Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα!

Όλοι και όλες στις 18:00 στα Προπύλαια

Το πρωί της Δευτέρας (11/11), μέλη του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες από φοιτητικούς συλλόγους διάφορων σχολών της Αθήνας κινητοποιήθηκαν ενάντια στο λοκ άουτ που είχε επιβάλλει η πρυτανεία της σχολής (για όλη την εβδομάδα μέχρι και τη 17η Νοέμβρη), θέλοντας να πραγματοποιήσουν τη Γενική Συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Η πρυτανεία της σχολής, εξυπηρετώντας τη πολιτική της κυβέρνησης για καταστολή και βία απέναντι στις διεκδικήσεις των φοιτητικών συλλόγων, θέλησε να αποκλείσει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από τα μαθήματά τους αλλά και από τη προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου αλλά και των κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο νόμο που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, αν και κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο χώρο της σχολής πραγματοποιώντας συγκέντρωση υπερασπιζόμενοι/ες το κοινωνικό τους χώρο και το άσυλο, βρέθηκαν αντιμέτωποι/ες με τη κρατική καταστολή, τα ρόπαλα και τα χημικά των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη κεντρική είσοδο.

Οι μέρες που κάποιος/α θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε αυταπάτη αναφορικά με την αντιμετώπιση των φοιτητών/ριών από το Κράτος και την αστυνομία έχουν περάσει προ πολλού. Τόσο στα μαζικά εβδομαδιαία φοιτητικά και πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως όσο και στα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων στην ΑΣΟΕΕ, όπου πρυτάνεις και αστυνομία έχουν βαλθεί να δαιμονοποιήσουν τις φοιτητικές καταλήψεις, τις Γενικές Συνελεύσεις και τους χώρους κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης των φοιτητών/ριών, η εικόνα είναι κοινή: βία, χημικά, γκλοπ και απειλές.

Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Το άσυλο ανήκει σε όλη τη κοινωνία και όχι στους πρυτάνεις, το Κράτος και την αστυνομία. Αυτό δεν είναι απλά ένα σύνθημα. Το περιεχόμενό του είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και των διεργασιών του κοινωνικού και του φοιτητικού κινήματος από την εποχή της Χούντας και έπειτα. Το άσυλο αποτέλεσε βασική προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη κινημάτων όσο και για την ελεύθερη διακίνηση, ζύμωση και δημιουργία ιδεών και θέσεων για μια ελεύθερη κοινωνία από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Όποιοι έχουν την εντύπωση πως τα χημικά, τα γκλοπ, οι σεξιστικές απειλές και η βία των ένστολων καθαρμάτων που έχουν αναλάβει την εφαρμογή της πολιτικής «νόμος και τάξη» είναι ικανά να μας εμποδίσουν από τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Και για την ακρίβεια, δεν έχουν ιδέα τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε όταν χιλιάδες νέοι και νέες, φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζόμενοι/ες ή άνεργοι/ες, ντόπιοι/ες ή μετανάστες, βρισκόμαστε ενωμένοι/ες κάτω από τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες αγωνίες και τους ίδιους στόχους.

Όσο και να ενταθεί η κατασταλτική μανία και η βία των κυριάρχων, τόσο θα δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας, τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας. Καλούμε κάθε ένα φοιτητή και κάθε μία φοιτήτρια να συμμετέχει το επόμενο διάστημα στις Γενικές Συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, δυναμώνοντας το κίνημα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την εκπαίδευση. Παράλληλα, περιφρουρούμε τις σχολές μας από το Κράτος και τους ένστολους τραμπούκους του, μέσω της υπεράσπισης του ασύλου και της επανοικειοποίησης του πανεπιστημιακού χώρου υπέρ των καταπιεσμένων. Σε πείσμα των τσιφλικάδων-πρυτάνεων και της κυβέρνησης, οργανώνουμε στις σχολές μας εστίες αγώνα και αλληλεγγύης, με προμετωπίδα την επαναφορά του ασύλου και το μπλοκάρισμα του επερχόμενου αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου.

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κατειλημμένες σχολές! Όλοι και όλες στους δρόμους!

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην πορεία υπεράσπισης του ασύλου στις 18:00 στα Προπύλαια.

-Άμεση επαναφορά του ασύλου. Έξω από τις σχολές η αστυνομία.

-Να μην περάσει ο νόμος Κεραμέως! Να αποτρέψουμε την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

-Καμία διαγραφή φοιτητή. Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κανένα όριο φοίτησης. Να μην αντιστοιχηθούν τα πτυχία δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με αυτά των κολεγίων.

Το πρωί της Δευτέρας (11/11), μέλη του φοιτητικού συλλόγου της ΑΣΟΕΕ μαζί με φοιτητές και φοιτήτριες από φοιτητικούς συλλόγους διάφορων σχολών της Αθήνας κινητοποιήθηκαν ενάντια στο λοκ άουτ που είχε επιβάλλει η πρυτανεία της σχολής (για όλη την εβδομάδα μέχρι και τη 17η Νοέμβρη), θέλοντας να πραγματοποιήσουν τη Γενική...

πηγή : http://rocinante.gr/kato-ta-cheria-apo-to-fit…