εργασίας μας, σε όλο το φάσμα του κοινωνικού πεδίου αντιμαχόμαστε τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία πολύμορφα όπως αρμόζει, ανεξάρτητα από την προβιά που φοράει κάθε φορά, είτε με τη μάσκα του Μακεδονομάχου, είτε με του μπράβου απεργοσπάστη, είτε του μισαλλόδοξου ρατσιστή. Απέναντι τόσο στο κράτος και το σύστημα της εκμετάλλευσης, που γεννά φτώχεια, εξαθλίωση και κανιβαλισμό, όσο και στο εφεδρικό τμήμα του που δρα ως εμπροσθοφυλακή για την υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών , δηλαδή το φασιστικό παρακράτος, η απάντηση μας είναι μια : Ο κόσμος του αγώνα θα περάσει από πάνω σας.

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στην συνολική επιστράτευση του εθνικισμού, στα επίσημα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μαχητικά και από τα κάτω, δίνοντας από κοινού μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι τις μάχες αυτές που θα συντρίψουν τον φασισμό, τον πόλεμο, την μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, το κράτος και το κεφάλαιο, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Στηρίζουμε την
Μικροφωνική Συγκέντρωση : Πέμπτη 7/11 στο ρολόι Νεάπολης, 18.00
Πορεία : Παρασκευή 8/11 στο ρολόι Νεάπολης, 18:00 που καλείται από την Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία»

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο.-Ο.Σ.


