τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 15.00

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Πορεία Πολυτεχνείου

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 3ΜΜ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

polytechneio 2019

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 3ΜΜ

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΌΜΟ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΈΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ

46 χρόνια από το Πολυτεχνείο, το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Παλεύουμε για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή, να μην πέσουν στα μαλακά οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής στη δίκη που φτάνει επιτέλους στο τέλος της και να μην αφήσουμε να πάρουν τη σκυτάλη φασίστες τύπου Βελόπουλου. Το κίνημα που με την επίμονη δράση του τους ξήλωσε από τη Βουλή και τους οδήγησε σε εσωτερική διάλυση δεν εφησυχάζει. Το έδειξε περίτρανα στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στην απολογία του Μιχαλολιάκου έξω από το Εφετείο.

Κεντρική σε όλα τα επίπεδα αναδυκνύεται η μάχη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα είναι τα κύματα προσφύγων και μεταναστών που πολιορκούν τις ευρωπαϊκές χώρες. Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έβαλε μπροστά να περάσει ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κορυφώθηκαν με το ρατσιστικό νομοσχέδιο που ψήφισαν εσπευσμένα. Αποτέλεσμα; Να κάνει τη ζωή (ακόμα πιο) κόλαση για τους πρόσφυγες. Ακόμα πιο δολοφονικό κυνήγι προσφύγων από τη Frontex στα σύνορα, συνεχείς επιχειρήσεις σκούπα όπως στα Εξάρχεια, ακόμα λιγότεροι να μπορούν να πάρουν άσυλο, επιτάχυνση των απελάσεων(δηλώσεις της κυβέρνησης για 10 χιλιάδες απελάσεις μέχρι το Μάρτη του 2020), κλειστά στρατόπεδα-γκέτο με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, αποκλεισμένοι από τη δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Αυτή η κλιμάκωση του θεσμικού ρατσισμού και της ισλαμοφοβίας ξαναστρώνει το έδαφος στους φασίστες, που προσπαθούν να ξαναστήσουν δήθεν αυθόρμητες επιτροπές "αγανακτισμένων κατοίκων" κόντρα στους πρόσφυγες. Έχουν στήριξη από τις τοπικές δημοτικές αρχές της ΝΔ, την αστυνομία και νομιμοποίηση από τα ΜΜΕ που τους παρουσιάζουν σαν εκφραστές της πλειοψηφίας. Παρόλα αυτά, από τα Βρασνά και τα Γιαννιτσά μέχρι τα Μελίσσια και τα Διαβατά, πουθενά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν παρά αισχρές μειοψηφίες. Αντίθετα, παίρνουν απάντηση από καταιγισμό αποφάσεων εκπαιδευτικών και εργατικών σωματείων, συλλόγων γονέων, συλλογικοτήτων στις γειτονιές και φοιτητικών συλλόγων που λένε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και μάχονται ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες.

Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιβάλουν ότι τα προσφυγόπουλα θα είναι στα σχολεία, οι νοσοκομειακοί ότι θα έχουν ΑΜΚΑ και ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Υγεία όλοι οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες, οι γειτονιές ότι θα στεγάζονται σε δημόσιες δομές φιλοξενίας, όχι σε στρατόπεδα έξω από τις πόλεις. Παλεύουμε να σταματήσουν οι καταδιώξεις της FRONTEX και του Λιμενικού, να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθεί άσυλο σε όλους.

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 2μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, διαδηλώνουμε στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου μαζί με πρόσφυγες από τα καμπς, συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους για να βροντοφωνάξουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη, στις 4μμ, στο Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συγκεντρωνόμαστε μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "Η Ενότητα" για να ξαναλειτουργήσει στις αίθουσες του 144ου δημοτικού το κυριακάτικο σχολείο για τα μαθήματα στα παιδιά και τις γυναίκες της Κοινότητας, μετά την άρνηση παραχώρησης του σχολείου από το Δήμαρχο Μπακογιάννη.

Οργανώνουμε από τώρα τη μεγάλη διεθνή μέρα κινητοποίησης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, Σάββατο 21 Μάρτη 2020 για να ενώσουμε τη φωνή μας με τα κινήματα σε εκατοντάδες πόλεις που θα διαδηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές του ρατσισμού που γεμίζουν αέρα τα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών διεθνώς.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/26…


ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από τα συνθήματα των εξεγερμένων «κάτω η χούντα», "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία",«Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», άφησε στη νεολαία και το λαό μας τη λαμπρή παρακαταθήκη ότι η μαζική αντίσταση και πάλη του λαού, οι μαζικοί αποφασιστικοί αγώνες του ενάντια στην αντιδραστική- αντιλαϊκή πολιτική και το φασισμό, ενάντια στο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης χώρας μας, είναι ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή των δεινών που τον καταδυναστεύουν.

*


46 χρόνια μετά, η χώρα μας εξακολουθεί να δεινοπαθεί μέσα στα ιμπεριαλιστικά δεσμά των ΗΠΑ και της ΕΕ. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, τώρα, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κυβερνήσεων προηγούμενα, έχουν οδηγήσει τον τόπο μας να γίνει ένα εξάρτημα των πολεμικών εκστρατειών και επεμβάσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, μετατρέποντας το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα σε μια βάση επιχειρήσεων και στήριξης του αμερικάνικου στρατού και του ΝΑΤΟ. Η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα, με την τελευταία συμφωνία για τις βάσεις ισχυροποιείται και επεκτείνεται, από την Κρήτη ως την Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ενώ με το λεγόμενο «Στρατηγικό Διάλογο» που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα εμπλέκεται βαθύτερα στα επικίνδυνα σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Την πιο κυνική κυβερνητική ομολογία γι' αυτό αποτελεί η πρόσφατη αποτροπιαστική δήλωση του υπουργού Άμυνας της ΝΔ ότι «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης στο μέλλον»!! Δήλωση που προεξοφλεί την προθυμία της κυβέρνησης της ΝΔ να στείλει και να αιματοκυλίσει έλληνες στρατιώτες στις μελλοντικές πολεμικές εκστρατείες των ΗΠΑ! Η κυβερνητική πολιτική «επενδύει», με τον πιο προκλητικό και επικίνδυνο τρόπο, στην πολιτική της υποτέλειας με την ευρύτερη εξυπηρέτηση των αμερικανικών σχεδιασμών, προσδοκώντας ως «αντάλλαγμα» την αμερικανική «προστασία» για την αντιμετώπιση απειλών που νοιώθει και αμερικανική «στήριξη» για την εξωτερική πολιτική της, οδηγώντας τη χώρα σε να ολέθριο δρόμο.

Παράλληλα η κυβερνητική πολιτική, έχοντας δέσει την χώρα στο άρμα της ΕΕ έχει οδηγήσει τον ελληνικό λαό στο οικονομικό αλυσόδεμα του μέσα από τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, τα μνημόνια και την για πολλά χρόνια ακόμη «ενισχυμένη εποπτεία» της ελληνικής οικονομίας από τους ιμπεριαλιστές της ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική. Με προπαγανδιστική ταμπέλα την «ανάπτυξη» και πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει νομοθετήσει, κιόλας, απανωτά μέτρα που πλήττουν ακόμη πιο βαθιά τα θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, τον εργατικό συνδικαλισμό, τις συλλογικές συμβάσεις και την απεργία, ετοιμάζει καινούργια αντιασφαλιστική επίθεση ενώ, από την άλλη, νομοθετεί την πλήρη επιχειρηματική ασυδοσία και πληθώρα παροχών για το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο. Η αντιλαϊκή πολιτική της συμβαδίζει με το χτύπημα δημοκρατικών δικαιωμάτων και την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

*


Όλες αυτές οι εξελίξεις σε βάρος του λαού μας συμπορεύονται με τις επεκτεινόμενες αντιδραστικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, που έχουν για επίκεντρο τους την όξυνση του ανταγωνισμού των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, ΕΕ) για τις αγορές, την ενέργεια και τον γεωπολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο. Μια όξυνση που διαπερνά και τα ίδια τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (Brexit, αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της ΕΕ αλλά και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ). Ειδικότερα στην γειτονική περιοχή μας από τα Βαλκάνια ως τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο η ένταση της αντιπαράθεσης του αμερικανικού και του ρώσικου ιμπεριαλισμού αλλά και περιφερειακών δυνάμεων έχει δημιουργήσει μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση. Στα Βαλκάνια εντείνεται η αστάθεια με εστίες το Κόσσοβο, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία

Στη Μέση Ανατολή διατηρούνται οι φλόγες του πολέμου στη Συρία και έχουν ανάψει και καινούργιες(εισβολή της Τουρκίας στη Συρία). Αυτή η κατάσταση της πολεμικής καταστροφής τροφοδοτεί διαρκώς κύματα κατατρεγμένων προσφύγων που βιώνουν τις τραγωδίες των θαλασσοπνιγμών τους, της χρησιμοποίησης τους ως εργαλεία στην αντιπαράθεση Τουρκίας και ΕΕ και Τουρκίας- Ελλάδας, του εγκλεισμού τους σε άθλια στρατόπεδα κράτησης ακόμα και σε σκλαβοπάζαρα και, τελικά, και του διωγμού τους από μια ΕΕ που στέκεται «φρούριο» απέναντι τους ενώ μέσα σ' αυτήν αναπτύσσεται ο αντιπροσφυγικός ρατσισμός και ενισχύονται οι απάνθρωπες μαύρες αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα η λεία των υδρογονανθράκων που ερευνούνται ή ανακαλύπτονται την Ανατολική Μεσόγειο έχουν μετατρέψει την τελευταία σε μια εστία αυξημένου ανταγωνισμού των ιμπεριαλιστικών και των περιφερειακών δυνάμεων. Οι πολυεθνικές του πετρελαίου και τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επελαύνουν στις γειτονικές θάλασσες. Οι βλέψεις της τουρκικής άρχουσας τάξης απέναντι στις ΑΟΖ (αυτό το πεδίο εκμετάλλευσης του ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου ΗΠΑ και ΕΕ) οξύνουν τους κινδύνους για τους λαούς, απ΄ την αντιδραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στις εξαρτημένες αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ το Κυπριακό οδηγείται με χειρότερους όρους στο δρόμο της διχοτόμησης.

