Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για Πολυτεχνείο

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2019

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση - πορεία

την Κυριακή 17/11 στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο

Προκήρυξη ΝΑΡ για το Πολυτεχνείο 2019


1 2 3

Όλες/όλοι στη συγκέντρωση και πορεία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου Κυριακή 17 Νοέμβρη ώρα 18:00 πλατεία Ελευθερίας

Φέτος συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου από τις μέρες εκείνες που ο λαός μας αποφάσισε να σηκώσει το ανάστημα του ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, ενάντια στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά του φασισμού, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ.

Το Πολυτεχνείο του 2019 βρίσκει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία αντιμέτωπα με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ συνεχίζοντας πάνω στο έδαφος που προετοίμασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ λεηλατεί τα εναπομείναντα λαϊκά δικαιώματα, δίνοντας «γη και ύδωρ» στους επενδυτές, φοροελαφρύνσεις στο κεφάλαιο, την ΔΕΗ και την ενέργεια στους ιδιώτες. Η λογική της είναι απλή: Νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαίου. Οτιδήποτε θυμίζει δημόσια αγαθά, εργατικά και μορφωτικά δικαιώματα, συλλογικές συμβάσεις, προστασία περιβάλλοντος, σωματεία και διεκδικήσεις όχι απλά είναι εκτός εποχής, αλλά είναι και επικίνδυνο και πρέπει να παταχτεί… Στη βουλή ψηφίστηκε ήδη το αντεργατικό αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, που έρχεται να σαρώσει ό,τι απέμεινε όρθιο στα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και τη δημόσια περιουσία, προωθεί την περιβαλλοντική καταστροφή και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου προσφέροντας τα πάντα στο κεφάλαιο.

Σε αυτή την περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση η κυβέρνηση επέλεξε να στοχοποιήσει το φοιτητικό κίνημα, την δράση και τους αγώνες που καθημερινά κλιμακώνονται και επεκτείνονται σε όλη την χώρα. Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητριών και φοιτητών που βρίσκονταν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ) στην προσπάθεια τους να σπάσουν το lock out που αποφάσισε η σύγκλητος μέχρι τις 17/11. Οι διώξεις ενάντια στους φοιτητές αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες.

Η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η όλη επιχείρηση εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης και του συστήματος να τρομοκρατήσουν λαό και νεολαία. Γιατί στη νεολαία και στους εργαζόμενους επιφυλάσσουν το μέλλον της πάμφθηνης εργασίας, της μισής δουλειάς και μισής ζωής, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος που θα βάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα και θα χαράξει τον δρόμο για την σύγκρουση και την ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

πηγή : https://smtiraklio.wordpress.com/2019/11/16/ό…


1 2 3

Τις τελευταίες βδομάδες, η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνεργασία με τον κρατικό μηχανισμό και τα ΜΜΕ έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση απέναντι στον αναρχικό χώρο και γενικώς στον κόσμο που αντιστέκεται, θυμίζοντας αρκετά παλιότερες εποχές. Από τις εκκενώσεις καταλήψεων και την επέμβαση στην ΑΣΣΟΕ, ως τις εισβολές σε σινεμά και σπίτια, τους καθημερινούς ξυλοδαρμούς και τον προκλητικό βασανισμό μέλους του Ρουβίκωνα, μας κάνει σαφές ότι η κατασταλτική εκστρατεία δεν αφορά μόνο τους αναρχικούς. Αφορά τον καθέναν και την καθεμία που δεν θέλει να "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις", τον καθένα και την καθεμία που δεν έχει διάθεση να υποταχτεί στο "νόμο και την τάξη" της αστικής δημοκρατίας, δηλαδή της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Κι όμως, όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες δεν είναι "χούντα". Είναι μία ακόμη μορφή της αστικής δημοκρατίας, ας πούμε κάπως πιο επιθετική. Είναι μια ακόμη έκφραση της απόλυτης κυριαρχίας της αστικής τάξης και του κράτους στις ζωές των απλών ανθρώπων. Είναι μια ωμή έκφραση της καθημερινότητας του καπιταλισμού, η οποία δεν είναι άλλη από την ταξική εκμετάλλευση, την κρατική καταστολή, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την καταστροφή της φύσης, την ψυχική κατάρρευση των προλετάριων και των καταπιεσμένων. Και η απάντησή μας σε όλα αυτά, οφείλει να είναι καθημερινή και διαρκής. Ο καπιταλισμός δεν είναι μόνο η ΝΔ, είναι ένα ολόκληρο σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και την αλλοτρίωση των ανθρώπων και που δεν πρόκειται να ανατραπεί σε μια "μεγάλη νύχτα", παρά μόνο μέσα από τον καθημερινό, συνεχή και οργανωμένο αγώνα ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

Παρ' όλ' αυτά, η περίοδος που διανύουμε τώρα έχει μια παραπάνω σημασία. Είναι, όπως προείπαμε, μια περίοδος ολομέτωπης επίθεσης με όλα τα μέσα και εμείς οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της περίστασης. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες και την ιστορία του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού κινήματος. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές-ταξικές κατακτήσεις και να σταθούμε δίπλα στους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου. Οφείλουμε να συμπορευτούμε με εκείνα τα λαικά τμήματα που επιλέγουν να μην ξεπουληθούν στα καπιταλιστικά πρότυπα, αλλά να αγωνιστούν για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης.

Μπορεί να μην είμαστε συντριπτική πλειοψηφία, δεν είμαστε όμως καθόλου λίγοι. Μπορεί να μην κατέχουμε εξουσία (δεν την θέλουμε άλλωστε), είμαστε όμως οργανωμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι τέλους και γνωρίζουμε καλά ότι οι αξίες και οι πρακτικές μας, είναι τα κάστρα της ελευθερίας και της ζωής απέναντι στον αστικό βούρκο. Ο κόσμος της αντίστασης και του αγώνα, δεν γονάτισε μπροστά σε χούντες, εξορίες, μαζικές φυλακίσεις και καθημερινό πόλεμο, δεν θα το κάνει τώρα. Να υπεραπιστούμε την ιστορία μας! Να υπερασπιστούμε το μέλλον μας!

Συμμετέχουμε - στηρίζουμε το αναρχικό μπλόκ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΓΩΝΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Οκτάνα
μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
oktana.espivblogs.net