1 2 3 4 5 6 7

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

Τη Τετάρτη 6/11 ένα προσφυγόπουλο από το Ιράν δέχεται επίθεση την ώρα που πηγαίνει στο σχολείο του, στην περιοχή της Νεάπολης. Άτομα με κουκούλες επιτίθενται στο μαθητή της 1ης γυμνασίου, τον χαράσσουν με μαχαίρι και τον απειλούν να μην ξαναπάει σχολείο.
Όσο σοκαριστικό και αν είναι αυτό το περιστατικό, δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Έρχεται μετά από ένα διάστημα παρομοιώδους σκατοψυχίας και έξαρσης ρατσιστικού μένους μερίδας συμπολιτών μας σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Από τα Βρασνά που κάτοικοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε πρόσφυγες για να εγκατασταθούν στο χωρίο τους, στα Γιαννιτσά που παραδειγματίστηκαν από την παραπάνω ηρωική πράξη (άλλωστε ποιος δε θα θαύμαζε κάποιον που επιτίθεται μέσα στη νύχτα σε λεωφορείο που μεταφέρει παιδιά που έχουν ήδη βιώσει τη φρικαλεότητα του πολέμου), μέχρι την Κρήνη που μια πολύ μικρή ομάδα κατοίκων, αλα μπρατσέτα με δηλωμένους φασίστες και ΝΔτες, έστησαν καραούλι έξω από το νοσοκομείο «Παναγία» λόγω μίας μη-έγκυρης φήμης ότι το εγκαταλελειμμένο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση προσφύγων, μέχρι διάφορα χωριά σε κάθε άκρη της Ελλάδας που είδαμε εξαγριωμένους «πατριώτες» να μιλούν για καραμπίνες -πάντα σε αγαστή συνεργασία με τους παπάδες του χωριού- ή με μπροστάρηδες ντυμένους μακεδονομάχους, ως τις παροιμιώδη παλιανθρωπιά του μπάρμεκιου με χοιρινό κρέας και αλκοόλ που διοργανώνεται έξω από τον καταυλισμό προφύγων των Διαβατών κάθε μέρα κάτι προστίθεται και μας κάνει να νιώθουμε βαθιά ντροπή. Ντροπή για όλους εκείνους που ξέχασαν πως δεν έχει πολλά χρόνια από τότε που οι δικοί μας παππούδες έρχονταν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες (δε θα θέλαμε να πληγώσουμε τους κατοίκους των Βρασνών που με περηφάνια δηλώνουν πως είναι 2.000 χρόνια στο χωρίο τους και δεν είναι σαν εμάς τους υπόλοιπους που είμαστε απόγονοι βρωμερών προσφύγων από τη Μικρά Ασία). Ντροπή για όλους εκείνους που ξεχνούν ότι δεν έχει πολλά χρόνια από όταν οι γονείς μας φεύγαν μετανάστες για τη Γερμανία και την Αμερική.
Είναι ευρέως καταδεδειγμένο ότι η εξουσία -η κάθε εξουσία- μεταχειρίζεται μια πολυ-δοκιμασμένη και πολυ-πετυχημένη τεχνική για να θωρακίσει και να εξασφαλίσει την κυριαρχία της. Σε μια πιο «τεχνική» ορολογία αυτή θα τη λέγαμε «φετιχοποίηση» ή/και «μυστικοποίηση». Παρά το εξεζητημένο του όρου και παρά τις ποικίλες εκφράσεις και μορφές που παίρνει μέσα στην ανθρώπινη ιστορία, πρόκειται ουσιαστικά για κάτι πολύ απλό και σύνηθες: ανθρώπινα έργα, ανθρώπινες πράξεις, ανθρώπινες αποφάσεις, που εξυπηρετούν πολύ απτά και συγκεκριμένα ανθρώπινα συμφέροντα, παρουσιάζονται μέσες-άκρες σαν φυσικά (ή παλιότερα, υπερ-φυσικά) φαινόμενα. Στόχος αυτής της «σκηνοθεσίας» είναι να αποκρυφτεί έντεχνα ο ανθρώπινος παράγοντας από την εικόνα, ώστε να αποκρυφτούν και οι πραγματικές -πραγματικότατες!- ευθύνες και σκοπεύσεις. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτόν τον τρόπο αποκρύπτεται και η ευθραυστότητα, το ευμετάβλητο δηλαδή, αυτών των μοντέλων οργάνωσης και κυριαρχίας.
Πώς μεταφράζεται αυτό στην καθημερινότητά μας; Πολύ απλά (αν και τα παραδείγματα είναι άπειρα, θα επικεντρωθούμε εδώ σ' ένα συγκεκριμένο μέρος αυτών): Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν κατασκευάσει επιμελώς τα (λεγόμενα) «ανεπτυγμένα» κράτη, με σκοπό όπως πάντα να υπερασπιστούν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μοιάζει «φυσικό» κάποιες χώρες να βρίσκονται διαρκώς εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων και οι κάτοικοί τους να σκοτώνονται ή να ακρωτηριάζονται σε καθημερινή βάση εδώ και δεκαετίες, ενώ μοιάζει επίσης «φυσικό» κάποιες να μαστίζονται από κτηνώδη φτώχεια. Μοιάζει «φυσικό» κάποιοι άνθρωποι να παίζουν τις ζωές τους -τις δικές τους και των παιδιών τους- κορώνα/γράμματα για να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου, των αυταρχικών καθεστώτων, της απάνθρωπης φτώχειας και εξαθλίωσης. Μοιάζει «φυσικό» πολλοί από αυτούς να μην τα καταφέρνουν και να πνίγονται στη θάλασσα ή να διαμελίζονται από νάρκες στα σύνορα -πολύ συχνά με την βοήθεια τον εκάστοτε μισθωμένων "σερίφηδων"-. Μοιάζει «φυσικό» κάποιοι άνθρωποι (αν φυσικά