*


Η παγκόσμια ζοφερή ατμόσφαιρα και η διεθνής αστάθεια που έχει απλωθεί πάνω στο έδαφος της κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας σε βάρος των λαών, αναδύει μια βαθιά ανησυχία αλλά ταυτόχρονα φέρνει στο προσκήνιο και τη δύναμη των αντιστάσεων των εργατών και των λαών, όπως δείχνουν οι ξεσηκωμοί των λαών από τη Χιλή και το Εκουαδόρ ως το Ιράκ αλλά και η μεγάλη εργατική απεργία στη General Motors των ΗΠΑ.

Το νήμα της μαζικής λαϊκής πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική και καπιταλιστική εκμετάλλευση και καταπίεση που συνδέει αυτές τις αντιστάσεις και αυτούς τους λαϊκούς ξεσηκωμούς με εκείνη της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973 καλείται και ο λαός μας να το πιάσει αποφασιστικά. Γιατί μόνο μέσα απ' αυτόν τον δρόμο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα οι ελπίδες του και να δικαιωθούν οι υποθήκες του Πολυτεχνείου.

• ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ- ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!
• ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!
• ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΗΠΑ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!-ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΗΝ ΕΕ!
• ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!
• ΚΑΤΩ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
• ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Μ΄ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!

Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ -ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΕΙ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Κυριακή 17 Νοέμβρη, 3μμ,

ακριβής τοποθεσία : Σταδίου και Χρήστου Λαδά

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2019/11/blog-post…


Ολοι στις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

και την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία

Η μαζική,λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην αμερικανοκίνητη στρατιωτικοφασιστική χούντα αμφισβήτησε με παλλαϊκό τρόπο την συνολική επίθεση που βίωσε η εργατική τάξη και ο λαός. Έθεσε επί τάπητος το αίτημα της ανεξαρτησίας από τον ξένο παράγοντα, της ανατροπής του φασιστικού παρακράτους που από βίαιη δύναμη καταστολής και δολοφονίας των αγωνιστών,των εργατών,του απλού λαού,των κομμουνιστών την προηγούμενη περίοδο μετατράπηκε σε επίσημο πολιτικό προσωπικό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και της ντόπιας αστικής τάξης. Προέταξε με τόλμη σαν συλλογικός φορέας της λαικής θέλησης την απαίτηση για δημοκρατικά δικαιώματα,ελευθερία,ψωμί και παιδεία,βρωντοφωνάζοντας ''ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ και οι αμερικανοί'', ''ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ''.

Η παραπάνω συνθηματολογία όχι μόνο δεν ανήκει στα μουσεία,αλλά αποκτάει υπαρξιακό χαρακτήρα για την εργατική τάξη και τον λαό. Οι πολεμικές συρράξεις,το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και η μετατροπή της σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση εμπλέκει την εργατική τάξη και τον λαό στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού τόσο στην περιοχή των Βαλκανίων, όσο και στην Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή. Η περίοδος μυρίζει μπαρούτι,ο τυχοδιωκτισμός και ο ανταγωνισμός των διάφορων ιμπεριαλιστών, το σύγχρονο ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής,οι προσφυγικές ροές ως αποτέλεσμα της παραπάνω διαδικασίας, αποδεικνύουν τον σάπιο χαρακτήρα και την ωμή βία του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Η άνοδος του εθνικισμού και της φασιστικοποιημένης ατζέντας, οι δηλώσεις Τραμπ πως το μέλλον ανήκει στους πατριώτες,η ανοιχτή πολιτική συμμαχία Σαλβίνι-Μπερλουσκόνι-της φασιστικής οργάνωσης κάζα πάουντ,πάνε χέρι-χέρι με την συνολική επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που επαναφέρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας σχηματισμούς πολιτικού προσωπικού σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο βγαλμένους από τα πιο σκοτεινά μονοπάτια της ιστορίας.

Σ' αυτό το διεθνές πλέγμα, η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-που εκτός από τα άλλα ξεπέρασε κάθε όριο στο φιλοαμερικανισμό- προχωράει σε συνολική επίθεση στα εργασιακά-κοινωνικά-λαϊκά δικαιώματα,ισχυροποιώντας τον κρατικό-κατασταλτικό-νομοθετικό μηχανισμό απέναντι στο λαϊκό-εργατικό κίνημα. Η πτώση της Χρυσής Αυγής,δεν πρέπει να δημιουργεί κανένα εφυσηχασμό, η ρητορική και εφαρμογή μιας πιο φασιστικοποιημένης ατζέντας από επίσημα τμήματα του πολιτικού προσωπικού της Νέας Δημοκρατίας είναι γεγονός, ενώ από την άλλη μεριά νέες παρακρατικές-φασιστικές οργανώσεις εμφανίζονται στην δημόσια σφαίρα που επιθυμούν να αντικαταστήσουν τον αντιλαϊκό-αντεργατικό ρόλο των ''απενεργοποιημένων'' Χρυσαυγιτών-που διατηρούν την παρουσία τους σε επίπεδο δομής σε Αθήνα-Πειραιά και στο εργοδοτικό σωματείο στο Πέραμα- και να παίξουν τον ρόλο μιας παράλληλης δύναμης καταστολής και επίθεσης απέναντι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα.

Σ' αυτό το μαύρο πλαίσιο συνολικής επίθεσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος η μόνη λύση είναι η λαϊκή και ταξική οργάνωση της συλλογικής μας άμυνας και αντίστασης απέναντι σε παζάρια,συμβιβασμούς και κοινοβουλευτικές αυταπάτες.Καλούμε τους αγωνιστές,την εργατική τάξη,την φτωχολογία, τους αντι-ιμπεριαλιστές και αντιφασίστες να στηρίξουν το μπλοκ μας και να διαδηλώσουν μαζί μας στην επέτειο του Πολυτεχνείου ως ένα ακόμη βήμα έκφρασης της οργάνωσης του μαζικού λαϊκού αγώνα.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ-ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κάλεσμα σε ανοιχτή κουβέντα για την οργάνωση του μπλόκ της αντιιμπεριαλιστικής πρωτοβουλίας στην επέτειο του Πολυτεχνείου

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/11 στις 19:00 (Αίθουσα Γκίνη, ΕΜΠ)

Κάλεσμα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 στις 15:00 (προσυγκέντρωση Σταδίου & Χρήστου Λαδά)

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Νοέμβριος 13h


Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ)

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/


Νοέμβρης '73: η επικαιρότητα της εξέγερσης - η μάχη ενάντια στην ακροδεξιά

Παρόλες τις προσπάθειες των αστικών επιτελείων να μετατρέψουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου σε μια άκακη γιορτή για την δημοκρατία τους, το ισχυρό μήνυμα που εξέπεμψε στην εποχή του και έκτισε όλη την μεταπολιτευτική εποχή των μεγάλων εργατικών και νεολαιίστικων αγώνων και κατακτήσεων, παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα ξεπερνώντας τις ανώδυνες φιέστες και την ακροδεξιά συκοφάντηση. Ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που η ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ έρχεται να αλλάξει τους κοινωνικούς συσχετισμούς ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα και τις ταξικές οργανώσεις του.

Το νήμα της εξέγερσης από τον Νοέμβρη του 73 και τον Δεκέμβρη του 08 ξαναφέρνει με τον πιο χειροπιαστό τρόπο την επικαιρότητα της επανάστασης.

Σε αυτή την συνέχεια της επαναστατικής προοπτικής και της μάχης ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και του ακροδεξιού συρφετού, η ΟΡΜΑ καλεί στην συγκέντρωση και διαδήλωση του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 15:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Και στην κοινή εκδήλωση - ανοικτή συζήτηση των ΟΚΔΕ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ & ΟΡΜΑ το Σάββατο 30 Νοέμβρη στην Νομική στις 6μμ με θέμα «Νοέμβρης 73 - Δεκέμβρης 08: Η εξέγερση ως τμήμα της επαναστατικής στρατηγικής».

