Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στις 10.00 πμ

15o πανελλαδικό της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

15o ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ της ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 23-24 ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΣΆΒΒΑΤΟ 23-11 12μμ : Ανασκόπηση, κριτική, επανεκτίμηση.

Διάλογος Εκτιμήσεων και σκέψεων της μέχρι τώρα δράσης.
ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΣΜΟΣ- ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ- ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΆΣΥΛΟ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24-11 10 π.μ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ,ΔΙΑΣΩΣΗ,ΜΟΡΙΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ-ΜΕΤΩΠΑ-ΔΡΑΣΕΙΣ

16 Χρόνια είναι πολλά. Η ανανέωση του προτάγματος, η κωδικοποίηση του νοήματος αλλά και της δράσης της ΑΚ , καθώς και η ανάλυση της πραγματικότητας είναι ορισμένα που χρειάζεται να κάνουμε. Και αν αυτό μας οδηγήσει στο να τα αλλάξουμε όλα να το κάνουμε.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προκειμένου να επαναθεμελιώσουμε το σύγχρονο αντιεξουσιαστικό πρόταγμα. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε όχι μόνο γιατί μας δεσμεύει το πλαίσιο ανοικτότητας της ΑΚ αλλά γιατί δεν βλέπουμε και πολλούς διατεθειμένους να το κάνουν. Στους γρήγορους και ρευστούς καιρούς που ζούμε, οι περισσότεροι αν όχι όλοι υιοθετούν το πρόσκαιρο καταφύγιο των ανακουφιστικών αφηγήσεων του παρελθόντος υπονομεύοντας τη δυνατότητα στοχασμού και αναστοχασμού αλλά και τη δυνατότητα το αντιεξουσιαστικό πρόταγμα να γοητεύσει και να γοητευτεί στους νέους χρόνους.

Όλοι καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα ενός νέου αντιεξουσιαστικού λόγου και μιας νέας διακηρυκτικής πρότασης όχι μόνο σαν αναγκαιότητα εξόδου της συλλογικότητας αλλά σαν αναγκαιότητα επαναθεμελίωσης της αντιεξουσιαστικής κριτικής στις συγκαιρινές συνθήκες του κρατισμού και του καπιταλισμού.

Ο αιφνιδιαστικός χαρακτήρας των σύγχρονων εξεγέρσεων με την ταυτόχρονη έλλειψη προοπτικής τους ,καθώς και η κάθε φορά διαφορετικότητα και πολυμορφία των υποκειμένων είναι λόγοι να διατυπώσουμε έναν αντίστοιχο στοχασμό. Τα πολιτικά εργαλεία τα έχουμε και αυτά είναι εκτός από τις εμπειρίες μας σε όλα τα σημαντικά που έγιναν τα τελευταία 16 χρόνια είναι και οι θέσεις που έχουμε πάρει σε ζητήματα που παρεμβαίναμε.

Όπως ακριβώς ήμασταν έτοιμοι και κυριολεκτικά πρωταγωνίστησε ο αντιεξουσιαστικός λόγος στα Δεκεμβριανά του 2008 ,έτσι και τώρα να μας βρουν συμμέτοχους οι νέες συγκλονιστικότερες αναστατώσεις που έρχονται και ήδη κάνουν την εμφάνιση τους με συγκεκριμένο τρόπο σε όλο τον πλανήτη.

Ζητήματα όπως οι σχέσεις κυριαρχίας, ο ρόλος του σύγχρονου κράτους η διάλυση του κοινωνικού δεσμού, ο χαρακτήρας των σύγχρονων εξεγέρσεων και υποκειμένων, το περιεχόμενο της αντίστασης, καθώς η αποσαφήνιση της έννοιας της συλλογικότητας καθ αυτής όλα αυτά θα πρέπει να μας απασχολούν πλέον συνέχεια.

Και με αυτό το νόημα να επιχειρήσουμε στο 15ο Πανελλαδικό την αποτίμηση του δρόμου που προσπαθούμε να ανοίξουμε περπατώντας με την επεξεργασία των άμεσων καιμελλοντικών μας παρεμβάσεων.

Α. 1. Διάλογος εκτιμήσεων και σκέψεων της μέχρι τώρα δράσης .

Β. 1. Ο Νεοφιλελευθερισμός μπορεί να ανέλαβε την πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία που με ιδιαίτερο ταλέντο προετοίμασαν οι Αριστεροί διαχειριστές του κράτους, ωστόσο στη μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας παραμένει απαξιωμένος. Τόσο το στεγνό του νόημα όσο και η αισθητική του παραπέμπουν στις παραδοσιακές υποσχέσεις των επενδύσεων της ανάπτυξης της κερδοσκοπίας και ενός ανελέητου ανταγωνισμού όλων εναντίον όλων. Από την πρώτη μέρα αυτής της διακυβέρνησης και στο όνομα της αποτελεσματικότητας έχουμε τη δημιουργία συγκρότησης ενός ηγεμονικού κράτους συγκεντρωποιημένης εξουσίας και προσπάθεια δημιουργίας ενός κράτους ελέγχου και επιτήρησης. Παρά τα ανακουφιστικά μέτρα στη μικροαστική τάξη η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τα αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά μέτρα αποκαλύπτουν τα μελλούμενα για τον κόσμο της εργασίας αλλά και της ανεργίας. Δεν είναι μόνο αυτά. Κανένας δε βολεύεται πλέον στο μίζερο και κουραστικό πλαίσιο ενός νεοφιλελευθερισμού σε ένα παρόν χωρίς άλλο νόημα πέρα του οικονομικού. Στόχος αποδόμηση όχι μόνο των επιχειρημάτων του αλλά το συνολικό νόημα της συγκρότησής του από τον Χομπς μέχρι σήμερα.

