Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 στις 14.00

Συγκέντρωση-Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ -

ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ

Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, συλλαμβάνεται από μπάτσους της αντιτρομοκρατικής ο αναρχικός σύντροφος Βαγγέλης Σταθόπουλος με την πρόφαση ότι συμμετείχε σε ληστεία στο Χολαργό στις 21 Οκτωβρίου. Την επόμενη μέρα, μέσα σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας ανακοινώνεται ξαφνικά πως κατηγορείται και για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ οι λακέδες της αντιτρομοκρατικής τον ξυλοκοπούν στα «περίφημα» κρατητήρια του 12ου ορόφου της Γαδα. Ενώ ανακοινώνεται πως περνάει από ανακριτή στις 9 το πρωί του Σαββάτου και μαζεύονται αλληλέγγυοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με τις γνωστές τακτικές των μπάτσων, μεταφέρεται τελικά στην Ευελπίδων το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ στήνεται το περίφημο τρομο-σόου των τελευταίων ημερών με δεκάδες δημοσιογράφους να περιμένουν την άφιξη του συντρόφου και δεκάδες κουκουλοφόρους εκαμίτες, οπκε και διμοιρίες σε ρόλο ηθοποιών στα σενάρια τρόμου της αστικής δημοκρατίας.Ο σύντροφος παίρνει προθεσμία να «απολογηθεί» στον ανακριτή στις 12 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα πραγματοποιούνται δεκάδες απαγωγές συντρόφων -κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα- και πολλές εισβολές σε σπίτια συντρόφων και φίλων. Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, ο σύντροφος μεταφέρεται στην Ευελπίδων εμφανώς χτυπημένος, καθώς 10-15 μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής του αποσπούν το πρωί της ίδιας μέρας DNA με βία παρά τη θέλησή του.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αρνείται τις κατηγορίες για ληστεία και ένταξη του στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», ενώ όπως τονίζει ο ίδιος σε κομμάτι της «απολογίας» του, «...Όλη αυτή η θεαματικότητα στο πρόσωπό μου είναι στα πλαίσια μιας κατασταλτικής πολιτικής της παρούσας κυβέρνησης ενάντια στους αναρχικούς και στο αναρχικό κίνημα. Οι αρχές λένε συστηματικά ψέματα για τον τρόπο που κινούμαστε και δρούνε οι αναρχικοί, ουσιαστικά μου έχουν φορτώσει το μισό ποινικό κώδικα επειδή έδειξα αλληλεγγύη σε ένα τραυματισμένο άνθρωπο. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης αυτής δέχομαι ότι βοήθησα έναν άνθρωπο που ήταν τραυματίας. Εγώ είμαι αναρχικός, συμμετέχω στο αναρχικό κίνημα.... Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες και για την ληστεία και για την επαναστατική αυτοάμυνα.»

Ενώ ο σύντροφος εξέρχεται από το κτίριο 9 της Ευελπίδων, διμοιρίες των ματ επιτίθενται με ξύλο και χημικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους δεκάδες αλληλέγγυους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα έξω από το κτίριο. Η αλληλεγγύη στους συντρόφους μας δεν τρομοκρατείται από τίποτα και κανέναν και το μόνο που καταφέρνουν είναι να πνίξουν την Ευελπίδων στα χημικά, να δημιουργήσουν πανικό από το τίποτα και να σπάσουν το αμάξι μιας δικαστικού.

Αναγνωρίζουμε την επίθεση στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο ως κομμάτι της επίθεσης στο αναρχικό και ευρύτερο ανατρεπτικό κίνημα, επίθεση που εμπεριέχει εκκενώσεις καταλήψεων, εισβολές σε πανεπιστήμια, επιθέσεις με ξύλο και χημικά στην γειτονιά των Εξαρχείων, απαγωγές και βασανισμούς συντρόφων. Στην εποχή που τα ΜΜΕ διασύρουν συντρόφους και αγωνιστές με τον χειρότερο τρόπο, βαδίζοντας χέρι χέρι με την κατασταλτική πολιτική του κράτους, η αλληλεγγύη θα συντρίψει τον φόβο. Αναγνωρίζουμε τις κατηγορίες εναντίον του συντρόφου μας ως μια σκευωρία που προέρχεται από το μπατσο-υπουργείο και τον Χρυσοχοίδη, με τις οποίες προσπαθούν να διαλύσουν την ζωή του μόνο και μόνο επειδή είναι αναρχικός, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν πολιτικά.

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΜΜΕ-ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Καλούμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Βαγγέλη Σταθόπουλο, Σάββατο 16/11 στις 14:00 στο Πολυτεχνείο, πύλη Στουρνάρη.

Αντιεξουσιαστική-Αντιφασιστική ομάδα ''Bellini''

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1601077/