Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

Συγκέντρωση: Να αθωωθούν οι 2 φοιτητές

Δημοσιεύουμε κάλεσμα του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση για συγκέντρωση την Παρασκευή 22 Νοέμβρη το πρωί στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στη δίκη των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης του ασύλου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μετά από ένα όργιο καταστολής των δυνάμεων των ΜΑΤ. Ένα περιστατικό που εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της άγριας αστυνομικής βίας που διαδραματίζεται την τελευταία περίοδο.

Υπερασπίζουμε το φοιτητικό κίνημα, τους αγώνες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια την κυβερνητική τρομοκρατία και την καταστολή.

Η κοινωνική και πολιτική αντίσταση δεν ποινικοποιούνται! Δικαιώνονται με συλλογικούς και μαχητικούς αγώνες!

Να αθωωθούν οι δύο φοιτητές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια και σε συνέχεια της φοιτητικής συγκέντρωσης υπεράσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ.

Όλοι την Παρασκευή 22 Νοέμβρη το πρωί στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, όπου έχει προγραμματιστεί η δίκη των δυο φοιτητών.

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/11/2-2211.htm…


ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ-ΣΕΠΟΛΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στην φοιτητική κινητοποίηση ενάντια στοl lock out που αποφάσισε η σύγκλητος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Μετά την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και την βίαιη επίθεση εναντίον των φοιτητριών, οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στην σύλληψη ενός φοιτητή της ιατρικής, ο οποίος μάλιστα αφού ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς, στην συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Και βέβαια, θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές, η απαγωγή ενός φοιτητή του Πολυτεχνείου, από την ασφάλεια. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί έστησαν καρτέρι κάτω από το
σπίτι του και, όταν αυτός επέστρεψε, τον συνέλαβαν και του φόρτωσαν βαρύτατες ανυπόστατες κατηγορίες. Του απαγόρευσαν μάλιστα επί 13 ώρες την επικοινωνία με δικηγόρο, ενώ προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι και στο αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη για την πρωτόγνωρη βία και τον αυταρχισμό σε βάρος των φοιτητών. Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι πέντε ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η καταστολή και οι διώξεις αποτελούν το απαραίτητο συμ-πλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς και την εντατικοποίηση, πετούν έξω από τις σχολές φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις επιχειρήσεις τα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα το μέλλον που επιφυλάσσουν στους εργαζόμενους και στη νεολαία είναι η πάμφθηνη εργασία, η μισή δουλειά και μισή ζωή, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Η μαχητική κινητοποίηση της νεολαίας και η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε δείχνει πως η αντεργατική και αντιλαϊκή κλιμάκωση της επίθεσης για την υλοποίηση των αντιδραστικών αστικών αναδιαρθρώσεων της κυβέρνησης της ΝΔ, στο δρόμο που άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες μνημονιακές κυβερνήσεις, μπορεί και πρέπει να ανατραπεί με τη δύναμη ενός μαζικού
νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος.
Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το φόβο τους για την άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.
• Απαιτούμε την άρση κάθε δίωξης των δύο φοιτητών που δικάζονται στις 22/11 και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία
• Όχι στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου


Εργατική Λέσχη Κυψέλης - Πατησίων - Γαλατσίου

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους δύο φοιτητές που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 11/11/2019 και οδηγούνται σε δίκη γιατί συμμετείχαν στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ. Τους αποδίδονται, όπως συνηθίζεται από την αστυνομία σε συλληφθέντες κατά τις βίαιες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής σε διαδηλώσεις, οι κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της εξύβρισης, αλλά και στον ένα ακόμα και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από ανύπαρκτο πετροπόλεμο και ανύπαρκτη επίθεση με καδρόνια.

