Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στις 21.50

Η Cult προβάλλει: Something In The Air (Après Mai) (2012)

Η ανοιχτή σε νέα μέλη αυτοοργανωμένη κινηματογραφική ομάδα Cult εμφανώς προβληματισμένη από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τα τελευταία γεγονότα στην Αθήνα και την επικείμενη επέτειο από την εξέγερση της 17 Νοέμβρη, τιμώντας για ακόμη μία φορά τον γαλλικό κινηματογράφο προβάλλει την ταινία "Something in the air" (γαλλικός τίτλος: "Après Mai", ελληνικός τίτλος: "Μετά το Μάη").

Το γαλλικό δράμα του σκηνοθέτη Olivier Assayas αποτελεί την αυτοβιογραφία του ίδιου ή ακόμη την αυτοβιογραφία μιας ολόκληρης γενιάς, αποσπώντας έτσι το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου Βενετίας.

Υπόθεση:

Λίγο έξω απ' το Παρίσι στις αρχές της δεκαετίας του '70. Ο Ζιλ, ένας νέος που τελειώνει το σχολείο, παρασύρεται από την πολιτική και δημιουργική αναταραχή της εποχής. Όπως και οι φίλοι του, βρίσκεται ανάμεσα στις ριζοσπαστικές πολιτικές δεσμεύσεις και στις προσωπικές του προσδοκίες. Οι πράξεις τους θα τους φέρουν στην Ιταλία και αργότερα στο Λονδίνο, όπου μέσα από ερωτικές συναντήσεις και καλλιτεχνικές ανακαλύψεις κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για να βρουν τη θέση τους μέσα σε αυτούς τους ανήσυχους καιρούς.

Είσοδος (ΠΑΝΤΑ) ελεύθερη.

Σας περιμένουμε στο αμφιθέατρο 2 (ισόγειο ΠΑΜΑΚ) 10 παρά 10 με άφθονες κρύες μπύρες 🍺 και μυρωδάτα ζεστά ποπ κορν 🍿!

Event: https://www.facebook.com/events/5513462156824…

Cult: https://www.facebook.com/CULTpa.Mak/

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Νοέμβριος 17h