Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στις 18.00

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη, κάθε μέρα όλοι στο Λευκό Πύργο

Δεν υπάρχει μήνας που το ποσοστό της ανεργίας να μην αυξάνεται με δραματικούς ρυθ-μούς αφού τα λουκέτα και οι απολύσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Ο αριθμός των α-νέργων βαδίζει ταχύτατα προς το 1.500.000, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις για αύξηση του ποσοστού ανεργίας πάνω από το 25%. Πίσω όμως από τα νούμερα και τις στατιστικές βρίσκε-ται ο καθημερινός μας αγώνας για να βρούμε δουλειά και να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογέ-νειές μας, καθώς το επίδομα ανεργίας για όσους ακόμη το δικαιούμαστε δεν αρκεί για να κα-λύψουμε ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας. Από την άλλη οι άνεργοι που δικαιούνται επί-δομα ανεργίας με βάση τις απάνθρωπες προϋποθέσεις που ορίζει η κυβέρνηση, είναι ένας στους τέσσερις!

Ακόμη χειρότερα, η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα πακέτα μέτρων τουλάχιστον 25 δις ευρώ. Απελευθέρωση της αγοράς εργασίας με την κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών/συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ολική κατάργηση του ποσού απο-ζημίωσης απόλυσης, πλήρης ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υ-γείας, νέο ασφαλιστικό που θα προβλέπει: μείωση των συντάξεων και των επικουρικών, κα-τάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδό-τησης, περιορισμό των κοινωνικών επιδομάτων και του επιδόματος ανεργίας, εκατοντάδες χι-λιάδες απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα. Τέλος ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα πάντα, όλο τον πλούτο και τους κόπους της κοινωνίας, αφού μέχρι το 2015 έχει στα σχέδιά της να βγάλει στο σφυρί κοψοχρονιά δημόσια περιουσία 50 δις ευρώ. Οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ κτλ θα ε-κτινάξουν στα ύψη τα τιμολόγια και θα μας «κόψουν» ακόμα και το νερό.

Από την άλλη χρήματα υπάρχουν και το αποδεικνύουν τα δις που χαρίζουν στους επι-χειρηματίες και τις τράπεζες, το αποδεικνύουν τα 600 δις ευρώ των αφεντικών που είναι κατα-τεθειμένα στις τράπεζες του εξωτερικού. Ενώ οι δανειστές της Τρόικας (εκπρόσωποι των διε-θνούς Τραπεζικού Κεφάλαιου) ζητάνε το αίμα μας τη στιγμή που τους το έχουμε δώσει 100 φορές τις τελευταίες δεκαετίες μέσω τόκων και των αγορών - η δωσίλογη κυβέρνηση παίζει το ρόλο του ντόπιου πράκτορα Τραπεζών και Πολυεθνικών. Το δίλημμα δεν είναι μέτρα ή χρεο-κοπία. Ο ελληνικός καπιταλισμός (και όχι μόνο) έχει ήδη χρεοκοπήσει. Το δίλημμα είναι αν θα τους διώξουμε ή θα τους αφήσουμε να μας καταστρέφουν μέρα με τη μέρα.

Δεν πρέπει να κάνουμε καμία θυσία για τα κέρδη και το σύστημά τους που μας καταδι-κάζει στην ανεργία, την ανέχεια και το περιθώριο. Τα ελλείμματα και τα χρέη να τα πληρώ-σουν αυτοί που τα δημιούργησαν, οι επιχειρηματίες και τα κόμματά τους. Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, οι παραγωγοί όλου του πλούτου. Δεν ζητια-νεύουμε, ζητάμε εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς, υγεία, παιδεία, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας. Απαιτούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας που πρέπει να επι-βάλουμε εμείς οι ίδιοι ενάντια στους κλέφτες Τραπεζίτες, Επιχειρηματίες, Πολιτικούς, ενάντια σε αυτό το απάνθρωπο Σύστημα. Να αυτοοργανώσουμε τον αγώνα μας γιατί κανένας σωτήρας δεν θα λύσει τα προβλήματά μας, ούτε τα επίσημα κόμματα, ούτε οι εργατοπατέρες της συνδι-καλιστικής γραφειοκρατίας. Σε Ελλάδα , Ισπανία, Αίγυπτο, Τυνησία και παντού, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Όλοι στο δρόμο μέχρι τη νίκη.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

...όρκο στη ζωή, χρέος στα παιδιά μας, δεν θα καταργήσετε τα δικαιώματά μας...

κάλεσμα : ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...