Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Συγκέντρωση αλληλεγγύης & αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία

Στις 12/2/2017 στο ιδιαίτερα φιλόξενο για τους φασίστες «Κτήμα Μάρη» προγραμματίστηκε συγκέντρωση χρυσαυγιτών για κοπή φασιστόπιτας και παρουσίαση ναζιστικού βιβλίου. Τα αντανακλαστικά των αντιφασιστών του Αγρινίου ήταν άμεσα. Καλέστηκε στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, ενώ το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από πρωτοβουλία αντιφασιστών στο Κτήμα Μάρη (το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 9 χλμ από το Αγρίνιο).

Στη συνέχεια, με την πάγια τακτική και συνεργασία αφεντικών, φασιστών και μπάτσων πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης 10 προσαγωγές οι οποίες μετατράπηκαν σε 8 συλλήψεις. Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν εκ νέου μαζικά στην πλατεία Δημοκρατίας και το βράδυ της ίδιας μέρας όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι ως αποτέλεσμα της κοινωνικής πίεσης που ασκήθηκε. Το παραπάνω χαφιεδότσουρμο άσκησε τελικά 10 ποινικές διώξεις σε αντιφασίστες της πόλης με ένα ολοκληρωτικά ψευδές κατηγορητήριο.

Περίπου δυόμιση χρόνια μετά, στις 15/11/ 2019, θα πραγματοποιηθεί η δίκη με μάρτυρες κατηγορίας τους ιδιοκτήτες, τρεις μπάτσους και έναν πρώην κατά δήλωση του χρυσαυγίτη, νυν και αεί φασίστα. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος του αγώνα σέρνεται με ανυπόστατες κατηγορίες στις δικαστικές αίθουσες. Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως η αντιφασιστική δράση διώκεται ποινικά. Το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να καταστείλει τους κοινωνικούς αγώνες μέσω των σάπιων θεσμών του αστυνομικού και δικαστικού συστήματος και να εξοντώσει οικονομικά και ηθικά τους αγωνιστές.

Συνεχίζουμε απτόητοι τον αγώνα κατά του φασισμού σε κάθε έκφραση του. Δεν εφησυχαζόμαστε από την εκλογική καθίζηση του ναζιστικού κόμματος στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Οποιαδήποτε απόπειρα επανεμφάνισης των εξαφανισμένων φασιστικών σκουπιδιών της πόλης μας με αφορμή την πιθανή μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα θα μας βρει απέναντι. Η επίθεση του κράτους στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους μετανάστες δε θα μείνει αναπάντητη.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 /11, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ώρα 09:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους 10 διωκόμενους αντιφασίστες

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11, Πλατεία Δημάδη, ώρα 18:00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ενάντια στους νοσταλγούς της χούντας και τους συγχρόνους υποστηρικτές της

Κατάληψη Apertus

Ελεύθερος κοινωνικός χώρος στο Αγρίνιο

Καλυβίων 70 (περιοχή Δικαστηρίων)

πηγή : https://apertus.squat.gr/archives/5129


17 Νοέμβρη 1973 - 17 Νοέμβρη 2019 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η εξέγερση του Νοέμβρη το 1973 ήταν η σπίθα που άναψε το φιτίλι για το γκρέμισμα της χούντας. Ενός φασιστικού καθεστώτος που υποχρέωνε το λαό σε στέρηση της ελευθερίας και ακραία καταστολή στους εργασιακούς χώρους, τα πανεπιστήμια και σε κάθε έκφραση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με εξορίες, βασανιστήρια, δολοφονίες και το στήσιμο ενός χαφιεδικού κράτους. Το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ επέβαλε τη σιωπή του νεκροταφείου εντός της χώρας ενώ στο εξωτερικό ο εθνικιστικός παροξυσμός μεταφραζόταν σε καθολική υποταγή στα σχέδια των πλανητικών αφεντικών με αποκορύφωμα το ξεπούλημα της Κύπρου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα με όλο τον ακροδεξιό οχετό σε υπουργικές θέσεις, στα ίδια χνάρια του ολοκληρωτισμού, επιβάλει τη μηδενική ανοχή με επιχειρήσεις ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Συνέχεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επέφερε το μούδιασμα και την υπαναχώρηση των κοινωνικών αντιστάσεων.

Η επίθεση στοχεύει όλους αυτούς που αγωνίζονται αναρχικούς, κομμουνιστές, αντιεξουσιαστές, ανένταχτους, εξεγερμένους.

Εισβολές σε στέκια και καταλήψεις, εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων, εισβολές σε σπίτια αγωνιστών, βασανιστήρια και τρομοϋστερία. Όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό βρίσκονται στο στόχαστρο της σημερινής κυβέρνησης με το δάκτυλο στη σκανδάλη.

Ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία όσα χτυπήματα και αν δεχτεί, δεν λυγίζει και δεν σταματά. Είναι γεννημένος μέσα στον πόλεμο της εξουσίας ενάντια στο λαό, είναι γεννημένος να νικήσει.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΟΘΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2019 / 18:00 / ΠΛ. ΔΗΜΑΔΗ

ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

πηγή : http://stekidask.blogspot.com/2019/11/17-1973…