καταφέρουν και γλιτώσουν απ' όλα τα προηγούμενα) να στοιβάζονται κατά χιλιάδες σε άθλιες συνθήκες, γιατί απλά δεν είναι πολίτες της χώρας στην οποία βρέθηκαν. Και άμα κάποιος έχει δεχτεί ως «φυσικά» όλα του παραπάνω, του φαίνεται εξίσου «φυσικό» κάποιοι από αυτούς να πεθαίνουν ή να παθαίνουν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους, λόγω των συνθηκών αυτών. Γιατί είναι «φυσικό» να μη χωράνε άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, είναι «φυσικό» να μην φτάνουν οι παροχές για όλους, είναι «φυσικό» να μην έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους, είναι «φυσικό» να υπάρχουν σύνορα και έθνη και άρα ένοπλη φύλαξη αυτών κλπ. κλπ…
Όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι στ' αλήθεια «φυσικό». Και αυτό γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, πουθενά δε βρέχει πόλεμο και φτώχεια. Πουθενά δε φυσάει κατατρεγμό και θάνατο. Πουθενά δε φυτρώνουν από το χώμα σύνορα, φράχτες, νάρκες, κανόνια. Κανένας λαός δεν έχει στο «αίμα» του τον πόλεμο. Ούτε θα έπρεπε να θεωρείται «φυσικό», τουλάχιστον για όποιον δε θέλει να κερδίσει επάξια τον χαρακτηρισμό "βάρβαρος", οι ζωές των ανθρώπων που δε γεννήθηκαν από την ίδια πλευρά των (τεχνητών) συνόρων με τον ίδιο, να αξίζουν λιγότερο από την δική του. Δεν είναι καθόλου «φυσικό» η συντριπτική πλειοψηφία να μη μπορεί να επιβιώσει παρά μόνο πουλώντας -πολλές φορές με εξευτελιστικούς όρους- την εργατική της δύναμη, την ίδια στιγμή που μια μειοψηφία παρακρατά και συσσωρεύει τον πλούτο που οι πρώτοι παράγουν με τον μόχθο τους. Και δεν είναι καθόλου «φυσικό» η βάση της κοινωνικής πυραμίδας να πρέπει να αυτο-διαχειριστεί την φτώχεια της κανιβαλίζοντας την ίδια της τη σάρκα (συνηγορώντας, άλλοτε πιο παθητικά και άλλοτε πιο ενεργητικά, στο ποιος περισσεύει και άρα «θα φαγωθεί») και όχι ας πούμε να απαιτήσει -ή και να αποσπάσει με την βία- τον πλούτο που στην πραγματικότητα της ανήκει.
Όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα συγκεκριμένης, μεθοδικά σχεδιασμένης και εφαρμοσμένης, πολιτικής. Υπάρχουν συγκεκριμένα επιτελεία πίσω από αυτήν, συγκεκριμένα κράτη και πολιτικοί αρχηγοί που ηγούνται αυτής, υπάρχουν ονόματα και διευθύνσεις. Και φυσικά υπάρχει ένα παραγωγικό σύστημα, το οποίο δεν είναι άλλο από το κεφαλαιοκρατικό, που τροφοδοτείται και αναπαράγεται μέσα από αυτήν την πολιτική και ουσιαστικά είναι εκείνο που την υπαγορεύει. Είναι δεδομένη η διαχρονική υπαιτιότητα της Δύσης που με την ιμπεριαλιστική της πολιτική και τις πολεμικές επεμβάσεις σακατεύει εδώ και δεκαετίες την «από 'κει πλευρά του πλανήτη». Και αν -λέμε, αν!- υπάρχει ακόμα κάποιος που δεν το χει αντιληφθεί αυτό και συνεχίζει να εθελοτυφλεί και να κωφεύει, μάλλον δε θα ξεπερνούσε την παθολογική του άρνησή ακόμα και αν το ομολογούσαν μπροστά του, ρητά και με χορωδία, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των εν λόγω κρατών.
Τα ίδια λοιπόν κράτη που είναι υπεύθυνα για τις συνθήκες που υποχρεώνουν αυτούς τους ανθρώπους να ξεριζωθούν, είναι αυτά που όταν οι κατατρεγμένοι φτάσουν στην πόρτα τους, τους υποδέχονται με τείχη, φράχτες, νάρκες και μισθωμένες ένοπλες περιπόλους. Είναι αυτά που ανοίγουν και κλείνουν τη στρόφιγγα της εισροής των μεταναστών ανάλογα με την ανάγκη σε εργατικό δυναμικό. Διευκολύνοντας και δυσχεραίνοντας την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στις Ευρωπαϊκές χώρες, πνίγοντας περισσότερους ή λιγότερους στη Μεσόγειο, αυξομειώνουν τον αριθμό αυτών που καταφέρνουν να φτάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, δηλαδή τις χώρες της «ανεπτυγμένης» Δύσης. Κρατώντας τους σε καθεστώς παρανομίας, καταφέρνουν να έχουν πάντα έναν εναλλασσόμενο στρατό φτηνών, αναλώσιμων εργατών, χωρίς δικαιώματα και «αόρατων» απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία και επίθεση. Χτίζοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πειθαρχούν και ταυτόχρονα στέλνουν μήνυμα σε όλη την τάξη μας. Όσο υπάρχει καπιταλισμός, όσο υπάρχουν πολεμικές και οικονομικές επεμβάσεις οι άνθρωποι θα αναγκάζονται να μεταναστεύουν και τα κράτη των «προηγμένων» χωρών θα προσαρμόζουν τις (αντι)μεταναστευτικές πολιτικές τους στις ανάγκες σε εργατικά χέρια, θα υποκινούν στους από τα κάτω τη φιλανθρωπία όταν τους χρειάζονται, θα φυτεύουν και θα θεριεύουν τον ρατσισμό όταν τους είναι περιττοί..