Οι ψευδείς κατηγορίες δεν ευσταθούν και η σκευωρία που έχει στηθεί θα καταρρεύσει και θα καταδικαστεί από το κίνημα αλληλεγγύης.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση της Ν.Δ. και τις δυνάμεις καταστολής για τη βία, αυταρχισμό και τρομοκρατία που ξεδίπλωσαν τη Δευτέρα 11/11/2019.

Οι διώξεις ενάντια στους φοιτητές αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για να προχωρήσει πιο γρήγορα τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθούσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην εκπαίδευση. Αλλαγές που εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς, πετούν έξω από τις σχολές τους εργαζόμενους και φτωχούς φοιτητές και βάζουν μέσα όλο και πιο βαθιά τις ιδιωτικές εταιρείες.

Το φοιτητικό κίνημα έχει υποχρέωση να αντιδρά και να παλεύει για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καθήκον να υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο και να αντιδρούν στην επιχείρηση συκοφάντησης των πανεπιστημιακών χώρων. Οι φοιτητές έχουν δικαίωμα να υπερασπίζουν το ανοικτό πανεπιστήμιο ενάντια στην απόφαση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ που έβαλε λουκέτο στη σχολή για μια βδομάδα διακόπτοντας τα μαθήματα και τη λειτουργία του πανεπιστήμιου και εμποδίζοντας την πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης των φοιτητών και μάλιστα όλη τη βδομάδα πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αυτό που τρόμαξε το καθεστώς ήταν ότι υπάρχει ένα ανερχόμενο φοιτητικό κίνημα για το δικαίωμα στη μόρφωση και το άσυλο που εξαπλώνεται σε όλες τις πόλεις. Αυτό που φόβισε την κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς ήταν η είσοδος των φοιτητών και η υπεράσπιση της ανοικτής ΑΣΟΕΕ. Η βίαιη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά και με κρότου λάμψης στους αποκλεισμένους φοιτητές μέσα στην ΑΣΟΕΕ ήθελαν να εξελιχτεί σε πογκρόμ χωρίς μάρτυρες και για αυτό συνοδεύτηκε και από βίαιη επίθεση με χημικά και ξυλοδαρμούς στους συγκεντρωμένους απέξω αλληλέγγυους φοιτητές άλλων σχολών και σε δημοσιογράφους.

Για αυτό και προχώρησαν και στη σύλληψη με ξυλοδαρμό του ενός φοιτητή και στην απαγωγή και σύλληψη του άλλου φοιτητή έξω από το σπίτι του και μάλιστα την απαγόρευση επί 13 ώρες επικοινωνίας του με δικηγόρο, την έρευνα στο σπίτι και το αυτοκίνητό του κατά παράβαση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Η επίδειξη βίας και πυγμής δεν μας τρομοκρατεί. Φανερώνει την αδυναμία και το δικό τους φόβο μπροστά στην άνοδο των αγώνων της νεολαίας και του λαού. Το «δόγμα του νόμου και της τάξης» δεν θα επιβληθεί.

''Το δόγμα Νόμος και Τάξη κατέχει εξέχουσα θέση στη δράση της τωρινής κυβέρνησης διότι επιτελεί μια διττή πολιτική λειτουργία. Αφενός, καθώς τα πεδία άσκησης της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής παραμένουν ουσιαστικά καθορισμένα από τους κύκλους της Ε.Ε και του ΔΝΤ παράγοντες, η εσωτερική ασφάλεια αποκτά δυσανάλογα μεγάλες πολιτικές διαστάσεις.

Είναι το μόνο πεδίο που παραμένει προσιτό στην κυβέρνηση επιτρέποντάς της να δείξει ότι παράγει έργο προκειμένου να νομιμοποιήσει την εξουσία της στα μάτια των ψηφοφόρων της και γενικότερα των πολιτών.''

Απαιτούμε :

Την απόσυρση όλων των κατηγοριών, την άμεση παύση κάθε δίωξης και την αθώωση των 2 φοιτητών που συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν τη Δευτέρα 11/11/2019 στη συγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων έξω από την ΑΣΟΕΕ.