Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30

Προβολή–εκδήλωση: Προσφυγική κρίση & ξενοφοβία μέσα από τα μάτια των δημιουργών

Παρασκευή 8 Νοέμβρη στις 7:30 μ.μ. προβολή - εκδήλωση «Προσφυγική κρίση και ξενοφοβία μέσα από τα μάτια των δημιουργών. 2 ταινίες μικρού μήκους.»

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων βρέθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα με όποιο τρόπο μπορούσαν, για να σωθούν από πολέμους και δικτατορίες και με το όραμα μιας καλλίτερης ζωής. Οι άνθρωποι αυτοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυο διαφορετικές αντιμετωπίσεις. Από τη μια μεριά η αλληλεγγύη ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο αν και η δικιά του ζωή καταστρέφονταν από τις πολιτικές που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις, πρόσφερε από την ίδια του τη φτώχεια, ο,τι μπορούσε για να βοηθήσει αυτούς κι αυτές που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας. Από την άλλη μεριά όμως συνάντησαν επίσης τον ρατσισμό και ξενοφοβία, όχι μόνο από τις κυβερνήσεις και το κράτος, αλλά και από φασιστικές οργανώσεις, της Χρυσής Αυγής κυρίως, η οποία αναπτύχθηκε μέσα σε αυτό το κλίμα οικονομικής κρίσης και ρατσισμού.

Οι δύο ταινίες μικρού μήκους που παρουσιάζουμε στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, αποτελούν μια (μικρή, αλλά διεισδυτική και σίγουρα… εικαστική) ματιά, σ' αυτές τις εμπειρίες τις οποίες μοιραστήκαμε ντόπιοι και πρόσφυγες.

Οι ταινίες που θα προβληθούν:

«Το κορίτσι από το Αφγανιστάν» του 2107 της Iben Ravn. Διάρκεια 10 λεπτά.

«RED HULK» του 2017 της Ασημίνας Προέδρου. Διάρκεια 30 λεπτά.

Μαζί μας θα είναι οι δημιουργοί των ταινιών και θα ακολουθήσει συζήτηση.

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…