Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στις 19.30

Προβολή της ταινίας Yallah Yallah: Ποδόσφαιρο, Πάθος κι Αντίσταση

Yallah Yallah: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση.

Το infolibre - συνεργατική για την ανεξάρτητη ενημέρωση και επικοινωνία παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Θεσσαλονίκη την ταινία για την Παλαιστίνη Yallah Yallah: Ποδόσφαιρο, Πάθος και Αντίσταση των Αργεντινών σκηνοθετών και παραγωγών Fernando Romanazzo και Cristian Pirovano.

Επτά άτομα και οι καθημερινές τους προσπάθειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της ζωής στην σημερινή Παλαιστίνη. Οι λεπτομέρειές της, οι σχέσεις και η συνύπαρξή τους μας φέρνουν κοντά σε μια ιστορία ποδοσφαίρου, πάθους και αντίστασης.

Η ταινία είναι πρώτη επίσημη συμπαραγωγή Αργεντινής και Παλαιστίνης, έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 πόλεις 10 χωρών παγκοσμίως και έχει βραβευτεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ κινηματογράφου σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2019 η Cineplexx Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής στην Αυστρία, απαγόρευσε την πρεμιέρα της ταινίας στην Αυστρία γιατί θεωρήθηκε ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ.

Η ταινία θα προβληθεί την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 στο χώρο του infolibre (Υπ. Φ. Δραγούμη 4, περιοχή Ροτόντας), όπου θα παραβρεθεί και θα συζητήσει μετά την προβολή ο σκηνοθέτης Cristian Pirovano. Ο ερχομός του οποίου στην Ελλάδα κατέστη εφικτός χάρη στην οργάνωση BDS (Μποϋκοτάζ, Απόσυρση επενδύσεων, Κυρώσεις).

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Νοέμβριος 15h