Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 13.30

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική-Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καταλήψεις

Οι εκκενώσεις καταλήψεων δεν γίνονται με τηλεσίγραφα και εξαγγελίες. Τα απελευθερωμένα εδάφη του αγώνα θα ματώσετε για να τα πάρετε. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

Καλούμε καταλήψεις, συλλογικότητες και δομές του κινήματος, αναρχικούς συντρόφους/ισσες και όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στο σάπιο κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού να πλαισιώσουν τη συνέλευση και τις δράσεις για την αλληλεγγύη και την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Καλούμε σε Μικροφωνική-Συγκέντρωση αλληλεγγύης, το Σάββατο 30/11 στις 13:30, στην κατάληψη Mundo Nuevo ( Φιλίππου με Σιατίστης).

Κατάληψη Mundo Nuevo

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Νοέμβριος 23h


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 18.00 Πορεία Συγκέντρωση Λεωφόρος Στρατού 19 (Έξω από την κατάληψη Libertatia)
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 13:00 μικροφωνική συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo
Το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου και ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες ανοικοδόμησης, ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, αφού προσέγγισαν την κατάληψη Libertatia προσήγαγαν κόσμο έξω από αυτήν, ενώ έπειτα εισέβαλαν στο κτήριο συλλαμβάνοντας τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στο χώρο. Σημαντικό να αναφερθεί πως κάποιοι από τους προσαχθέντες δεν βρίσκονταν καν στο σημείο της κατάληψης και ούτε έχουν σχέση με τη δομή αγώνα και τις εργασίες της ανοικοδόμησης. Στη συνέχεια οι 8 προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας. Οι μπάτσοι προκειμένου να αποφύγουν την πίεση στο τμήμα από τους αλληλέγγυους άφησαν ελεύθερους 4 προσαχθέντες, ενώ κράτησαν άλλους 4 τους οποίους και μετέφεραν κατευθείαν από το τμήμα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν για ένα βράδυ εκεί και το επόμενο πρωί με συνοπτικές διαδικασίες τους απαγγέλθηκαν στους 3 απ' τους 4 η κατηγορία της απείθειας για την άρνηση δακτυλοσκόπησης και φωτογραφικού φακελώματος και σε όλους τους η πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της παράνομης επέμβασης σε ακίνητο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Έπειτα, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 17/09/2020.
Στην περίπτωση της κατάληψης Libertatia η αστυνομία ήταν αυτή που κάλυψε την επίθεση των νεοναζί κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στις 21 Ιανουαρίου του 2018. Οι σύντροφοι/ισσες άμεσα πήρανε την βαριά πολιτική ευθύνη της ανοικοδόμησης του κτηρίου και τώρα μετά από 1,5 χρόνο εργασιών και συντήρησης του κτιρίου το κράτος εισβάλλει και συλλαμβάνει τους συντρόφους/ισσες μας και τους αλληλέγγυους αυτού του αγώνα. Ότι δηλαδή δεν κατάφερε το μακρύ χέρι του παρακράτους τότε, δηλαδή να διαλύσει τη δομή και τον κόσμο της κατάληψης επιχειρεί σήμερα να το πράξει το ίδιο το κράτος.
Με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να σηματοδοτούν τη συνέχεια της επιβολής ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης, φτώχειας και περιθωριοποίησης για εργαζόμενους και ανέργους, η νέα κυβέρνηση έρχεται να ανανεώσει την κρατική επιθετικότητα απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης της απονεύρωσης των αγώνων. Οι εγκλεισμοί προσφύγων και μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το καθεστώς εξαίρεσης και η παρανομοποίηση τους, με τον αποκλεισμό από την πρόσβαση στην υγεία, μέσω της άρνησης παροχής ΑΜΚΑ, είναι όλα αυτά που μας δείχνουν ότι το κράτος έχει επιλέξει να επιτεθεί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως και στους αναρχικούς, τους συνδικαλιστές και γενικότερα τους καταπιεσμένους και τους αγωνιστές.
