Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στις 20.30

No ticket cinema π - Jiyan’s story

Η σημασία της "Επανάστασης των Γυναικών" δεν συνίσταται μόνο στην καταπολέμησή του ISIS από πλευράς τους, αλλά έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα πείραμα ριζοσπαστικής δημοκρατίας που βασίζεται σε πλουραλιστικές, συμμετοχικές και οικολογικές αρχές. Η πιο εντυπωσιακή πτυχή αυτού του πειράματος είναι ο κεντρικός ρόλος που οι γυναίκες ενεργά διαδραματίζουν στην κοινωνική αλλαγή. Έχουν υπάρξει κάποια κοινωνικοπολιτικά σχόλια όπως επίσης και δημοσιογραφικές αναφορές πάνω σε αυτά τα γεγονότα, αλλά κανένα από αυτά δεν παρέχει μια αντίληψη για το πως βιώνονται σε προσωπικό επίπεδο και ενόσω το φαινόμενο αυτό εξελίσσεται.
Η ταινία βασίζεται στην προσωπική ιστορία και την αφήγηση μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, που οραματίζεται μια φεμινιστική, οικολογική επανάσταση. Μέσα από τα μάτια αυτής της αντιστασιακής, γυναίκας πολεμίστριας, η οποία είναι επίσης διοικητής τάγματος, το δημιουργικό ντοκιμαντέρ Jiyan's Story θα προσπαθήσει να διερευνήσει τις πιθανότητες ενός θεμελιώδους κοινωνικού μετασχηματισμού, παρά τις ισχυρές παραδόσεις της περιοχής, τις φεουδαρχικές πατριαρχικές δομές και τον αυξανόμενο ολοκληρωτισμό και τον θρησκευτικό φανατισμό από όλες τις πλευρές.
Ενας εκ των έσω προσωπικός απολογισμός των γεγονότων στη Βόρεια Συρία, μια ενδοσκοπική εξερεύνηση μιας κοινωνικής αναταραχής ιστορικής σημασίας. Ενα ντοκιμαντέρ που φωτίζει το θάρρος, τη συμπόνια, την εξαιρετική δύναμη του χαρακτήρα και την ισχυρή συμβολή των γυναικών .
Για τους Κουρδους πρόσφυγες στο Λαύριο συλλέγουμε ρύζι , φασόλια και μπλιγουρι .
Το στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.00 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/4363649969513…
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Νοέμβριος 22h