Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις 12.00

Συγκεντρωση: απεναντι στην κρατικη τρομοκρατια και την καταστολη

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

lokaout

ασοεε

Την Κυριακή 10/11, σε μια ακόμα πράξη του «έργου» της καταπολέμησης του «ασύλου ανομίας», πραγματοποιήθηκε αστυνομική εισβολή (ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΠΚΕ) στο κεντρικό κτήριο της ΑΣΟΕΕ. Η κίνηση αυτή είναι κομμάτι της συνολικότερης προσπάθειας του κράτους για το χτύπημα των αγώνων στους πανεπιστημιακούς χώρους, την ολοκληρωτική κατάργηση του ασύλου, την ποινικοποίηση των αντιστάσεων και του συνδικαλισμού και την αποστείρωση των σχολών από κάθε προσπάθεια για συλλογική συζήτηση, ζύμωση και δράση. Η εν λόγω κίνηση αποτελεί έμπρακτη αμφισβήτηση του ασύλου και έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων με χημικά μέσα στο χώρο της ΑΣΟΕΕ την ώρα που η σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη.

Λίγες μέρες πριν τις κινητοποιήσεις για την 17η Νοεμβρίου η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω της έντασης της καταστολής (εκκενώσεις καταλήψεων, σαρωτικές επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, επανεμφάνιση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κλπ) αποφασίζει να μας δείξει τα δόντια της. Σα να μην έφτανε η πρωινή εισβολή, το βράδυ τα ΜΑΤ βρέθηκαν στο χώρο της σίτισης ζητώντας το πάσο από τους φοιτητές που περνούσαν, ενώ η πρυτανεία ανακοίνωσε λοκ-άουτ της σχολής για μια εβδομάδα, την ώρα που τις επόμενες μέρες ήταν προγραμματισμένη γενική συνέλευση. Η πρυτανεία αυτή τη φορά δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται τόσο για την «κανονικότητα» και την «εύρυθμη λειτουργία» του πανεπιστημίου.

Το πρωί της Δευτέρας 11/11 αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες σε μια κίνηση αμφισβήτησης των κρατικών επιταγών, έσπασαν το λοκ-άουτ της ΑΣΟΕΕ και μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο. Απέναντι βρήκαν για ακόμα φορά τις δυνάμεις καταστολής, όπου με ξύλο, προσαγωγές και πολλά χημικά προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να μπουν μέσα, ενώ στη συνέχεια τους εγκλώβισαν. Έπειτα από αρκετή ώρα, και ενώ άρχισε να μαζεύεται κόσμος έξω από την ΑΣΟΕΕ, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν και οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν συγκροτημένα.

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στεκόμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται, αντιστέκονται, διεκδικούν και αμφισβητούν τους κρατικούς σχεδιασμούς. Απέναντι στην προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, -και με αφορμή τις κινητοποιήσεις της 17ης Νοεμβρίου- να μαζικοποιήσουμε τις γενικές συνελεύσεις, να κάνουμε καταλήψεις και να κατέβουμε μαζικά και μαχητικά στο δρόμο.

Κόντρα στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων και το ακόμα πιο ζοφερό μέλλον που ετοιμάζουν τόσο για μας, όσο και για ευρύτερα κομμάτια της εκμεταλλευόμενης τάξης έχουμε να αντιτάξουμε τη δύναμη που πηγάζει από τη συλλογικοποίηση και τον αγώνα. Βασικό εχέγγυο για την επανεκκίνηση του κινήματος και την συνολική αναμέτρηση με όσα έρχονται είναι η οριζόντια οργάνωση των αγώνων στη βάση των κοινών υλικών μας συμφερόντων, αναγκών και επιθυμιών. Η προοπτική βρίσκεται στην μαχητική υπεράσπιση και περιφρούρηση των κεκτημένων μας που βλέπουμε μουδιασμένοι να μας παίρνουν ένα - ένα. Στην οικειοποίηση και μετατροπή των πανεπιστημιακών χώρων σε ζωντανά κέντρα αγώνα, σε τόπους συλλογικής συζήτησης, ζύμωσης, αμφισβήτησης και αντίστασης. Με όργανα λήψης αποφάσεων τις γενικές συνελεύσεις, όπλα τις συντονισμένες -στη βάση - καταλήψεις διαρκείας και τις μαζικές διαδηλώσεις και όχημα τον αυτόνομο και μαχητικό φοιτητικό - ταξικό συνδικαλισμό, υπερασπιζόμαστε με κάθε κόστος το άσυλο και τα υπόλοιπα ταξικά μας συμφέροντα. Απέναντι στην κουλτούρα της ηττοπάθειας , της εξατομίκευσης και της ανάθεσης να προτάξουμε την πίστη στον συλλογικό αγώνα, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

ΠΟΡΕΙΑ:17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Ελευθεριακό σχήμα πανεπιστημίου Πατρών

πηγή : https://eleftheriakosxhmapatras.wordpress.com…