Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 13.00

Παράσταση Αλληλεγγύης – Συμπαράστασης – Διαμαρτυρίας

Να ακυρωθεί το εξοντωτικό, άδικο και αντιδημοκρατικό πρόστιμο στην "Ανταρσία στην Κ. Μακεδονία" και τον περιφ. σύμβουλο Θανάση Αγαπητό

Παράσταση Αλληλεγγύης - Συμπαράστασης - Διαμαρτυρίας

Πέμ. 28/11, 1μ.μ.,

στα διοικητικά δικαστήρια Θεσ/νίκης (Φράγκων 2-4)

Ένα εξοντωτικό, άδικο και αντιδημοκρατικό πρόστιμο 50.000 ευρώ (που έγινε ήδη 51.200!!! με τις προσαυξήσεις) έχει επιβάλει η "Επιτροπή Ελέγχου δαπανών και εκλογικών παραβάσεων" στον Θανάση Αγαπητό, ως επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά», με αφορμή 2 πανό και μια αφίσα που υποτίθεται ότι τοποθετήθηκαν στις Σέρρες.

Μέρες τώρα εκδηλώνεται ένα συγκινητικό κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης αγωνιστών από όλη την Ελλάδα, μαζικών, αλλά και θεσμικών φορέων που απαιτούν ακύρωση του προστίμου και αναίρεση της αντιδημοκρατικής νομοθεσίας:

Απόφαση ενάντια στο πρόστιμο και υπέρ της αλλαγής του αντιδημοκρατικού νομικού πλαισίου έχουν πάρει δεκάδες ομοσπονδίες (ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κ.ά.) και εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις κ.ά. Ειδικότερα από το χώρο της Τ.Α. και πέρα από τις 33 δημοτικές και 12 περιφερειακές αντικαπιταλιστικές κινήσεις (βλ.: https://anipakoi.blogspot.com/2019/11/50000.h… ) καθώς και τις άλλες τοπικές κινήσεις έχουν πάρει αποφάσεις το συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αλλά και 5 περιφερειακά καθώς και 18 έως τώρα δημοτικά συμβούλια (Αθήνας, Πάτρας, Θέρμης, Νεάπολης-Συκεών, Περιστερίου, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Βύρωνα, Αιγάλεω, Καισαριανής, Αγρινίου κ.ά.)

Την Πέμπτη 28 Νοέμβρη 1μ.μ. στα διοικητικά δικαστήρια Θεσσαλονίκης (Φράγκων 2-4), θα συζητηθεί η ένσταση-αίτηση θεραπείας της Ανταρσίας στην Κ. Μακεδονία -Αντικαπιταλιστική Αριστερά.

Ως δημοτική κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης"

  • εκφράζουμε για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας
  • συμμετέχουμε, μαζί με άλλες αριστερές αντικαπιταλιστικές κινήσεις, εργατικά σωματεία και κοινωνικοπολιτικές συλλογικότητες, στην παράσταση υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της διακίνησης των πολιτικών ιδεών και των λαϊκών ελευθεριών
  • απαιτούμε την άμεση ακύρωση του εξοντωτικού προστίμου στην "Ανταρσία στην Κεντρ. Μακεδονία" και τον περιφ. συμβουλο Θανάση Αγαπητό και τη νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση των σχετικών αντιδημοκρατικών διατάξεων (άρθ. 14 παρ. 1 εδ. γ΄ και 14 παρ. 2 του ν. 38702010)

Υ.Γ.: Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι ταυτόχρονα το πρώτο Συμβούλιο στο οποίο κατατέθηκε από την "ΑΝΥΠΑΚΟΗ" ψήφισμα συμπαράστασης, το οποίο υποστηρίχθηκε με την παρουσία του ίδιου του Θανάση Αγαπητού και πολυμελούς αντιπροσωπίας 25-30 μελών της "ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ" και της "Ανταρσία στην Κ.Μ." και το πρώτο και μόνο Δημοτ. Συμβούλιο που απέρριψε με ψήφους της δημοτικής αρχής το ψήφισμα. Παρά τη στήριξη του ψηφίσματος από όλη την αντιπολίτευση, ο κ. Δήμαρχος και η παράταξής του έμειναν για άλλη μια φορά στα θετικά ΛΟΓΙΑ και δεν τόλμησαν να ξεφύγουν ούτε εκατοστό από τις νόρμες της αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ. (ιδιαίτερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές και την διεκδίκηση της προεδρίας της ΚΕΔΕ)...

πηγή : http://anipakoi.blogspot.com/2019/11/blog-pos…