Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Διαδηλωση αλληλεγγυης στους λαους της λατινικης αμερικης

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής βαδίζουν στο δρόμο του αγώνα και της εξέγερσης. Αντιμετωπίζουν τις δυνάμεις καταστολής και τη δολοφονική πολιτική των αντιδραστικών δυνάμεων και του πάτρωνά τους, αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Στη Χιλή, στη Βολιβία ενάντια στο ακροδεξιό πραξικόπημα, στο Εκουαδόρ, λίγες μέρες πριν.

Ήδη θρηνούν νεκρούς και δολοφονημένους, αλλά ούτε αυτό, ούτε η τρομοκρατία κάμπτει το ηθικό τους και τους πόθους τους για λευτεριά και ανεξαρτησία!

Οι αγώνες των λαών της Λατινικής Αμερικής έχουν κοινούς εχθρούς, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση των αρχουσών τάξεων.

Ο δικός μας λαός πρέπει να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυος στους λαούς αυτούς, έχοντας κι αυτός απέναντί του τους φονιάδες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τις βάσεις και τους στόλους τους.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 26/11, 7μμ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΧΙΛΗΣ (ΡΗΓΙΛΛΗΣ 12) ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Οργανώσεις, Συλλογικότητες της Αριστεράς και Αντιιμπεριαλιστικές Κινήσεις

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2019/11/2…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Νοέμβριος 00h


Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές και τα αμερικανοκίνητα πραξικοπήματα!

Ένα κύμα εκτεταμένων λαϊκών και εργατικών αγώνων έχει απλωθεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στη Χιλή, η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αποτέλεσε τον σπινθήρα ενός μεγάλου λαϊκού ξεσηκωμού. Πάνω από ένα μήνα εκατομμύρια λαού κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας από την αντιδραστική κυβέρνηση Πινιέρα οικονομικά και δημοκρατικά αιτήματα. Παρά την άγρια καταστολή από τις στρατιωτικοποιημένες αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δολοφονήσει δεκάδες διαδηλωτές και έχουν τραυματίσει και συλλάβει χιλιάδες , παρά τους παραπλανητικούς ελιγμούς της αντιδραστικής κυβέρνησης, οι μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις συνεχίζονται.

Στη Βολιβία η πραξικοπηματική ανατροπή του νικητή των εκλογών Μοράλες από τις αμερικανοκίνητες ακροδεξιές δυνάμεις της αντιπολίτευσης έχει ξεσηκώσει μια πλατιά λαϊκή αντίσταση που οι πραξικοπηματίες -μαριονέτες των ΗΠΑ επιχειρούν να καταστείλουν με πογκρόμ τρομοκρατίας και δολοφονιών.

Στον Ισημερινό (Εκουαδόρ) παλλαϊκές μαζικές διαδηλώσεις, απεργίες και αποκλεισμοί δρόμων που συνεχίστηκαν για δύο εβδομάδες, παρά τις δολοφονίες δέκα διαδηλωτών και τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις χιλιάδων, υποχρέωσαν την αντιδραστική κυβέρνηση Μορένο να πάρει πίσω το διάταγμα που καταργούσε την επιδότηση των καυσίμων και αύξαινε τις τιμές των προϊόντων.

Στην Κολομβία ύστερα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων δεκαετιών, που νέκρωσε την οικονομία και κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες και φοιτητές στους δρόμους, ενάντια τους οποίους εξαπόλυσε βάρβαρη επίθεση η αστυνομία δολοφονώντας τρείς από αυτούς και τραυματίζοντας εκατοντάδες.

Μεγάλες κινητοποιήσεις έχουν γίνει και στη Βραζιλία και στην Ονδούρα και στην Αϊτή.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως εκείνο που έχει πυροδοτήσει αυτό το πλατύ κύμα λαϊκών αγώνων είναι τα βαριά δεινά που έχουν συσσωρευτεί πάνω στους λαούς της Λατινικής Αμερικής από τις πολιτικές της τεράστιας φτώχειας, της ανεργίας, της βάρβαρης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Από τις πολιτικές της ασύδοτης καταλήστευσης των χωρών της Λατινικής Αμερικής που ασκούν και προωθούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Πρώτα απ' όλα οι ΗΠΑ που θέλουν τη Λατινική Αμερική να είναι η δική τους αυλή και που γι' αυτό το σκοπό ενισχύουν τις ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις σε όλες τις χώρες της περιοχής, ενώ αδίστακτα οργανώνουν πραξικοπήματα σε αυτές: Όπως, το πραξικόπημα που έχουν επιχειρήσει στη Βενεζουέλα, για την ανατροπή της κυβέρνησης Μαδούρο, όπου έχουν αναγνωρίσει ως «πρόεδρο της Βενεζουέλας» το ακροδεξιό πιόνι τους, Γκουαιδό. Και τώρα στη Βολιβία όπου αναγνώρισαν ως «μεταβατικό πρόεδρο» της Βολιβίας μια εκπρόσωπο των υποχειρίων τους - ακροδεξιών πραξικοπηματιών.

Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο, χωρίς να κάμπτονται από την βάναυση αστυνομική καταστολή έχουν βγει και βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα, εκδηλώνοντας μια ισχυρή αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, στις μαύρες επιδιώξεις των ακροδεξιών δυνάμεων και των αμερικάνων πατρώνων τους. Διαμορφώνουν ένα ελπιδοφόρο μέτωπο πάλης ενάντια στη ληστρική οικονομική εκμετάλλευση, την πολιτική καταπίεση, τον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. Ένα μέτωπο πάλης που πρέπει να γίνει κοινό με τους αγώνες που δίνουν και οι άλλοι λαοί ανά τον κόσμο.

Κοινό και με τον αγώνα που δίνει και ο δικός μας λαός ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ας σταθούμε στο πλευρό των λαών της Λατινικής Αμερικής!

Κοινό μέτωπο πάλης των λαών εναντία στις αντιδραστικές πολιτικές, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό!

Κάτω τα ιμπεριαλιστικά πραξικοπήματα και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις !

Έξω οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ - Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από «προστάτες»!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 26/11, 7:00 μ.μ., ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΧΙΛΗΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2019/11/blog-post…
πηγή : email που λάβαμε στις 26 Νοέμβριος 11h