Τους τελευταίους μήνες είδαμε τις κατηγοριοποιήσεις του «πρόσφυγα» και του «μετανάστη» να γίνονται για μια ακόμα φορά πλαστελίνη στα χέρια των κρατούντων για να ταιριάξουν, όπως πάντα με την βία, την πραγματικότητα στην πολιτική που θέλουν να εφαρμόσουν. Το τραγικό είναι ότι αφορμή γι' αυτή τη «μετονομασία» και άρα την εξαγγελία «αλλαγής παραδείγματος» για τη διαχείριση του «προσφυγικού» υπήρξε ένα ακόμα τραγικό περιστατικό στο κολαστήριο της Μόριας, κατά το οποίο μια γυναίκα σκοτώθηκε και το παιδί της τραυματίστηκε σε πυρκαγιά που προκλήθηκε από καλώδια λόγω κακοκατασκευής και της εξέγερσης που ακολούθησε από τον πληθυσμό στο άκουσμα της είδησης. Η ουσία την αντι-μεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους όμως δεν αλλάζει, μόνο το προσωπείο που αυτή ενδύεται. Από τις «φιλανθρωπικές» μπίζνες του ΣΥΡΙΖΑ πάμε στο πιο μαφιόζικο «να τους κάνουμε τον βίο αβίωτο» της ΝΔ. Ενδεικτικά δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συγχώνευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με αυτό του Προστασίας του Πολίτη, η κατάργηση του ΑΜΚΑ που στερεί τόσο την πρόσβαση στις στοιχειώδης παροχές υγείας, όσο και στην εκπαίδευση, μιας και τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δε γίνονται δεκτά στα σχολεία, οι εκκενώσεις-υπερπαραγωγές των ΕΚΑΜ καταλήψεων στέγης μεταναστών/προσφύγων κλπ. Ενδεικτική όμως, πέραν των ρατσιστικών μέτρων που παίρνει απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, που τους στερεί την πρόσβαση στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και μετά απαιτεί από αυτούς με κάποιο μαγικό τρόπο, μάλλον, να «ενταχθούν», είναι και η προπαγάνδα που η νέα κυβέρνηση χρησιμοποιεί, αλλά και η στάση των στελεχών της σε όλες αυτές τις ρατσιστικές εξάρσεις. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που απανθρωποιεί τους μετανάστες, που τους παρουσιάζει ως κίνδυνο για τον «μέσο φιλήσυχο Έλληνα νοικοκυραίο», που τους αντικειμενοποιεί και τους χρησιμοποιεί προκειμένου να δημιουργήσει τον «εσωτερικό εχθρό» ώστε να στρέψει το βλέμμα των ηλίθιων υπηκόων της χώρας μας μακριά από τα σκάνδαλα, τον 9ο μάρτυρα της υπόθεσης Noor 1 που όλως τυχαίως πέθανε (μετά τους προηγούμενους 8 βεβαίως, βεβαίως), μετά την υπόθεση Novartis που κουκουλώνεται, την κατάργηση του ΚΕΑ, τα νέα μέτρα που εξοντώνουν την τάξη μας…. Είναι στελέχη της ΝΔ που μιλούν για τους ανθρώπους αυτούς με έννοιες που μόνο τη ναζιστική προπαγάνδα της δεκαετίας πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μας θυμίζει («σκουπίδια», «σκόνη» κ.α.), που πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες των «αγανακτισμένων κατοίκων», που υπερασπίζονται ακόμα και τη αθλιότητα του «μπάρμπεκιου» έξω από τον καταυλισμό των Διαβατών (Κυρανάκης). Είναι η ίδια η κυβέρνηση που γεννά και με προσοχή ενσταλάζει μέσω των ΜΜΕ της το ρατσιστικό μίσος.
Για εμάς, όμως, τους εργάτες και τις εργάτριες ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών όπως η ΕΕ και η Frontex, των εθνικών κρατών και των αναγκών της οικονομίας. Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό ως πολιτική πρακτική.
Το σίγουρο πάντως είναι ότι όπως και πριν, έτσι και τώρα, η Ελλάδα -μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ, και άρα συμμέτοχη και συνυπεύθυνη, για να μην ξεχνιόμαστε, αυτής της πολιτικής- θα συνεχίζει να εξαργυρώνει την γεωγραφική της θέση (ως ένα από τα βασικά σημεία εισόδου των προσφύγων/μεταναστών προς την Δύση), αποσπώντας τεράστια ποσά μέσω των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για να εξακολουθήσει να αποτελεί τον χωροφύλακα της Ευρώπης. Για να συνεχίσει να αποτελεί μια αποθήκη ψυχών και ένα φίλτρο που θα κρατάει τους «χρήσιμους» για τα αφεντικά και θα «πετάει» (βλέπε: απελαύνει) τους υπόλοιπους. Και θα εξακολουθήσει φυσικά πρόθυμα να το κάνει με την γνωστή εθνική υπερηφάνεια που τη διακρίνει όταν καταβροχθίζει ευρωπαϊκό χρήμα.
Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς, απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους, αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.
Στο πλευρό πάντα των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
ΠΕΜΠΤΗ 7/11 18.00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