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.org/noemvris-73-i-epikairot…


17 Νοέμβρη: Μέρα ιστορικής μνήμης και ταξικού αγώνα - Συμμετέχουμε στην πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση συμμετέχει και καλεί στην πορεία της 17ης Νοέμβρη προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Κυριακή 17 Νοέμβρη, 3.30 μ.μ., Σταδίου & Χ. Λαδά

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη διαδήλωση για την 46η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τιμούμε τους νεκρούς της εξέγερσης και όσους/ες διώχθηκαν από τη δικτατορία. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση, στη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων και των ζωών μας, στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, στην αστυνομοκρατία και την καταστολή από τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2019/11/15/1…


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Tο Πολυτεχνείο και η προγενέστερη από αυτό περίοδος- Ιουλιανά- αποτελούν μια ιστορική όψη της πλατιάς-μαζικής- μαχόμενης αντιφασιστικής πάλης απέναντι στο φασιστικό παρακράτος, δομικού στηρίγματος της ιμπεριαλιστικής-αστικής εξουσίας στην Ελλάδα.
To Πολυτυχνείο ήταν μια πλατιά λαϊκή εξέγερση, ένα αυθόρμητο πολύμορφο λαϊκό ξέσπασμα απέναντι στην στρατιωτικόφασιστική αμερικανοκινούμενη χούντα με αιτήματα που έθεσαν με ενιαίο τρόπο τον ταξικό-λαϊκό πόθο της απεμπλοκής από το Ν.Α.Τ.Ο, των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών και της πτώσης του παρακράτους που μετατράπηκε σε πολιτικό προσωπικό ξένου και ντόπιου κεφαλαίου.
Το σύνθημα ''ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ''αποτελεί προμετωπίδα της λαϊκής θέλησης των αγωνιστών εκείνης της περιόδου που βασανίστηκαν,φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν.
Η κατοχική, μετεμφυλιακή,μεταπολιτευτική ιστορία και η σημερινή πραγματικότητα μας οδηγούν σε ένα αδιαπραγμάτευτο συμπέρασμα. Ο φασισμός δεν εκδημοκρατίζεται,δεν δικάζεται, δεν απενεργοποιείται και δεν απομονώνεται, παρα μόνο τσακίζεται από την μαζική λαϊκή αυτοάμυνα, από την οργάνωση ενός μαζικού-λαϊκού-πολύμορφου κινήματος. Ο αντιφασιστικός αγώνας απέναντι στις φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις είναι τμήμα του συνολικότερου αγώνα απέναντι σε ιμπεριαλισμό-ντόπια ολιγαρχία- κράτος, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα αγώνα περιφρούρησης των απόκληρων και των καταπιεσμένων, αγώνα απελευθερωτικό και αμυντικό υπερ της ντόπιας και πολυεθνικής εργατικής τάξη.
Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας,η πρώτη αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά από το 2009, αναλαμβάνει την διαχείριση της εγχώριας πολιτικής κατάστασης με τυμπανοκρουσίες από τα παπαγαλάκια της ντόπιας ολιγαρχίας, για να συνεχίσει την επίθεση στα εργασιακά-λαϊκά κοινωνικά δικαιώματα από εκεί που την άφησε ο Σύριζα. Δεν είναι μια κυβέρνηση εξόδου στις αγορές με την έννοια που εννοούν οι αστοί-οργανικοί διανοούμενοι και οικονομολόγοι. Αποτελεί πολιτικό προσωπικό που θα βαθύνει περισσότερο την σχέση εξάρτησης με το ξένο κεφάλαιο, ώστε να στήσει νέες οδούς άντλησης υπεραξίας από την υποτίμηση της εργατικής τάξης, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές ,το ξεπούλημα τομέων που βρίσκονται υπό κρατικομονωπολιακό έλεγχο, μόνο και μόνο για να διατηρήσει το πατροπαράδοτο σχήμα κέρδους του ντόπιου κεφαλαίου που βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το κέρδος του ξένου κεφαλαίου με μοναδικό χαμένο τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα,τους φτωχοδιάβουλος και τους απόκληρους.
Η κυβέρνηση σε οικονομικό επίπεδο είναι ένα κλασσικό παράδειγμα νεοφιλελεύθερης οικονομικής προσέγγισης που θέλει να ελαττώσει την αντίθεση κρατικομονωπολιακού καπιταλισμού από την μία και ελεύθερης κεφαλαιακής κίνησης από την άλλη, διατηρώντας ατόφια κατ'επιταγήν των ντόπιων και διεθνών αφεντικών της, την προσχώρηση σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό του ξένου κεφαλαίου στους κεντρικούς τομείς της παραγωγής αλλά και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση,δεν μπορεί ωστόσο, να χαρακτηριστεί κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με την στενή έννοια του όρου. Είναι μια κυβέρνηση ευρείας ''εθνικής'' συννενόησης, στελεχωμένη απευθείας από εκπροσώπους της ντόπιας αστικής τάξης,του ξένου κεφαλαίου, στελέχη του πασόκ..

Η δημιουργία ενός προπλάσματος κράτους χωροφύλακα του οποίου η πλήρης ένταση θα ενεργοποιηθεί μόνο αν οξυνθεί η ταξική πάλη και οι μαζικές λαϊκές διεκδικήσεις είναι γεγονός. Η αργή,αλλά σταθερή, ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού και ισχυροποίηση του έχει μπει σε μια συγκεκριμένη τροχιά. Η ισχυροποίηση του νομοθετικού οπλοστασίου του κράτους απέναντι τόσο στις συλλογικές διεκδικήσεις-απεργία,ηλεκτρονικό μητρώο-η ποσοτικότερη εφαρμογή της παραβίασης του ήδη καταργημένου λαϊκού ασύλου που αποτελούσε κατάκτηση βάσει του επιπέδου της ταξικής πάλης- όσο και απέναντι στα πιο ακτιβιστικά τμήματα του ανταγωνιστικού κινήματος,η επίθεση στο κίνημα των καταλήψεων,η όξυνση της καταστολής και τα σκληρότερα μέτρα επιτήρησης σε καθημερινό επίπεδο, συνθέτουν ένα μωσαϊκό συνολικής επίθεσης απέναντι στο μαζικό κίνημα. Η πτώση της Χρυσής Αυγής, όσο και να αποτελεί αποτέλεσμα και επιβράβευση του πολύμορφου μαχητικού αντιφασισμού, δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την παραπάνω διαδικασία ανασυγκρότησης του κρατικού μηχανισμού και των επιλογών αυτονόμησης από τον παρακρατικό της ρόλο που τσακίστηκαν σχεδόν εν τη γενέσει τους έπειτα από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αποτελεί ερωτηματικό ποια οργάνωση ή ποιο τμήμα οργανώσεων σαν ενιαίος μηχανισμός θα αναλάβουν ρόλο παράλληλης στρατιωτικής οργάνωσης και περιφρούρησης των συμφερόντων της ιμπεριαλιστικής-αστικής εξουσίας το επόμενο διάστημα, είναι αντικειμενικό ωστόσο πως οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις ήδη εμφανίζονται με επιθέσεις στο προσκήνιο την ώρα που ο μηχανισμός της νόμιμης αστικής καταστολής αναδιατάσσεται, ενώ και οι δομές της Χρυσής Αυγής σε Αθήνα-Πειραιά είναι υλικά και πολιτικά λειτουργικές, και ταυτόχρονα η απεργοσπαστική και αντεργατική δουλειά των Χρυσαυγιτών στον Πειραιά δεν σταματάει.
Σαν Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση υποστηρίζουμε πολιτικά-οργανωτικά την Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία και καλούμε με συντεταγμένο τρόπο κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια, κάθε αντιιμπεριαλιστή και αντιφασίστα να διαδηλώσει μέσα στις γραμμές του μπλοκ της.

Κάλεσμα στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11 στις 15:00

(προσυγκέντρωση Σταδίου & Χρήστου Λαδά)

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΥΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ

ΤΟΤΕ-ΤΩΡΑ-ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

κάλεσμα : ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Νοέμβριος 09h


Στον δρόμο του Νοέμβρη!

Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε μάρτυρες σε ένα κατασταλτικό κρεσέντο από τα σώματα ασφαλείας. Εκτελώντας το κυβερνητικό «όραμα» της ΝΔ και τις εντολές του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, η ΕΛΑΣ επιδίδεται σε κυνήγι μαγισσών και στρέφει τη λύσσα της προς πάσα κατεύθυνση. Ασταμάτητες είναι οι επιθέσεις σε ελεύθερους χώρους και καταλήψεις στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, με πολλούς από αυτούς τους χώρους να λειτουργούν και ως σπίτι για πρόσφυγες και μετανάστες, την ώρα που το κράτος στοιβάζει τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας σε hot spots και τα φυλακίζει σε στρατόπεδα. Πιστή στην πολιτική (την οποία εφάρμοσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) της βίας, της καταστολής και της εκδικητικότητας, η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει στο στόχαστρο την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την ελευθερία και την αυτοοργάνωση και μέσα σε λίγες μέρες η λίστα συμπληρώνεται με πλήθος περιστατικών. Έχουμε και λέμε:

  • Έφοδος σε σινεμά εν μέσω προβολής της ταινίας Joker, με στόχο τη σύλληψη ανηλίκων που παρακολουθούσαν την ταινία
  • Εκκένωση της κατάληψης Βανκούβερ με χρήση τυφλής βίας και αδιαφορίας από το κράτος και για τα ζώα που φιλοξενούνταν στον χώρο, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον ενός από αυτά
  • Όργιο καταστολής την Πέμπτη 07/11 στα Εξάρχεια, με ακατάσχετη χρήση βίας και χημικών, με τα ΜΑΤ να πολιορκούν ακόμα και τους θαμώνες καφενείου, να σπάνε τραπέζια, να χτυπούν κόσμο και να απειλούν ασταμάτητα
  • Βασανισμός σε δημόσια θέα ενός άντρα, με τη δικαιολογία ότι είναι αναρχικός, με τους ΜΑΤατζήδες να τον γδύνουν και να φωνάζουν «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα, όποιος δεν δέχεται φάπα και πούτσα δεν θα μπαίνει, εμείς κάνουμε κουμάντο.»
  • Επίθεση σε φοιτητές και φοιτήτριες που έσπασαν το λοκ-άουτ που αποφάσισε η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου με εγκλωβισμό τους στο προαύλιο, ρίψη χημικών εντός αυτού, ξύλο στους φοιτητές και τους αλληλέγγυους, προσαγωγές και μία σύλληψη καθώς και απαγόρευση στο ΕΚΑΒ να προσεγγίσει και να φροντίσει τους τραυματίες
  • Παρακολούθηση και απαγωγή από την αστυνομία ενός ακόμα φοιτητή έξω από το σπίτι του, με στέρηση των νόμιμων δικαιωμάτων του και έφοδο στο σπίτι του
  • Έφοδος σε νυχτερινό κλαμπ στο Γκάζι, με τους αστυνομικούς να εξαναγκάζουν 300 άτομα να πέσουν στα γόνατα με τα χέρια πίσω από το κεφάλι, σαν σε εκτέλεση

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι σενάριο δυστοπικής ταινίας, είναι όμως απλά η εφαρμογή όλων αυτών που προεκλογικά υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης. Νόμος και Τάξη, πάταξη της ανομίας, «καθάρισμα» των Εξαρχείων, κατάργηση ασύλου, διευθέτηση του προσφυγικού. Ταυτόχρονα, άνθρωποι πνίγονται στα σύνορα, το κίνημα των στρατευμένων δέχεται την επίθεση του κράτους, απεργίες κηρύσσονται παράνομες, τα εργασιακά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο και το Κοινοβούλιο ψηφίζει το ένα μετά το άλλο νομοσχέδια που διευκολύνουν το κεφάλαιο και τα αφεντικά και δίνουν κάλυψη στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τα χέρια με τους φονιάδες των λαών, με αυτούς που ματώνουν τη γη και ξεριζώνουν ανθρώπους, ύστερα πανηγυρίζει που ξεσπιτώνει βίαια ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά και στο τέλος φοράει το ευαισθητοποιημένο προσωπείο της, ανακοινώνοντας προγράμματα για τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα.

Δεν είναι μακρινό σενάριο, δεν είναι κάποιο παράλληλο σύμπαν, είναι η επιστροφή στην «κανονικότητα» που ευαγγελίζονται οι νοικοκυραίοι και ζηλεύουν οι φασίστες. Είναι η μόνιμη απειλή, η περικύκλωση των δημοκρατικών ελευθεριών και των λαϊκών κεκτημένων και μπορεί αύριο να χτυπήσει τη δική μας πόρτα.

Οι μέρες του Νοέμβρη, πλησιάζοντας στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι ο συλλογικός δρόμος είναι ο μόνος δρόμος, η ελευθερία μόνο με αγώνα κερδίζεται και η καταστολή θα απαντηθεί μόνο από την παρουσία μας στους δρόμους και τα κινήματα.

-Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Άμεση απόσυρση των κατηγοριών στους 2 διωκόμενους φοιτητές

-Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους

-Αγώνας για Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία

-Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Όλοι και όλες στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία την Κυριακή 17/11

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2019/11…


Πολυτεχνείο 2019: Με τη Σημαία του Νοέμβρη, με Ταξικούς αγώνες. 17/11 όλοι στις Διαδηλώσεις

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019

Με τη Σημαία του Νοέμβρη, με Ταξικούς αγώνες
Ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ιμπεριαλιστές

-
17 Νοέμβρη όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα

Αθήνα: 15:00 πλατεία Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 17:00 Πολυτεχνείο

Ιωάννινα: 18:00 Δόμπολη

-

Στους 4 μήνες διακυβέρνησής της η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς την ακραία νεοφιλελεύθερη, μνημονιακή πολιτική της. Όλα αυτά πάνω στο έδαφος που έστρωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που χτύπησε σκληρά το εργατικό κίνημα στο όνομα δήθεν της «Αριστεράς», σπέρνοντας τεράστια σύγχυση. Η πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές, δημιούργησε ένα ακόμα μνημονιακό κοινοβούλιο, που μόνο δεινά μπορεί να φέρει για τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Παρά τα ασύστολα ψέματά τους για «έξοδο από τα μνημόνια», «επιστροφή στην κανονικότητα» κ.α., η χώρα παραμένει σε καθεστώς μνημονίων διαρκείας και αυστηρής επιτήρησης από τους δανειστές. Τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα παραμένουν, στραγγαλίζοντας την κοινωνία και την οικονομία, το χρέος αυξάνεται ακόμα περισσότερο, ειδικά μετά την «επιστροφή στις αγορές». Παρά τα σχεδόν 10 χρόνια μνημονίων, η κρίση του ελληνικού καπιταλισμού συνεχίζεται (κατάρρευση βιομηχανίας, απουσία επενδύσεων, συρρίκνωση παραγωγικού ιστού, έκρηξη χρεών κοκ), χωρίς ορατή διέξοδο, φέρνοντας νέα σοκ φτώχειας και εξαθλίωσης. Ειδικά όσο μεγαλώνει η παγκόσμια αστάθεια, πυκνώνουν τα σημάδια μιας νέας όξυνσης της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται με φόρα πάνω στα συντρίμμια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ να χτυπήσει ακόμα περισσότερο τα δικαιώματά μας και να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο και τους εργοδότες. Τα πρώτα δείγματα με την κατάργηση του ασύλου, το αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα δείχνουν τι θα ακολουθήσει. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται και ο προϋπολογισμός. Το σκληρό αντεργατικό κυβερνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Πλήθος αντεργατικών - αντισυνδικαλιστικών μέτρων. Με ταφόπλακα στις Συλλογικές Συμβάσεις, χτύπημα στον συνδικαλισμό και την Απεργία, θεσμοθέτηση της απλήρωτης εργασίας, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, μείωση στα πρόστιμα προς τους εργοδότες για την αδήλωτη εργασία και ενίσχυση κάθε μορφής εργοδοτικής αυθαιρεσίας - ασυδοσίας.
  • Νέο ασφαλιστικό. Με ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, νέες μειώσεις σε συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ διαλύονται και ιδιωτικοποιούνται μαζί τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα οδικά δίκτυα αφήνοντας στην ουσία τη χώρα χωρίς υποδομές. Σειρά μετά από αυτά παίρνουν το νερό, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια!
  • Νέο φορολογικό νομοσχέδιο με μείωση φόρων για το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις και νέα φορολογικά βάρη για τους εργαζόμενους αφού στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση εσόδων από φόρους 0,5 δις ευρώ!
  • Νέα μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών και funds. Με ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων, δήμευση περιουσιών των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
  • Αλλαγές στην Δημόσια Εκπαίδευση. Με νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της.
  • Καταστολή - ενίσχυση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Με ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής, νέο ποινικό κώδικα, κατάργηση του ασύλου, εκκένωση καταλήψεων, ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και κάθε μορφής διαμαρτυρίας.
  • Ενίσχυση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Δυσκολεύοντας την απόκτηση ασύλου και χαρτιών. Με καταστολή των προσφύγων, απελάσεις, κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης κ.α.
  • Προσέλκυση «επενδύσεων». Δίνοντας «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο με νέες διευκολύνσεις και παραχωρήσεις, καταστρέφοντας την οικονομία.

Παράλληλα το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης γίνεται ακόμα πιο στυγνό. Με απειλή νέων απολύσεων, με αγορά εργασίας ζούγκλα, τον εργαζόμενο έρμαιο των εργοδοτών. Με μισθούς φιλοδωρήματα, χωρίς ωράριο ή συλλογική σύμβαση, με τους εργοδότες να τραμπουκίζουν με κάθε μορφής βία και το όπλο των ψευδομηνύσεων και των δικαστηρίων! Με μέτρα που δυσκολεύουν τη συλλογική οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων. Προσπαθούν να επιβάλουν παντού τη χούντα της αγοράς (ανταγωνισμός, αξιολόγηση, διευθυντικό δικαίωμα, ενοχοποίηση των εργαζομένων κ.α.) και την συκοφάντηση/ποινικοποίηση των αξιών του εργατικού κινήματος (αλληλεγγύη, συλλογικότητα, οργάνωση, εργατική δημοκρατία) για να μας οδηγήσουν στην υποταγή και την δουλοποίηση.

Τα δίνουν όλα στους Ιμπεριαλιστές. Φέρνουν τον κίνδυνο του πολέμου

Το ταξίδι του Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η επίσκεψη του Υπ. Εξωτερικών Μ. Πομπέο ανοίγουν επικίνδυνη προοπτική για τον ελληνικό λαό. Προσδένουν την χώρα στα συμφέροντα και στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών, στην περιοχή. Τα σχέδια αυτά περιλαμβάνουν α) Τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), β) την αναβάθμιση και επέκταση της αμερικανικής βάσης στη Σούδα και τη δημιουργία αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα, Στεφανοβίκι, Αλεξανδρούπολη κ.ά.

Αυτά μαζί με ένα πολυδάπανο πρόγραμμα εξοπλισμών με αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων, υπερσύγχρονων F35, φρεγατών κ.α. Υποτίθεται για να διασφαλίσουν την υπεροπλία της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το δόγμα «να γίνουμε αστακοί» και ο «εξ ανατολών κίνδυνος» πάει χέρι-χέρι με τον σκληρό και αντιδραστικό πρόγραμμα στα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα.

