Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 18.00

Μικροφωνική Συγκέντρωση

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης ένας μαθητής Γυμνασίου με καταγωγή από το Ιράν δέχτηκε ρατσιστική επίθεση με μαχαίρι έξω από το σχολείο του. Το συγκεκριμένο γεγονός συμπληρώνει το πολεμικό παζλ ενάντια στους μετανάστες και τις μετανάστριες. Το ίδιο παζλ που συνθέτουν οι αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στα Βρασνά, στα Γιαννιτσά και στις Σέρρες ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών αλλά και η γιορτή μίσους στα Διαβατά. Προφανώς όλα αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά βρίσκονται σε απόλυτη σύμπνοια με τη συνολική αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους, η οποία όλα αυτά τα χρόνια φροντίζει να υπενθυμίζει στους μετανάστες ποια είναι η θέση τους. Αυτή των αόρατων.

Τους εκμεταλλεύεται συστηματικά με κάθε δυνατό τρόπο, τους γκετοποιεί εκτός των πόλεων, τους στοιβάζει σε camps (κλειστού ή ανοιχτού τύπου), τους δολοφονεί στα κάθε λογής σύνορα, τους παρανομοποιεί. Όλα αυτά συνεχίζονται με το νέο νομοσχέδιο το οποίο εντείνει τον αποκλεισμό τους από την περίθαλψη και την παιδεία και αυστηροποιεί τους όρους απόκτησης ασύλου, αλλά και με τον πόλεμο που εκτυλίσσεται στα κέντρα των πόλεων μέσα από τις αλλεπάλληλες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης μεταναστ(ρι)ών ώστε να εμπεδωθεί πως δεν χωράνε σε αυτά.

Εμείς δεν θα αφήσουμε την αντιμεταναστευτική πολιτική να γίνει κανονικότητα. Ενάντια στη βία που δέχονται οι μετανάστ(ρι)ες επιλέγουμε να σταθούμε δίπλα τους καθώς η επίθεση στα σώματά τους είναι επίθεση και στα δικά μας. Θέλουμε να μοιραστούμε την καθημερινότητά μας με τους μετανάστες και τις μετανάστριες στα κέντρα των πόλεων, να χτίσουμε κοινότητες αγώνα από κοινού ενάντια στη γενικευμένη υποτίμηση των ζωών μας.

Συγκέντρωση στις 7-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00

Πορεία στις 8-11-2019 στο Ρολόι Νεάπολης στις 18.00