Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00

Εκδήλωση – συζήτηση με καλεσμένους συντρόφους από την Α.Ο. Ρουβίκωνα

Συζητώντας με τον Ρουβικωνα!
εκδήλωση- συζήτηση με καλεσμένους συντρόφους από την Α.Ο. Ρουβίκωνα.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 19:00. Στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας
(Φιλίππου 46)

Ο Ρουβίκωνας είναι μικρός ποταμός στη βόρεια Ιταλία που χύνεται στην Αδριατική θάλασσα και βρίσκεται βόρεια του Ρίμινι και νότια της Τσεζένα. Η ελληνική φράση «διαβαίνω τον Ρουβίκωνα» αναφέρεται όταν κάποιο άτομο λαμβάνει εν γνώσει του μια ριψοκίνδυνη και συγχρόνως τελεσίδικη απόφαση.

"Στην Ελλάδα, ο Ρουβίκωνας είναι ένας σχηματισμός μάχης στον κοινωνικό/ταξικό πόλεμο που διεξάγεται κάθε μέρα σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, είτε αυτός ο πόλεμος έχει συνείδηση του εαυτού του, είτε όχι. Ως πολιτική οργάνωση, επέλεξε έναν αντίστροφο από το συνηθισμένο τρόπο δόμησης. Ξεκίνησε κατακτώντας την κοινότητά του στη δράση, στο πεζοδρόμιο, και μετέπειτα, μπήκε στην τροχιά κωδικοποίησης των απόψεων που ήδη υπήρχαν και θεμελίωναν την κοινότητα στο παρασκήνιο από την πρώτη στιγμή".

Ο Ρουβίκωνας λοιπόν, είναι από τις αναρχικές ομάδες της μητρόπολης που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Η ομάδα που δέχεται το μεγαλύτερο καθεστωτικό πόλεμο, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι αναμενόμενο, καθώς κατάφερε να επιστρέψει στους εξουσιαστές μέρος της καθημερινής αστικής βίας, που επιβάλλουν δια της ισχύος τους στους πολίτες. Μια βία που προέρχεται μέσα από την κοινωνική αδικία, την καθημερινή εκμετάλλευση των πολιτών, τη διάχυση του φόβου και της καταστολής στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Με κάλυμμα τον κατασταλτικό μηχανισμό και προστάτη την εκτελεστική εξουσία, οι δήμιοι του κοινωνικού κανιβαλισμού ξεχύνονται μέσα από την καθημερινή βιοπάλη, διαμορφώνοντας τον εισπρακτικό μηχανισμό του κεφαλαίου, και υπενθυμίζοντας στον κάθε καταπιεσμένο τους κανόνες του ταξικού διαχωρισμού και της κρατικής καταστολής.

Εργοδοτικοί βασανισμοί, εισπρακτικές εταιρίες, φακελάκια, εργασιακοί καταπατητές, απειλές, καταστολή, εκτελεστικοί θηρευτές, "αγανακτισμένοι" πολίτες, οικονομικοί δολοφόνοι, καθοδηγούμενοι νομοθέτες, είναι μερικά από τα κοράκια που εισπράττουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο την ψυχή του αγωνιζόμενου λαού.

Ενός λαού που το μόνο που εισπράττει είναι φόβος και καταστολή σε περίπτωση εκτροχιασμού από την κανονικότητα. "Ο φόβος φυλάει τα έρημα. Ο φόβος γεννάει υποταγή. Ο φόβος ντύνεται τον μανδύα της λογικής: η εξουσία είναι πανίσχυρη, η εξουσία ξέρει τα πάντα, η εξουσία ρυθμίζει όπως θέλει τους κανόνες του παιχνιδιού. Κι όμως δεν υπάρχει τίποτα λογικό σε αυτές τις παραδοχές. Η εξουσία είναι όντως αδίστακτη και ισχυρή. Είναι όμως ισχυρή όσο καταφέρνει να πείθει για την ισχύ της την πλειοψηφία της βάσης. Χωρίς αυτή την υποταγμένη πλειοψηφία κράτος και κεφάλαιο είναι μια χάρτινη τίγρη όπως έλεγε και ο Μάο. Και επειδή το ξέρει, ξέρει την αδυναμία της, φοβάται, γι' αυτό και γίνεται αδίστακτη. Ο φόβος απέναντι στο σύστημα είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία".

"Υπενθυμίζουμε όμως ότι η εξουσία, το κράτος και το κεφάλαιο, δεν είναι μόνο σχέσεις, ούτε μόνο ιδεολογία ή πολιτισμός, είναι και πρόσωπα, είναι και μηχανισμοί, έχουν και ονοματεπώνυμα."

Με πρόταγμα την αλληλεγγύη και τη συντροφικότητα μπλέκουμε τις λέξεις και δυναμώνουμε τις πολιτικές μας σχέσεις. Από την μεριά μας, ως αυτόνομο στέκι, στεκόμαστε συνεπείς στις αξίες μας και στήνουμε οδοφράγματα αλληλεγγύης για τη διάχυση του πολιτικού μας λόγου ενάντια στην κανονικότητα του αγωνιστικού εφησυχασμού.

Με αυτή μας την κίνηση δίνουμε βήμα στους συντρόφους του Ρουβίκωνα,

• για να μας μιλήσουν οι ίδιοι για τα έργα και τις πράξεις τους ως φορέας πολιτικού λόγου.
Για την πολιτική τους ταυτότητα και τις ιδεολογικές τους επιλογές.
• Για την καταστολή, τους εκβιασμούς και την προπαγάνδα της ατιμωρησίας. Για τις νέες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα που φωτογραφίζουν τον Ρουβίκωνα.
• Για την αλληλεγγύη, τον αντιφασισμό και τη συμμετοχή της ομάδας στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα.

Στην Καβάλα, παρόλο που ως πολιτικός και πολιτιστικός χώρος δεν απαρτιζόμαστε από μία συγκεκριμένη συμπαγή πολιτική ομάδα, αλλά από μία συνέλευση, που στην ομπρέλα της φιλοξενεί πολλές διαφορετικές απόψεις, ιδέες, και ανησυχίες, το αν ταυτιζόμαστε ή όχι ως πολιτικά υποκείμενα, είναι κάτι που στην παρούσα εκδήλωση δεν αποτελεί προτεραιότητα και αυτοσκοπό. Για μας, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να σταθούμε δίπλα στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και να δείξουμε στους καταπιεστές πως κανείς στη βάση της ταξικής πυραμίδας δεν είναι μόνος.

Κανένας σύντροφος, καμία αγωνιστική ομάδα μόνη στα χέρια του κράτους και των μηχανισμών του.

Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

http://anarxikoikavalas.squat.gr/archives/582…

πηγή : https://anarxikoikavalas.squat.gr/archives/58…