Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 20.30

Ταινιοθήκη Αλάνας: Parasite (Gisaengchung) 2019

Εξαιρετικά δεμένο και νευρώδες μείγμα ευρηματικότατης σλάπστικ κωμωδίας και θρίλερ, στα υπόγεια του οποίου λιμνάζει μια διαρκώς επίκαιρη αλληγορία για την πάλη των τάξεων, από τον Κορεάτη σκηνοθέτη των «Snowpiercer» και «Ο Επισκέπτης», Μπονγκ Τζουν Χο.

Ν. ΚΟΡΕΑ | 2019 | ΕΓΧΡΩΜΟ | DCP | 132' | ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ

Δύο τετραμελείς οικογένειες, μία πολύ φτωχή και μια νεόπλουτη, «συνυπάρχουν» στην πολυτελή μονοκατοικία της δεύτερης με έναν εξαιρετικά απροσδόκητο τρόπο. Η παραπάνω εισαγωγή είναι ό,τι ακριβώς θα χρειαστεί προκειμένου να εισέλθετε στο υποδειγματικό μείγμα μαύρης κωμωδίας και θρίλερ που παρουσιάζει ο Μπονγκ, δικαιότατος θριαμβευτής των Καννών.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος ο δημιουργός των «Snowpiercer», «Ο Επισκέπτης» και «Μνήμες Εγκλή ματος» έχει εισηγηθεί, όσα λιγότερα γνωρίζει κανείς για τα «Παράσιτα» τόσο καλύτερα για τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν. Την ίδια στιγμή, καθώς μένει αταλάντευτα προσανατολισμένος στο να εγείρει κοινωνικούς προβληματισμούς οικουμενικής εμβέλειας μέσα από τη χρήση δημοφιλών κινηματογραφικών ειδών, ο Μπονγκ οικοδομεί μια ταξική αλληγορία, πυλώνας της οποίας είναι τα σπαρταριστά σεναριακά ευρήματα, το αστείρευτο μαύρο χιούμορ και η δεξιοτεχνικός κινηματογραφικός ρυθμός. Ν.Σ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Bong Joon-ho
ΣΕΝΑΡΙΟ: Bong Joon-ho, Han Jin-won
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Hong Kyung-pyo
ΜΟΥΣΙΚΗ: Jung Jae-il
ΜΟΝΤΑΖ: Yang Jin-mo
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-Shik, Park So-dam

πηγή : https://www.facebook.com/events/2484348445027…
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Νοέμβριος 22h