Καμιά υποταγή στην ελληνική αστική τάξη και στα «εθνικά συμφέροντα». Με αυτούς που αρπάζουν μισθούς και συντάξεις, την δημόσια περιουσία και τα σπίτια μας, που καταργούν τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν θα μας προστατέψουν από κανέναν κίνδυνο. Αυτοί είναι ο κίνδυνος! Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους, δεν θα θυσιαστούμε για τα κέρδη τους!

Ενότητα & Αγώνας Παντού - Να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας

Το εργατικό κίνημα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση που επιδεινώνεται από την κρίση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με κύρια ευθύνη της αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και των αριστερών δυνάμεων. Η επανεμφάνιση διαλυτικών και εκφυλιστικών φαινομένων (νοθεία, βία, διορισμένες διοικήσεις κ.λπ.) στη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, έχει οδηγήσει σε παράλυση. Συνυπεύθυνο και το ΠΑΜΕ, που καλλιεργεί συστηματικά τη διαίρεση του εργατικού κινήματος και έχει σχεδόν παραλύσει όλες τις διαδικασίες. Με τη βρώμικη πολιτική του, συναγωνίζεται την αστικοποιημένη γραφειοκρατία, εμπλέκει όλο και πιο πολύ την αστική δικαιοσύνη και το κράτος στις συνδικαλιστικές διεργασίες, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Πρέπει να ενισχύσουμε, να δυναμώσουμε, να ενώσουμε τους σημερινούς αγώνες. Ενάντια σε κάθε τεχνητή διαίρεση. Να ξεριζώσουμε κάθε εκφυλιστικό φαινόμενο από τις γραμμές του κινήματος. Με επιτροπές και συνελεύσεις, προετοιμάζοντας έναν νέο κύκλο μαζικών και μαχητικών αγώνων. Οι τεράστιες διαδηλώσεις και απεργίες σε Χιλή και Καταλονία, οι αγώνες και εξεγέρσεις σε πολλές χώρες στον κόσμο (Αλγερία, Εκουαδόρ, Λίβανος κ.α.) μας δείχνουν το δρόμο.

Για την Ενότητα και Αντεπίθεση του εργατικού κινήματος!

Μόνο πραγματικό συμφέρον μας η υπεράσπιση και επέκταση των εργατικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βάλουμε τέλος στην αδράνεια και αναμονή, στην απόγνωση και ματαιότητα όπου θέλουν να βουλιάξουμε. Να προχωρήσουμε στην οργάνωσή μας παντού. Για ένα νέο γύρο αγώνων, που θα προωθήσει την ενότητα και ανασυγκρότηση-ανασύνθεση του εργατικού κινήματος, θα γκρεμίσει το καθεστώς των Μνημονίων και τις δυνάμεις που τα εφάρμοσαν. Που θα βάλει τις βάσεις για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, τη μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει ένα «αντίστροφο μνημόνιο» σε όλους αυτούς που μας οδήγησαν στην καταστροφή. Η ΟΚΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, νέους, αγωνιστές σ' αυτή την πορεία, που είναι δύσκολη αλλά η μόνη που αξίζει να στρατευθούμε. Στον δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με μαχητικούς αγώνες. Για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις. Για να ανοίξει ο δρόμος για μια ριζικά άλλη οικονομία και κοινωνία, δημοκρατική, ριζοσπαστική, Σοσιαλιστική.

-

  • Κάτω τα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα
  • Κάτω τα μνημόνια διαρκείας - Διαγραφή του χρέους - Έξω από Ευρώ/ΕΕ
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο
  • Ενάντια σε πόλεμο και ιμπεριαλισμό. Διεθνισμός εργατών και λαών. Έξω ΝΑΤΟ-βάσεις. Όχι στους εξοπλισμούς και τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA). Κάτω ο αντιδραστικός άξονας με Ισραήλ-Αίγυπτο-Κύπρο
  • Άσυλο σε μετανάστες και πρόσφυγες. Σύνορα ανοιχτά, με ελεύθερη, οργανωμένη και ασφαλή μετακίνηση. Κάτω η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10455


ΣΣΠ: Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία! 17/11 όλοι στις Διαδηλώσεις

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

-

17 Νoέμβρη όλοι στις Διαδηλώσεις

Αθήνα: 15:00 πλατεία Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 17:00 Πολυτεχνείο

Ιωάννινα: 18:00 Δόμπολη

17-

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο Πολυτεχνείο. Σήμερα, μετά από εννιά χρόνια βάρβαρες και γεμάτες ταξικό μίσος πολιτικές, οι συνθήκες που πυροδότησαν την εξέγερση το 1973, είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.

Η τεράστια κρίση, η χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και οι μνημονιακές πολιτικές εφαρμόζονται ακάθεκτες, παρά το γεγονός ότι απέτυχαν παταγωδώς να δώσουν λύση. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια κολοσσιαία επίθεση απέναντι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα εργασιακά και επαγγελματικά μας δικαιώματα, στις δημοκρατικές μας ελευθερίες και συνολικά στην ίδια μας την ζωή. Τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της, η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη δείξει το ούλτρα-νεοφιλελεύθερο και μνημονιακό προφίλ της, πατώντας πάνω στο δρόμο που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου και οι πραξικοπηματικές τροπολογίες που ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία, ήταν μόνο η αρχή. Στα τέλη Οκτώβρη ψηφίστηκε ένα νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που περιείχε την εξίσωση πτυχίων δημοσίων πανεπιστημίων-ιδιωτικών κολλεγίων τσακίζοντας τα επαγγελματικά μας δικαιώματα, ενώ παράλληλα η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως ετοιμάζει ένα νέο Νόμο- Πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που έρχεται σαν οδοστρωτήρας που θα διαλύσει όλα τα δικαιώματα των φοιτητών. Συγκεκριμένα, τα μέτρα που συμπεριλαμβάνονται στον νέο Νόμο - Πλαίσιο, έχουν σαν απώτερο στόχο την ολοκληρωτική διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο νέος αντεκπαιδευτικός νόμος θα στοχεύει:

  • · Στην διοικητική αυτονομία των ιδρυμάτων, η οποία σημαίνει να αποφασίζουν τα Συμβούλια Ιδρύματος, δηλ. «άνθρωποι της αγοράς», τα πάντα στις σχολές μας και στο Πανεπιστήμιο συνολικά, με βάση τα οικονομικά τους συμφέροντα και τις ανάγκες της χρεοκοπημένης αγοράς, και όχι σύμφωνα με προτεραιότητα τις ανάγκες των φοιτητών.
  • Στην οικονομική αυτονόμηση των ιδρυμάτων από την κρατική χρηματοδότηση, δηλ. το να αναζητούν τα ιδρύματα μόνα τους, τους πόρους λειτουργίας τους. Η κρατική χρηματοδότηση είναι ήδη πενιχρή, έχει μειωθεί κατά 80% των καιρών των μνημονίων και στόχος είναι να περιοριστεί κι άλλο έως και να εκμηδενιστεί πλήρως. Επομένως, οδηγούμαστε ξεκάθαρα σε επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά.
  • Στην αξιολόγηση των ιδρυμάτων η οποία θα συνδέεται και με το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης. Οι αξιολογήσεις θα σημάνουν νέες, δραστικές περικοπές της κρατικής χρηματοδότησης των σχολών μας, περισσότερες συγχωνεύσεις, το κλείσιμο πολλών από αυτών, απολύσεις καθηγητικού και διοικητικού προσωπικού, που θα προστεθούν στην ήδη αυξημένη στρατιά ανέργων στην χώρα μας.
  • Στην πλήρη εξάπλωση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, τα οποία θα κοστολογούνται αναλόγως με την ζήτησή τους και έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την πρώτη εμφάνισή τους.
  • Στην μείωση του αριθμού των φοιτητών η οποία θα επιβληθεί με τις διαγραφές των φοιτητών στα ν+2 έτη, στις μειώσεις εισακτέων και με την βάση του 10, που θα αποκόψει τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Στην κατάργηση όλων των φοιτητικών δικαιωμάτων: οι περισσότερες λέσχες σίτισης είναι ιδιωτικοποιημένες και η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών πληρώνει αντίτιμο, στις περισσότερες εστίες οι φοιτητές πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ την ίδια στιγμή, η έλλειψη κρατικής χρηματοδότησης βάζει σε κίνδυνο τα συγγράμματα.
  • Στο χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Στόχος των μνημονιακών, είναι το Πανεπιστήμιο της Αγοράς, όπου οι 7 στους 10 νέους δεν θα σπουδάζουν, ενώ οι υπόλοιποι θα πληρώνουν τα πάντα για τις σπουδές τους. Πάγια θέση άλλωστε της ΝΔ είναι η αναθεώρηση του άρθρου 16, το οποίο κατοχυρώνει την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία της κοινωνίας. Αυτό θα προσπαθήσουν να το επιβάλλουν με μια σειρά μέτρων, με μία άκρως νεοφιλελεύθερη ιδεολογική επίθεση στην νεολαία, μέσω του δόγματος «Νόμος και Τάξη», των «αξιολογήσεων» και της υποτιθέμενης «αριστείας κι αξιοκρατίας» που αποπροσανατολίζουν και ενοχοποιούν τους φοιτητές, απονομιμοποιούν στα μάτια τους, τους αγώνες και τους απομακρύνουν από τις συλλογικές διεκδικήσεις. Προχώρησαν τον Αύγουστο στην κατάργηση του Ασύλου, με πρόσχημα το «ναρκεμπόριο και την εγκληματικότητα μέσα στα Πανεπιστήμια». Ουσιαστικά αποσκοπούν στην κάμψη οποιασδήποτε αντίδρασης των φοιτητών, στο χτύπημα του συνδικαλισμού και στην καταστολή των αγώνων. Το Άσυλο είναι κοινωνική μας κατάκτηση και συνυφασμένο με τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Δεν μας το χάρισε κανείς, αντιθέτως το επέβαλε η ελληνική κοινωνία με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική ακολουθεί η ΝΔ σε όλους τους τομείς. Με τα νομοσχέδια τους, στοχεύουν στο ξεπούλημα των πάντων, μετατρέποντας τις κοινωνικές μας κατακτήσεις (υγεία, ασφάλιση κτλ.) σε εμπορεύματα. Θέλουν να επιβάλλουν πλήρως το Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης της Εργασίας, με τον εργαζόμενο να θυμίζει δουλοπάροικο, που θα υποτάσσεται στον Δεσποτισμό του εργοδότη (διάλυση ΣΣΕ, ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, ηλεκτρονικές διαδικασίες των σωματείων, κατάργηση της απεργίας κ.α.). Θέλουν να κάνουν τη χώρα μας μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ και ανανεώνουν επ' αόριστον στρατηγικού χαρακτήρα συμφωνίες με τους φονιάδες των αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Για να πετύχουν όλα τα παραπάνω επαναφέρουν πλήρως το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, για να κυβερνούν με τα ΜΑΤ που χτυπούν αγωνιστές και εκκενώνουν καταλήψεις και με τις καταδικαστικές αποφάσεις των αστικών δικαστηρίων για φτωχούς, εργαζόμενους και νεολαία, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο και τα σκάνδαλα του να περνούν στο απυρόβλητο. Επιπλέον, το μίσος του Μητσοτάκη και της ΝΔ για τα δικαιώματα μας φαίνεται ξεκάθαρα και από τις αλλαγές που προετοιμάζει για τον ποινικό κώδικα. Με βάση τα όσα έχουν δημοσιευτεί σκοπεύει να μετατρέψει σε κακουργήματα τις πορείες και τις καταλήψεις (παρακώλυση δημόσιας κυκλοφορίας και λειτουργίας δημοσίων κτιρίων) και να βάλει στο στόχαστρο αγωνιστές και οργανώσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος. Προσπαθεί, λοιπόν, εκ των προτέρων να σβήσει κάθε πιθανότητα αντίστασης μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια.