Το πρωί της 6ης Νοέμβρη, δύο εξωσχολικοί κουκουλοφόροι φασίστες επιτέθηκαν σε μετανάστη μαθητή της 1ης γυμνασίου από το Ιράν στο 1ο και 3ο Γυμνάσιο Νεάπολης - Συκεών στη Νεάπολη. Τρομοκράτησαν και απείλησαν τον μαθητή να μη ξαναπάει στο σχολείο και του χάραξαν τα χέρια με μαχαίρι.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μια συγκυρία όπου το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση, έχοντας υιοθετήσει πλήρης ακροδεξιά ατζέντα, έχει εξαπολύσει επίθεση στους μετανάστες και τις μετανάστριες με καταστολή των κοινοτήτων αγώνα, δημιουργία νέων κέντρων κράτησης, αποκλεισμό από εκπαίδευση, περίθαλψη, εργασία και στέγαση με σκοπό να τους/τις ανακόψει από την ένταξη στον κοινωνικό ιστό.

Από την άλλη, η ΝΔ σε άψογη συνεργασία με τους φασίστες, στήνουν περιστατικά είτε διαδίδοντας ψεύτικες ειδήσεις, όπως αυτό στην Έδεσσα και τη Νέα Κρήνη Θεσ/νίκης, είτε στέλνοντας οπαδούς της μαζί με φασίστες να επιτεθούν σε μετανάστες/τριες, όπως έγινε στα Βρασνά.

Τα χέρια των δύο φασιστών το πρωί της 6ης Νοέμβρη, τα όπλισαν το μίσος, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία καθώς και η πολιτική τόσο της τωρινής όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης οι οποίες παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος ανθρώπων που έχουν ξεριζωθεί λόγο του πολέμου, της εξαθλίωσης και των συμφερόντων (πολιτικών και οικονομικών) των κρατών και του κεφαλαίου, επιχειρώντας τον πλήρη εκφασισμό της κοινωνίας και την τρομοκράτηση των μεταναστών και μεταναστριών.

Να μη σιωπήσουμε και να μη δώσουμε χώρο στα παρακρατικά φασιστικά σκουπίδια που εξυπηρετούν τα ρατσιστικά συμφέροντα του κράτους, της κυβέρνησης και των αφεντικών.

Να τους τσακίσουμε και να τους στείλουμε εκεί που τους αξίζει… ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΤΟΥΣ.

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη στις 18.00 στο ρολόι Νεάπολης.

και σε πορεία την Παρασκευή στις 18.00 και πάλι στο ίδιο μέρος.

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης)

πηγή : https://sineleusiditika.wordpress.com/2019/11…


1 2 3 4 5 6 7

STOP WAR ON MIGRANTS Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ένας μαθητής Γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι. Πήγαινε στο σχολείο του, όταν δύο άτομα του επιτέθηκαν και τον απείλησαν προκειμένου να μην ξαναπάει σχολείο.

Αυτή η ρατσιστική επίθεση έρχεται να συμπληρώσει τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις "αγανακτισμένων" ελλήνων ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Τα μπλόκα και οι απειλές στους μετανάστες στα Βρασνά, τις Σέρρες και τα Γιαννιτσά, οι φασιστικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και τα αντιμεταναστευτικά "γλέντια" στα Διαβατά μας δείχνουν ότι τα ρατσιστικά αντανακλαστικά ενός μέρους της κοινωνίας οξύνονται.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και να ενισχύσουν τη ρατσιστική πολιτική του κράτους, που δολοφονεί στα σύνορα, που κατασκευάζει "αόρατους" ανθρώπους χωρίς χαρτιά, που στοιβάζει τους ανθρώπους στις άκρες των πόλεων, ενώ ταυτόχρονα τους αποκλείει από την πρόσβαση στην περίθαλψη και τα σχολεία.

