Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

Κάλεσμα σε συγκέντρωση μπροστά από την πρεσβεία της Τουρκίας

Κάλεσμα σε συγκέντρωση μπροστά από το προξενείο της Τουρκίας

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ (ΒΑΣΙΛ. ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Την Παρασκευή 15 Νοέμβριου 2019 Στις 18.00 μμ

(Κάθε Παρασκευή στις 18: 00 μμ θα είμαστε μπροστά από τις πρεσβείες της Τουρκίας)

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ GRUP YORUM

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Τα φυλακισμένα μέλη του Grup Yorum, Ali Aracı, Barış Yüksel, Bahar Kurt, Helin Bölek, İbrahim Gökçek, διεξάγουν, από τις 17 Μαϊου του 2019 απεργία πείνας ενάντια στην άδικη κράτησή τους, με αιτήματα:

-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος.

-Να μην γίνονται έφοδοι στο πολιτιστικό κέντρο IDIL και στα γραφεία τους.

-Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών τους.

-Να καταργηθούν οι λίστες τρομοκρατών, της τούρκικης αστυνομίας.

-Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους.

Εδώ και 34 χρόνια το επαναστατικό μουσικό συγκρότημα GRUP YORUM έχει διαγράψει μια απρόσκοπτη πορεία δημιουργίας απέναντι στα αστικά αφηγήματα περί τέχνης και των κίβδηλων αναπαραστάσεων της έξω από την πραγματική ζωή, τοποθετώντας την καθημερινότητα του εργαζόμενου και αγωνιζόμενου λαού στο επίκεντρο μια νέας πολιτιστικής πρότασης. Της πρότασης να αναδείξουμε την προλεταριακή κουλτούρα, τόσο ως ανάχωμα στην ιδεολογική επέλαση του κεφαλαίου, όσο και ως σημείο συσπείρωσης του δικού μας προλεταριακού στρατοπέδου. Με τα τραγούδια του, απαλλοτριώνει την τέχνη από τα αστικά πεδία και την επαναπροσδιορίζει ως στοιχείο που πηγάζει από τον λαό, τον υπηρετεί, τον διαπαιδαγωγεί και τον παροτρύνει στον αγώνα.

Σάρκα από τη σάρκα των λαϊκών αγωνιστών της Τουρκίας, τα μέλη του GRUP YORUM στιχουργούν τη μουσική τους όχι ως αποστασιοποιημένοι υποστηρικτές των αγώνων, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι τους, όντας όλοι τους μέλη της επαναστατικής αριστεράς, και συγκεκριμένα μιας από τις ιστορικότερες κομμουνιστικές οργανώσεις της Τουρκίας, αυτής του Λαϊκού Μετώπου (HALK CEPHESI).

Οι συναυλίες τους έφτασαν να έχουν 55.000, μετά 700.000 και στο τέλος 1.000.000.000 κόσμο σε Άγκυρα, Σμύρνη, Κων/λη, και άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας. Η ευρεία, όμως, απήχησή τους στους λαούς της Τουρκίας έφερε μια σειρά από κατασταλτικά χτυπήματα. 9 εισβολές στο πολιτιστικό τους κέντρο IDIL στην Κωνσταντινούπολη, όπου διδάσκεται δωρεάν θέατρο και μουσική στους φτωχούς νεολαίους της περιοχής. Κατά τη διάρκεια το επιθέσεων αυτών καταστραφήκαν τα μουσικά όργανα του κέντρου, οι μαθητές βασανίστηκαν και διώχθηκαν, τα μέλη του συγκροτήματος φυλακίστηκαν επανειλημμένα. Μετά τη μεγάλη συναυλία του ενός εκατομμυρίου 6 από τα μέλη του GRUP YORUM επικηρύσσονται με 300.000 ΤL, ως τρομοκράτες και απαγορεύονται οι συναυλίες τους.

Για κάθε μία επίθεση, όμως, οι GRUP YORUM και ο λαός έδιναν και μία αντίστοιχα μεγάλη απάντηση

Γιατί οι GRUP YORUM είναι η φωνή του λαού, της δικαιοσύνης!

Η φωνή των καταπιεσμένων, των κολασμένων της γης, των λαών που σφαγιάζονται από τον ιμπεριαλισμό, των προσφύγων, των μεταναστών, της εργατιάς, της νεολαίας, των χιλιάδων αγωνιστών και ανταρτών ανά τον κόσμο

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2019/11/blog-pos…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοέμβριος 10h