Το σύνθημα «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» πιο επίκαιρο από ποτέ!

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου 46 χρόνια πριν, μας δείχνει τον δρόμο! Τότε το φοιτητικό κίνημα, ενωμένο με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πάλεψε ενάντια στη χούντα. Σήμερα, που απειλούνται ανοιχτά όλα τα κεκτημένα του Πολυτεχνείου, που τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και οι δημοκρατικές μας ελευθερίες τσακίζονται μέρα με την μέρα, πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των φοιτητών του '73. Τότε το φοιτητικό κίνημα είχε απέναντί του μια αμερικανοκίνητη στρατιωτική χούντα. Εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάτι εξίσου επικίνδυνο, την απάνθρωπη χούντα των μνημονίων, της ΕΕ και του Ευρώ, εξίσου φιλοαμερικάνικη, που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια Αποικία Χρέους. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί, με μόνο σκοπό την αποπληρωμή του χρέους που οι ίδιοι δημιούργησαν, ξεζουμίζουν και εξαθλιώνουν την ελληνική κοινωνία με κάθε τρόπο. Για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, για να έχουμε δημόσια-δωρεάν εκπαίδευση-υγεία-ασφάλιση, για την επαναφορά όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που μας κατάργησαν, πρέπει να βγούμε όλοι στον αγώνα!

Να παλέψουμε για το χτίσιμο ενός μαζικού και μαχητικού φοιτητικού κινήματος, που όπως τον Νοέμβρη του 1973, θα παίξει το ρόλο του πυροδότη μιας γενικευμένης εξέγερσης ολόκληρης της κοινωνίας. Απέναντι σε όλα αυτά που μας επιφυλάσσουν και στις επιθέσεις που έρχονται, εμείς να απαντήσουμε με σκληρούς, μαχητικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Να ανασυγκροτήσουμε τους Συλλόγους μας και μέσα από τις Γενικές μας Συνελεύσεις και την αυτοοργάνωση μας να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις και με μαχητικά μέσα πάλης (καταλήψεις, διαδηλώσεις, αποκλεισμούς δρόμους και δημοσίων κτηρίων) να επιβάλλουμε το δίκιο και τις ανάγκες μας. Να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε το κύμα κινητοποιήσεων και καταλήψεων που έχει ξεκινήσει πανελλαδικά και με εξωστρεφείς δράσεις να ενώσουμε τα αιτήματά μας με αυτά της υπόλοιπης κοινωνίας. Με ένα επαναστατικό σχέδιο, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους φτωχούς να εξεγερθούμε ενάντια στα μνημόνια και τους υπηρέτες τους, που μας καταργούν το μέλλον και τις ζωές μας. Ή αυτοί ή εμείς!

-

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ
  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
  • ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ/ΕΥΡΩ
  • ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

-

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspo…

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10487


¡NO PASARAN! Κυριακή 17 Νοέμβρη, πλατεία Κλαυθμώνος 3 μ.μ.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΗ - ¡NO PASARAN!

Κυριακή 17 Νοέμβρη, πλατεία Κλαυθμώνος 3 μ.μ.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

αλληλεγγύη στις καταλήψεις

¡NO PASARAN!

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ

στον πόλεμο στην καπιταλιστική περιφέρεια και στις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρώπης - Φρούριο, στις χιλιάδες δολοφονίες στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στις εκκενώσεις των κατειλημμένων δομών προσφύγων και μεταναστριών

στις συνεχείς αντικοινωνικές πολιτικές αναδιάρθρωσης προς όφελος των αφεντικών, στην επίθεση στο άσυλο των πανεπιστημίων, στην προσπάθεια καταστολής του ταξικού συνδικαλισμού βάσης και του όπλου της απεργίας

στην αστυνομική κατοχή της γειτονιάς των Εξαρχείων, στις εισβολές σε κατειλημμένους χώρους αγώνα και στις δομές του κινήματος, στη συνεχή ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους, στην προσπάθεια εξουδετέρωσης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων και στην τρομοκράτηση όλης της κοινωνίας

Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό Στέκι «ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ», Κατάληψη ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ 37, Κατάληψη Στέγης Προσφύγων /Μεταναστών ΝΟΤΑΡΑ 26, Squat for Refugees/Migrants SPIROU TRIKOUPI 17, ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών), Αναρχική Φοιτητική Συνέλευση ΑΡΟΔΑΜΟΣ, Αντιφασιστική - Αντιεξουσιαστική συνέλευση Ν. Ιωνίας - Ηρακλείου, Σύντροφοι και Συντρόφισσες

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


Καλέσματα στις πορείες της 17ης Νοέμβρη

Είναι ώρα να τα αλλάξουμε ΟΛΑ,Νοέμβρης 2019

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ

Η Ιστορία, μας λένε οι κάθε λογής απολογητές της εξουσίας του κράτους και του καπιταλισμού έχει σίγουρα εξαντληθεί. Εκείνη η διαδικασία δηλαδή που κατεργάζεται μέσα στην άρνηση, που αμφισβητεί τον κυρίαρχο λόγο για το παρελθόν, για το παρόν και η πράξη της οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον, αυτή η Ιστορία που θα ανατρέψει ό,τι ήταν μέχρι σήμερα γνωστό και γραμμένο ως ιστορία, αυτή η πράξη που γεννιέται και αναπτύσσεται μέσα στην καθημερινή πάλη των καταπιεσμένων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου, αυτή η Υπόθεση επειδή έρχεται από το μέλλον και μπορεί να σαρώσει το παρελθόν, να πυρπολήσει το παρόν, αυτή θέλουν να τελειώσει - επιτέλους.

Κι η πράξη αυτή που ξεγεννά την δικιά μας Ιστορία, όσο κι αν επιχείρησαν να θάψουν με χίλιες θεωρίες για πάντα το όνομά της, αυτή ξεπροβάλλει ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Μέσα από το σκοτάδι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού πάλι θα ξαναπεί: «ήμουν, είμαι, θα είμαι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ».

ΑΘΗΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ με το μπλοκ της συνέλευσης ¡NO PASARAN!, ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, 15.00

Τοπικός συντονισμός Αθήνας της Α.Π.Ο.|Ο.Σ.

