Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019 στις 20.00

Προβολή της ταινίας Μαζί ή τίποτα του Φατίχ Ακίν

Υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τους καλωσορίζουμε!

-Διεκδικούμε - μέτρα προστασίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες.
-Να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα τα παιδιά προσφύγων που θα επιλέξουν να μείνουν στη χώρα. Να εξασφαλιστεί η διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας.
-Να προσληφθούν δάσκαλοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς.
-Να παρθούν όλα τα μέτρα στήριξης και βοήθειας να μάθουν τη γλώσσα μας, να προσαρμοστούν και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία!
-Να σταματήσει να ισχύει η συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες εδώ και δεν τους επιτρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο τους , στον προορισμό που επιθυμούν, έχουν οικογένεια κτλ.
-Να μη ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγα ή «φυλακισμένα» τα ανήλικα ή και τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
-Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος στη Συρία.

Καλούμε, ειδικά τα 5μελή και τα 15μελή , τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαζικούς φορείς , να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την υποδοχή και το καλωσόρισμα τους με διάφορες και πολύμορφες δράσεις.

Απευθύνουμε και κάλεσμα σε κάθε έναν ατομικά, να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια, να συμμετάσχουν ακόμη περισσότεροι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης, ώστε η πόλη μας και οι γειτονιές μας να αποδείξουν και πάλι το αίσθημα φιλοξενίας τους και οι άνθρωποι αυτοί να νιώσουν ότι έχουν κάποιον να βασίζονται, να δουν ένα πρόσωπο βοήθειας και όχι μόνο το σκληρό πρόσωπο του πολέμου και της βαρβαρότητας …!

Είμαστε μια χώρα προσφύγων που έχασε τη μνήμη της..

Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες - Σπάρτης

πηγή : https://www.facebook.com/nisafispartis/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοέμβριος 19h