Από τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δε θα μπορούσε να λείπει και ο χώρος της εκπαίδευσης που χρόνια τώρα προσπαθούν να τον μετατρέψουν σε ένα νέο έδαφος κερδοφορίας για τα αφεντικά που θα παράγει υποταγμένους εργαζομένους για τις ανάγκες τους. Πρώτη επιλογή της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου μέσα στο καλοκαίρι σε μια περίοδο που θα ήταν δύσκολο να υπάρξει διάλογος πάνω στο μέτρο και κατ' επέκταση να δημιουργηθούν αντιστάσεις. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου έπεται ενός συνολικού σχεδιασμού εκ μέρους του κράτους ως προς την εντατικοποίηση των σπουδών, το ν+2, την οικονομική αυτονομία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την αναζήτηση πόρων μέσω του ιδιωτικού κεφαλαίου, δίδακτρα σε μεταπτυχιακές σπουδές και τέλος την συνολική ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ ως προς την κίνηση που θέλει το κράτος να αναπτύξει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αρχικά, σε μια συντονισμένη επιχείρηση του Κράτους, η Αστυνομία εισβάλλει στο πανεπιστήμιο και εκκενώνει πολιτικούς χώρους, αυτοοργανωμένα στέκια, σε αγαστή φυσικά συνεργασία με τα Μ.Μ.Ε. που σπεύδουν να υπερασπιστούν την επέμβαση. Η Πρυτανεία εκδίδει προκλητική ανακοίνωση λοκ άουτ την εβδομάδα πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου, ακυρώνοντας έτσι συλλογικές διαδικασίες των φοιτητών και προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις. Πλήθος φοιτητών/τριων παρά την αστυνομική παρουσία σπάνε το λοκ άουτ και υπερασπίζονται έμπρακτα το άσυλο και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Το Κράτος αποδεικνύει τις προθέσεις και οι μπάτσοι εισβάλλουν στην ΑΣΟΕΕ χτυπώντας και πνίγοντας στα χημικά τον συγκεντρωμένο κόσμο, μην επιτρέποντας την είσοδο ακόμα και στα ΕΚΑΒ και αποκλείοντας τον χτυπημένο κόσμο από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Η ωμή καταστολή και η καταπάτηση του Ασύλου φαίνεται να είναι ο κανόνας της κρατικής στρατηγικής όσον αφορά το φοιτητικό αλλά και το ευρύτερο κίνημα. Κι αυτό φαίνεται από τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, τις εκκενώσεις των καταλήψεων σε όλη την ελλάδα, την αστυνομική κατοχή στα Εξάρχεια και τον βασανισμό του συντρόφου Λ.Γ., και την γενική στάση ακόμα και στις εξαγγελίες των κυβερνητικών και αστυνομικών στελέχων.
Μέσα σε όλα αυτά ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης στέλνει τελεσίγραφο προς τις καταλήψεις δίνοντας τους περιθώριο 15ημερών να παραδοθούν στήνοντας ένα ευρύτερα αντικοινωνικό και ειδικότερα αντι-αναρχικό πογκρόμ. Μάλιστα η επιλογή της ημερομηνίας του δεν είναι τυχαία καθότι αυτό λήγει σε μια ημερομηνία που σημαίνει πολλά για το σύγχρονο επαναστατικό κίνημα και ιδιαίτερα για τους αναρχικούς την έκτη Δεκέμβρη. Αυτό σε συνδυασμό με όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις ακραίας αστυνομικής βίας (έφοδος στο Κ-ΒΟΞ, στην ΑΣΟΕΕ, σε καταλήψεις, εφόδους και κλητεύσεις αγωνιστών στα δικαστήρια κλπ) σε συνδυασμό με την αθώωση Κορκονέα δείχνει ότι το κράτος θέλει να πάρει πίσω όλο τα κεκτημένα αγώνα και να επιβάλει το δόγμα τάξη κι ασφάλεια, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει «νέος Γρηγορόπουλος»
Εμείς ως φοιτητές/τριες αλλά και ως αναρχικοί/ες δε θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε υπέρ του πανεπιστημιακού ασύλου, για μια παιδείας στο ύψος των αναγκών μας, δε θα πάψουμε ποτέ να στεκόμαστε πλάι στους καταπιεσμένους, δε θα πειθαρχήσουμε ούτε θα υποταχθούμε. Θα αγωνιζόμαστε πάντα και για πάντα μέχρι την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.