πηγή : https://apo.squathost.com/καλέσματα-στις-πορε…


Ακύρωση καφενείου τη Κυριακή 17/11

Αύριο 17/11, το εβδομαδιαίο Κυριακάτικο καφενείο δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαδήλωσης για το Πολυτεχνείο. Ραντεβού στις 15:00 στη Πλ. Κλαυθμώνος

sarrikostas-polytexneio-1

Υπόστεγο

πηγή : https://ypostego.wordpress.com/2019/11/16/ακύ…


17 Νοέμβρη 1973 - 2019

«Η εξουσία θα στήνει πάντα μνημεία στα Πολυτεχνεία του χθες
και πολυβόλα στις εξεγέρσεις του σήμερα»

46 χρόνια μετά

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις
και την πορεία του Πολυτεχνείου

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/11/17-19…


Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019, 3μμ, πλ. Κοραή - Κοινό κάλεσμα σωματείων στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019 ως εργατικά σωματεία συμμετέχουμε στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, συγκροτώντας ένα κοινό εργατικό μπλοκ, με αρχική συγκέντρωση στις 3μμ στην πλατεία Κοραή.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σωματείο Εργαζομένων Public
Σωματείο Εργαζομένων στο Πλαίσιο
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού
Σωματείο Εργαζομένων στη Νόκια

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/11/16/p…


Πορεία Πολυτεχνείου

Α.Ο. Περιφέρεια Αθήνας: Κάλεσμα στην πορεία πολυτεχνείου με το No Pasaran

Πως πεθαίνει μια εξέγερση; Οι ανόητοι φαντάζονται ότι πεθαίνει με την βία. Γιαυτό και κάποτε έστειλαν τα τανκ να ρίξουν την πύλη της Πατησίων, γι'αυτό κι έκλεισαν κόσμο στα ξερονήσια, σκότωσαν, σακάτεψαν, κατέστρεψαν. Και τελικά πέτυχαν όχι μόνο να μην σκοτώσουν την εξέγερση αλλά να την κάνουν μια ζωντανή μνήμη που συνεχώς γεννάει νέες μνήμες. Μια εξέγερση που γεννάει εξεγέρσεις. Και για αυτόν το λόγο μένει ζωντανή, γιατί δεν είναι μια ημερομηνία, ένα αίτημα, μια ιστορική περίοδος αλλά πολλές. Συνεχώς καινούριες.

Οι εξεγέρσεις πεθαίνουν με το ξεπούλημα. Με την εξαργύρωση. Πήγαν να σκοτώσουν έτσι το Πολυτεχνείο οι Δαμανάκηδες, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι ο Σύριζα. Εφτασαν κοντά αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους χάλασε τη δουλειά ο Καλτέζας, ο Κουμής, η Κανελοπούλου, οι εκατοντάδες συλληφθέντες του 1995. Τους χάλασαν την δουλειά τα οδοφράγματα, οι φοιτητές που αντιστέκονται, όσοι χρωματίζουν αυτή τη μέρα με τα χρώματα της δικής τους εποχής πάνω σε μαύρο φόντο.

Οι εξεγέρσεις πεθαίνουν με την παραίτηση. Το Πολυτεχνείο παραλίγο να πεθάνει και από αυτό. Κάποιες χρονιές οι πορείες ήταν μνημόσυνα περιφερόμενων «στελεχών», μια ετήσια υποχρέωση που πρέπει να βγει. Κι όμως αποδείχθηκε εφτάψυχο. Αντανακλά το πνεύμα της αντίστασης σε κάθε εποχή. Κι όταν η κοινωνία υψώνει ανάστημα, η μνήμη του πολυτεχνείου γεμίζει ξανά τους δρόμους.

Οι εξεγέρσεις πεθαίνουν από γραφικότητα. Κι από αυτό κινδύνεψε το Πολυτεχνείο. Από την ανιαρή παρουσία μιας μουσειακής αριστεράς που είτε ως υποψήφια κυβέρνηση είτε ως ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων της αγωνιστικής ιστορίας του τόπου προσπαθεί να φέρει το 73 στο σήμερα ξεχνώντας ότι το 73 μπόρεσε να υπάρξει γιατί δημιούργησε τον εαυτό του, ακριβώς γιατί δεν αντέγραψε ούτε νοστάλγησε τίποτα. Κι από αυτό επιβίωσε η 17 Νοέμβρη, αν και λαβωμένη. Επιβίωσε από τις νέες ιδέες στο Ελληνικό κίνημα που σχημάτισαν νέα μπλοκ «προβοκατόρων», επιβίωσε από την σκληρή μαχητικότητα των αναρχικών και της επαναστατικής αριστεράς, από αυτούς που προτίμησαν να πετάνε πέτρες αντί για γαρύφαλλα. Και λαβώνεται κάθε φορά που ακόμα κι αυτοί φλερτάρουν με την γραφικότητα.

Με δυο λόγια η δεξιά δεν έχει κανένα εργαλείο για να σκοτώσει την εξέγερση. Δεν το καταλαβαίνει βέβαια αλλά αυτό είναι σχετικά ασήμαντο μακροπρόθεσμα αν και βραχυπρόθεσμα γίνεται σημαντικό. Είναι σημαντικό να μπαίνουν τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, να βασανίζονται μέλη του Ρουβίκωνα, να εκκενώνονται προσφυγικές και μη καταλήψεις, να ξεβρακώνονται αφισοκολλητές, να ξεσαλώνουν οι γενίτσαροι της τάξης μας δίπλα στις κλούβες σαν μεθυσμένοι ναζί που κάνουν μπλόκα για να τραμπουκίσουν όσους δεν χαμηλώνουν το βλέμμα μπροστά τους. Είναι σημαντικά όλα αυτά και θα γίνουν σημαντικότερα όσο η υπόσχεση ακόμα μεγαλύτερης βίας από το κράτος συνεχίζει να αιωρείται. Εκεί όμως που απέτυχε το τανκ δεν θα πετύχει καμία διμοιρία. Στα Εξάρχεια που απέτυχαν οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν θα πετύχει κανένας Χρυσοχοίδης, εκεί που απέτυχε ο Μαστοράκης δεν θα πετύχει ο ΣΚΑΙ. Η μηχανική της πυροδότησης κοινωνικών αντιδράσεων έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί και αυτό είναι το σημαντικό μακροπρόθεσμα. Κι όλα αυτά όχι μόνο ως αποτέλεσμα της ξαφνικής όξυνσης της καταστολής, ούτε μιας εμφυλιοπολεμικής ρητορικής «νόμου και τάξης» από μια κυβέρνηση που παλεύει να σώσει, μέσω του ξύλου και της βίας, την τιμή της στα ακροδεξιά κοινά που την εξέλεξαν. Αλλά ως αποτέλεσμα μιας καθημερινότητας με τόσα παράλληλα ανοιχτά μέτωπα όσο ποτέ άλλοτε. Κλιματική αλλαγή, μεταναστευση, τεχνολογικές εξελίξεις, άνοιγμα της ψαλίδας φτωχών-πλουσίων, ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Είναι τυχαίο άλλωστε που τόσες κοινωνικές βάσεις στον κόσμο, από την Λατινική Αμερική ως την Ασία βρίσκονται σε αναβρασμό; Να κάτι ακόμα που θυμίζει 73… Αλλά είμαστε στο 2019, στην Ελλάδα παραμονή της 17 Νοέμβρη.

Καλούμε τον κόσμο της βάσης να συμμετέχει φέτος στην πορεία του Πολυτεχνείου, στο μπλοκ που κατεβάζει το no Pasaran. Καλούμε την βάση να πάρει πρωτοβουλίες, να διευρύνει το πεδίο της αντιπαράθεσης. Να δείξει συμμετοχή και μαχητικότητα. Έρχονται οι καιροί της αδιαλλαξίας και της αντεπίθεσης. Μπαίνουμε στην περίοδο της γονιμότητας των εξεγέρσεων που μπορούν, αν θέλουν, να γεννήσουν εξεγέρσεις. Δεν είναι φυσικά το θέμα μας αν ζει το Πολυτεχνείο, αν απέτυχαν να το σκοτώσουν οι προηγούμενοι εξουσιαστές ή αν θα αποτύχουν το ίδιο οικτρά και οι παρόντες. Ζει το Πολυτεχνείο και όλοι αυτοί, ανόητοι και μη, αποτυγχάνουν.

Δεν είναι το θέμα μας πως πεθαίνει μια εξέγερση αλλά πως γεννιέται. Πως μεγαλώνει. Και πως θριαμβεύει. Όπως τελικά δεν κατάφερε να θριαμβεύσει το Πολυτεχνείο του 73. Κράτησε όμως ανοιχτό τον δρόμο για το επόμενο «Πολυτεχνείο», το δικό μας. Που θα είναι ο δικός του εντελώς πρωτότυπος εαυτός, οι νέες μνήμες που θα γεννηθούν. Δεν θα βασιλεύει για πάντα κράτος και κεφάλαιο.

Ολοι/ες στην πορεία, στηρίζουμε το μπλοκ του No Pasaran Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019, πλατεία Κλαυθμώνος 3 μ.μ.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας

Αναρχική Ομοσπονδία (περιφέρεια Αθήνας)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/anarxikiomospondia…


Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


Πολυτεχνείο 2019. Με την αισιοδοξία μιας αντίστασης που δυναμώνει

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019. ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Το φετινό Πολυτεχνείο σφραγίζεται απ την αντίσταση των φοιτητών στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στην μόρφωση και πετάνε έξω απ τις σχολές δεκάδες χιλιάδες φοιτητές, στην υποταγή της εκπαίδευσης στις επιχειρήσεις και την ιδιωτικοποίησή της, στον αυταρχικό παροξυσμό της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σφραγίζεται από το δυνάμωμα της εργατικής αντίστασης, τις απεργίες στα νοσοκομεία, τη ΔΕΗ και την ενέργεια και αλλού. Το σύνθημα της Μεταπολίτευσης «φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά» μπορεί να γίνει ξανά εφιάλτης της άρχουσας τάξης.

