Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 στις 15.00

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στις απεργούς πείνας της Π.Ράλλη

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στο κολαστήριo της Πέτρου Ράλλη, 16 γυναίκες, 14 από την Συρία και 2 από την Παλαιστίνη, μεταξύ των οποίων μία ανήλικη, και ενώ κάποιες από αυτές κρατούνται αδικαιολόγητα για πάνω από δύο μήνες, ξεκίνησαν απεργία πείνας. Το αίτημα τους είναι η άμεση μεταφορά τους στα νησιά στα οποία έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες ασύλου τους, για την ολοκλήρωσή τους. Κατά την τέταρτη ημέρα της απεργίας πείνας οι 7 αφέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην Κω και στην Χίο προκειμένου να συνεχίσουν τις διαδικασίες ασύλου ενώ οι υπόλοιπες 9 συνεχίζουν τον αγώνα προχωρώντας και σε απεργία δίψας. Η εσκεμμένη δολοφονική αδιαφορία των ανθρωποφυλάκων και η ξεκάθαρη υποτίμηση των ζωών των αγωνιστριών - μεταναστριών αποτυπώνεται στην περίπτωση της Φατίμα η οποία, κατά την πρώτη ημέρα απεργίας δίψας, λιποθύμησε και παρόλα τα γνωστά σε εκείνους προβλήματα υγείας που φέρει, η κατάσταση της αγνοήθηκε. Ο εγκλεισμός, η συνεχής βία και η υποτίμηση που βιώνουν οι αγωνιζόμενες απεργοί πείνας αυτήν την στιγμή δεν είναι παρά η χρόνια τακτική που ασκείται στους/στις μετανάστες/ριες κρατούμενους/ες της Π.Ράλλη όπως και όλων των κέντρων κράτησης. Ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, βιασμοί, άθλιες υποδομές , μηδενική ενημέρωση σχετικά με τον χρόνο κράτησης και το μέλλον των κρατουμένων/αγωνιστών/τριών, είναι ένα δείγμα της καταστολής που βιώνουν. Σε ένα πλαίσιο εσκεμμένης υποτίμησης των μεταναστών/ριων, γενικότερα στην κοινωνία, εντάσσεται και η αορατικοποίηση των συνθηκών που βιώνουν στα κρατητήρια αλλά και των αγώνων τους μέσα σε αυτά. Ταυτόχρονα, η προσπάθεια του κράτους και των οργάνων του να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη κλειστή σφαίρα καθιστά αδύνατη την επικοινωνία των κρατουμένων τόσο με τους αλληλέγγυους όσο και τους δικηγόρους τους. Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν αδυναμία αλλά πολιτική επιλογή του κράτους. Εμείς απ' την πλευρά μας είμαστε ενάντια σε κάθε πρακτική εγκλεισμού, περιθωριοποίησης και ελέγχου, και όσο ο αγώνας των μεταναστών/ριων συνεχίζεται στεκόμαστε στο πλευρό τους.

Καλούμε, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 15:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 απεργούς πείνας στα κρατητήρια μεταναστών/τριών της Πέτρου Ράλλη με προσυγκέντρωση στην Αγ.Αννη.

- ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

- ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, Σ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΑΧΕΣ

- ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ - ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ

Σύνδεσμοι με αναλυτικότερη περιγραφή της κατάστασης από Πρωτοβουλία: Το Σπίτι των Γυναικών, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

https://athens.indymedia.org/post/1600795/

https://athens.indymedia.org/post/1600795/htt…

https://athens.indymedia.org/post/1600863/

Πρόσβαση: Λεωφορεία Β18, Γ18 από οδό Μενάνδρου, Ομόνοια και Τρόλλεϋ 21.

Συνέλευση καταλήψεων, συλλογικοτήτων, διεθνιστών/τριών, μεταναστών-προσφύγων, αλληλέγγυων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600934/