2. Εργασιακά. Εδώ υπάρχει ο προβληματισμός να επανασυνδεθούμε με τα εργασιακά με το πλαίσιο και τον τρόπο που ξέρουμε. Ένας επιπρόσθετος λόγος είναι και η προαναγγελλόμενη επίθεση του επενδυτικού κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας και η ακόμα περαιτέρω απαξίωση της εργασίας. Υπάρχουν σκέψεις για πολιτική και πρακτική επανασύνδεση με τη ΒΙΟΜΕ και η ανάληψη πρωτοβουλιών έτσι ώστε η ΒΙΟΜΕ να γίνει πραγματικό εργαστήριο μιας ταξικής και ταυτόχρονα απελευθερωτικής συνισταμένης εκφράζοντας ένα κοινωνικό μέτωπο απελευθέρωσης εργασίας.

3. Δημόσιοι Χώροι-Καταστολή(Ενιαίο μέτωπο). Το νεοφιλελευθερο πρόταγμα επενδύσεις παντού σημαίνει δημόσιοι χώροι πουθενά. Ο εξευγενισμός, οι αναπλάσεις, μαζί με το AirBnB οδηγούν στην αστική ερήμωση και την κοινωνία σε πλήρη τεμαχισμό. Συνακόλουθα αυτών των φαινομένων είναι η καταστολή των καταλήψεων, του κινήματος αντίστασης και η απονέκρωση των δημόσιων χώρων από κάθε μορφή αντίστασης.

4. Μεταναστευτικό: Μόρια - Διάσωση- Μεταναστευτικό-Προσφυγικό Σήμερα.

Πως ακριβώς τίθεται το μεταναστευτικό - προσφυγικό σήμερα με την νέα κατάσταση αλλά και με τις νέες θεσμίσεις που συνεχώς δημιουργούνται.

Επίσης βασικές αιχμές είναι η κατάργηση της Μόριας και η αλληλεγγύη στη Διάσωση. Ακούσαμε τις μαρτυρίες από(Ιταλία) στις εκδηλώσεις για τη Διάσωση. Οι άνθρωποι που παραλαμβάνουν στη Μεσόγειο οι διασώστες έχουν πάψει από καιρό να είναι ανθρώπινα όντα. Και αυτό οφείλεται στις συνθήκες πολύμηνης σκλαβιάς και μαρτυρίων από συμμορίες που λυμαίνονται τη Λιβύη με συνενοχή της ΕΕ αλλά και του Ελληνικού κράτους. Το ίδιο όταν τα τραίνα με τους Εβραίους που έφταναν στο Άουσβιτς μετά το μαρτυρικό ταξίδι και ήταν έτοιμοι για τους θαλάμους. Ακριβώς σε αυτό το σημείο έρχεται ο Διασώστης να τον εκτρέψει προς τη ζωή. Το γνωρίζει αυτό ο Σαλβίνι και αυτός είναι ο λόγος που μετέτρεψε σε κακούργημα τη διάσωση επιβάλλοντας ταυτόχρονα υπέρογκα πρόστιμα. Η αλληλεγγύη προς τα διασωστικά πλοία στην προκειμένη περίπτωση πολιτική επιλογή.

5. Άσυλο. Με βάση την επεξεργασμένη θέση της ακ για ένα Ελεύθερο Δημόσιο και Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και τη θέση ότι το Άσυλο ανήκει στην κοινωνική και πολιτική αντίσταση απέναντι στους ιδεολογικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους να επεξεργαστούμε και να προωθήσουμε όλοι τις πρακτικές παρέμβασης σε Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή και αν είναι δυνατόν να υιοθετήσουμε μια κοινή πρακτική και ονομασία για τις παρεμβάσεις μας για το άσυλο.

Δράσεις

1. Πανευρωπαϊκό Κάμπινγκ για τις εξορύξεις δυνατότητες πραγματοποίησης)

2. Διαχείριση απορριμμάτων με βάση την μπροσούρα που έχουμε επεξεργαστεί και διότι παραμένουν σε εκκρεμότητα Φυλή Γραμματικό Κέρκυρα Βόλος (καύση)

3. Προτάσεις για δράσεις αλληλεγγύης και ενάντια στη καταστολή

4. Βαβυλωνία - B fest.

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…