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της σκληρής λιτότητας, των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων, του «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, των φοροελαφρύνσεων στο κεφάλαιο, και του «ΜΑΤ παντού»

Παλεύουμε ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τις ελληνικές κυβερνήσεις που γεμίζουν την χώρα αμερικάνικες και νατοικές βάσεις, που χτίζουν λυκοφιλίες με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου ρίχνοντας λάδι στην φωτιά των ανταγωνισμών στην περιοχή μας.

Γυρνάμε την πλάτη στους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες και τις ΑΟΖ, για άγρια μοιρασιά των «οικοπέδων», για το αν θα τα εκμεταλλευτούν η SHELL ή η TOTAL, οι έλληνες ή τούρκοι Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες.

Παλεύουμε ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, το έγκλημα στις Σκουριές, τις εξορύξεις και τα ορυκτά καύσιμα που ενισχύουν την κλιματική αλλαγή, τις ανεμογεννήτριες που γεμίζουν τα βουνά, την μόλυνση από την ανεξέλεγκτη δράση της βιομηχανίας και του κεφαλαίου. Μόνο σε κόντρα με τους νόμους του κέρδους και της καπιταλιστικής ανάπτυξης μπορεί να σωθεί ο πλανήτης.

Παλεύουμε για την ανατροπή της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης της ΝΔ, του προγράμματος της διαρκούς επιτροπείας και της πολεμικής απειλής. Τη συνολική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, και του αστικού πολιτικού τους συστήματος

Είμαστε απέναντι στην συναινετική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, που «σηκώνει τους τόνους» στα δευτερεύοντα για να κρύψει την συναίνεσή του στα βασικά. Την συμφωνία στο πρόγραμμα της επιτροπείας που συνυπέγραψε, τις δεσμεύσεις απέναντι στον ιμπεριαλισμό που ανέλαβε.

Παλεύουμε για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες. Για να σπάσουν τα ευρωμνημονιακά δεσμά και ο καπιταλιστικός μονόδρομος!!! Για να διαγραφεί το επονείδιστο χρέος. Να μειωθούν εδώ και τώρα οι δυσβάσταχτες στρατιωτικές δαπάνες. Για να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα δάνεια των φτωχών. Για απειθαρχία ρήξη και αποδέσμευση από τη ΕΕ.

Λέμε όχι στον καπιταλιστικό μονόδρομο, των κρίσεων, της φτώχιας, των πολέμων, της οικολογικής καταστροφής, του νέου σκοταδισμού. Το μέλλον μας είναι η αντικαπιταλιστική ανατροπή και η επαναστατική προοπτική.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Από την επίμονη λαϊκή εξέγερση στην Χιλή έως το Λίβανο και το Ιράκ, από το μακρινό Χογκ Κογκ μέχρι την Γαλλία των κίτρινων γιλέκων ένα νέο κύμα αγώνων αγκαλιάζει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Είναι η πιο αποστομωτικά απάντηση σε όλους όσους έλεγαν ότι οι αγώνες και οι εξεγέρσεις τελείωσαν, ότι η «ιστορία τελείωσε» και τώρα δεν έχουμε παρά να αποδεχτούμε την μοίρα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή αγώνων και εξεγέρσεων. Η πολιτική απάντηση που δόθηκε στην προηγούμενη φάση («αριστερές» και «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Λ Αμερική) κινήθηκαν μέσα στο σύστημα, προδίδοντας τις ελπίδες των λαών.

Οι σημερινοί αγώνες, οπλισμένοι με την εμπειρία αυτή, με την δύναμη ενός ανασυγκροτημένου εργατικού και λαϊκού κινήματος και μιας ισχυρής αντικαπιταλιστικής αριστεράς μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέρμα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 16/11 7:00 ΣΤΟ ΜΑΧ

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 3:00 μ.μ. ΠΛ.ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5513


1973-2019 Τίποτα δεν έχει τελειώσει ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΘΑΡΧΕΣ/ΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ

Είναι γνωστό ότι η όξυνση της εκμετάλλευσης απαιτεί την ένταση της καταπίεσης. Ωστόσο και τα γνωστά ορισμένες φορές εκπλήσσουν με την ταχύτητα και την πυκνότητα τους. Μια τέτοια περίπτωση αποτελεί η κυβερνητική επίθεση των τελευταίων μηνών: ισοπέδωση των εναπομεινάντων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τις συλλογικές συμβάσεις και τις απολύσεις, μέχρι την υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους· απογείωση του αυταρχισμού και της καταστολής, από τη νομοθετική συρρίκνωση του ασύλου για τους πρόσφυγες και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ως το νέο αντιδραστικό ποινικό κώδικα, την κονιορτοποίηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την ανοιχτή καταστολή σε σχολές (οι αλλεπάλληλες εισβολές στην ΑΣΟΕΕ είναι αποκαλυπτικές των κυβερνητικών προθέσεων -και όχι μόνο- ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου), δρόμους και περιοχές, με απεχθέστερη αυτή των Εξαρχείων, τα οποία κυριολεκτικά βρίσκονται υπό αστυνομική κατοχή.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οικοδομεί ένα σύστημα νεοφιλελεύθερου απολυταρχισμού, με κυρίαρχο το αντικοινωνικό μείγμα της οικονομικής λεηλασίας των «από κάτω», της ρατσιστικής αντιμετώπισης των προσφύγων και των μεταναστών, της ακροδεξιάς μετεμφυλιοπολεμικής ρητορικής και της φαιάς προπαγάνδας των εντελώς φιλοκυβερνητικών πλέον - ιδίως τηλεοπτικών - ΜΜΕ. Βασικός στόχος της είναι να παγιώσει και να επεκτείνει το μνημονιακό καθεστώς χειραγώγησης - κοινωνικής και ιδεολογικής - των υποτελών τάξεων, οργανώνοντας ταυτόχρονα, την ανοχή, την παραίτηση, την υποταγή και την πειθάρχηση της κοινωνίας και των πιο δυναμικών τμημάτων της. Γι' αυτό η «ανάπτυξη» συμβαδίζει με την «ασφάλεια» και οι «επενδύσεις» με τον «εσωτερικό εχθρό». Η κυβέρνηση δεν έχει ουσιαστική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν υπήρξε αριστερή κυβέρνηση, αντίστοιχα δεν μπορεί και δεν θέλει να είναι αριστερή αντιπολίτευση.

Αναμφίβολα, η περίοδος είναι δύσκολη και την κάνουν δυσκολότερη οι διεθνείς εξελίξεις: η άνοδος της ακροδεξιάς σε πολλές χώρες, τα πολεμικά μέτωπα και ιδιαίτερα ο πόλεμος στη Βόρεια Συρία, οι πραξικοπηματικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με αποκορύφωμα τα πρόσφατα γεγονότα στη Βολιβία. Την ίδια στιγμή όμως, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, με κορυφαία την εξέγερση του λαού της Χιλής, τον κύριο ρόλο της αντιπολίτευσης και της αναχαίτισης των κυβερνητικών πολιτικών αναλαμβάνουν τα κοινωνικά κινήματα.

Έτσι και εδώ, το δύσκολο αυτό ρόλο οφείλουν να αναλάβουν η - ακόμα περιορισμένη - κοινωνική αντιπολίτευση, οι αγώνες και τα κινήματα, κι εκείνα τα τμήματα της Αριστεράς που εμμένουν στην αναγκαιότητα της κοινωνικής ανατροπής, παρόλο τον κατακερματισμό και την περιθωριοποίηση που έχουν υποστεί. Ωστόσο δύσκολο δε σημαίνει αδύνατο. Άλλωστε, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η δυσκολία είναι η ευθεία αντιπαράθεση μαζί της. Δεν υπάρχει δρόμος αγνόησης ή παράκαμψης της. Η μαζική πορεία και δράση των φοιτητικών συλλόγων και του κινήματος, απέναντι στην καταπάτηση του ασύλου στην ΑΣΟΕΕ, άνοιξε ένα δρόμο αντιπαράθεσης. Πρωτίστως, όμως, χρειαζόμαστε κάποιες παραδοχές:

Η αποφασιστική σύγκρουση με το υπάρχον είναι μονόδρομος. Η πλατιά ενότητα του κινήματος, ο συντονισμός των αγώνων και οι ανοιχτές πρωτοβουλίες αντίστασης και αλληλεγγύης πρώτιστη επιλογή. Η ανάγκη της εκ βάθρων ιδεολογικής, πολιτικής, και οργανωτικής ανασύνθεσης της ανταγωνιστικής Αριστεράς επείγει. Η αναζήτηση τρόπων συνάντησης και κοινού αγώνα με τα υπόγεια ρεύματα - κυρίως νεανικά - αντίστασης και διαμαρτυρίας που απλώνονται δίπλα μας είναι εκ των ων ουκ άνευ όρος άνθησης της ελπίδας. Όπως και η πεποίθηση ότι η εξέγερση και η ανατροπή προφανώς δεν είναι νομοτέλεια, αποτελεί όμως δυνατότητα που χρειάζεται να την διεκδικούμε συνεχώς και συνειδητά.

Καλούμε το λαό, τη νεολαία, τα κοινωνικά κινήματα να διασφαλίσουν με τη μαζική τους παρουσία τις 3ήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όλες και όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στις 3:00μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στους δρόμους σπάμε την τρομοκρατία

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://diktio.org/node/1457