Απέναντι σε αυτά, εμείς επιλέγουμε να στεκόμαστε μαζί με κάθε μετανάστη που δέχεται επίθεση, μαζί με κάθε μετανάστρια που κινδυνεύει με απέλαση. Είμαστε χιλιάδες διαφορετικά πρόσωπα, μιλάμε δεκάδες διαφορετικές γλώσσες, έχουμε διαφορετικά χρώματα. Θέλουμε να ζήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στις ρατσιστικές διαμαρτυρίες των "αγανακτισμένων" κατοίκων, στις επιθέσεις των φασιστών και στην αντιμεταναστευτική πολιτική του κράτους, να σταματήσουμε τον πόλεμο ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες.

Kάλεσμα σε συγκέντωση στις 7-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00 Κάλεσμα

σε πορεία στις 8-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00

Να ζήσουμε μαζί, να αγωνιστούμε μαζί

ανοιχτή συνέλευση "stop war on migrants"

On Wednesday 6th November in Neapoli of Thessaloniki a high school student from Iran was attacked with a knife. He was going to his school, when two people attacked him and threatened him in order not to go to school again.

This racist attack only adds to the continuous reactions of "outraged" greeks against the migrants. Blockades and threats against the migrants in Vrasna, Serres and Giannitsa, fascist concentrations in Thessaloniki and "celebrations" against the migrants in Diavata demonstrate that the racist reflexes of a part of society are escalating.

These incidents come to strengthen the racist politics of the state, politics that murder people at the border, that create "invisible" people without papers, that pile up people at the edge of the cities and at the same time that exclude from the access to healthcare and school.

Against all that, we choose to stand together with every migrant that is being attacked, with every migrant that is in danger of deportation. We are thousands of different faces, we talk dozens of different languages and we have different colours. We want to live and struggle together. Against the racist complaints of the outraged citizens, the attacks of the fascists and the anti-migration politics of the state, to stop war on migrants.

Concentration on 7-11-2019 in Roloi of Neapoli at 18.00

Demonstration on 8-11-2019 in Roloi of Neapoli at 18.00

Common life, common struggles

open assembly "stop war on migrants"


1 2 3 4 5 6 7

ΠΕ 7.11 & ΠΑ 8.11 18:00 Ρολόι Νεάπολης | Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ένας μαθητής Γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι έξω από το σχολείο του. Το συγκεκριμένο γεγονός συμπληρώνει το πολεμικό παζλ ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Το ίδιο παζλ που συνθέτουν οι αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Βρασνά, στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών αλλά και η γιορτή μίσους στα Διαβατά. Προφανώς όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τη συνολική αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, η οποία όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να υπενθυμίζει στους μετανάστες ποια είναι η θέση τους. Αυτή των αόρατων.

Τους εκμεταλλεύεται συστηματικά με κάθε δυνατό τρόπο, τους γκετοποιεί εκτός των πόλεων, τους στοιβάζει σε camps (κλειστού ή ανοιχτού τύπου), τους δολοφονεί στα κάθε λογής σύνορα, τους παρανομοποιεί. Όλα αυτά συνεχίζονται με το νέο νομοσχέδιο το οποίο εντείνει τον αποκλεισμό τους από την περίθαλψη και την παιδεία και αυστηροποιεί τους όρους απόκτησης ασύλου, αλλά και με τον πόλεμο που εκτυλίσσεται στα κέντρα των πόλεων μέσα από τις αλλεπάλληλες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών ώστε να εμπεδωθεί πως δεν χωράνε σε αυτά.

Εμείς δεν θα αφήσουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική να γίνει κανονικότητα. Ενάντια στη βία που δέχονται οι μετανάστ(ρι)ες επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα τους καθώς η επίθεση στα σώματά τους είναι επίθεση και στα δικά μας. Θέλουμε να μοιραστούμε την καθημερινότητά μας με τους μετανάστες και τις μετανάστριες στα κέντρα των πόλεων, να χτίσουμε κοινότητες αγώνα από κοινού ενάντια στη γενικευμένη υποτίμηση των ζωών μας.

Συγκέντρωση στις 7-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00

Πορεία στις 8-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00

Φάμπρικα Υφανέτ

πηγή : https://yfanet.espivblogs.net/2019/11/07/pe-7…